HWSW Informatikai Kerekasztal: Teszteljük az írható DVD lemezek minőségét! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (138 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Teszteljük az írható DVD lemezek minőségét! Értékeld a témát: -----

#481 Felhasználó inaktív   bibababa 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 09. 20. 07:16

Idézet: lorenzo - Dátum: 2004. szept. 19., vasárnap - 11:39

Eddig még nem használtam Verbatim márkájú dvd-lemezt, ezért érdekelne, hogy az alábbi
Verbatim Digital Movie DVD+R
lemezzel kapcsolatban van-e valakinek (+) tapasztalata?
Amúgy egyébként érdemes vásárolni Verbatim márkájú dvd-lemezt, vagy itt is előfordulhatnak "rossz" sorozatok, mert akkor kerülöm őket :)

Én eddig 2 db írtam és jó lett. Szerintem ez ugyan az mint a most kapható négyszeres csak más a szitázása.
Ja még valami . Amiket én írtam az Made in Japan. Most a piacon pedig  már made in India gyártmányu lemezek vannak . Szerintem ezért lett ilyen olcsó a Verbatim.

#482 Felhasználó inaktív   olzoli 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 09. 20. 10:19

Idézet: lorenzo - Dátum: 2004. szept. 19., vasárnap - 13:39

Eddig még nem használtam Verbatim márkájú dvd-lemezt, ezért érdekelne, hogy az alábbi
Verbatim Digital Movie DVD+R
lemezzel kapcsolatban van-e valakinek (+) tapasztalata?
Amúgy egyébként érdemes vásárolni Verbatim márkájú dvd-lemezt, vagy itt is előfordulhatnak "rossz" sorozatok, mert akkor kerülöm őket :)

A Movie DVD+R és az általam irt 4X-es +R között lehet hogy van különbsér, de PI teszt alapján akár 1 hengerböl is vehettem volna ki öket mert anyira egyformák. És meglehetösen jóknak látszanak. Igaz volt már gyengébb Verbatimom is, de az is sokkal jobb volt mint az egyébként hasonlo áru egyébb (ritek,Ridata,Datavrite) lemez. Az hogy hol készült engem is aggaszt, mert a minösége ugyan olyannak tünik mint a Japán, de a tartosságárol még nem gyözött meg.

#483 Felhasználó inaktív   lorenzo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 20. 11:28

Idézet: olzoli - Dátum: 2004. szept. 20., hétfő - 9:19

A Movie DVD+R és az általam irt 4X-es +R között lehet hogy van különbsér, de PI teszt alapján akár 1 hengerböl is vehettem volna ki öket mert anyira egyformák. És meglehetösen jóknak látszanak. Igaz volt már gyengébb Verbatimom is, de az is sokkal jobb volt mint az egyébként hasonlo áru egyébb (ritek,Ridata,Datavrite) lemez. Az hogy hol készült engem is aggaszt, mert a minösége ugyan olyannak tünik mint a Japán, de a tartosságárol még nem gyözött meg.

Rendeltem párat ebből a Movie DVD+R-ből, remélem beválik.
Eddig mindent Plextor +R-re írtam, az király lemez, mindenre jó, adatra, filmre, csak drága :( Most keresek alternatív megoldást a Plextor helyett, de úgy gondoltam, hogy külön a filmeknek (ez lenne a Verbatim Movie - mert tetszik :D ) és külön adatlemeznek valami mást ami olcsó és jó.
KONFIG: GA-MA78GM-S2H A62X2_6000+ 4GBDDR2_800 HD4850_512+AC_S1 Antec_Sonata Corsair_HX450 BENQ_E2200HD

#484 Felhasználó inaktív   Henci Papa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 20. 11:49

Idézet: lorenzo - Dátum: 2004. szept. 20., hétfő - 12:28

Rendeltem párat ebből a Movie DVD+R-ből, remélem beválik.
Eddig mindent Plextor +R-re írtam, az király lemez, mindenre jó, adatra, filmre, csak drága :( Most keresek alternatív megoldást a Plextor helyett, de úgy gondoltam, hogy külön a filmeknek (ez lenne a Verbatim Movie - mert tetszik :D ) és külön adatlemeznek valami mást ami olcsó és jó.

Viszont ha fontos az adat, akkor szerintem maradj a jól bevált, bár drága Plextornál. Én most anyázok adatvesztés miatt, bár ez CD. Philips.  :(  Ha tudom, inkább Verbatimra írom anno (úgy 3 évvel ezelőtt). És persze nem a 6-7-8 éves TDK olvashatatlan, hanem a 2-3 éves Philips.  :mad: :reklamacio:  Szal ami fontos, azt Plextorra.  ;)
Élj úgy, hogy a hajdani gyermek aki voltál, ne szégyelljen téged, a felnőttet.
Fórumszabályzat X@r1 X@r2
Lehetsz tökös gyerek, de csak Nekem lehet makkos az avatarom! :)

#485 Felhasználó inaktív   agabe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 22. 13:47

Még egy topicba betettem, de szerintem ide sem árt :

Régi DVD olvasási teszt

:smoker:

#486 Felhasználó inaktív   meki 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 09. 23. 08:18

Ez a DVD-CD adatvesztési mizéria egy összeesküvés elmélet. Mire kiderül XY gyártóról hogy, rossz a lemez, elveszíti az adatot Z idő után, addigra ugyis megmagyarázzák hogy miért, vagy csinálnak egy másik név alatt futó ugyan olyan kaki korongot.
A kérdés hogy miért: Mert aki olcsó lemezeket vesz valszínű azért teszi mert sokat másol, aki pedig sokat másol valszínű illegálisan készít másolatot.
Konklúzió: A média készítőknek (film, hanganyag) nem érdekük hogy, hosszútávra le tudják az emberek tárolni az illegális másolatokat ezért így próbálják kordában tartani a fekete piacot.

Nekem is van otthon vagy Xszáz másolt lemezem és valószínű 1-2 év múlva mehetek a kölcsönzőbe filmért....

#487 Felhasználó inaktív   agabe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 23. 08:36

Idézet: meki - Dátum: 2004. szept. 23., csütörtök - 9:18

Ez a DVD-CD adatvesztési mizéria egy összeesküvés elmélet. Mire kiderül XY gyártóról hogy, rossz a lemez, elveszíti az adatot Z idő után, addigra ugyis megmagyarázzák hogy miért, vagy csinálnak egy másik név alatt futó ugyan olyan kaki korongot.
A kérdés hogy miért: Mert aki olcsó lemezeket vesz valszínű azért teszi mert sokat másol, aki pedig sokat másol valszínű illegálisan készít másolatot.
Konklúzió: A média készítőknek (film, hanganyag) nem érdekük hogy, hosszútávra le tudják az emberek tárolni az illegális másolatokat ezért így próbálják kordában tartani a fekete piacot.

Nekem is van otthon vagy Xszáz másolt lemezem és valószínű 1-2 év múlva mehetek a kölcsönzőbe filmért....

Akár még ez is lehet, de a mostani árak már olyan alacsonak ( és még mennek lejjebb is ) , hogy bőven meg tudsz venni szintén olcsón olyan lemezt is, ami azért jó eséllyel jó pár évig tartja az adatokat (mondjuk mint a VHS kazetták), és mire ezek átmentésre szorulnak , addigra már új formátum szintén hétköznapi lehet, azaz mondjuk egy Blue-Ray lemezre 10db DVD-t rá lehet majd tenni....bár ki tudja az meddig fogja tartani az adatokat.. ? ( nem számít mit írnak most a majdani lemezek specifijkációjára ), de lehet, hogy addigra meg már kevésnek fogjuk tartani a minőséget (lásd HDTV ), ezért át se mentjük...hmm igazság szerint, ha 1-2 évig jók lennének a gagyibb lemezek, lehet , hogy nem is lenne érdemes foglalkozni velük, de ezek között előfordul a pár hétig jó lemez is, sőt  a 0perces lemez, amit megírsz, és már használhatatlan is :D.
Embere válogatja ki mit vásárol, nem nagyon fogjuk tudni meggyőzni a princo-használókat, hogy nem érdemes használni, meg szintén nem fogjuk meggyőzni a márkásabb lemezeket vásárlókat, hogy nem érdemes többet kiadni érte, mint a gagyibbakért, mert mindenkinek meg van a saját érve, és ez igy is jó.

#488 Felhasználó inaktív   vatom 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 24. 11:01

Ma én is beújítottam olcsón egy 25-ös henger TTG01 TDK 4X-R lemezt. Meglátjuk, hogy mire képes a Pio107-tel...  :think:

#489 Felhasználó inaktív   Henci Papa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 24. 12:39

Idézet: vatom - Dátum: 2004. szept. 24., péntek - 12:01

Ma én is beújítottam olcsón egy 25-ös henger TTG01 TDK 4X-R lemezt. Meglátjuk, hogy mire képes a Pio107-tel...  :think:

Remélem, sok jóra. Én kb. 2 hete újítottam be egy ilyen henger lemezt (nekem is 107-esem van), MP3-at akarok átarchiválni rá - kb. 65 CD-nyit - elég fontos lenne, hogy tartósan rajta maradjon az anyag - nem úgy mint azokon a :hosszú sípszó: Philips CD-ken.  :mad: :reklamacio:

#490 Felhasználó inaktív   vatom 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 24. 14:53

Idézet: Henci Papa - Dátum: 2004. szept. 24., péntek - 11:39

Remélem, sok jóra...

Úgy legyen  :kocc:

#491 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 24. 15:44

Idézet: meki - Dátum: 2004. szept. 23., csütörtök - 9:18

:confused:

#492 Felhasználó inaktív   dreamice 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 27. 11:31

Ezt egy másik fórumon olvastam. Mindenki vonja le magának a következtetéseket, szerintem ez lehet a Princo lemezek minőségi hiányának az oka.
"Gigabyte DVD GO W0404A íróm van. Először firmware
frissítéssel próbálkoztam, de nem segített. ( már 8 elrontott lemeznél járok). Szereztem egy másik
lemezt, amit gond nélkül megírt, vagyis nem az íróval van probléma. Írtam a Gigabyte-nak, akik azt
válaszolták, hogy felhívták a Princo-t, és ők azt mondták, hogy mivel kikerült a gyárból a lemez UPC
kódja, több cég gyárt illegálisan ilyen lemezt, ezért nem tudnak felelősséget vállalni a lemezek minőségéért."

#493 Felhasználó inaktív   vatom 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 27. 12:56

Idézet: dreamice - Dátum: 2004. szept. 27., hétfő - 10:31

Ezt egy másik fórumon olvastam. Mindenki vonja le magának a következtetéseket, szerintem ez lehet a Princo lemezek minőségi hiányának az oka.
"Gigabyte DVD GO W0404A íróm van. Először firmware
frissítéssel próbálkoztam, de nem segített. ( már 8 elrontott lemeznél járok). Szereztem egy másik
lemezt, amit gond nélkül megírt, vagyis nem az íróval van probléma. Írtam a Gigabyte-nak, akik azt
válaszolták, hogy felhívták a Princo-t, és ők azt mondták, hogy mivel kikerült a gyárból a lemez UPC
kódja, több cég gyárt illegálisan ilyen lemezt, ezért nem tudnak felelősséget vállalni a lemezek minőségéért."

Miféle minőség?  :confused:

#494 Felhasználó inaktív   dreamice 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 27. 13:53

Csak arra akartam kilyukadni, hogy kis orszégunkba lehet, hogy a Princo lemezek 90% hamis.
/Mivel occsó volt ez terjedt el nálunk./ Az eredeti meg lehet, hogy nagyon frankó is lenne.
Ehez mit szóltok?

#495 Felhasználó inaktív   Nick-Nec 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 10. 07. 08:48

Segítségeteket kérem. NEC-2510A íróhoz vettem Bulkpaq 8*-os DVD-R-t és a megírás utáni teszt az siralmas lett. A Princo hozzá képest FAVORIT. Olvashatatlan lett. Létezik olyan firmware amivel olvashatóan megírható ez a lemez :confused: , esetleg valakinek sikerült már ilyen lemezt normálissan megírni?  THX. 

#496 Felhasználó inaktív   Henci Papa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 07. 10:32

Idézet: Nick-Nec - Dátum: 2004. okt. 7., csütörtök - 9:48

Segítségeteket kérem. NEC-2510A íróhoz vettem Bulkpaq 8*-os DVD-R-t és a megírás utáni teszt az siralmas lett. A Princo hozzá képest FAVORIT. Olvashatatlan lett. Létezik olyan firmware amivel olvashatóan megírható ez a lemez :confused: , esetleg valakinek sikerült már ilyen lemezt normálissan megírni?  THX. 

Tudod én csak azt nem értem, hogy mi a fenéért nem lehet normális lemezt venni? 200 HUF alatt van már Ridata szitázású G04. Ami lemezt kidobsz ezekből a noname ki tudja, hogy mikből, abból a pénzből a G04 megvásárolható lenne.  :(

#497 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 07. 10:48

Idézet: Nick-Nec - Dátum: 2004. okt. 7., csütörtök - 9:48

Hányszorosan tetszett írni??

#498 Felhasználó inaktív   Henci Papa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 07. 10:52

Idézet: stol - Dátum: 2004. okt. 7., csütörtök - 11:48

Hányszorosan tetszett írni??

És milyen fw van most benne? Lemez gyártókódja?

#499 Felhasználó inaktív   Nick-Nec 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 10. 07. 11:51

Nyolcszorosra állítottam, a firmware az 2.15-ös. Amit észrevettem nem mind 8*-os sebességgel írta fel. Az eleje négyszeres sebességgel indul, utána 6*-os és végül 8*os ra váltott. És a átlag írási sebesség az 6,6* ra írta a végén. Ja és Alkohol 120%-al írtam, de gondolom ez mellékes.

#500 Felhasználó inaktív   Nick-Nec 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 10. 07. 12:24

Ja a média kód TYG02

Téma megosztása:

• (138 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 23
  • 24