HWSW Informatikai Kerekasztal: Teszteljük az írható DVD lemezek minőségét! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (138 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Teszteljük az írható DVD lemezek minőségét! Értékeld a témát: -----

#981 Felhasználó inaktív   narumon 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 18. 13:36

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. júl. 18., hétfő - 11:34

Meglátjuk mit mond a Verbatim, a mintákat hamarosan megvizsgálják és értesítenek.

Kiváncsian várom, ha tényleg eredeti verbatim akkor nagyon picire összemegy ez a cég most a szememben, de szinte kizártnak tartom hogy eredeti legyen.
Hifi: Oppo DV-980, Yaqion 6V6 csöves, JMLab Focal 918

#982 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 18. 14:53

Vélemény update hamis lemez ügyben:

A gyártókód nem garancia, a stamper (nyomóforma) használati jogát elvileg más gyártók is megvehetik (hogy utána olyan lemez készül-e vele, ami megírható a MID-hez tartozó írási stratégiával, az persze kérdéses), ráadásul a DVD-R lemezeken az úgynevezett előformázott adatok (az ADIP zóna) nem a préseléskor, hanem azt követően a házi DVD-íráshoz hasonló módszerrel (csak épp ipari körülmények között) történik, egy úgynevezett "pre-writing process" alatt. A DVD-R lemezek "hamisítása" ezért olcsóbb és egyszerűbb, mint a DVD+R lemezeké, utóbbi esetben a stamper tartalmaz minden információt (ami egy az egyben elkészítettetni, megcsinálni nem olcsó mulatság, valamint a DVD+R lemezek technológiájánbak felhasználási körét, a MID-ek felhasználálását szigorúbban ellenőrzi a DVD+RW Alliance nevében a szabványtulajdonos Philips, mint a DVD Forum és a RWPPI a DVD-R gyártókat).

A hamis márkanév rányomása, szitázása nem művészet, nagy tételben megérheti ezzel foglalkozni, de szinte biztos, hogy nem ugyanott történt, ahol maga a gyártás, mert egyik épeszű gyár sem meri kockáztatni, hogy lebukik ezzel - persze a vadkeleten működő illegális üzemeknél még ettől sem kell félni túlságosan, kutya sem ellenőrzi őket. Elképzelhető olyan változat is, hogy valóban a Verbatim megrendelésére készültek a lemezek, de minőségi kifogással végül nem vette át a Verbatim, a gyártó pedig a megsemmisítés helyett inkább eladta feketén valaki másnak (vagy saját maguk oldották meg), hogy az eredeti csomagolásra emlékeztető körítéssel piacra lehessen dobni Kelet-Európában. Vegyük figyelembe, hogy a javarészt kontrollálhatatlan fekete kereskedelemben egymás ellen is feszülnek bizonyos kialakult vállalkozó körök, tehát a nagyhangú egymásra mutogatás és anyázás korántsem felebaráti küldetés, hanem sokkal inkább egymás áruinak fikázása. Szóval várjuk meg, mint mond a Verbatim, többszörös levélváltást követően személyes ígéretem van a Verbatim Europe irodájától, hogy elsők között értesítenek engem a megindult vizsgálat eredményéről.

#983 Felhasználó inaktív   Siem 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 18. 15:57

Idézet: Martin - Dátum: 2005. júl. 18., hétfő - 13:20

Úgy látszik, a boltban is tudnak már a hamisítás (i peletyká)- ról, mert már frissítették is a lemez leírását :)

Verbatim 8X DVD-R
Garantált minőség!
Alapanyag: MCC
Ár: 100

Most már csak az a kérdés, hogy igazat mondanak-e? :)

Mondjuk, nem vagyok ideges, mert csak 1 gurigát vettem, és nem lett leopárd-mintás az írás, nem rontotta el, és különben is azt mondták a hozzáértők, hogy 280000 PI-ig nem kell aggódni. Ha hamisítvány is, sikerülhetett volna rosszabbra is, nem? :)

Azthiszem ez utalhat arra a bizonyos konkurenciaharcra, amiről PPeter irt.
"Vegyük figyelembe, hogy a javarészt kontrollálhatatlan fekete kereskedelemben egymás ellen is feszülnek bizonyos kialakult vállalkozó körök, tehát a nagyhangú egymásra mutogatás és anyázás korántsem felebaráti küldetés"
Ha az itmedianak nem fogyot volna el a "hamis" Verbatimja (lásd saját honlap: "Átnéztük, és a jelenlegi készletünk garantáltan eredeti, ám elöfordulhat, hogy a régebbi készletejk valamelyikébe keveredhetett a hamisból is." akkor nem csináltak volna neki külön honlapot. :down:
De mivel nekik mostmár a másik változat van, igy bele lehet piszkitani a szomszédok kertjébe, a'la:
A szomszéd árus Verbatimja mindig hamisabb.

#984 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2005. 07. 18. 15:58

erről a sok okosságról mi a vélemény:
http://olcso.lenyulas.hu/
nekem főleg ez tetszik:
>> Majdnem minden panaszos NERO programmal ír. AKI CSAK TEHETI, és ahol csak tudja, MELLÖZZE ezt a programot! Valóban kényelmes és egyszerü a program kezelhetösége, ám nagyon robusztus, és bizonyos helyzetekben képes nem várt jelenségeket produkálni. (gondoljunk csak bele: mennyire összetett a program, képtelenség lenne minden íróval, minden lemezzel, minden adattipussal stb. letesztelniük) Gyakori hibajelenségek: Az írás menet közben hibával elszáll, vagy a lemezt amúgy megírja, de utána visszaolvashatatlan, még az író sem ismeri fel. EZEK AZ ESETEK TÖBBSÉGÉBEN A PROGRAM HIBÁJÁBÓL KÖVETKEZNEK BE! <<
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#985 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 18. 16:08

Pontosan ezért írtam, amit írtam. Lehet hogy az a Verbatim hamis, de nyilván nem véletlen, hogy ki és miért kerít neki nagy feneket - ettől még azonban a tény az tény marad. Mivel semmiképp nem szeretném, ha az említett feszültségek kivetülnének erre az eszmecserére, ezért megkérek mindenkit, hogy maradjunk meg a technikai szempontoknál - hiszen ha annyit, és csakis annyit elérünk, hogy figyelmeztetni tudjuk az embereket arra, hogy figyeljenek oda a vásárláskor, már előrébb vagyunk. Nem hiányzik még ide, hogy az egyes dílerek szócsövei itt találják meg egymást egy szaftos anyázás idejére.

#986 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2005. 07. 18. 16:28

én is csak a ropant felszínes néró fikázás miatt hoztam föl, h azért ez ilyesfajta oldalakkal csníján kell bánni...
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#987 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 18. 16:35

Idézet: avman - Dátum: 2005. júl. 18., hétfő - 17:28

én is csak a ropant felszínes néró fikázás miatt hoztam föl, h azért ez ilyesfajta oldalakkal csníján kell bánni...

Teljes mértékben egyetértek, dilettáns megfogalmazás, tipikusan azok az értelmes (?) kereskedők mesélnek így - tisztelet a kivételnek -, akik a vevőre akarják fogni, hogy az miért  nem tudott megírni egy tőlük vett pocsék lemezt. Ez van. A butaságok tárháza kimeríthetetlen.

#988 Felhasználó inaktív   narumon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 18. 19:19

Idézet: Siem - Dátum: 2005. júl. 18., hétfő - 14:57

De mivel nekik mostmár a másik változat van, igy bele lehet piszkitani a szomszédok kertjébe, a'la:
A szomszéd árus Verbatimja mindig hamisabb.

Hát ehhez csak annyit hogy amit én vettem az valóban szar. Akár más fikázza akár nem, én vissza is vittem mert egy nagy kalap lótúró az egész. Szóval én mint független felhasználó azt mondom nézzétek meg most milyet vesztek mert ami a honlapon szerepel az tényleg olyan szar is.
Hifi: Oppo DV-980, Yaqion 6V6 csöves, JMLab Focal 918

#989 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 18. 19:53

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. júl. 18., hétfő - 17:35

Teljes mértékben egyetértek, dilettáns megfogalmazás, tipikusan azok az értelmes (?) kereskedők mesélnek így - tisztelet a kivételnek -, akik a vevőre akarják fogni, hogy az miért  nem tudott megírni egy tőlük vett pocsék lemezt. Ez van. A butaságok tárháza kimeríthetetlen.

Ettől függetlenül a régi jó RecordNow MAX 4.5-öt 100000000x stabilabb és megbízhatóbb programnak ismertem meg, mint a Nero-t.  ;)  De ez itt nagyon  :offtopic: 

Amúgy a szöveghez: vannak benne igazságok, de ettől még csak egy "a másiké szar, deaztánazenyim tutijó" - szerű írás, összecsapva, nagyon félrevezető az egész.

Szerkesztette: BigBear 2005. 07. 18. 19:56 -kor

42

#990 Felhasználó inaktív   Martin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 18. 21:16

Most értem haza, és ellenőriztem a csomagolást, és magát a lemezt is.

Nos, a körbehajtott papíron egy az egyben lehet látni azokat az eltéréseket, amelyek az itmedia.sk oladalon vannak kitéve.

Ezen tűlmenően az is szembetűnő, hogy a taiwani cucc nEm LILÁS árnyalatú, HANEM EGYÉRTELMŰEN KÉK. (Akinek van ilyen, hasonlítsa már össze legyen szíves a réteg színét)

(Megjegyzem, hogy az MCC-s kódú RiDisc  szintén ugyanolyan LILÁS, mint az EREDETI Verbatim.)

VISZONT az első lemez megírása után - szigorúan  a magam részéről  - azért kerülném a szar jelzőt, mert az a darab amit megírtam - legalábbis a PIO108 FW1.20 PÁSROSSAL nem sikerült rossszul. A PPeter által erősen közepesnek mondott FUJI 4x mind hibaszám, mint pedig olvasási sebesség alapján  SOKKAL ROSSZABB lett, hiszen az 5 és a 16 MB/sec-es olvasási sebességet nem lehet egy lapon emlegetni. 

Egyébként most néztem egy eredeti Verbát, annak sem sokkal jobb a vége, pedig csak belenéztem a filmbe, tehárt nem agyonhasznált dvd-ről van szó.
CM Stacker 831 - Asus P5Q Deluxe - Intel Core2 Q9450 2666@3520 MHz - Scythe Orochi - 2x2GB  OCZ Reaper 1066@1103 Mhz - 2x Samsung HD321KJ 320 GB RAID 0  - Pioneer DVR110 - ASUS DVD-E616A  - Gigybyte GV-R485MC-1GH - Logitech Internet Pro Keyboard - Logitech Premium Optical Mouse - Altec Lansing ATP3 - Kingston HyperX 8 GB  - Samsung SyncMaster 710T

Az emberek nem abban különböznek egymástól, hogy kinek mennyi esze van, hanem abban, hogy ki mennyire tudja azt használni. :-)

Martin

#991 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 18. 22:06

Idézet: Martin - Dátum: 2005. júl. 18., hétfő - 22:16

VISZONT az első lemez megírása után - szigorúan  a magam részéről  - azért kerülném a szar jelzőt, mert az a darab amit megírtam - legalábbis a PIO108 FW1.20 PÁSROSSAL nem sikerült rossszul. A PPeter által erősen közepesnek mondott FUJI 4x mind hibaszám, mint pedig olvasási sebesség alapján  SOKKAL ROSSZABB lett, hiszen az 5 és a 16 MB/sec-es olvasási sebességet nem lehet egy lapon emlegetni. 

A FUJIFILM médiakódú lemezekre valamilyen rejtélyes okból nincs normális stratégiája a 108-asnak a legújabb FW-ben sem. A FUJIFILM02 (4X -R) különösen rossz, de a 03 se rózsás. Ez az író-lemez kombináció kerülendő.

#992 Felhasználó inaktív   Martin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 19. 12:30

Megírtam ugyazazt az adatot EREDETI Verbára is, és pio107-tel ellnőrizve egyértelmű a különbség. Én az "eredeti Budget-minőséget" csak hallomásból ismerem, ezt meg a Ritek G05 környékére helyezném,  vagyis használható, de tényleg nem az igazi.
CM Stacker 831 - Asus P5Q Deluxe - Intel Core2 Q9450 2666@3520 MHz - Scythe Orochi - 2x2GB  OCZ Reaper 1066@1103 Mhz - 2x Samsung HD321KJ 320 GB RAID 0  - Pioneer DVR110 - ASUS DVD-E616A  - Gigybyte GV-R485MC-1GH - Logitech Internet Pro Keyboard - Logitech Premium Optical Mouse - Altec Lansing ATP3 - Kingston HyperX 8 GB  - Samsung SyncMaster 710T

Az emberek nem abban különböznek egymástól, hogy kinek mennyi esze van, hanem abban, hogy ki mennyire tudja azt használni. :-)

Martin

#993 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 19. 12:55

Idézet: ekoder - Dátum: 2005. júl. 18., hétfő - 23:06

A FUJIFILM médiakódú lemezekre valamilyen rejtélyes okból nincs normális stratégiája a 108-asnak a legújabb FW-ben sem. A FUJIFILM02 (4X -R) különösen rossz, de a 03 se rózsás. Ez az író-lemez kombináció kerülendő.

Mi a véleményed a Fujifilm 03 (8x DVD-R) és a NEC ND-3500 párosról?

Tudnék jó árban ilyen Fuji lemezeket, és ha esetleg van tapasztalatod (vagy PPeternek) az adott kombinációval, szívesen vennék egy véleményt... :respect:

#994 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 19. 13:08

Idézet: Etele - Dátum: 2005. júl. 19., kedd - 13:55

Mi a véleményed a Fujifilm 03 (8x DVD-R) és a NEC ND-3500 párosról?

Tudnék jó árban ilyen Fuji lemezeket, és ha esetleg van tapasztalatod (vagy PPeternek) az adott kombinációval, szívesen vennék egy véleményt... :respect:

Mivel a 3500 kimaradt az életemből, így csak a 3520 és a 3540 alapján tippelem, hogy nincs vele gond.

#995 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 19. 14:33

Köszi.

Szerintem ha ment a 3520/40-el korrektül, akkor a 3500 is szeretni fogja. :) :D Na majd meglássuk. Azért PPeternek ha van tapasztalata, azt még szívesen meghallgatom. :)

#996 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 19. 14:47

Idézet: Etele - Dátum: 2005. júl. 19., kedd - 15:33

Köszi.

Szerintem ha ment a 3520/40-el korrektül, akkor a 3500 is szeretni fogja. :) :D Na majd meglássuk. Azért PPeternek ha van tapasztalata, azt még szívesen meghallgatom. :)

A FUJI (FUJIFILM02) 4x-es DVD-R lemezt így írta meg 6x-osan a NEC ND-3500A:

#997 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 19. 17:28

Bocsi, láma vagyok, ilyen tesztet nem nagyon szoktam futtatni, ez jó vagy rossz? :think:  ;)

#998 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 19. 17:32

Idézet: Etele - Dátum: 2005. júl. 19., kedd - 18:28

Bocsi, láma vagyok, ilyen tesztet nem nagyon szoktam futtatni, ez jó vagy rossz? :think:  ;)

Nagyon jó.  :)

#999 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 19. 18:31

Ha nagyon jó, az nagyon jó. :D  ;)

#1000 Felhasználó inaktív   Martin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 19. 20:24

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. júl. 19., kedd - 15:47

A FUJI (FUJIFILM02) 4x-es DVD-R lemezt így írta meg 6x-osan a NEC ND-3500A:

Ez a plextools csak a plextor munkáját képes értékelni? Pioneerhoz nem jó véletlenül? :)

Martin

Téma megosztása:

• (138 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.