HWSW Informatikai Kerekasztal: Teszteljük az írható DVD lemezek minőségét! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (138 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Teszteljük az írható DVD lemezek minőségét! Értékeld a témát: -----

#1881 Felhasználó inaktív   balazs-_ 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 12. 17. 19:19

nekem valójában csak DVD olvasó kellene. iróm már van. másik gépbe kellene szóval nem szeretnék fölöslegesen még egy irót venni. aha akkor ezek szerint csak a Plaxtor és a Lite-On...
hm ez érdekes mert azt hittem hogy amik ki vannak irva a CDSpeed oldalán támogatott DRIVE-oknak azokkal aszittem hogy (ha már egyszer támogatva vannak) valós értékeket ad a CD Speed. de ezekszerint nem :(
támogatott DRIVE-ok:
http://www.cdspeed20...=cdspeed30.html

ismerösömnek TOSHIBA SD-M1912 tipusu olvasója van. el is indult a teszt. csak érdekes eredményeket produkált. 8000-es PI Error sztem elég tulzás. bár lehet hogy csak a 4.10 -es CDSpeed del már nem kompatibilis. esetleg valamelyik régebbi CD Speed-el talán reálisabb eredmények jönnének ki?
tapasztalatok?

#1882 Felhasználó inaktív   toyotakacsa01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 17. 19:35

Idézet: balazs-_ - Dátum: 2005. dec. 17., szombat - 20:19

ismerösömnek TOSHIBA SD-M1912 tipusu olvasója van. el is indult a teszt. csak érdekes eredményeket produkált. 8000-es PI Error sztem elég tulzás.

Nekem a NEC3520-al 9962-es PIE max volt a rekord. (csóri gigamaster lemez 12-szeresen írva)

Ezeket az értékeket nem a hivatalos értékekhez kell hasonlítani, hanem a különböző lemezek és különböző írási sebességek összehasonlítására.
Illetve a régi lemezek ellenőrzésére.

#1883 Felhasználó inaktív   balazs-_ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 17. 19:55

erről a tipusról tudja valaki hogy ez még eredeti TOSHIBA vagy már sajnos SAMSUNG ezis? SH-D162
köszi

Szerkesztette: balazs-_ 2005. 12. 17. 20:29 -kor

#1884 Felhasználó inaktív   balazs-_ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 17. 20:15

a PLEXTOR PX-130A tipusu olvasó gyárilag a PlexTools progival képes DVD quality teszteket futtani? szóval olyan szinten képesek Minőség teszteket futtatni mint a PX-716-os? szóval jittertől kezdve, PI/PO tesztet, TA teszteket? szóval a Q-Check funkciót a PlexTools ban támogatja?
és ha nem akkor van olyan Plextor olvasó ami igen és kapható is Magyarországon?
köszi

Szerkesztette: balazs-_ 2005. 12. 17. 20:28 -kor

#1885 Felhasználó inaktív   ramses 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 17. 20:29

Szóval nem...
Pentium 66@69 MHZ, 8MB RAM, 560MB HDD, s3 virge 1MB, Tomato TX-S4 alaplap, Mitsumi 2x-es CD-ROM olvasó, Mercury 125 WATT táp

#1886 Felhasználó inaktív   balazs-_ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 17. 20:42

:mad: 
akkor a PlexTools progi Q-Check funkcióit egyedül a PX-716A képes kihasználni?
:(:(:(

#1887 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 17. 20:42

Körülbelül egy éve folyamatosan azt szajkózom a fórumon, hogy mennyire értelmetlen mindenféle meghajtókkal a minőségi ellenőrzések futtatása, mert abszolút értékű eredményt egyik drive sem fog adni - erdoke is leírta, hogy mi a helyzet, csak egy pár LiteOn író a Kproba programmal és a Plextor saját fejlsztésű írói a Plextools programmal adnak vissza olyan eredményeket, amelyek a szabványos értékekkel összevethetők. Minden más meghajtó - legyen ez akár olvasó, akár író - még ha el is indítható vele egyik-másik program minőségi ellenőrzése, csak a saját mérési eredményeinek egymás közötti összehasonlítására használható, de legtöbbször arra sem. A minőségi ellenőrzés az nem olyan feature, mint a tálcakiadó gomb, tessék már tudomásul venni. És a Plextor DVD-ROM olvasói sem használhatók a PlexTools program ilyen tesztjeihez. Ha ezt nem írtam le ötvenszer már a vonatkozó topikokban, akkor egyszer sem...  :rolleyes:

#1888 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 17. 21:34

Idézet: toyotakacsa01 - Dátum: 2005. dec. 17., szombat - 18:31

SZVSZ meg van.

Most vettem észre pl. hogy egy régebben (NEC1300-al) megírt rózsaszín aritán az utolsó avi alig olvasható.
Nec 3520-on megnéztem a cdspeeddel is, hát valami brutálisan magas PIF értékekkel megy végig.(már az elején 700 fölött volt a PIF max, fölment 1000 fölé és stabilan tartotta)
Lehet hogy nem valós adatokat kaptam a 3520-assal, de most szépen előveszem a razsaszin diszkeket, és ahol hasonló brutalitású értékekkel kezd, azt szépen átmásolom másik lemezre. Ha nem lenne ilyen teszt, kicsit nehezebb lenne eldönteni, melyik a hurka lemez.

SZVSZ meg nincs.
Az olvasók még az átlagos íróknál is kevésbé alkalmasak konzekvens eredmények biztosítására.
Tudtommal az NEC 3520-as se olvasó, mert nekem is van egy, és már írtam is vele párat.
Mellesleg ha ezzel az íróval tesztelsz, lassú olvasási sebességnél nem ad horror eredményeket.

Egy gyors olvasóval szimpla átviteli sebesség tesztben is kijön az a probléma, amit leírtál.

#1889 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 17. 21:37

Idézet: balazs-_ - Dátum: 2005. dec. 17., szombat - 20:15

a PLEXTOR PX-130A tipusu olvasó gyárilag a PlexTools progival képes DVD quality teszteket futtani? szóval olyan szinten képesek Minőség teszteket futtatni mint a PX-716-os? szóval jittertől kezdve, PI/PO tesztet, TA teszteket? szóval a Q-Check funkciót a PlexTools ban támogatja?
és ha nem akkor van olyan Plextor olvasó ami igen és kapható is Magyarországon?

Nem, a Pioneer olvasók sem tudnak ilyet. :p

Plextorból a 712, a 716, a 755 a PlexTools-zal, a 740 BenQ-ra flashelve a CD-DVD Speeddel és a DVDInfoo Pro-val használható ilyen célra. Utóbbi néha bizonyos -R lemezekkel nem túl megbízható, ezeket mindig letesztelem a Plextoral is.

#1890 Felhasználó inaktív   toyotakacsa01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 18. 13:15

Idézet: erdoke - Dátum: 2005. dec. 17., szombat - 22:34

Mellesleg ha ezzel az íróval tesztelsz, lassú olvasási sebességnél nem ad horror eredményeket.

Nagy sebességnél gondolom a kisebb hibák könyebben előjönnek.
Lehet hogy lassú sebességen tökéletesnek tűnő lemez maxigázon előhoz pár hibát. Ezért szerintem hamarabb jelzi ha valami nem stimm. Én ezért tesztelek nagy sebességgel. ha jó a lemez, akkor 16-szoros olvasásnál is nagyon szép szabályos értékeket ad.

A másik dolog, hogy a csóri razsaszín arita amiről beszéltem, a NEC3520-ban fel se pörgött rendesen (gondolom észlelte hogy valami nem stimmol), és lassú olvasás mellet adta a brutális eredményeket.

És akkor is van értelme a tesztnek.

Áruld már el, ha nem ezzel a teszteléssel, akkor milyen módszerrel szűrjem ki a gázos lemezeket, amik rossz minőségűek?

#1891 Felhasználó inaktív   UKW 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 12. 18. 18:09

Hali !

Pio 109-esem van, és érdekes a probléma. TDK+R  8X lemezeim vannak.

ha a NERO speedteszttel csinálok adatlemezt, azt tökéletesen megcsinálja, és bármikor olvasási tesztet csinálok, az elejétől a végéig tökéletesen olvassa, semmi megtorpanás.

Ha video vagy egyéb adat dvd-t írok NERO-val vagy DvdDecrypterrel és a NERO speedteszttel visszaolvasom kb a felétől az olvasás megtorpan, és egész 1X esig visszaesik.

Miért tűnik minden tökéletesnek a speedteszttel generált adatlemezzel??????

#1892 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 18. 18:29

Ugyanolyan és egyforma sebességgel megírt lemezekről van szó?

#1893 Felhasználó inaktív   UKW 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 12. 18. 18:41

A speedtesztlemez max sebességen készült, a video 4X-esen. De irtam 8X--osan is video-t, azzal még rosszabb lett az eredmény.

csatolva a tesztlemez..

Csatolt fájl:

#1894 Felhasználó inaktív   UKW 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 12. 18. 18:42

itt meg a video 4X-es

Csatolt fájl:

#1895 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 18. 18:48

A Pioneer DVR-109 híres a visszaolvasási bajairól, szóval nem kell megijedni - más meghajtóban vissza tudod olvastatni azokat a lemezeket, amelyeket az íród nem (vagy csak kínlódva) olvas vissza?

#1896 Felhasználó inaktív   UKW 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 12. 18. 19:00

Különösebb gond más meghajtóban nincs. Csak arra gondoltam ha a speed teszt meg tudja írni úgy hogy a visszaolvasás is jó, talán más progit is be lehet úgy állítani hogy az írt eredmény visszaolvasható legyen.
Mikor még újszaga volt a PIO-nak nem volt ilyen gondom, csak az utóbbi 2 hónapban kűzdök vele. Az író februári gyártás, és max 200 lemezt írtam vele.

#1897 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 18. 19:05

A Pioneer 109-es topikjának elejére olvass vissza, ott vannak tippek, miképp lehet megszüntetni ezeket az ismert olvasási, adatátviteli problémákat.

#1898 Felhasználó inaktív   UKW 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 12. 18. 20:37

Köszi a segítséget !!

#1899 Felhasználó inaktív   gbors 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 18. 22:22

Sziasztok!

Kaptam egy adag Fujifilm DVD-R 8x lemezt, legnagyobb meglepetésemre a következő médiakóddal: "prodiscf01". Elég kevés infot találtam róla az Interneten, abban viszont rémségeket írnak az írásminőségéről. A (harmadik) PX-740-es íróm gond nélkül megírt két ilyet, láthatóan maximális sebességgel zajlott a visszaolvasási teszt, viszont némileg aggódom a legendaként keringő "egy év múlva eltűnnek az adatok a lemezről" problémakör miatt. Van valakinek a fenti, vagy megegyező médiakódú lemezzel tapasztalata?

Köszi,
Gábor

Ui: az is meghökkentett kissé, hogy az író szerint 8x a lemez, a lemez szerint meg 4x...

Szerkesztette: gbors 2005. 12. 18. 22:23 -kor

#1900 Felhasználó inaktív   Siem 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 18. 22:31

Idézet: gbors - Dátum: 2005. dec. 18., vasárnap - 23:22

Sziasztok!

Kaptam egy adag Fujifilm DVD-R 8x lemezt, legnagyobb meglepetésemre a következő médiakóddal: "prodiscf01". Elég kevés infot találtam róla az Interneten, abban viszont rémségeket írnak az írásminőségéről. A (harmadik) PX-740-es íróm gond nélkül megírt két ilyet, láthatóan maximális sebességgel zajlott a visszaolvasási teszt, viszont némileg aggódom a legendaként keringő "egy év múlva eltűnnek az adatok a lemezről" problémakör miatt. Van valakinek a fenti, vagy megegyező médiakódú lemezzel tapasztalata?

Köszi,
Gábor

Ui: az is meghökkentett kissé, hogy az író szerint 8x a lemez, a lemez szerint meg 4x...

A Prodisc egy kifejezetten jó lemez, nem tudom, merre olvasol ilyet.
Az utolsó mondatod meg értelmezhetetlen...

Téma megosztása:

• (138 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.