HWSW Informatikai Kerekasztal: Teszteljük az írható DVD lemezek minőségét! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (138 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Teszteljük az írható DVD lemezek minőségét! Értékeld a témát: -----

#841 Felhasználó inaktív   batagy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 28. 20:38

Idézet: ElvisTheKing - Dátum: 2005. máj. 26., csütörtök - 8:38

Tegnap vettem két csomag (2x10 db) Verbatim 8x DVD-t (+R és -R), remélem jók lesznek...A gyártó tutti MCC (Mitsubishi), majd +látom a minőséget.

Attól, hogy a lemez MID-je MCC, még nem biztos, hogy a Mitsubishi gyártotta.
Mivel megígértem, hogy belinkelem azt, ahol láttam leírva ezzel kapcsolatos információt, itt van:
http://www.cdrlabs.c...pic.php?t=19384
http://www.cdrlabs.c...pic.php?t=19090

Azt írják, hogy a CMC gyártmányú lemezek a következő formátumú sorozatszámmal rendelkeznek:
DVD-R-nél a sorozatszám MAH-hal kezdődik, és egyben van egy hosszú string.
DVD+R-nél a sorozatszám PAH-hal kezdősik, és egyben van egy hossz string.
Nekem ilyen van, pl. a TDK DVD-R 8x TTG02, MAH-hal kezdődik, és Verbatim DVD+R 8x MCC-003, Made In Taiwan, PAH-hal kezdődik.

Ha a lemezt a Prodisc gyártotta, akkor a link alapján a sorozatszám úgy néz ki, hogy:
DVD-R nél van két string közép tájon egy minusz jellel elválasztva, pl. 4353E1321-10320C05
DVD+R nél van két string közép tájon egy plusz jellel elválasztva, pl. 4301E1126+06821C02
Nekem ilyenem nincs. A Prodisc is Made In Taiwan elvileg.

Viszont kiderítettem, hogy a Made In India, azaz Moser Baer gyártotta sorozatszámok hogy néznek ki. Van nálam Verbatim DVD-R 8x MCC 02RG20, Made In India, ennek sorozatszáma 5075 509-R C B 16436 alakú.
De van TDK DVD+R 8x-em is, aminek a MID-je MBIPG101-R04-001 (Moser Baer), aminek a sorozatszáma 5025 537+R C B 19140 alakú, azaz teljesen hasonló az előbbi Made In India Verbatimhoz, csak a minusz jel helyett plusz jel van.

Ez utóbbival kapcsolatban csináltam PIPO tesztet, és a Verbatim MCC 02RG20 Made In India nagyon jónak tűnik, míg a TDK a Moser Baer MID-del elég gáz. (EDIT: ezt ne vegye senki általánosító törvényszerűségnek, én csak a saját Asus-omon történt scan eredményeit írtam ide. Másvalakinek más eredmények is kijöhetnek.)

Egyelőre még nem tudom, melyik kezdjek el archiválni...

Szerkesztette: batagy 2005. 05. 28. 20:45 -kor

Fordításaim: metapad, FileZilla, Avant Browser, VolumeTray, Dirkey, Regshot, HDD Thermometer, PDFCreator, Notepad++
Hifi Set 2: Squeezebox V3, Oppo DV-983H, Asus O!Play Mini Plus, Yamaha AX-497, Energy RC-10, CRT TV: Panasonic TX-28LD4P

#842 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 28. 23:49

Nekem nagyon jó tapasztalatom van az indiai Moser Baer gyártotta lemezekkel. A 8X +R egyenesen kiváló, az egyik legjobb, bár a gyárinál nagyobb sebességet már nem annyira kedveli. 8X írva alig van rajta olvasási hiba. :eek:

#843 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 29. 10:05

Jah, mostanában hozzájutottam 2 csomag Philips 8x+R lemezhez. (MBIPG101)
Hibátlan, kiváló minőségű lemezek. Vennék is még belőle, ha tudnám, hogy ugyanezt kapom, de sajna a Philips is gyárt mindenféle alapból, így nem lehet tudni, mit is kap az ember.    :(
42

#844 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 29. 11:20

Idézet: BigBear - Dátum: 2005. máj. 29., vasárnap - 11:05

Hibátlan, kiváló minőségű lemezek. Vennék is még belőle, ha tudnám, hogy ugyanezt kapom, de sajna a Philips is gyárt mindenféle alapból, így nem lehet tudni, mit is kap az ember.    :(

Nem gyárt, hanem gyártat.

#845 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 29. 11:31

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. máj. 29., vasárnap - 12:20

Nem gyárt, hanem gyártat.

Stimmt.  :respect:
42

#846 Felhasználó inaktív   batagy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 29. 14:09

Idézet: BigBear - Dátum: 2005. máj. 29., vasárnap - 10:05

Hát nem tudom. Az én TDK DVD+R 8x MBIPG101-re végzett PIPO scanjeim nem lettek valami jók. A PIF az írási sebességtől függően max 1200-1500 ig ment fel, a PIE az csak 1-ig, de viszont az szinte folyamatosan. (Írás és visszaolvasás is Asus 1604P.)
Ezzel ellentétben a Verbatim DVD-R 8x MCC 02RG20, Made In India igen finomnak tűnik. :up:

Asszem ez utóbbit választom a TDK DVD-R 8x TTG02-val együtt archiválásra... (Mindent két DVDre írok.)

Da valaki mondja most már meg a frankót, hogy egyáltalán ér valamit ez a PIPO scan a Nero CD-DVD Speed-del ezen az Asus-on? Mert ha jól emlékszek, akkor a Pioneer 108-cal a mérés nem ér semmit, és az Asus 1604P=Pio108, de ez az író viszont defaultból engedélyezve van a CD Speedben.
Fordításaim: metapad, FileZilla, Avant Browser, VolumeTray, Dirkey, Regshot, HDD Thermometer, PDFCreator, Notepad++
Hifi Set 2: Squeezebox V3, Oppo DV-983H, Asus O!Play Mini Plus, Yamaha AX-497, Energy RC-10, CRT TV: Panasonic TX-28LD4P

#847 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 29. 14:11

Idézet: batagy - Dátum: 2005. máj. 29., vasárnap - 15:09

Hát nem tudom. Az én TDK DVD+R 8x MBIPG101-re végzett PIPO scanjeim nem lettek valami jók. A PIF az írási sebességtől függően max 1200-1500 ig ment fel, a PIE az csak 1-ig, de viszont az szinte folyamatosan. (Írás és visszaolvasás is Asus 1604P.)
Ezzel ellentétben a Verbatim DVD-R 8x MCC 02RG20, Made In India igen finomnak tűnik. :up:

Asszem ez utóbbit választom a TDK DVD-R 8x TTG02-val együtt archiválásra... (Mindent két DVDre írok.)

Da valaki mondja most már meg a frankót, hogy egyáltalán ér valamit ez a PIPO scan a Nero CD-DVD Speed-del ezen az Asus-on? Mert ha jól emlékszek, akkor a Pioneer 108-cal a mérés nem ér semmit, és az Asus 1604P=Pio108, de ez az író viszont defaultból engedélyezve van a CD Speedben.

Nem ér túl sokat. Mondhatni van amikor semmit se.  :(

#848 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 29. 14:50

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. máj. 29., vasárnap - 15:11

Ne haragudj ha ilyen badarságot kérdezek de ingerem lett kicsit tesztelni.
Szóval van nekem egy Toshiba SDM 1802 olvasóm is a 109-es pio mellett. Tudom hogy pio-val végzett ellenőrzés mit sem ér. Ezért elsőnek kérdezném hogy teszteljek-e a Toshibával? Hiteles adat várható-e.
Illetve hogy mit figyeljek? Milyen értékek a fontosak számszerűleg miket kell kapni jó ill rossz lemeznél? Ha lenne erről egy doksid azt is megköszönném!

<.. Mindez azért fontos mert 3 lemez közül vásárolthatnék mindegyiket azonos sebességen tudom írni eddig asztaliban sem tapasztaltam egyikkel sem gondot de azért jó lenne tudni ha valami kicsi gyengébb! ..>

Üdv

#849 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 29. 15:14

Idézet: Xero - Dátum: 2005. máj. 29., vasárnap - 15:50

Ne haragudj ha ilyen badarságot kérdezek de ingerem lett kicsit tesztelni.
Szóval van nekem egy Toshiba SDM 1802 olvasóm is a 109-es pio mellett. Tudom hogy pio-val végzett ellenőrzés mit sem ér. Ezért elsőnek kérdezném hogy teszteljek-e a Toshibával? Hiteles adat várható-e.
Illetve hogy mit figyeljek? Milyen értékek a fontosak számszerűleg miket kell kapni jó ill rossz lemeznél? Ha lenne erről egy doksid azt is megköszönném!

<.. Mindez azért fontos mert 3 lemez közül vásárolthatnék mindegyiket azonos sebességen tudom írni eddig asztaliban sem tapasztaltam egyikkel sem gondot de azért jó lenne tudni ha valami kicsi gyengébb! ..>

Üdv

Nem muszáj feltétlenül a PI/PO teszteket hajszolni - nagyon kevesen vannak, akik valóban tudják, mit jelentenek ezek az értékek és hogy miképp kell ezeket (meghajtó- és lemezfüggő módonI értelmezni -, két meghajtóban elvégezve a sima visszaolvasési teszt  is jó képet adhat egy lemezről, és ha ezt kiegészíted (DVD-Video lemez esetén) egy asztali lejátszóban történő vizsgálattal (lejátszással), akkor már láthatod, hogy jó a lemez vagy nem. Ha nincs drasztikus sebességi visszaesés, hibajelzés a lemez olvasásakor a DVD-ROM meghajtódban (a lemezek végén elfogadható némi sebességcsökenés, ha nem süllyed a 2x-es szintre), az elérési idő vizsgálatok (ezeket szinte senki nem várja végig, pedig sokszor itt bukik ki kigazán, ha egy lemezen belül két terület nagy különböző jelszinttel - minőséggel - került rögzítésre) sem adnak hibát, nincsenek extrém magas (több másodperces) seek értékek, akkor a lemezzel nincs komolyabb baj.

#850 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 29. 16:11

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. máj. 29., vasárnap - 16:14

Nem muszáj feltétlenül a PI/PO teszteket hajszolni - nagyon kevesen vannak, akik valóban tudják, mit jelentenek ezek az értékek és hogy miképp kell ezeket (meghajtó- és lemezfüggő módonI értelmezni -, két meghajtóban elvégezve a sima visszaolvasési teszt  is jó képet adhat egy lemezről, és ha ezt kiegészíted (DVD-Video lemez esetén) egy asztali lejátszóban történő vizsgálattal (lejátszással), akkor már láthatod, hogy jó a lemez vagy nem. Ha nincs drasztikus sebességi visszaesés, hibajelzés a lemez olvasásakor a DVD-ROM meghajtódban (a lemezek végén elfogadható némi sebességcsökenés, ha nem süllyed a 2x-es szintre), az elérési idő vizsgálatok (ezeket szinte senki nem várja végig, pedig sokszor itt bukik ki kigazán, ha egy lemezen belül két terület nagy különböző jelszinttel - minőséggel - került rögzítésre) sem adnak hibát, nincsenek extrém magas (több másodperces) seek értékek, akkor a lemezzel nincs komolyabb baj.

Eddig én is kb ezt követtem. Írás után mindíg ellenörzés íróban ami mostanában nem egészen egzakt de no prob. Utána Toshibába be ami szépen végigtolja jb 4x-esen ha nincs durva hiba jó lesz. Akkor goto bnő asztali és emgnéz. De ugylátom marad ez :) És döntök az ár alapján!

Üdv

#851 Felhasználó inaktív   batagy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 30. 12:34

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. máj. 29., vasárnap - 14:11

Kösz a választ.
Akkor nem izgatom magam annyira. Írok valamelyik lemezre aztán kész.

#852 Felhasználó inaktív   SkyNET 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 30. 13:22

16x Verbatim DVD-R-t próbálta már valaki? PIO-106-ban még meg tudom írni normálisan? Mert itt most már csak ilyet Verbatim-t lehet kapni. Az írom meg csak 4x-es.

#853 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 30. 13:28

Idézet: SkyNET - Dátum: 2005. máj. 30., hétfő - 14:22

16x Verbatim DVD-R-t próbálta már valaki? PIO-106-ban még meg tudom írni normálisan? Mert itt most már csak ilyet Verbatim-t lehet kapni. Az írom meg csak 4x-es.

Ha a legújabb firmware-rrel sem írja meg jól, akkor sajna másik lemezt kell választanod. De szerintem 4x-esen szépen íra majd.

#854 Felhasználó inaktív   SkyNET 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 30. 14:52

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. máj. 30., hétfő - 14:28

Ha a legújabb firmware-rrel sem írja meg jól, akkor sajna másik lemezt kell választanod. De szerintem 4x-esen szépen íra majd.

A legújabb (1.08-as) firmware már több mint egy éves. Nem szívesen buknék be egy hengert ez miatt. Megpróbálok valakitől 1-2 db-ot tesztre szerezni, de még szerintem senki nem vett ilyet a környéken.

#855 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 30. 17:04

Grr, multkor vettem 100db TDK -R lemezt, papiron 8x irhato mind.

Elso 25db-vel nem is volt gond, TTH01 leven a Pio108 (1.14 fw) hibatlanul irja 12x (16x irast is felajanja ra, de semmivel sem gyorsabb ugy irni), villamgyorsan visszaolvashato, mind az iroban, mind a Toshiba 1612-omben.

Namarmost elfogyott ez a guriga, kovetkezo viszont ugy tunik regebbi fajta, TTG02-es (max 12x-et ajanl ra az iro), ezt viszont meg 8x sem tudom megirni ugy, hogy visszaolvashato legyen. :mad:

6x sebesseggel viszont jo...

Szerkesztette: nyunyu 2005. 05. 30. 17:10 -kor

#856 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 30. 17:12

Idézet: nyunyu - Dátum: 2005. máj. 30., hétfő - 18:04

Namarmost elfogyott ez a guriga, kovetkezo viszont ugy tunik TTG02-es (max 12x-et ajanl ra az iro), ezt viszont meg 8x sem tudom megirni ugy, hogy visszaolvashato legyen. :mad:

6x sebesseggel viszont jo...

Ma vettem én is 25-öt ebből. 6x sebességgel írom őket, feljebb nem próbáltam. A visszaolvasás "tökéletes", egy pillanat alatt ugrik, ahova akarom.

Tényleg, milyen a tapasztalat ezekkel a lemezekkel? :)
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#857 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 30. 20:23

Idézet: nyunyu - Dátum: 2005. máj. 30., hétfő - 18:04

Namarmost elfogyott ez a guriga, kovetkezo viszont ugy tunik regebbi fajta, TTG02-es (max 12x-et ajanl ra az iro), ezt viszont meg 8x sem tudom megirni ugy, hogy visszaolvashato legyen. :mad:

Nekem is jobb tapasztalataim vannak a TTH01-es változattal.
Esetleg az 1.18-as FW-rel nem jobb? Havernak mintha nem lenne gondja a TTG02-vel 8X sebességen. Ha gyári FW-t használsz, akár 1.20-ast is tolhatsz fel, sokat nem számít az 1.18-hoz képest.

#858 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 30. 20:25

Felraktam a legfrissebb, 1.20-as fw-t, de ezzel is csak a 2GB-ig olvashato a frissen 12x irt lemez.
8x irt lemez ~2.4GB-tol olvashatatlan :(

Szerkesztette: nyunyu 2005. 05. 30. 20:37 -kor

#859 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 30. 20:50

Idézet: nyunyu - Dátum: 2005. máj. 30., hétfő - 21:25

Felraktam a legfrissebb, 1.20-as fw-t, de ezzel is csak a 2GB-ig olvashato a frissen 12x irt lemez.
8x irt lemez ~2.4GB-tol olvashatatlan :(

Azt hiszem, ez lemez gond lesz, az ismeretségi körömben nincs ilyen gond a 108-assal még Ridisc TTG02-t 8X írva se. Kifogtál egy guriga selejt vagy hamis 8X -R TDK lemezt. :(

#860 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 30. 23:55

Egyszerre vettem 4 gurigat.

Ebbol az elso TTH01 volt, a masodik TTG02, tobbit meg nem bontottam fel.

Téma megosztása:

• (138 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.