HWSW Informatikai Kerekasztal: Teszteljük az írható DVD lemezek minőségét! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (138 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Teszteljük az írható DVD lemezek minőségét! Értékeld a témát: -----

#1241 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 26. 19:07

Idézet: SCupi - Dátum: 2005. aug. 26., péntek - 20:02

Engem is érdekelne... csak "elvileg"?  :)  ;)

Nem hiszem, hogy hamisítvány lenne. Ha pedig eredeti, akkor bizony nagyon-nagyon jó minőségű.

#1242 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 26. 19:10

Idézet: ramses - Dátum: 2005. aug. 26., péntek - 17:57

Elnézést, ha erről már volt szó, de én nem tudom tesztelni a nero cd/dvd speed disc quality tesztjét. Két plextor íróm van 716 és 740 ezekkel úgy tudom nem megy. De nem megy a pioneer 108-assal sem. Inaktív az inditási fül. Ez a író meg túl régi neki, vagy mi van? Vagy valamit be kell még pöccinteni?

Pioneer íróhoz ki kell törölni a Registry-ből a blokkoltak közül a márkát. Talán a leginkább használható eredményt az A06 adja.
716 és 740 támogatása nincs benne a Plextor kérésére (fenyegetésére), de ezt pár hozzászólással korábban írta PPeter...
108-as alkalmatlan épkézláb CD-Speed PI/PO tesztelésre, A06, A07 sokkal jobb.

#1243 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 26. 19:11

Idézet: DriveX - Dátum: 2005. aug. 26., péntek - 19:24

Továbbá..ezek a TY Verbatimok "Advanced AZO+" technológiával készültek (magasabb archiválási élettartam stb..). A normál 8x Verbák "Advanced Azo"-sak."

Ezekkel a marketingdumákkal ne foglalkozz, nincs azokon semmiféle Advanced meg + réteg. :D

#1244 Felhasználó inaktív   Tarzaan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 26. 20:27

Idézet: erdoke - Dátum: 2005. aug. 17., szerda - 23:57

Maradj inkább pár Ft-tal drágábban a Ridata-nál, vagy szerezz RICOH lemezt, az is jó áron van. Általában a Memorex is jó ár/érték arányt képvisel.

Az a gond, hogy akitől régen vettem most már nem tudok venni, és jelenleg csak Fortist vagy Traxdata-t tudnék szerezni. Emlékeim szerint a  Traxdatáról sincsenek jó vélemények. Vagy rosszul emlékszem? Esetleg fejlődtek?

Szerkesztette: Tarzaan 2005. 08. 26. 20:28 -kor

#1245 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 26. 20:30

Idézet: Tarzaan - Dátum: 2005. aug. 26., péntek - 21:27

Az a gond, hogy akitől régen vettem most már nem tudok venni, és jelenleg csak Fortist vagy Traxdata-t tudnék szerezni. Emlékeim szerint a  Traxdatáról sincsenek jó vélemények. Vagy rosszul emlékszem? Esetleg fejlődtek?

Traxdata ugyebár már a Ritek márkaneve, Európában ezt igyekeznek kiemelt minőségű termékként tolni, tehát elvileg a Ritek lemezek legjobbjait kellene a márkanév alatt találnod.

#1246 Felhasználó inaktív   Tarzaan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 27. 17:04

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. aug. 26., péntek - 21:30

Traxdata ugyebár már a Ritek márkaneve, Európában ezt igyekeznek kiemelt minőségű termékként tolni, tehát elvileg a Ritek lemezek legjobbjait kellene a márkanév alatt találnod.

Köszönöm az infót! :respect:

#1247 Felhasználó inaktív   mikk2000 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 28. 00:51

Idézet: erdoke - Dátum: 2005. aug. 26., péntek - 18:10

Pioneer íróhoz ki kell törölni a Registry-ből a blokkoltak közül a márkát. Talán a leginkább használható eredményt az A06 adja.
716 és 740 támogatása nincs benne a Plextor kérésére (fenyegetésére), de ezt pár hozzászólással korábban írta PPeter...
108-as alkalmatlan épkézláb CD-Speed PI/PO tesztelésre, A06, A07 sokkal jobb.

Szia, kicsit bővebben lehetne ezt, hogy pontosan hol van ez a registry-ben?
Amiket leírtál abból az következik hogy te pontosan tudod. Várjuk :)

#1248 Felhasználó inaktív   mikk2000 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 28. 01:01

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. aug. 26., péntek - 18:06

Szerintem tegyél panaszt valamelyik moderátornál. Tudod, akiknek piros csillagjaik vannak és oda van írva a nevük alá, hogy moderátor.

Hali!

Mivel nem folytattad tovább a szivatásomat, és mivel én békés ember vagyok leteszek róla.

#1249 Felhasználó inaktív   mikk2000 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 28. 01:04

Valaki esetleg meg tudja mondani ebben a fórumban hogy a PI és PIF konkrétan mit jelent?
Nem a számértékek nem a számértékek nem a számértékek érdekelnek, hanem a jelentése, köszönöm :)

Én olyasmire sacoolok, hogy olvasáskor a lencse mikor felfogja a visszaverődő fényt, akkor nem 0 vagy 1 érték jelenik meg ott közvetlenül (mert a természetben digitális nincsen) hanem egy analóg érték, amibő kiszámítja hogy az 0, vagy 1, és azt, hogy mennyire erős azaz jó a jel, ezt fejezi ki egy analóg értékkel (hogy mennyire volt közelíthető a képletben az ideális 0-hoz és 1-hez), ami a lemez minőségére nézve nagyobb támpontot ad. Persz ez csak az elképzelésem.

#1250 Felhasználó inaktív   happy_harry 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 28. 08:10

Idézet: mikk2000 - Dátum: 2005. aug. 28., vasárnap - 2:04

Valaki esetleg meg tudja mondani ebben a fórumban hogy a PI és PIF konkrétan mit jelent?
Nem a számértékek nem a számértékek nem a számértékek érdekelnek, hanem a jelentése, köszönöm :)

Én olyasmire sacoolok, hogy olvasáskor a lencse mikor felfogja a visszaverődő fényt, akkor nem 0 vagy 1 érték jelenik meg ott közvetlenül (mert a természetben digitális nincsen) hanem egy analóg érték, amibő kiszámítja hogy az 0, vagy 1, és azt, hogy mennyire erős azaz jó a jel, ezt fejezi ki egy analóg értékkel (hogy mennyire volt közelíthető a képletben az ideális 0-hoz és 1-hez), ami a lemez minőségére nézve nagyobb támpontot ad. Persz ez csak az elképzelésem.

Jelzem neked, hogy van a fórumon is kereső, meg van egy google.co.hu is...
firefox+foobar+mplayerc

#1251 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 28. 08:28

Idézet: mikk2000 - Dátum: 2005. aug. 28., vasárnap - 1:51

Szia, kicsit bővebben lehetne ezt, hogy pontosan hol van ez a registry-ben?
Amiket leírtál abból az következik hogy te pontosan tudod. Várjuk :)

Azért ha már nem rendelkezel a szükséges magas szintű kreativitással, hogy az Ahead/Nero-n belül megnézd, akkor legalább egy keresést indíthatnál a Pioneer-re... :rolleyes:

Szerkesztette: erdoke 2005. 08. 28. 08:30 -kor

#1252 Felhasználó inaktív   mikk2000 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 28. 09:02

Idézet: erdoke - Dátum: 2005. aug. 28., vasárnap - 7:28

Azért ha már nem rendelkezel a szükséges magas szintű kreativitással, hogy az Ahead/Nero-n belül megnézd, akkor legalább egy keresést indíthatnál a Pioneer-re... :rolleyes:

Hali, az újonnan kapott információk alapján sikerült megtalálni a kulcsot, ami feltehetően az lesz.

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Ahead\Nero Toolkit\CD Speed\CD Quality]
"Blocked"="PIONEER,SAMSUNG,TSST,HL-DT-ST,PLEXTOR"

Nem tört le a kezem becopyzni ;)

Esetleg elárulhatnád, hogy mire alapozod azt, hogy az a06 által kapott értékek különösen jók.
Miért, milyen az a meghajtó, ahol ezek az értékek nem jók?

#1253 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 28. 09:07

Idézet: mikk2000 - Dátum: 2005. aug. 28., vasárnap - 2:01

Hali!

Mivel nem folytattad tovább a szivatásomat, és mivel én békés ember vagyok leteszek róla.

:nevet2:  :omg:

#1254 Felhasználó inaktív   mikk2000 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 28. 09:11

Idézet: happy_harry - Dátum: 2005. aug. 28., vasárnap - 7:10

Jelzem neked, hogy van a fórumon is kereső, meg van egy google.co.hu is...

Szia nagyon jól tudom, hogy van kereső. Ez azonban itt ebben a helyzetben nem volt egy értelemtől csöpögő hsz részedről.

Ez egy elvileg szakmai fórum, aminek a címe : "Teszteljük az írható DVD lemezek minőségét!"
Ennek pedig lételeme egy olyan program ami bővebb infókat ad ki egy lemezről.
Annak pedig a legfontosabb eleme a visszaadott paraméterek értelmezése.

Érdekes hogy eddig senki sem tudta megmondani érdemben hogy mi ez, tapasztalataim szerint ez azt jelenti hogy akkor se te se sokan mások sem tudják. Úgyhogy ne google-zz nekem, hanem válaszolj ha tudsz. De szerintem fogalmad nincs az egészről. Méghozzá azért nincs, mert én legalább pár sorban elmondtam szerintem mik ezek az értékek, amihez - ha tudod miről van szó, látván hogy legalább próbálkozok - megpróbálsz reagálni valami értelmes módon, és nem csak hsz növelő "keress a google"-n szöveggel, mely szerintem itt és most nem helytálló.

#1255 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 28. 09:49

Idézet: mikk2000 - Dátum: 2005. aug. 28., vasárnap - 2:04

A PI és PIF érték már túlmutat a dekódolás ezen szakaszán: a nagyobb logikai egységbe fogott adatmezők szabványban definiált tömbjeire adja meg a tömbre jutó, a dekódolás során igénybe vett hibajavítási adatokat, hibás bájtok, frame-ek számát, azaz hogy milyen aktívan kellett dolgoznia a hibajavító algoritmusnak az olvasás során (magyarán: minél alacsonyabbak az értékek, annál jobb a lemez). De ez már jóval az általad említett fizikai jelfelismerésen túl történik.
Az ECMA 337-es szabványkönyvet töltsd le a netről.  A PI, PIF hibák az egy ECC blokkra, azaz 16 egymást követő, már beforgatott, úgynevezett "scrambled"  (azaz a biztonságos leolvasás érdekében a szinkronizációs jelekkel és fejlécekkel ellátott) frame tartalmának 172 bájt széles (172 oszlopos), 192 soros tömbbe szervezett adataira jutó detektált, de még javítható hibák számát adják meg, általában úgy, hogy 8 egymást követő ECC blokkra vetítve jelzi a PI hibákat, illetve 1 ECC-re vetítve a súlyosabb, PI-uncorrectable, azaz PIF hibákat. 8 ECC blokkra vetítve a PI hibák száma nem lehet magasabb 280-nál, illetve ECC blokkonként a PIF hibák száma nem haladhatja meg a 4-et. De mint írtam, ezek az adatok csak abban az esetben tekinthetők irányvonalnak, ha az adott diganosztikai program valóban olyan szinten tudja a dekódolás közben érzékelt hibajavító adatokat kinyerni a meghajtóból, ahogy az a szabványnak megfelelő. Mivel ez a képesség a menet közbeni hibajavító adatok átadásáról alapból nem "kötelező" a meghajtók részére, így nagyon óvatosan kell kezelni a kommersz, nem kimondottan meghajtó- és firmware-optimalizált tesztprogramok által adott PI/PIF értékeket - könnyen lehet, hogy közük nincs a valósághoz - legalábbis a szabványos határtékekhez, - ugyanis semmi nem garantálja, hogy a dekódolás azon szakaszán és úgy keletkeznek ezek az adatok, ahogy azt a szabvány definiálja.  A kapott eredmények értékeléséről (és az ahhoz szükséges szakértelemről, vagy annak hiányáról) nem is beszélve.

Csatolt fájl:

#1256 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 28. 10:49

Idézet: mikk2000 - Dátum: 2005. aug. 28., vasárnap - 10:02

Nem tört le a kezem becopyzni ;)

Esetleg elárulhatnád, hogy mire alapozod azt, hogy az a06 által kapott értékek különösen jók.
Miért, milyen az a meghajtó, ahol ezek az értékek nem jók?

Talán korábban se tört volna le, ha megkeresed. ;)

Adott megírt lemezek több íróval történt összehasonlító tesztelése alapján mondom, hogy az A06/A07 közelíti az általánosan használt Lite-On/Plextor/BenQ hármas eredményeit. A 108-109 (A08/A09) teljesen alkalmatlan a tesztelésre. Előbbi a lemez elején, de különösen a végén nem létező hegyeket mutat, míg utóbbi véletlenszerűen a lemez közben nagyon magas beütéseket. Más írókkal tesztelve és visszaolvasási sebesség tesztet csinálva mindkettő fals eredménynek bizonyul.

Szerk: gépelési hibák

Szerkesztette: erdoke 2005. 08. 28. 10:51 -kor

#1257 Felhasználó inaktív   ramses 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 28. 11:11

Sűrű mély hajolgatások közepette kúszva mászva kérdezem nagy fehér főnöktől, kinek neve Erdőke, és aki ÖRÖKKÉ ÉLJEN ISTEN DICSŐSÉGÉRE, ha esetleg netalántán a jobb gomb - módosítás - érték alatt kitörlöm a pioneer mellett a plextort is, akkor menni fog mind pioneeral és plextorral a teszt? Elnézést kérek TŐLED kinek neve Erdőke és aki ÖRÖKKÉ ÉLJEN !!!
Pentium 66@69 MHZ, 8MB RAM, 560MB HDD, s3 virge 1MB, Tomato TX-S4 alaplap, Mitsumi 2x-es CD-ROM olvasó, Mercury 125 WATT táp

#1258 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 28. 11:14

Idézet: ramses - Dátum: 2005. aug. 28., vasárnap - 12:11

Sűrű mély hajolgatások közepette kúszva mászva kérdezem nagy fehér főnöktől, kinek neve Erdőke, és aki ÖRÖKKÉ ÉLJEN ISTEN DICSŐSÉGÉRE, ha esetleg netalántán a jobb gomb - módosítás - érték alatt kitörlöm a pioneer mellett a plextort is, akkor menni fog mind pioneeral és plextorral a teszt? Elnézést kérek TŐLED kinek neve Erdőke és aki ÖRÖKKÉ ÉLJEN !!!

Nem fog menni.

#1259 Felhasználó inaktív   ramses 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 28. 11:18

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. aug. 28., vasárnap - 12:14

Nem fog menni.

Hát... Pioneeral már megy...
Pentium 66@69 MHZ, 8MB RAM, 560MB HDD, s3 virge 1MB, Tomato TX-S4 alaplap, Mitsumi 2x-es CD-ROM olvasó, Mercury 125 WATT táp

#1260 Felhasználó inaktív   mikk2000 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 28. 11:28

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. aug. 28., vasárnap - 8:49

(...)
A kapott eredmények értékeléséről (és az ahhoz szükséges szakértelemről, vagy annak hiányáról) nem is beszélve.

Hali!

Nagyon szépen köszönöm.
Bár zuhog mint a hétszentség, hirtelen mintha napény ömlött volna be a szobába.

Azzal hogy az eredmények értékeléséhez szakembernek kell lenni, nem feltétlen értek egyet, mert pl. akkor szerintem ebben a fórumban a fórumozó 99%-ának nem segítene semmit ezekenek a program által szolgáltatott alacsony szintű adatoknak a megtekintése. Hiszen egyszerű kérdésemre (mi a PI meg a PIF?) is csak egy valaki tudott egy "google" utalással segíteni (veled meg nem értettük meg egymást).

Én úgy gondolom, ha ugyanazzal a meghajtóval nézegetem a lemezeket, és azt látom, hogy egyiken kevesebbet kellett dolgozni a a hibajavító algoritmusnak (kb ezt írtam én is, persze csak laikus szinten - mennyire erős, azaz jó a jel), a másikon meg többet, akkor ez a meghajtó az egyik lemezt jobban olvassa, tehát feltehetően ehhez az olvasóhoz ez "jobb" lemez (lemez anyag+írás minőség).
Ha szerinted nem így van, akkor írd meg, szerintem sokan csodálkozni fognak akkor, hiszen sokan azt hiszik (én is) hogy ha egy lemezre adott átlagos hiba az egyiken kisebb mint a másikon, akkor az felfogható és felhasználható információ.

Korábban nagyon az értékek számszerűsítéséhez ragaszkodtál (amin felbaszódtam), ezért példaképpen csak annyit írok, hogy nekem a Kprobe PIF max a Toshiba MD1802-es olvasómmal 182 eddig az összes tesztelt lemezen.

Ismét írod, hogy óvatosan kell bánni kapott értékek más meghajtókkal való összehasonlításán, de ezt már az első hsz-emben is írtam, illetve már akkor tudtam az eddigi tudásom alapján, hogy nyilván ez csak ugyanezen meghajtóval történő olvasásokkal hasonlítható.
Az "eddigi tudásom" bővebben kifejtve : mikor láttam a kprobe honlpaján hogy a PIF érték másonak 1-2 nálam meg 180, akkor arra következtettem hogy nem egészen liteon drive kompatibilis a kijelzett hibák értéktartománya, illetve mivel kifejezetten azt írták, hogy ehhez a drive-hoz írták a progit. Biztos telekülrtölték volna a világgal ha ez az összes drive-al működik és kompatibilis adatot szolgáltat.

Idézet a kprobe weblapjáról :
"K-probe/Kprobe is a liteon testing tool or a DVD Media Quality Testing Software that can be used by Lite-On DVD Burners on the PC."

Ekoder segítségével megsassolom mit produkál az egyébként igen bevált a06-om a nero cuccával.

Még egyszer köszönöm a választ.

Téma megosztása:

• (138 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.