HWSW Informatikai Kerekasztal: Teszteljük az írható DVD lemezek minőségét! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (138 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Teszteljük az írható DVD lemezek minőségét! Értékeld a témát: -----

#881 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 25. 11:53

Idézet: toyotakacsa01 - Dátum: 2005. jún. 25., szombat - 12:48

Nec 3520-al és cdspeed-del teszteltem.(firmware frissítés kellet hogy működjön a tesztelés)
4-szeresen írva a lemezeket PIE max: 169-től 693-ig terjedő értékeket adtak. (több lemezzel nézve)
2,4-szeres sebességnél PIE max:1300-tól 1500-ig változott a lemezeknél.
PIE average 4-szeresnél: 60-tól 475-ig változó.
PIE average 2,4-szeresnél:    400-tól 700-ig.
PIF average 4-szeresnél: 0,12-től 0,41-ig.
PIF average 2,4-szeresnél:0,5-től 0,7-ig.
Plusszos arita lemezeknél kaptam ezeket az értékeket.

Minuszos lemezeknél is hasonlóképpen roszabb lett a minőség 2-szeres tempónál.

8-szorosnál megint csak roszabb lett a minőség, a grafikonon szépen látszott hogy a hibák száma 2 GB felett megugrik. (itt kapcsol nagyobb sebességbe az írás).

A saját méréseim alapján emiatt én 4-szeresen írok minden lemezt.
LG íróval nem tudtam letesztelni, de gondolom ott is hasonló lenne a helyzet.

Mindez többek azt mutatja, hogy az NEC meghajtók alkalmatlanok a komoly PI/PO ellenőrzésre. Valószínű, hogy tényleg a 4x-es írás lett a legjobb, de ha a többi lemez is olvasható, olyan magas PIE értékek egyszerűen nem jöhettek volna ki.

#882 Felhasználó inaktív   markastor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 25. 14:34

Üdv mindenkinek!
Sikerült egy ilyen (VDSPMSAB 01) kóddal rendelkező lemezre szert tennem. Ez mi lehet? Milyen íróval érdemes rá írni?

#883 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 25. 16:43

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. jún. 25., szombat - 12:53

Mindez többek azt mutatja, hogy az NEC meghajtók alkalmatlanok a komoly PI/PO ellenőrzésre...

Ennek nem örülök. :(

#884 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 25. 16:49

Idézet: Etele - Dátum: 2005. jún. 25., szombat - 17:43

Nálam a 3520 5X sebességű tesztelése egészen elfogadható a Plextorhoz és a BenQ-hoz mérve. A lemezek és az írási sebességek egymáshoz viszonyításához teljesen jó.

#885 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 25. 16:53

Idézet: markastor - Dátum: 2005. jún. 25., szombat - 15:34

Üdv mindenkinek!
Sikerült egy ilyen (VDSPMSAB 01) kóddal rendelkező lemezre szert tennem. Ez mi lehet? Milyen íróval érdemes rá írni?

Nagyon sok kis gyártó használja, borzasztó vegyes minőség és az írók össze-vissza képesek megírni, attól függően, hogy az adott drive firmware-ének optimializálásakor melyik ilyen MID-del rendelkező lemezhez lőtték be az írási stratégiát. Van amikor elsőrangú, van amikor borzalmas.

#886 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 25. 16:55

Idézet: Etele - Dátum: 2005. jún. 25., szombat - 17:43

Futtass sima CDSpeed vissaolvasási teszteket, lehetőleg két különböző meghajtóban, ez - kiegészítve az asztali lejétszás kipróbálásával - felér a PI/PO grafikonok eredményeivel.

#887 Felhasználó inaktív   Atiamd 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 25. 17:25

PPéter a következő oldalról: http://www.itmedia.sk/hu/ szeretnék majd RICOH 2,4X-es DVD+R lemezt rendelni (RICOHJPNR00 MID-del) 60Ft/db-ért. Szerinted érdemes ilyet rendelni, ez a márkás gyártók alapanyagát tartalmazó DVD lehet?

#888 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 25. 17:34

Idézet: Atiamd - Dátum: 2005. jún. 25., szombat - 18:25

PPéter a következő oldalról: http://www.itmedia.sk/hu/ szeretnék majd RICOH 2,4X-es DVD+R lemezt rendelni (RICOHJPNR00 MID-del) 60Ft/db-ért. Szerinted érdemes ilyet rendelni, ez a márkás gyártók alapanyagát tartalmazó DVD lehet?

Ha az, aminek mondják, akkor ez egy kiváló lemez, de csak 2.4x-esen tudod írni! 4x-es írást sem ajánl fel hozzá egyik író sem!

#889 Felhasználó inaktív   Atiamd 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 06. 25. 19:52

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. jún. 25., szombat - 18:34

Ha az, aminek mondják, akkor ez egy kiváló lemez, de csak 2.4x-esen tudod írni! 4x-es írást sem ajánl fel hozzá egyik író sem!

Én a következő oldalon: http://club.cdfreaks...06&page=4&pp=25 találtam egy tesztet, ahol a RICOH 2,4x-es DVD+R-t 4x-esen írják meg, sőt egyes jó írókkal 8x-osan is.
Nekem is lehet rá esélyem a Pio 107D-vel legújabb 1.21-es firmware-rel szerinted?

#890 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 25. 19:56

Idézet: Atiamd - Dátum: 2005. jún. 25., szombat - 20:52

Én a következő oldalon: http://club.cdfreaks...06&page=4&pp=25 találtam egy tesztet, ahol a RICOH 2,4x-es DVD+R-t 4x-esen írják meg, sőt egyes jó írókkal 8x-osan is.
Nekem is lehet rá esélyem a Pio 107D-vel legújabb 1.21-es firmware-rel szerinted?

A 2.4x-es és a 4x-es lemezek között volt egy nagy technológiai ugrás, ezért a gyári firmware-ek általában nem támogatják az ilyen lemezek gyorsabb írását - ezen okból kifolyólag én sem ajánlom. A közelmúltban egy cégnek meg kellett írnom 800 darab ilyen 2.4x-es RICOHJONR00 lemezt (a Plextor 716-os topikban írtam róla másfél-két hete kb.), szerintem megéri kivárni a 2.4x-es írást ennél a lemezeknél, ugyanis az eredmény lenyűgöző minőségű, ha ilyen tempóval rögzítesz rájuk. 20 percet megér az I. osztályú írásminőség.

#891 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 25. 21:15

Idézet: Atiamd - Dátum: 2005. jún. 25., szombat - 20:52

Mindegyik 4X sebességű írás speedhackelt Lite-On vagy NEC íróval készült. Ilyen a 107-hez szerintem nincs. Sajnos (?) a MediaCodeSpeedEdit sem támogatja a Pio írókat, így arra sincs lehetőség, hogy egy másik stratégiával (pl. RICOHJPN-R01) 4X sebességgel kipróbáld.

#892 Felhasználó inaktív   toyotakacsa01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 26. 00:23

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. jún. 25., szombat - 12:53

olyan magas PIE értékek egyszerűen nem jöhettek volna ki.

Normális esetben mennyinek kellene lenni ezeknek az értékeknek?
Valahol azt olvastam hogy a PIE max-nak 280 alatt kell lennie, de a PIF nem tudom meddig jó.
Mekkora érték felett lesz gond a visszaolvasással?
Kikerestem a tesztjeimből a legroszabb értékeket:
PI errors
Maximum: 7878
Average: 3624.62
Total: 45644095
PI failures
Maximum: 757
Average: 158.46
Total: 2793569
Ezeket a NEC ND3520 adta cdspeed programmal.(Nec 1300-al volt írva a lemez 2x tempóval arita8x)
Ezek akkor nem valós értékek lennének? Ugyanis a lemez gond nélkül olvasható, olvasási tesztnél a görbe egyenletesen emelkedő.

#893 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 26. 09:44

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. jún. 25., szombat - 17:55

Futtass sima CDSpeed vissaolvasási teszteket, lehetőleg két különböző meghajtóban, ez - kiegészítve az asztali lejétszás kipróbálásával - felér a PI/PO grafikonok eredményeivel.

Úgy szoktam, de azért kipróbálgatnám néha a PI/PO teszteélst is. :(

Mondjuk nem tudok róla, hogy a 3500-ashoz kijött volna olyan FW, ami már támogatja... :think:

#894 Felhasználó inaktív   turho 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 26. 12:12

Ezt továbbfűzve: vajh' mi az oka hogy csak 1-2 dvd-íróval lehet úgymond korrekten /nem biztos az sem/ PI/PO hibákat meg ilyeneket tesztelni?

#895 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 26. 12:28

Idézet: turho - Dátum: 2005. jún. 26., vasárnap - 13:12

Ezt továbbfűzve: vajh' mi az oka hogy csak 1-2 dvd-íróval lehet úgymond korrekten /nem biztos az sem/ PI/PO hibákat meg ilyeneket tesztelni?

A dekódolás, olvasás során nem minden drive képes arra, hogy az alacsony szintű dekódolási folyamat során kapott, kezelt hibajavítási, korrekciós adatokat korrekten, riport jelleggel átadja a programnak - erre nincs szabványos eljárás, igen natív módon kell tudni bánni a meghajtóval. Nem is jelenthetjük ki biztosan, hogy a különböző (gyártójú, típusjelzésű) meghajtók a dekódolás ugyanazon szintjét "jelentik" le a lekérdezéskor, ezért lehetnek bődületes eltérések a különböző gyártók meghajtóianak PI/PO eredményei között. Különösen akkor, ha ezen adatok kinyerésére eredetileg nem is volt felkészítve a meghajtó, csak valahogy kierőszakolják belőle ezeket az információkat. Egy hasonlattal élve: ez olyan, mintha a tintasugaras nyomtatódból a nyomtatás menete során szeretnéd kinyerni annak az alacsony szintű kommunikációnak a jellemzőit, ami a nyomtatóban található vezérlőáramkör és a nyomtatófej között zajlik az adatok továbbítása során.

#896 Felhasználó inaktív   [Fishi] 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 26. 12:41

Idézet: toyotakacsa01 - Dátum: 2005. jún. 26., vasárnap - 1:23

Normális esetben mennyinek kellene lenni ezeknek az értékeknek?
...Ezek akkor nem valós értékek lennének? Ugyanis a lemez gond nélkül olvasható, olvasási tesztnél a görbe egyenletesen emelkedő.

Semmiképp sem valós értékek.
Ha jól tudom PIE esetében 8 ECC blokkra számolva (gyak. minden program ennyire számolja alapból) maximálisan 1000 körüli hiba lehetséges. Jó minőségűnek valóban kb. 280 alatt számít a lemez.
PIF esetében 8 ECC blokkra számolva jó minőségűnek 32 alatt számít, 4-re 16 alatt, 1-re 4 alatt. Ha van tüske szerű kiugrás, az nem vészes, ha az átviteli görbe szép.

Szerkesztette: Lucas Garas 2005. 06. 26. 12:42 -kor

Dare2Live (dvd lemezekről): "elképzelhető, hogy 100 év múlva is megtudom nézni amit ma kiírok?"
perempe: "Te valószínűleg már nem. Bár ahogy manapság az orvostudomány fejlődik..."

#897 Felhasználó inaktív   turho 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 26. 12:42

Köszi, korrekt válasz, ilyesmire gondoltam én is.
Eszerint tulajdonképpen a működő driveok eredményei sem mérvadóak, csak ugyanabban a drive-ban tesztelt anyagok közti relatív összevetésre alkalmasak....
Ja és hogy témához is szóljak: LG4163B-m mellé beszereztem egy A09XLA-t is, és hát szóval  :respect:
Gyengébb Ridisc lemezekkel is csodát tsz /játékkonzol teszt, GC és box/ főleg, hogy itt többféle sebességet is felkínál az író. 2x-esen írva a lila Ridisc 4x-est, egyszerűen hirtelenjében minden vacak is csont nélkül megeszi....
Nem tudom, az LG mi a francért nem engedi a 4x-es lemezek 2x-es írását legalább :(
Csináltam ezzel kapcsolatban egy elég hülye tesztet: LG4081b-met /a legrégebbi íróm/ visszaflasheltem a100-as fw-rel, hogy úgymond kényszerítsem 4x-es és 8x-os lemezek kétszeres megírására. Azáltal, hogy a fentemlített fw olyan régi, hogy nem ismer egy nagycsomó lemeztípust, és ez az író olyankor engedi a 2x-es írást /sőt, mást nem is :)/.
Az eredmény nem úgy alakult ahogy vártam. Egy dolog a sebesség, más dolog az egyéb írási, kalibrálási stratégia. A 2x-esre kényszerített lemezek semmivel nem lettek jobbak. Finnyás konzolaim kiköpték őket.

#898 Felhasználó inaktív   kekeckukac 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 26. 12:45

Fuji 8X DVD-R Alapanyag: FUJI-PRODISCrről valakinek tapasztalata van?Érdemes venni?
Választ elöre is köszönöm
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

#899 Felhasználó inaktív   turho 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 26. 14:02

Én a helyedben árában jobbat néznék. Nem a legeslegjobb minőségűek a FUJI-k /cáfoljanak meg/ inkább olyan egyenletese közép. Hosszú távú élettartam passz. Verbatim, vagy kedvenc favoritom, a Ridata 8x-os. Ez csak 1 vélemény.

#900 Felhasználó inaktív   actival 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 06. 30. 09:32

Sziasztok,

Van valakinek valami tapasztalata az ilyen, és ehhez hasonló tömegesen árusított olcsó DVD-kről?

http://www.cd-bolt.ini.hu

Mivel csak nagy mennyiségben lehet rendelni, de a bolti ár töredékéért, még ha a postaköltséget nézem akkor is megéri. De mit kapok a pénzemért?

Üdv,

Péter

Téma megosztása:

• (138 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • Utolsó »