Idézet: toyotakacsa01 - Dátum: 2005. nov. 17., csütörtök - 22:12
Leteszteltem ezt a CMC-s csodaverbatimot.(+)-os, 4-szeresen írtam
A pie average 12,97 ez szupi (majdnem új csúcs a lemezeim közt).
A PIF average 0,26 - ezt viszont némelyik (+)-os aritám is megdönti.(0,12 - 0,58 közöttiek azok)
Mit csináljak, ha nekem jó minőségű lemez kell? A verbatimban már nem bízhatok.

Nem vonnék le messzemenő következtetéseket az NEC író PI/PIF tesztelésére alapozva.
Milyen sebességen tesztelsz vele? 1 vagy 8 ECC blokkra vetítve nézi a PIF értékeket? Mekkora volt a maximális PIF érték, illetve mennyi volt az összes?
A megengedett határértéket tekintve nagyon jónak tűnik ez az írás is. Az "A" minőségű Ritek lemezek (megfelelő stratégiájú írással) általában viszonylag sok PIE szám melett kellemesen alacsony PIF mennyiséget produkálnak. Más lemezeken ennél kiegyensúlyozottabban oszlanak meg a hibafajták, de ez alapján nehéz egyiket jobbnak vagy rosszabbnak nevezni. És én ezt nem egyetlen író és írási sebesség, és nem NEC-s tesztek alapján mondom.
A kérdésedre pedig az a válasz, hogy ha biztosan jó minőségű lemezeket akarsz, akkor válassz pl. pasztell Verbatimot (TY), Plextort (TY), 8-16X RICOH-t és a 16X Verbatimokat (MCC). Ezen kívül vanak jó szériák a nagyobb márkáknál, de elég nehéz biztosra menni a gyártmányt tekintve (pl. MBI-s Philips vagy TDK, RICOH gyártmányú TDK, TY Fuji, stb), mert ezeknél több beszállító is jelen van, az utóbbi időben már főleg a tajvaniak (Ritek, CMC). Ettől függetlenül sem az első osztályú CMC-s, se a stabilan jó minőségű Ritek szériák nem gány lemezek, megfelelő sebességgel minden asztaliba jól írhatók.