HWSW Informatikai Kerekasztal: Teszteljük az írható DVD lemezek minőségét! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (138 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Teszteljük az írható DVD lemezek minőségét! Értékeld a témát: -----

#501 Felhasználó inaktív   sowiSM 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 10. 07. 13:01

ha jol tevedek a bulkpaq az amit most meg a princonal is joval olcsobban arulnak...jo hogy taiyoyuden mediakod meg minden...egyebkent
"Megjegyzés: 8x-os InfoSmart(Bulkpaq) lemez Taiyo Yuden koddal.
FIGYELEM!!! FIRMWARE FRISSITÉS NÉLKÜL AZ ÍRÓK TÖBBSÉGE ELRONTJA AZ ÍRÁSÁT!!!" ez csak idezet...
supermoto is life, rest is just details

#502 Felhasználó inaktív   Tomi Filth 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 07. 13:18

Idézet: agabe - Dátum: 2004. szept. 23., csütörtök - 7:36

hmm igazság szerint, ha 1-2 évig jók lennének a gagyibb lemezek, lehet , hogy nem is lenne érdemes foglalkozni velük, de ezek között előfordul a pár hétig jó lemez is, sőt  a 0perces lemez, amit megírsz, és már használhatatlan is :D.
Embere válogatja ki mit vásárol, nem nagyon fogjuk tudni meggyőzni a princo-használókat, hogy nem érdemes használni, meg szintén nem fogjuk meggyőzni a márkásabb lemezeket vásárlókat, hogy nem érdemes többet kiadni érte, mint a gagyibbakért, mert mindenkinek meg van a saját érve, és ez igy is jó.

Csak egy kis hozzászólás...

Nekem a legrégebbi lemezeim már 3. évesek, persze csak amit tömegszámra írtam, ők PRINCO-k és PRECISION-ok! Mai napig tökéletesen vissza tudom olvasni őket, közel 700 lemezből még egyet sem találtam, amit ne tudtam volna visszaolvasni! Az nem lehetséges, hogy a "szakszerű" tárolás is megnövelheti a lemezek élettartalmát? És persze az írás... Mndig a ráírt sebesség felével írtam a lemezeket, és 16x-nál sosem gyorsabban!  :) Szóval nem foltosodnak, nem pöttyösödnek, nem sárgulnak, cipősdobozban, papírtokban tárolom őket...

Igaz ma már sosem vennék ilyen lemezeket, miután megfizethető a márkás lemez is, persze DVD-ben... És érdemes kiadni érte azt a plusz 50-60 FT-ot...  :up:

para Tomi Filzh

#503 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 07. 14:13

Idézet: sowiSM - Dátum: 2004. okt. 7., csütörtök - 14:01

ha jol tevedek a bulkpaq az amit most meg a princonal is joval olcsobban arulnak...jo hogy taiyoyuden mediakod meg minden...egyebkent
"Megjegyzés: 8x-os InfoSmart(Bulkpaq) lemez Taiyo Yuden koddal.
FIGYELEM!!! FIRMWARE FRISSITÉS NÉLKÜL AZ ÍRÓK TÖBBSÉGE ELRONTJA AZ ÍRÁSÁT!!!" ez csak idezet...

Nyakamat teszem rá, hogy az a TY kód fake. Ugyanis a legjobb minőségű lemezek Taiyo Yuden (vagymi :) ) gyártásúak, ez meg a reakciókból kikövetkeztetve nem egy fényes minőség... :omg:

Szerkesztette: Etele 2004. 10. 07. 14:14 -kor

#504 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 07. 16:23

Idézet: Tomi Filth - Dátum: 2004. okt. 7., csütörtök - 14:18

Nekem a legrégebbi lemezeim már 3. évesek, persze csak amit tömegszámra írtam, ők PRINCO-k és PRECISION-ok! Mai napig tökéletesen vissza tudom olvasni őket, közel 700 lemezből még egyet sem találtam, amit ne tudtam volna visszaolvasni! Az nem lehetséges, hogy a "szakszerű" tárolás is megnövelheti a lemezek élettartalmát? És persze az írás... Mndig a ráírt sebesség felével írtam a lemezeket, és 16x-nál sosem gyorsabban!  :) Szóval nem foltosodnak, nem pöttyösödnek, nem sárgulnak, cipősdobozban, papírtokban tárolom őket...

Igaz ma már sosem vennék ilyen lemezeket, miután megfizethető a márkás lemez is, persze DVD-ben... És érdemes kiadni érte azt a plusz 50-60 FT-ot...  :up:

para Tomi Filzh

Nana!

Princo-ból a sima írható CD jó, de a DVD egy hulladék!
Nekem is vannak Princo CD-im, de DVD-ből semmi pénzért sem vennék!

Nick-Nec!

Mivel az íród Z-CLV írásmódban ír, így ez természetes.
Az 52x-es CD-írás sem az elejétől 52x-es nem?!

#505 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 07. 17:07

Idézet: Henci Papa - Dátum: 2004. okt. 7., csütörtök - 11:32

Tudod én csak azt nem értem, hogy mi a fenéért nem lehet normális lemezt venni? 200 HUF alatt van már Ridata szitázású G04. Ami lemezt kidobsz ezekből a noname ki tudja, hogy mikből, abból a pénzből a G04 megvásárolható lenne.  :(

Annyiert kapsz G05-ot is.
Igaz, a Pio106-om nem szerette a G05 lemezt, lassan olvashato a vegeredmeny :(

Nemreg vettem Platinum +R lemezt, Ricoh akarmi a gyartokodja, elvileg 8x porkolheto.
Pio106-tal irtam ra 4x, olvashato, mint a villam, Toshiba olvasom egyaltalan nem lassitott ellenorzeskor.

Kivacsi leszek, az uj irommal 8x irva milyen.

Szerkesztette: nyunyu 2004. 10. 07. 17:12 -kor

#506 Felhasználó inaktív   GI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 07. 17:57

Samsung DVD lemezek milyenek?
Tapasztalat?

Bocsi, hogy nem olvastam nagyon bele, lehet már esett róla szó, de úgy nagyvonalakban érdeklődnék.
Van olyan, mint pl egy Ritek, vagy Princo féle hulladék?
-sata és az ata a számítógép rákja, megállíthatatlanul terjed tovább, elpusztítva környezetét
-ha mondják, hogy SCSI, akkor rávágom, hogy adattárolás
-ha mondják, hogy S/ATA, akkor rávágom, hogy CRC és bad sector

#507 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 07. 18:10

Idézet: GI - Dátum: 2004. okt. 7., csütörtök - 18:57

Tapasztalat?

Bocsi, hogy nem olvastam nagyon bele, lehet már esett róla szó, de úgy nagyvonalakban érdeklődnék.

Nagyon változó minőség, de nagy általánosságban gyengus... legalábbis amik hozzám jutottak, azok úgy 1/2 év elteltével erős önmegsemmisítésbe kezdtek.
42

#508 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 07. 19:06

Itt is megkérdezem: valami külföldi fórumon nagyon istenítették a Datawrite (FUJIFILM03) DVD-R korongok minőségét. PPeter vagy bárki más: mik a tapasztalatok ezekkel a lemezekkel kapcsolatban?

#509 Felhasználó inaktív   agabe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 07. 19:07

Idézet: Tomi Filth - Dátum: 2004. okt. 7., csütörtök - 14:18

para Tomi Filzh

mint párral felettem szóló én is azt veszem ki a szavaidból, hogy Cd-ről beszélsz, ami azért telejesen más dolog, nemtom miért, de a DVD-ket (legalábbis a gagyibbakat tuti) sokkal xarabbra csinálják mint a CD-ket. 3 éves Cd még szép hogy visszaolvsaható, próbáldd meg majd még 3 év múlva. A tárolással kapcsolatban tényleg nem árt kicsit odafigyelni, de a jelzett lemezeknél a legmegfelelőbb tárolás sem jelent problémát az adatok elvesztésére :)

#510 Felhasználó inaktív   GI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 07. 20:19

Idézet

Nagyon változó minőség, de nagy általánosságban gyengus... legalábbis amik hozzám jutottak, azok úgy 1/2 év elteltével erős önmegsemmisítésbe kezdtek.

Thx!!!

Tehát akkor kilőve.. Úgy látszik szart gyárt a samsung is ezen a téren.

Idézet

a DVD-ket (legalábbis a gagyibbakat tuti) sokkal xarabbra csinálják mint a CD-ket. 3 éves Cd még szép hogy visszaolvsaható, próbáldd meg majd még 3 év múlva

Szerintem a 3 év is kevés.. Jó CD 7-8 év után is tökéletes! Első CDim még mind a mai napig mennek.
Akkoriban BASF lemezeket kaptam (íróm nem volt) de mind visszaolvasható.

Bár tervezem, hogy B-Ray lemezre kiírom az összes CD-met.
A DVD-ket meg majd az B-Rayt követő generációra. :) Valahogy így.
Így remélem örökéletűek maradnak az adataim. :)
-sata és az ata a számítógép rákja, megállíthatatlanul terjed tovább, elpusztítva környezetét
-ha mondják, hogy SCSI, akkor rávágom, hogy adattárolás
-ha mondják, hogy S/ATA, akkor rávágom, hogy CRC és bad sector

#511 Felhasználó inaktív   olzoli 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 07. 20:30

Idézet: GI - Dátum: 2004. okt. 7., csütörtök - 18:57

Tapasztalat?

A Samsung lemezek, legalábbis ami megfordult a kezemben mind BeAll kodu volt. Erröl sok jót írtak az év elején. vettem is vagy 300 at. Igaz nem filmet, hanem egy Alkatrész katalogust Írtunk rá. Mindet híbátlanul megirta. DE 3 Hónap alatt szinte mind megsemmisitette önmagát.!!! Szépen a lemez széle felöl kezdet hibásan olvasni, majd mind beljebb és beljebb egyre kevésbé, most már sehogy sem olvasható. Szóval jó játék, Csak akkor ved meg ha már mindenkinek felajánlottad az árát, és senki nem fogadta el. Na, ebben az esetben, jó befektetés is lehet !

#512 Felhasználó inaktív   immi77 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 10. 11. 09:27

Sziasztok !

Van-e valakinek tapasztalata Arita DVD+R (4x, RICOHJPN01) lemezekkel kapcsolatban?
Ha van kérem ossza meg velem!

Imi
.: The day the whole world went away. :.

#513 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 11. 11:09

Idézet: immi77 - Dátum: 2004. okt. 11., hétfő - 10:27

Sziasztok !

Van-e valakinek tapasztalata Arita DVD+R (4x, RICOHJPN01) lemezekkel kapcsolatban?
Ha van kérem ossza meg velem!

Imi

Nagyon jó!!!! Tényleg nagyon jók, főleg azon az áron, ahogy manapság dobálják őket.
De gyakorlatilag a +R-es Ricohjpnr lemezek szinte mindegyike nagyon jó.

Szerkesztette: BigBear 2004. 10. 11. 11:09 -kor

42

#514 Felhasználó inaktív   nimfas 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 12. 18:55

Kérdés...

Ritek Grade-A-ként reklámozott olcsó lemez... 100 Ft-körül... mi a vélemény???? Hozza pl. az Arita zöld-ezüst minőséget? Azzal nem igazán volt bajom!

Író LG.

Maga a lemez a kép alapján narancssárga... hengeres sütisdobozban.

Valakinek vmi tapasztalat?

#515 Felhasználó inaktív   Dave78 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 12. 19:46

Hello! A Budget lemezekről tudtok e valamit mondani?
Msi K8N Sli Platinium,Amd Athlon64(939) 3200+@2500Mhz,Kingmax Hardcore 512 500DDR*2,Sapphire X850XT 256M, Samsung 160/8+Samsung 120G,Toshiba SD-1802,Pioneer DVR-107, Gigabyte Cpu cooler, Zalman V700Cu,Enermax Noisetaker  485W (SLI ready) ,  Logitech MX510, Sound Blaster Audigy2 ZS

#516 Felhasználó inaktív   baluzoli 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 10. 14. 22:52

Lehet, hogy csak én fogtam ki rossz szériát,de az LG GSA-4081B dvd íróm nem igazán szereti az új Arita 8X DVD-R lemezeket (rózsaszín).Először csak 2X lemeznek ismerte fel, firmware frissítés után hajlandó volt 4X írni. 6 lemezből 1 lett jó, a többinél már az elején fókuszálási hiba. Eddig nem volt ilyen problémám más lemezekkel(Aritával sem): kb.300 lemezből 1 lett rossz, az is foltos volt. Hasonló tapasztalat valakinek?

#517 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 14. 23:41

Idézet: nyunyu - Dátum: 2004. okt. 7., csütörtök - 18:07

Annyiert kapsz G05-ot is.
Igaz, a Pio106-om nem szerette a G05 lemezt, lassan olvashato a vegeredmeny :(

Nemreg vettem Platinum +R lemezt, Ricoh akarmi a gyartokodja, elvileg 8x porkolheto.
Pio106-tal irtam ra 4x, olvashato, mint a villam, Toshiba olvasom egyaltalan nem lassitott ellenorzeskor.

Kivacsi leszek, az uj irommal 8x irva milyen.

Na, eljott a nagy nap, es csereltem Pio108-ra.

Itt pont forditott a ket lemez olvashatosaga, +R Platinum lemezt 12x irva lassul be a Toshiba a vegen, -R-tol alig.

Szerkesztette: nyunyu 2004. 10. 14. 23:45 -kor

#518 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 14. 23:57

Idézet: Dave78 - Dátum: 2004. okt. 12., kedd - 20:46

Hello! A Budget lemezekről tudtok e valamit mondani?

Röviden és tömören: annyit ér amennyit az ára. Egy szóval kifejezve: fos.
Ami kimaradt: a Princo lemezek ezekhez képest a DVD lemezek Ferrarijai vagy Rolls-Royce-ai.

Szerkesztette: BigBear 2004. 10. 14. 23:59 -kor

42

#519 Felhasználó inaktív   Tomi Filth 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 19. 08:42

Idézet: GI - Dátum: 2004. okt. 7., csütörtök - 19:19

Szerintem a 3 év is kevés.. Jó CD 7-8 év után is tökéletes! Első CDim még mind a mai napig mennek.
Akkoriban BASF lemezeket kaptam (íróm nem volt) de mind visszaolvasható.

Legrégebbi lemezünk, egy szintén BASF lemez, 1994-ben vagy 1995-ben lett írva, nem általam, de még tökéletesen visszaolvasható, pont a minap próbáltam!  :up:

para Tomi Filth

Szerkesztette: Tomi Filth 2004. 10. 19. 08:44 -kor

#520 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 19. 12:42

Idézet: nyunyu - Dátum: 2004. okt. 15., péntek - 0:41

Na, eljott a nagy nap, es csereltem Pio108-ra.

Itt pont forditott a ket lemez olvashatosaga, +R Platinum lemezt 12x irva lassul be a Toshiba a vegen, -R-tol alig.

Cseberből vederbe? :)

Téma megosztása:

• (138 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.