HWSW Informatikai Kerekasztal: Teszteljük az írható DVD lemezek minőségét! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (138 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 131
  • 132
  • 133
  • 134
  • 135
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Teszteljük az írható DVD lemezek minőségét! Értékeld a témát: -----

#2641 Felhasználó inaktív   BigDil 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 11. 28. 20:57

Na, ez a jó teszt, a több éves lemezek olvasása.
2-3 éves Verbatimok hogy teljesítenek?

#2642 Felhasználó inaktív   voneout 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 11. 28. 22:38

Idézet: BigDil - Dátum: 2007. nov. 28., szerda - 20:57

Na, ez a jó teszt, a több éves lemezek olvasása.
2-3 éves Verbatimok hogy teljesítenek?

Verbatim DVD+R 8x MCC 003 (4x vagy 6x, kb.:4 éve kiírva)

Kép

Verbatim DVD+R 8x CMC MAG E01 (4x vagy 6x, kb.:4 éve kiírva)

Kép

#2643 Felhasználó inaktív   FCs 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 28. 23:43

rendszeresen tdk+rw lemezeket használok adatok cipelésére /leginkább azért, mert általában csak ez van a nagykerben/ és egy elég érdekes hibába futottam bele. valahogy elkerült tőlem az összes lemez, ezért vennem kellett pár újat, pont azt kaptam kinézetre, amit eddig, ezt:

Kép

cuccot felírtam rá, viszem el, de a másik helyen nem olvassa a lemezt. vissza haza, itt olvassa, de nem az igazi. full erase, lemez ki, lemez be, az író meg sem találja. elő egy másik, friss lemez, ezt megtalálja, papíron az írás is sikerül, de semmi nem olvassa. megnéztem a lemez adatait, a régebbiek philips, az új moser baer darabok. pár hónapos nec 7173s-t használok a legfrisebb firmware-rel. találkozott valaki hasonlóval?

#2644 Felhasználó inaktív   voneout 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 11. 29. 15:30

Arita(rózsaszín) 8x DVD-R RitekG05 (4x, 4éve kiírva)

Kép

Arita(kék) 8x DVD+R Ritek R03 (4x, 4éve kiírva)
kieg.:az első amit próbának elővettem döglött volt!

Kép

Traxdata 4x DVD-R RitekG04 (4x, 3-4éve kiírva)

Kép

Ridisc 8x DVD+R CMC MAG E01 (4x, 2éve kiírva)
kieg.:valószínűleg kicsit túlcsordult adattal :)

Kép

Nekem ezek voltak nagyjából...ha valakinek vannak régi lemezei keresse elő mindenki örömére... :cool:

#2645 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 29. 15:38

Idézet: FCs - Dátum: 2007. nov. 28., szerda - 23:43

rendszeresen tdk+rw lemezeket használok adatok cipelésére /leginkább azért, mert általában csak ez van a nagykerben/ és egy elég érdekes hibába futottam bele. valahogy elkerült tőlem az összes lemez, ezért vennem kellett pár újat, pont azt kaptam kinézetre, amit eddig, ezt:

Kép

cuccot felírtam rá, viszem el, de a másik helyen nem olvassa a lemezt. vissza haza, itt olvassa, de nem az igazi. full erase, lemez ki, lemez be, az író meg sem találja. elő egy másik, friss lemez, ezt megtalálja, papíron az írás is sikerül, de semmi nem olvassa. megnéztem a lemez adatait, a régebbiek philips, az új moser baer darabok. pár hónapos nec 7173s-t használok a legfrisebb firmware-rel. találkozott valaki hasonlóval?

Ahol olvasni akarod, ott is olyan meghajtó van, ami boldogul az újabb RW szabványokkal? Mert a 4x-es és 6x-os DVD-RW, valamint a 8x-os DVD+RW lemezek támogatása elléggé rossz a régebbi drive-okban.

#2646 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 29. 19:19

Idézet: FCs - Dátum: 2007. nov. 29., csütörtök - 0:43

Kép

Sajnos igen, a mostani tdk ujraírható lemezek minősége rossz.
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#2647 Felhasználó inaktív   balazs-_ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 29. 21:18

Sziasztok!

Tudna valaki csinálni egy minőségellenörzési tesztet Verbatim 16X DVD+R Taiyo Yuden /YUDEN T03/ lemezről Plextor 740A vagy BenQ 1640 íróval? Fontos lenne mert nagyon idegesít, hogy nekem miért irja meg így:
Kép

Idegesít sajnos nagyon, hogy sokkal rosszabbul irja meg mint egy olcsó kék TDK lemezt :( még sajnos azokat is jobban írta.

PPeter mondta, hogy lehet, hogy ez író nem ad vissza valós értékeket tesztelésnél. Remélem, hogy erről van szó, de azért örülnék, ha valaki csinálna egy tetsztet ugyanilyen íróval, ilyen lemezről, hogy kicsit megnyugodjak :)

Köszi szépen! Szép napot! :)

#2648 Felhasználó inaktív   voneout 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 11. 29. 23:06

Idézet: balazs-_ - Dátum: 2007. nov. 29., csütörtök - 21:18

Sziasztok!

Tudna valaki csinálni egy minőségellenörzési tesztet Verbatim 16X DVD+R Taiyo Yuden /YUDEN T03/ lemezről Plextor 740A vagy BenQ 1640 íróval? Fontos lenne mert nagyon idegesít, hogy nekem miért irja meg így:
Kép

Idegesít sajnos nagyon, hogy sokkal rosszabbul irja meg mint egy olcsó kék TDK lemezt :( még sajnos azokat is jobban írta.

PPeter mondta, hogy lehet, hogy ez író nem ad vissza valós értékeket tesztelésnél. Remélem, hogy erről van szó, de azért örülnék, ha valaki csinálna egy tetsztet ugyanilyen íróval, ilyen lemezről, hogy kicsit megnyugodjak :)

Köszi szépen! Szép napot! :)

Csinálj te is Benchmarkot...visszaolvasási tesztet, az többet mond mint ezek az értékek. Legalábbis az íróddal nézve.

#2649 Felhasználó inaktív   FCs 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 30. 00:20

Idézet: PPeter - Dátum: 2007. nov. 29., csütörtök - 15:38

Ahol olvasni akarod, ott is olyan meghajtó van, ami boldogul az újabb RW szabványokkal? Mert a 4x-es és 6x-os DVD-RW, valamint a 8x-os DVD+RW lemezek támogatása elléggé rossz a régebbi drive-okban.

a másik helyen egy régebbi lg abszolút nem látta, egy új 7170a nec a fájlokat látta, de a másolás hibával leállt, a többi gépen már meg sem próbáltam. az itthon nagy nehez felírt cuccot az írás után kb 3perc pörgetés után hajlandó csak felismerni, az olvasás sebességéről már nem is beszélek.. a nero disc speed benchmark ad egy unrecovered read error szöveget és annyi.

#2650 Felhasználó inaktív   FCs 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 30. 00:22

Idézet: djculture - Dátum: 2007. nov. 29., csütörtök - 19:19

Sajnos igen, a mostani tdk ujraírható lemezek minősége rossz.

ez már nem a rossz kategória, hanem a használhatatlan

#2651 Felhasználó inaktív   voneout 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 11. 30. 09:47

Másik íróval nem próbáltad? Írd meg őket másutt és úgy nézd meg őket. De valószínűleg kukásak lesznek sajnos...

#2652 Felhasználó inaktív   balazs-_ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 01. 21:40

Idézet: voneout - Dátum: 2007. nov. 30., péntek - 0:06

Csinálj te is Benchmarkot...visszaolvasási tesztet, az többet mond mint ezek az értékek. Legalábbis az íróddal nézve.

Csináltam Benchmarkot erről a lemezről:
Kép
Kép

Nem tudom, hogy meddig maradnak meg rajta az adataim. Nagyon fotnos adatokat szeretnék kiirkálni és nem tudom mit tegyek. Biztonságos-e igy megirt lemezen fontos adatokat tárolni. A visszaolvasási teszt nem lett oyaln rossz szerintem, de a minőségteszt rossz lett nagyon és nemtudom hogy az íróm mennyire ad reális értékeket a tesznél :(

#2653 Felhasználó inaktív   voneout 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 01. 23:58

Szerintem azokat a bolhafingnyi kitéréseket a végén leszámítva kifejezetten jónak számít! Én nem foglalkoznék vele a helyedben!
És egy TDK lemeznek a visszaolvasása összehasonlítás képpen?

Szerkesztette: voneout 2007. 12. 01. 23:59 -kor

#2654 Felhasználó inaktív   zako 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 03. 14:12

Most hogy írtátok, mennyire vacak a jelenleg kapható TDK DVD+RW-k minősége, én is megejtettem egy kisebb tesztsorozatot. Az eredmények igencsak megleptek, abban reménykedem, hogy nálam tapasztaltabb fórumozók majd segítenek értelmezni az eredményeket.

A tesztkörnyezet: az írást minden esetben egy Optiarc AD-7173S íróval végeztem. A visszaolvasás egy Toshiba SD-M1802 olvasóval történt. Mindkét meghajtót az elérhető legfrissebb gyári firmware-rel frissítettem (1.02 illetve 1051). Íráshoz a Nero 7.10.1.0 Premium verzióját használtam. Írás közben minden más futó programot leállítottam, pufferkiürülés miatti írásmegszakadás nem következett be. A tesztfile a "Dexter.S02E05.HDTV.XviD-XOR.avi" állomány volt.

Az első tesztalany egy TDK DVD+RW lemez volt (gyártókód: MBIPG101 W04), ugyanaz a bordó borítós, amelyet korábban belinkelt valaki. Tökéletesen új állapotban volt, én vettem le róla a fóliát.

Akkor lássuk a Nero CD-DVD Speed programmal készült képeket:

Kép

Kép

Bár a benchmark nem rossz, de brutális mennyiségű PI Error hemzseg a grafikonon. Ahogy vártam, az asztali DVD-lejátszó (Philips 5960) - bár felismerte a lemezt és elkezdte lejátszani a rajta található AVI-t - többször megakadt, kockásodott a kép, vagyis használhatatlan volt a lemez. Ugyanez volt tapasztalható a számítógépes lejátszás során. A számítógép merevlemezén található AVI természetesen tökéletesen lejátszható.
ASUS P5N-E SLI * Intel Core2Duo E6600 @ 2.4 GHz * 4 x 1GB DDR2-800 Geil Ultra * NVidia GeForce GTS 450 1 GB * OCZ Agility3 SSD 120 GB * Samsung HD160JJ 160 GB 7200 RPM SATA-II * Pioneer DVR-110D * Terratec Cinergy 400 * Alcor DTV HS DVB-T vevő * Benq E2200HDA 22" FullHD * ThermalTake Soprano * Chieftec 450W * Genius SW-HF5.1 5000

#2655 Felhasználó inaktív   voneout 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 12. 03. 14:25

Verbatim DVD-R 16x MCC03RG20 (8x kiírva)

Kép

Nem rossz...igazán nem rossz!
:up:

#2656 Felhasználó inaktív   zako 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 03. 14:30

A második tesztalany egy használt Philips High Speed CD-RW (4x-12x) lemez volt. A gyártókódot a Nero InfoTool nem tudta kiolvasni. Ugyanazt az AVI-t írtam fel rá, a meghajtó által felkínált legnagyobb (10x) sebességgel. Az eredmények elkeserítőek lettek:

Kép

Kép

Mondanom sem kell, hogy ugyanúgy akadozik a lejátszás mind számítógépen mind asztali lejátszón.

A harmadik tesztet egy szintén használt Verbatim Hi-Speed CD-RW (8x-12x) lemezzel végeztem. Gyártókódot itt sem talált az InfoTool. Szintén tízszeresen írtam, ugyanazokkal a beállításokkal:

Kép

Kép

A különbséget zongorázni lehetne, persze korán örültem. A lejátszás - bár kevesebb helyen és rövidebb időközökre - ennél is meg-megakadt.

Végül elvégeztem egy tesztet egy írható DVD-lemezzel is: Verbatim DVD+R 16x (Gyártókódja: MCC 004). Ugyanazt írtam rá, mint a TDK DVD+RW-re, 8-szoros sebességgel.

Kép

Kép

Bár található néhány csúnya tüske a benchmarkon, de a PI hibák száma nagyságrendekkel alacsonyabb, mint az újraírható esetében. A lejátszás tökéletes mind számítógépen mind asztali DVD-lejátszón.

Nagyon úgy tűnik, hogy elfelejthetem az újraírható lemezeket a házimozizáshoz...  :rolleyes:
Nem tudja valaki, hogy egy 2GB-os átlagos pendrive napi 1,5-2 óra DivX-lejátszás mellett meddig húzza? Az asztali DVD-lejátszón ugyanis van USB-bemenet, ezzel megspórolnám az állandó DVD-írást.
ASUS P5N-E SLI * Intel Core2Duo E6600 @ 2.4 GHz * 4 x 1GB DDR2-800 Geil Ultra * NVidia GeForce GTS 450 1 GB * OCZ Agility3 SSD 120 GB * Samsung HD160JJ 160 GB 7200 RPM SATA-II * Pioneer DVR-110D * Terratec Cinergy 400 * Alcor DTV HS DVB-T vevő * Benq E2200HDA 22" FullHD * ThermalTake Soprano * Chieftec 450W * Genius SW-HF5.1 5000

#2657 Felhasználó inaktív   voneout 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 12. 05. 15:43

Ridata 2,4x DL Ritek D01 (2x-esen kiírva)

Kép

Verbatim 2,4x DL MKM 001 (2x-esen kiírva)

Kép

:up:

Ritekből megírtam 3db-ot is egymás utána...kellemeset csalódtam benne, no persze az idő eldönti igazam volt-e!

Szerkesztette: voneout 2007. 12. 05. 15:46 -kor

#2658 Felhasználó inaktív   gpetya 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 06. 09:32

Sziasztok! Van valakinek tapasztalata a következő lemezzel kapcsolatban:

Memorex +R 16x CMC MAG-M01-00?

Elsősorban PPeter véleményére vagyok kíváncsi!

#2659 Felhasználó inaktív   IRON STORM 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 09. 19:44

Verbatim (MCC004) DVD+R 8x sebességgel írva.
Pioneer 212D 1.22 ( speedpatch and bitsetting)

Csatolt fájl:

#2660 Felhasználó inaktív   IRON STORM 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 09. 19:53

Idézet: IRON STORM - Dátum: 2007. dec. 9., vasárnap - 19:44

Verbatim (MCC004) DVD+R 8x sebességgel írva.
Pioneer 212D 1.22 ( speedpatch and bitsetting)

Visszaolvasási teszt Pioneer 212 D íróval. Kicsit gyorsan olvas :)

Csatolt fájl:

Téma megosztása:

• (138 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 131
  • 132
  • 133
  • 134
  • 135
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.