HWSW Informatikai Kerekasztal: Teszteljük az írható DVD lemezek minőségét! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (138 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 132
  • 133
  • 134
  • 135
  • 136
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Teszteljük az írható DVD lemezek minőségét! Értékeld a témát: -----

#2661 Felhasználó inaktív   balazs-_ 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 12. 10. 17:56

Sziasztok!

Készitettem a többi Verbatim 16X DVD+R Taiyo YUden lemezemen is Benchmakot amiket csak 2000 fölötti összesitett PIF értékkel tudtam megírni. És az összesnél kb ilyen 'szép' görbe alakult, és az elérési idök is nagyjabol iylenek lettek. [_LINK_]
Kérdésem: ezek jó elérési idönek számitanak? És mennyi lehet a maximális elérési idö? 200 fölött már nem igazán jó? Ennél jobb PIF értéket nem igazán tudok irni. Hagyjam az egészet a fenébe? ne idegesitsem magam miatta? mert egyik FW sem tudja jobban megirni..
Jó ez igyis akkor?

#2662 Felhasználó inaktív   [Fishi] 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 16. 22:11

Teljesen mindegy, hogy 5 vagy 5000 PIF-et mérsz a lemezen. Ha fontos adatról van szó, akkor mindenképp írd ki két különböző hordozóréteges lemezre, és lehetőleg tárold a lemezeket földrajzilag is elkülönülő helyen.
Egyébként ahogy a visszaolvasási teszt is mutatta, ezek még korrekt értékek. Amúgyis két dolog kell, hogy az adatok tartósan leolvashatók legyenek, az egyik a kevés hiba, a másik a stabil hordozóréteg. Ha 10 évig nem fog elkezdeni bomlani, akkor tök mindegy, hogy kezdetben kicsit több hiba volt a lemezen, pont olyan olvasható lesz akkor, mint most (és persze fordítva).

Én egy kb. ilyen szériát fogtam ki:

Csatolt fájl:

Dare2Live (dvd lemezekről): "elképzelhető, hogy 100 év múlva is megtudom nézni amit ma kiírok?"
perempe: "Te valószínűleg már nem. Bár ahogy manapság az orvostudomány fejlődik..."

#2663 Felhasználó inaktív   IRON STORM 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 18. 19:01

Verbatim (MCC004) DVD+R 12x sebességgel írva.
Pioneer 212D 1.22 ( speedpatch and bitsetting)

Csatolt fájl:

#2664 Felhasználó inaktív   IRON STORM 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 28. 19:13

Arita (RitekR03) DVD+R 8x sebességgel írva.

Csatolt fájl:

#2665 Felhasználó inaktív   WEbshark 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 30. 15:41

Maxell  16x -r 100 db-os  zsugorfóliás Ritek F-1 médiakódú lemezekről mi az általános véleményetek?
Kicsit túl olcsó....asszem kb. 40-47 Ft /db ha 100at veszel egyben.

#2666 Felhasználó inaktív   IRON STORM 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 30. 15:44

Verbatim (MCC004) DVD+R 4 x sebességgel írva.

Csatolt fájl:

#2667 Felhasználó inaktív   cyberman30 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 30. 18:26

Hallottatok már olyat, hogy 10-es packban újonnan vett Traxdata DVD-ből 8 hibás?  :eek:
Mert én igy jártam. Még az elejét csakcsak leolvassa, de a vége felé, egyszerűen kifagy az XP, a Linux meg leáll I/O hibával. Többet sem veszek ilyet, az tuti!  :down:  :reklamacio:  :down:
Az írónak meg semmi baja, mivel a sikertelen irások után beraktam Epro meg Imation DVD-t és azokra simán ráment és vissza tudtam olvasni róla mindent.

#2668 Felhasználó inaktív   IRON STORM 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 01. 19:37

Verbatim (MCC004) DVD+R 16x sebességgel írva. SB, HT,OHT on
Lite-On 18A1P crossflashed 20A4P  9P54 firmware

Csatolt fájl:

Szerkesztette: IRON STORM 2008. 01. 01. 19:49 -kor

#2669 Felhasználó inaktív   IRON STORM 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 02. 23:15

Idézet: IRON STORM - Dátum: 2008. jan. 1., kedd - 19:37

Verbatim (MCC004) DVD+R 16x sebességgel írva. SB, HT,OHT on

Visszaolvasási teszt:

Csatolt fájl:

#2670 Felhasználó inaktív   IRON STORM 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 06. 15:58

Verbatim (MKM001) 2.4x DVD+R DL 8x sebességgel írva.
MKM003 lemez 8x- os stratégiáját felhasználva.
SB, HT,OHT on

Csatolt fájl:

#2671 Felhasználó inaktív   IRON STORM 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 06. 15:59

Visszaolvasási teszt Pioneer 212D íróval:

Csatolt fájl:

Szerkesztette: IRON STORM 2008. 01. 06. 15:59 -kor

#2672 Felhasználó inaktív   IRON STORM 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 06. 16:00

Idézet: IRON STORM - Dátum: 2008. jan. 6., vasárnap - 15:58

Verbatim (MKM001) 2.4x DVD+R DL 8x sebességgel írva.
MKM003 lemez 8x- os stratégiáját felhasználva.
SB, HT,OHT on

Lite-On 20A4P íróval PI-PIF teszt

Csatolt fájl:

#2673 Felhasználó inaktív   Kovy81 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 01. 09. 15:30

Sziasztok!
Azt vettem észre, hogy a 3-4 éve megírt DVD lemezeimről csak úgy elpárologtak a dolgok. Különösebben karcolás se és semmi se látható rajtuk, csak egyszerűen nem lehet kiolvasni őket, pedig csak álltak eltéve nem is nagyon lettek használva sem.  Ezt gondolom okozza az olcsó lemezek silány minősége esetleg a hasonlóan olcsó DVD író ami egy LG volt abban az időben. Most elkezdtem egy átfogó ellenőrzést, ami mondhatni elég nagy mennyiségű mintán lesz tesztelve és ha elkészül az összes minőségteszt felrakom egy táblázat formájában a tapasztalatokat, már ha lesz rá időm. Összesen szűk 120 lemez és 5-6 márka 4 éves szórásban lesz benne. Valaki ha rendelkezik hasonlóval, esetleg csak tapasztalatból legalább ennyi ideje írkálgat az lécci mondjon már valamit, hogy milyen DVD-t érdemes venni, ami normális minőségű az ár mostmár inkább nem számít, csak tartós legyen. Persze teljesen változó van nekem is 4 éves Princo lemezem tökéletes 98%-os minőségű, és van 77 %-os frissen írt lemezem is. Jelenleg egy ASUS DRW 1814BL íróval nyomom, amit múlt év végén vettem, de amint pénztárcám engedi veszek egy Plextor írót itt olyan 18-23körül vannak és tizen éve úgy tudom, hogy a Plextor az egyik etalon író. Akinek van ehez értelmes hozzászólása az lécci írjon tippet, milyen lemezt érdemes venni és milyen írót, amik nem akadnak össze és minőségben nagyon ott vannak. Előre is köszi!
Ha úgyis sokat megy a géped és szeretnél ebből egy kis hasznot húzni írj PM-et, illetve nézd meg a Honlapom-on a pénzkeresési szekciót egyenlőre fejlesztés alatt, de nagyon jó dolgok vannak épp folyamatban, csak nem volt még időm feltenni.

#2674 Felhasználó inaktív   blattida 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 09. 17:51

Üdv!
Ha azok a tesztek és százalékok az LG-hez vagy az Asus-hoz köthetők, akkor már felejtheted is el őket, lévén egyik sem alkalmas minőségellenőrzésre. Ha ilyesmit szeretnél, vegyél Lite-On-t, a Plextort jelenleg nem javaslom, mert a mostani 800-as szériájuk gyakorlatilag nem az övék(Pioneer és NEC belső) és tesztelni sem lehet velük...
"Egyszer itt minden a Tiéd lesz, fiam. A függöny, apám?"

#2675 Felhasználó inaktív   Kovy81 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 09. 18:21

Miért nem alkalmasak minőségellenőrzésre? Azért, mert teljesen hibás eredményt mérnek, vagy nem tudják a minőségellenőrzést? Vagy ezt most hogy érted? Mert a 2. variáció kilőve, a minőségellenőrzést tudják elvileg, nem is értettem az ilyen hozzászólásokat, hogy ez meg az az író vagy lemez nem tudja a minőségellenőrzést, szerintem az újabb írók már mindegyik tudja, bár egyes íróknál olvastam speckó minőségellenőrző dolgokat pl talán az egyik Plextornál, de ha jól emléxem ez talán éppen ezen a fórumon volt. Vagy nem.. :)

Szerkesztette: Kovy81 2008. 01. 09. 18:24 -kor

Ha úgyis sokat megy a géped és szeretnél ebből egy kis hasznot húzni írj PM-et, illetve nézd meg a Honlapom-on a pénzkeresési szekciót egyenlőre fejlesztés alatt, de nagyon jó dolgok vannak épp folyamatban, csak nem volt még időm feltenni.

#2676 Felhasználó inaktív   Kovy81 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 09. 18:34

Azt már most látom, hogy a 4 éves forma 4X RiDisc lila (RITEKG04) lemezek szinte egytől egyig rosszak eddig. Egy teljesen kukaérett, bár van még rajta menthető, a többi a teszteken 0 minőségpontot kapott elég durván hibás, de még szerencsére kiolvashatóak átírásra. Íme:
Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
sebességtesztje:
Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

#2677 Felhasználó inaktív   IRON STORM 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 09. 19:10

Idézet: Kovy81 - Dátum: 2008. jan. 9., szerda - 18:21

Miért nem alkalmasak minőségellenőrzésre? Azért, mert teljesen hibás eredményt mérnek, vagy nem tudják a minőségellenőrzést? Vagy ezt most hogy érted? Mert a 2. variáció kilőve, a minőségellenőrzést tudják elvileg, nem is értettem az ilyen hozzászólásokat, hogy ez meg az az író vagy lemez nem tudja a minőségellenőrzést, szerintem az újabb írók már mindegyik tudja, bár egyes íróknál olvastam speckó minőségellenőrző dolgokat pl talán az egyik Plextornál, de ha jól emléxem ez talán éppen ezen a fórumon volt. Vagy nem.. :)

Nem alkalmasak minőségellenőrzésre az íróid.
A jelenleg kapható Plextor írók közül a 800A az egy NEC valójában, a 810SA pedig Pioneer 212.
Minőségteszt helyett inkább csinálj visszaolvasási tezstet azzal többre mész.

#2678 Felhasználó inaktív   XGOD 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 09. 20:54

Kovy81: En verbara irok csak (Abbol is +R-re.) Plextor PX-712-es iroval.
Szerencsere meg nem volt gondom egy lemezzel se.
Ezzel az ASUS meghajtoval meg tenyleg nincs ertelme minosegellenorzest csinalni.

Szerkesztette: XGOD 2008. 01. 09. 20:54 -kor

#2679 Felhasználó inaktív   multibit 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 10. 08:47

Idézet: Kovy81 - Dátum: 2008. jan. 9., szerda - 16:30

de amint pénztárcám engedi veszek egy Plextor írót itt olyan 18-23körül vannak

Minőségellenőrzésre a mai "Plextorok" alkalmatlanok. Ha szerencséd van, talán találsz valahol 760-as, vagy 755-ös Plexet, bár erre itthon kicsi az esély. Talán külföldön.  Ezekkel a régebbi modellekkel és a Plextools programmal tudsz lemezteszteket végezni. Ha nem ragaszkodsz a Plextorhoz, ott van még a LiteOn + KProbe kombó, mint alternatíva.

#2680 Felhasználó inaktív   IRON STORM 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 10. 21:50

Verbatim 16x(MCC004) DVD+R 8x sebességgel írva.
Plextor 750A 1.03 firmware

Csatolt fájl:

Téma megosztása:

• (138 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 132
  • 133
  • 134
  • 135
  • 136
  • Utolsó »