HWSW Informatikai Kerekasztal: Teszteljük az írható DVD lemezek minőségét! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (138 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Teszteljük az írható DVD lemezek minőségét! Értékeld a témát: -----

#801 Felhasználó inaktív   Macska 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 07. 22:47

Idézet: Etele - Dátum: 2005. febr. 7., hétfő - 17:40

Kedves szakik, a kedvemért vetnének erre egy röpke pillantást?

A NEC-3500 és TYG01 esete - így jártam.

(Azért link, mert nem akarok floodolni. Bocsi, hogy kattintgatni kell. :respect: )

Kicsit borzalmas. Én 8X DVD+R FujiFilm (szintén TY) írtam 8X-san Pioneer 108-cal, de csak a vége lett egy ici-picit "puklis". Én is "csaklódtam" kissé, mivel nem lett olyan "tökéletes", mint például a Traxdata 4X, TDK 4X, sőt a Ridata 4X is.

Etele: Esetleg egy firmware frissítés után jobb lehet ?????  :confused:

Ui: Ettől függetlenül a fontos adataimat a Fujira írom, az "időtállóságban" bízom, Made In Japan. ;)

Szerkesztette: Macska 2005. 02. 07. 22:52 -kor

P3 Versus K7 ; p4 Versus K8 :) :)
Rögös a macskaköves út....

#802 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 07. 22:57

Szerencsére már este 8-kor megoldódott a dolog, moddolt beta FW-el.

Az enyém is "made in Japan", csak nem Fuji van ráírva, hanem Verbatim. :D

#803 Felhasználó inaktív   Macska 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 07. 23:02

Idézet: Etele - Dátum: 2005. febr. 7., hétfő - 22:57

Szerencsére már este 8-kor megoldódott a dolog, moddolt beta FW-el.

Az enyém is "made in Japan", csak nem Fuji van ráírva, hanem Verbatim. :D

Azért gondoltam a firmware-re, mert ezek a 4X Verbatimok (TY), "most jöttek", amikor 8X lemez már az alapszint, a 4X lemez már ritkább.

Szerkesztette: Macska 2005. 02. 07. 23:04 -kor

#804 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 07. 23:06

Idézet: Macska - Dátum: 2005. febr. 7., hétfő - 23:02

Azért gondoltam a firmware-re, mert ezek a 4X Verbatimok (TY), "most jöttek", amikor 8X lemez már az alapszint, a 4X lemez már ritkább.

Ezek a TY 4x Verbatimok régebbi lemezek mint a 8x TY-ek, értelemszerűen, az már más kérdés, hogy kis hazánkba most gyűrűztek be (mer' ócsók :) ). Ergo az író FW-jében benne kellett lennie (benne is volt az írási stratégia).

Szerintem az a helyzet, hogy az ominózus béta FW jobban ki van helyezve erre a lemezre. Arról nem is beszélve, hogy 12x is engedi írni, állítólag (cdfreaks fórum) egészen jó minőség a végeredmény. :D

Szerkesztette: Etele 2005. 02. 07. 23:09 -kor

#805 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 07. 23:07

Ja, bocsi mindenkitől, ez itt  :offtopic: . (Vagy nem? :) )

Szerkesztette: Etele 2005. 02. 07. 23:08 -kor

#806 Felhasználó inaktív   Macska 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 07. 23:13

Idézet: Etele - Dátum: 2005. febr. 7., hétfő - 23:06

Ezek a TY 4x Verbatimok régebbi lemezek mint a 8x TY-ek, értelemszerűen, az már más kérdés, hogy kis hazánkba most gyűrűztek be (mer' ócsók :) ). Ergo az író FW-jében benne kellett lennie (benne is volt az írási stratégia).

Szerintem az a helyzet, hogy az ominózus béta FW jobban ki van helyezve erre a lemezre. Arról nem is beszélve, hogy 12x is engedi írni, állítólag (cdfreaks fórum) egészen jó minőség a végeredmény. :D

Nem tudom igazán. Talán PPeter. Verbatim--> MCC-vel, ------> később a TY ????. Ez nem lehet szerinted a "késés" oka kis hazánkban???? TY-ből pedig gyárt 4X (erre is van igény), és 8X-sat is???? :confused: 

SZERKESZTVE

Szerkesztette: Macska 2005. 02. 07. 23:18 -kor

#807 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 07. 23:17

Idézet: Macska - Dátum: 2005. febr. 7., hétfő - 23:13

Nem tudom igazán. Talán PPeter. Verbatim--> MCC-vel, ------> később a TY ????. Ez nem lehet szerinted a "késés" oka???? :confused: 

Ja, feltételezem, hogy a gyártókapacitás körül kell keresgélni - talán a Verba kifogyott a MCC 4x alapanyagból, és ezért vett TYG01-et. :think:

Ettől függetlenül a 4x TY alapanyag régebbi, mint a 8x (ahogy azt írtam is) - az már más kérdés, hogy a Verbatim hogyan és mikor kezdte el szitázni. :)

#808 Felhasználó inaktív   fishi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 07. 23:32

Idézet: Etele - Dátum: 2005. febr. 7., hétfő - 23:17

Ja, feltételezem, hogy a gyártókapacitás körül kell keresgélni - talán a Verba kifogyott a MCC 4x alapanyagból, és ezért vett TYG01-et. :think:

Ettől függetlenül a 4x TY alapanyag régebbi, mint a 8x (ahogy azt írtam is) - az már más kérdés, hogy a Verbatim hogyan és mikor kezdte el szitázni. :)

De ha megnézed a csomagolását a lemezeknek (gondolom neked is a slimtokos, gyönyörű színekben pompázó lemezeid vannak), azon szerepel, hogy:
made in Japan, Verbatim 2003

Szvsz ezeket már nem gyártják... És erősen kifutó széria lehet, ezért let olcsó, és jött el kis hazánkba is.

#809 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 07. 23:53

Idézet: fishi - Dátum: 2005. febr. 7., hétfő - 23:32

De ha megnézed a csomagolását a lemezeknek (gondolom neked is a slimtokos, gyönyörű színekben pompázó lemezeid vannak), azon szerepel, hogy:
made in Japan, Verbatim 2003

Szvsz ezeket már nem gyártják... És erősen kifutó széria lehet, ezért let olcsó, és jött el kis hazánkba is.

Nekem hengeres. :)

A történet szempontjából lényegtelen, mikor gyártották ezt a Verba lemezt - ugye a Macskával való beszélgetés onnan indult ki, hogy felvetette, hogy lehet, hogy FW frissítés kell az írónak, mert ezek a 4x Verbatim TYG01 lemezek csak most jöttek, erre én mondtam, hogy tuti ismeri az író FW-e az írási stratégiát, mert maga az alapanyag "régi". :respect:

Keresem, de nincsen évszám a hengeremen. :)

#810 Felhasználó inaktív   fishi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 08. 00:18

Idézet: Etele - Dátum: 2005. febr. 7., hétfő - 23:53

Nekem hengeres. :)

A történet szempontjából lényegtelen, mikor gyártották ezt a Verba lemezt - ugye a Macskával való beszélgetés onnan indult ki, hogy felvetette, hogy lehet, hogy FW frissítés kell az írónak, mert ezek a 4x Verbatim TYG01 lemezek csak most jöttek, erre én mondtam, hogy tuti ismeri az író FW-e az írási stratégiát, mert maga az alapanyag "régi". :respect:

Keresem, de nincsen évszám a hengeremen. :)

Egen, olvastam. Csak azért fura, mert a 4-szeres TY már a nec2500-as ajánlott médialistján is szerepelt (ami pedig nem túl nagy...), mint 8szorosan írható média. Ezért furcsáltam, hogy firmwarefrissítés kellene neki... Nekem tökéletesek ezek a lemezek... a görbe is szép, meg a pi/po értékek is kellően alacsonyak.
Igaz én futottam bele olyan 4szeres +os verbatim lemezbe, ami azóta olvashatatlan lett, ráadásul vagy 10 ilyen lemezemről szállt el az anyag  :reklamacio:
A henger másik fele meg érdekes módon nagyon jó lett. Ezért félek néha lemezt venni, mert igazából semmiben nem lehet megbízni. Pont ezért vettem most több TY-s verbatimot. de ha kihozzátok, hogy ezek is rosszak sikítok :)

#811 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 08. 14:32

...

Szerkesztette: BoGyesz 2005. 02. 08. 14:33 -kor

#812 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 08. 14:32

Idézet: Martin - Dátum: 2005. febr. 7., hétfő - 23:43

Milyen chipseted is van? 865 és 875-höz winfos natív drivert kell használni!

Intel 845 chipset van. Abit Be-7. Az Abit chipset drivert telepíteni kellett, hogy rendesen működjön minden.
UDMA5 üzemmódban van a DVD író és egyedül van az IDE 2 kábelen.

#813 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 08. 15:03

Idézet: fishi - Dátum: 2005. febr. 8., kedd - 0:18

... Ezért furcsáltam, hogy firmwarefrissítés kellene neki... ...

Hát még én. :)

Ez a mostani béta FW úgy néz ki szebben írja - de az íróval visszaolvasva a gyári FW-el is majd' tökéletes görbét kaptam. :)

Idézet

Pont ezért vettem most több TY-s verbatimot. de ha kihozzátok, hogy ezek is rosszak sikítok :)

Szerintem jó lemezek, csak én szoptam kicsit - de ez egyéni  szocprobléma. :D

Szerkesztette: Etele 2005. 02. 08. 15:05 -kor

#814 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2005. 02. 08. 21:42

ugyan nem teszt de kis tanácsra van szükségem: sikeresen összefogdosták a dvd-ramomat... mit ajánlotok mivel és hogyan távolítsam el kíméletesen az ujjnyomokat? sok van belőlül és erősek, h a fene rágja meg....
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#815 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 08. 21:58

Én első körben megpróbálnám gyógyzsertári alkohollal lepucolni.

#816 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 08. 22:14

Idézet: Etele - Dátum: 2005. febr. 8., kedd - 22:58

Én első körben megpróbálnám gyógyzsertári alkohollal lepucolni.

+ vatta? egyzser bepróbáltam sima rw-n az alkolos vattát, de utána a fény felé fordítva ahol pucoltam tele lett leheletfinom karcolásokkal, pedig belülről egyenesen kifele gyötörtem... mer aszonták úgy kell... biztos nem árt neki? bár aszonták a ramnak kevésbé sérülékeny a felülete... nincs valami direkt erre a célra forgalomban lévő törlőkendő? mondjuk, ha van is itt mucsapusztán tuti nem tudom beszerezni...
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.

#817 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 08. 22:28

Alkohol + puha, pormentes rongy.

De meg lehet próbálni a speckó szemüvegtisztító törlőkendővel is (tudod, amelyikkel szárazon lehet törölni tökéletesen tisztára), van valami neve, de már elfelejtettem. :(

#818 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 08. 22:53

thx, akkor inkább az lesz... tudni fogják azt már a megfelelő helyen... az ókulárébótban :D - off - mondjuk lehetett volna ennyi eszem, hisz az ókula állandóan rajtam, bár ez zeiss üveg, ennek nem árt a smirglipapír sem...

#819 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 08. 22:54

>> törölve mert kétszer ment el, bocsesz <<

Szerkesztette: avman 2005. 02. 08. 22:54 -kor

#820 Felhasználó inaktív   olzoli 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 09. 15:30

Nekem a legjobban a sima vizes törlés jött be. (itt nállunk sajnos elég kemény a viz) elösször lemosom WU2 csodasamponal, és simán puszta kézzel !! (tuti nem karcol) majd böven öblitem. A végén kb 1 dl-vizbe teszek 1 csepp WU2-öt és azzal is átöblitem. És a lényeg, a folt mentes száradás miatt, egy nagyon erös légáramban lefujatom rolla a maradék vizet A WU2 tényleg szuper erre mert jó a zsiroldó képessége és mert..... mert... Régen is azt használtuk fotozásnál, elöhívásnál, megszoktam, olcsó, börbarát, nem bűdös, Beülhetsz mellé a kádba, STB.

Szerkesztette: olzoli 2005. 02. 09. 15:34 -kor

Téma megosztása:

• (138 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.