Idézet: Lucas Garas - Dátum: 2005. aug. 28., vasárnap - 13:37
Szerintem nem csak én örülnék neki, ha picit visszaolvasgatnál. Rengeteg hasznos dolgot tanulhatnál meg, pl. azt, hogy PPéternek és erdoke igen-igen ott van a témában, és nem érdemes okoskodni velük szemben.
(...)
Szia, kicsit elfogultnak tűnsz nekem. Nem baj ha istenítessz másokat, de ezt az istenhívő magatartásodat ne tukmáld rá másra.
Amiket írtam, annak minden egyes szavával most is egyetértek, semmilyen utólag felmerült információ nem okozott lényegi változást az eddigi elképzeléseimben. Persze a PPétertől kapott értékes információt, mint érdemi hsz-t tanulmányozom továbbra is.
Azzal egyet kell értsek, hogy vehettem volna a fáradságot végig olvasni a topicot.
Ez azonban nem mindig járható út, feltettem egy egyszerű kérdést, ennyi, aki tudott, válaszolt rá.
Ha már fórumozol egy ideje, akkor tudhatnád, hogy a fórumokon található információk 90%-a sallang, a maradék 9% pedig nem az amire kíváncsi vagy, és nem mindig van ideje az embernek arra hogy teljes napokat olvasással töltsön, ha egy adott információ érdekli. Miért nem kérdezhetné meg akkor egy hozzáértő közösségtől? Persze aki lusta, azt mondja : eredj a könyvtárba és keresd ki. A másik meg hátrafordul és azt mondja :
- te, minél magasabb az a két érték annál rosszabb, más meghajtókkal ne viszonyítsd..ja de ezt már tudtad.
Egy mondat. Tényleg fárasztó.
Egy ember mindig magából indul ki. Én pl ha valaki kérdez valamit, szinte sosem emlegetem a google-t, vagy csak akkor mikor láthatóan értékes találatokat lök ki, hanem megpróbálok segíteni.
És ha én megpróbálok segíteni, ugyanezt másoktól is elvárom.
Erdőkével már vitatkoztam más fórumon is, tehát nem alakult ki vele szemben Istenítési kényszerem, de mit is beszélek, én nem érzem úgy, hogy most itt ebben a fórumban vitatkoztam volna vele.
Lehet hogy ideje lenne, de még nincs nézetkülönség kettőnk között.
Említett dolgokat amelyek felkeltették a kíváncsiságomat, ezekre kérdeztem rá, és szerintem a kapott információ nem csak számomra hasznos...
Ramses pár hsz-el ezelőtt belinkelt egy képet PIO 108-asról, de 8x -os sebességű módban, én azt ajánlottam Erdőkének, hogy ugyan próbálja meg 4x-es módban, mert a KProbe weblapján ezt írják, illetve szerintem logikus is, hogy ha egy lemezt önmagában tesztelni akarunk, akkor a lemezt próbáló fizikai diagnosztikai eszköz hibajellemzőit a minél pontosabb eredmény érdekében közelíteni kell a nullához, tehát akkor egy lemezt nem olyan gyorsan kell olvasni, ahogy a meghajtó bírja, mert akkor a meghajtó hibái esetleg dominálni fognak, és nem a lemez jellemzőit kapjuk meg elsődlegesen.
Ha ez szerinted okoskodás, akkor nem értünk egyet.
A szerénységgel szerintem neked is nagy bajod van.
Te írtad :
"Szerintem utóbb is csak azért kaptad meg a választ, mert megkérdőjelezted az összes fórumolvasó hozzáértését"
PPéter válaszából kiderült, hogy ezeknek az alacsony szintű adatoknak a lemez minőségére vonatkozó korrekt információk levonásához nem elég a diagramok nézegetése, kérdezem én, hogy hány olyan ember van ebben a fórumban aki pontosan az ő útmutatása alapján minden tesztet elvégezve értékeli ki az eredményt?
Én feltettem egy egyszerű kérdést, amire mint láttad írtam feljebb, simán egy egy soros mondattal lehetett volna válaszolni.
Remélem tanultál abból amit írtam a későbbiekre nézve, én egy évvel régebben vagyok már itt mint te, tehát egy évvel idősebb vagyok

Előbbi mondat feszültségoldó poénos lengeség akart lenni.