HWSW Informatikai Kerekasztal: Teszteljük az írható DVD lemezek minőségét! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (138 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Teszteljük az írható DVD lemezek minőségét! Értékeld a témát: -----

#341 Felhasználó inaktív   -=RelakS=- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 08. 04. 12:00

Idézet: Henci Papa - Dátum: 2004. aug. 4., szerda - 12:54

szerk: A Philipsek sokkal többet romlottak. A régi lemezek hibátlanul olvashatóak, az új verzióknál volt nálam olyan, hogy már megírás után közvetlenül nehezen volt olvasható a lemez külső pereme - olyan 40-50 Mbyte.

Jah, Philips Multipurpose rulez Kép
Kvakk 2-őm, meg még mittudoménmim bánta :(
Gondolkodom, tehát nemtom.
レラクス

#342 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 04. 12:13

A Philips Multipurpose és a TDK D-View mind a két cégnél a low cost kategória, szép, színes, szagos, fiataloknak, ocssóééér, csábító csomagolásban, az első tízezer darabot (meg főleg az újságíróknak szánt tesztpéldányokat) a lehető legjobb gyártókkal készítették el, aztán amikor beindult a piac és elterjedt, hogy jó a cucc, akkor huss, irány költséghatékony gyártás. Meg amikor a 32x-es D-View csomagolásába behúzták a max. 8x-os Cyanine alapú lemezeiket, csak hogy el tudják adni? :boa:
Nagyon-nagyon csalódtam bennük, de hát ez van. Philipsből csak a Silver Premium meg Premium lemezeket vettem annak idején, Multipurpose óta hanyagolom őket CD-R szinten. TDK-ból meg a Reflex Ultrát szerettem, utóbbi mai megfelelője (egyelőre) a TDK Speed-X sorozat, az most még jó minőségű.

Emlékeztek annak idején a 99 Ft-os MediaMarktos Fujitsu-Siemens CD-R lemezekre? Abból is kiküldtek mindenféle újságoknak tesztpéldányokat, első osztályú lemezeket persze, aztán ami a boltokba került végül, az olyan silány volt, hogy szinte egy darab sem maradt meg olvashatóan napjainkra.

#343 Felhasználó inaktív   Henci Papa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 04. 12:17

Idézet: PPeter - Dátum: 2004. aug. 4., szerda - 13:13

...
TDK-ból meg a Reflex Ultrát szerettem, utóbbi mai megfelelője (egyelőre) a TDK Speed-X sorozat, az most még jó minőségű.
...

Azt én is szerettem. A Speed-X sorozatról még nem hallottam - valszeg azért, mert már egy bő éve csak DVD-t írok.  :D  Van még vagy 4-5db D-View otthon (max 12X-es!!!!!!!!), dönölűszégesz kincem, ha CD-t kell írnom, arra írok. Kár, hogy már csak annyi van...  :(
Élj úgy, hogy a hajdani gyermek aki voltál, ne szégyelljen téged, a felnőttet.
Fórumszabályzat X@r1 X@r2
Lehetsz tökös gyerek, de csak Nekem lehet makkos az avatarom! :)

#344 Felhasználó inaktív   Brett Shaw 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 05. 15:11

Idézet: -=RelakS=- - Dátum: 2004. aug. 4., szerda - 13:00

Jah, Philips Multipurpose rulez Kép
Kvakk 2-őm, meg még mittudoménmim bánta :(

Nekem meg 2-3 db MP3-as lemez rajta sok jó zenével. :(  :reklamacio:
NE ESS PÁNIKBA! ...és mindig legyen nálad törülköző!
ASUS M4A785T-M|AMD Phenom II X2 550 BE@3500MHz|AC Freezer 64Pro|4x1 GB GEIL VALUE PC3-10660 CL9|PowerColor HD3870|OPTIARC AD-7243S|KINGSTON SKC300 60GB SSD+WD 500 GB SATAII|GENIUS SW-HF 5000 5.1|CHIEFTEC A80 450W|HP LP2275W 22" TFT|Windows 7 Ultimate 64 bit

#345 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 05. 15:17

nekem van itthon két darab 52x tdk d-view, egyik még üres, nem tudom, miféle barter során keveredhettek hozzám, mindenesetre saját állításuk szerint nem a ritek hanem a tdk gyártotta őket :cool:
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#346 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 05. 17:22

Ritek G05 alapanyagyu Platinum -R-t probalt mar valaki?

Vagy csak az en Pio106-om utalja?
Megirtam egyet 4x sebesseggel, es sokkal rosszabbul olvashato, mint a 3/4 eves Philips-em, amit veletlenul 4x irtam. (2.4x szoktam, gyorsabban olvashato...)

#347 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 05. 17:24

Idézet: nyunyu - Dátum: 2004. aug. 5., csütörtök - 18:22

Ritek G05 alapanyagyu Platinum -R-t probalt mar valaki?

Vagy csak az en Pio106-om utalja?
Megirtam egyet 4x sebesseggel, es sokkal rosszabbul olvashato, mint a 3/4 eves Philips-em, amit veletlenul 4x irtam. (2.4x szoktam, gyorsabban olvashato...)

Plextor PX-712A meg sem írja, kiköpi kalibrációs hibával. Ellenben a 107-es Pinoneer, a NEC 2500/2510 meg viszi jól.

#348 Felhasználó inaktív   Freeze 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 06. 03:08

PrimeDisc DVD-R 4x-esen pörkölve LG 4082B-vel Toshiba 1612-vel olvasva.

Kép
Kép

Egyébként hiba nincs rajt. :)

Szerkesztette: Freeze 2004. 08. 06. 03:19 -kor

#349 Felhasználó inaktív   -=RelakS=- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 06. 08:33

Aranyos :D
Van ilyen lemezem (lassabb azthiszem), de nekem tökéletesen megy
Gondolkodom, tehát nemtom.
レラクス

#350 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 06. 08:53

Ha jól látom ez egy hackelt firmware-es Toshiba DVD-ROM, ugye? Akkor viszont a sok-sok cikk-cakk nem a lemez minősége miatt van, hanem azért, mert nem veszi figyelembe, milyen típusú lemez van bent és teljes erőből próbálja tekerni. Gyári firmware-rel nem lenne ilyen a végesebesség, de majdnem biztosan egyenletes, hibátlan vissazolvasási görbét kapnál.

A sebességi limittől felszabadított olvasókkal mért eredmények önmagukban nem adnak reális képet egy-egy lemez minőségéről, mert nem az adott lemez típusának (gyári, írott, stb.) megfelelő olvasási stratégiával dolgoznak!

#351 Felhasználó inaktív   Freeze 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 06. 12:42

Idézet: PPeter - Dátum: 2004. aug. 6., péntek - 9:53

Ha jól látom ez egy hackelt firmware-es Toshiba DVD-ROM, ugye? Akkor viszont a sok-sok cikk-cakk nem a lemez minősége miatt van, hanem azért, mert nem veszi figyelembe, milyen típusú lemez van bent és teljes erőből próbálja tekerni. Gyári firmware-rel nem lenne ilyen a végesebesség, de majdnem biztosan egyenletes, hibátlan vissazolvasási görbét kapnál.

A sebességi limittől felszabadított olvasókkal mért eredmények önmagukban nem adnak reális képet egy-egy lemez minőségéről, mert nem az adott lemez típusának (gyári, írott, stb.) megfelelő olvasási stratégiával dolgoznak!

:respect:  :respect:

#352 Felhasználó inaktív   Jozso_ 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 08. 10. 12:45

PPeter!

Mi a véleményed a különböző technológiákról. Vagyis ha igazán biztonságban akarom az adataimat, akkor van-e különbség pl. a DVD-R és a DVD+R között? Esetleg az RW formátumok jobbak? Több helyen olvastam, hogy az igazán tuti az a DVD-RAM. Erről mit gondolsz? Vagy ha veszek 700-800-ért egy gyakorlatilag noname kategóriájú DVD-RAM-ot, akkor ugyanott vagyok, hogy hiába a hiba javító algoritmus szevasz az adatoknak?

A másik, hogy látom, hogy a Princo-t nem veszed lemez számba. Ez ok. De vajon ha megveszek 200-250-ért egy Verbatimot akkor az ugyanolyan szutyok mint Princo, csak megfizettem rajta a "Verbatim" feliratot? Vagy ha már egyszer rá van írva a márkanév, akkor az tuti-biztos-hótziher, hogy minőséget hordoz, és az adataim még sokáig megmaradnak?
athlon 2400, 1gb ram, gf 6600

#353 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 10. 14:45

Idézet: Jozso_ - Dátum: 2004. aug. 10., kedd - 13:45

De vajon ha megveszek 200-250-ért egy Verbatimot akkor az ugyanolyan szutyok mint Princo, csak megfizettem rajta a "Verbatim" feliratot? Vagy ha már egyszer rá van írva a márkanév, akkor az tuti-biztos-hótziher, hogy minőséget hordoz, és az adataim még sokáig megmaradnak?

Sajnos nem tuti-biztos-hótziher, hogy az minőségi lemez lesz, de jóval nagyobb az esélyed rá, hogy egy márkás lemez - TDK, Verbatim, Maxell, stb. - jobb minőségű és tovább megőrzi a fontos adataidat.
42

#354 Felhasználó inaktív   nimfas 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 10. 17:43

Sziasztok!

Következő a tényállás....
Van egy LG4040B iróm, 303-as firm, Arita (Zöld-ezüst) G04 lemez... Nero dvd mérővel visszaolvasva, 5 lemezből 3 olvasási hiba.... és a vége felé... olyan 2/3 felé mint az EKG, tehát nem egyenletesen emelkedik. Olvasni próbáltam az iróval és egz pio 120-assal is.
Iróprogi NERO 6.0.016.... sebesség 4x...2x. (Azért nero mert nem filmet irok, hanem más filokat, zene stb.)

Az iró döglődik vagy vmi más a hiba? Ritek lemezek régen jók voltak... ezt is elcseszték?

Előre is köszi a választ.
Nimfas

#355 Felhasználó inaktív   olzoli 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 11. 02:17

Idézet: BigBear - Dátum: 2004. aug. 10., kedd - 15:45

Sajnos nem tuti-biztos-hótziher, hogy az minőségi lemez lesz, de jóval nagyobb az esélyed rá, hogy egy márkás lemez - TDK, Verbatim, Maxell, stb. - jobb minőségű és tovább megőrzi a fontos adataidat.

Hello
Az elmult 2 hetem összes szabadideje sajnos lemezek tesztelésével telt - feleslegesen-.
Van kb 200 DVD-m amit februárban BeAll (Samsung) lemezre kezdtem írni. Pio 105, Toshiba 5112, Nec2500, Toshiba 5272, majd megint az Nec2500 írókat vettem és mindig lecseréltem ujjabra, (igy jár aki olvassa a forumot) Mára a 200 DVD-böl kb 50 lemez vége olvashatatlan. Ugy gondoltam, hogy menteni a menthetöt inkább átmásolom mind egy normális lemezre. Vettem 15 féle lemezböl (Aritátol-Verbatime-ig)3-3 db-ot probára, és a Kprobe2 progival és egy Toshiba 1802 olvasóval ellenöriztem vissza. Nem volt meglepö az eredmény hogy melyik lemez volt a legjobb, de én mégsem abbol vettem hanem a Datawrite 8X-R est (Fuji). A tesztek alat majdnem olyan jó PI értékeket mutatott mint a Verbatim,és egyenletesnek látszott a minösége is (mind a 3 szinte UA a PI görbét rajzolta). Ráadásul 300 Ft helyett csak 170 Ft/db Ezen felbátorodva vettem 100db-ot belölle. Az uj szálitmány megkülönböztethetetlen a tesztelt-töl csak éppen pocsék. Az átlag PI a tesztelten 1.5-2.4 volt itt meg 40-60. most a kérdés az hogy mire is volt jó az a 2 hét tesztelgetés???? :grrr:

#356 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 11. 06:46

Idézet: olzoli - Dátum: 2004. aug. 11., szerda - 3:17

Hello
Az elmult 2 hetem összes szabadideje sajnos lemezek tesztelésével telt - feleslegesen-.
Van kb 200 DVD-m amit februárban BeAll (Samsung) lemezre kezdtem írni. Pio 105, Toshiba 5112, Nec2500, Toshiba 5272, majd megint az Nec2500 írókat vettem és mindig lecseréltem ujjabra, (igy jár aki olvassa a forumot) Mára a 200 DVD-böl kb 50 lemez vége olvashatatlan. Ugy gondoltam, hogy menteni a menthetöt inkább átmásolom mind egy normális lemezre. Vettem 15 féle lemezböl (Aritátol-Verbatime-ig)3-3 db-ot probára, és a Kprobe2 progival és egy Toshiba 1802 olvasóval ellenöriztem vissza. Nem volt meglepö az eredmény hogy melyik lemez volt a legjobb, de én mégsem abbol vettem hanem a Datawrite 8X-R est (Fuji). A tesztek alat majdnem olyan jó PI értékeket mutatott mint a Verbatim,és egyenletesnek látszott a minösége is (mind a 3 szinte UA a PI görbét rajzolta). Ráadásul 300 Ft helyett csak 170 Ft/db Ezen felbátorodva vettem 100db-ot belölle. Az uj szálitmány megkülönböztethetetlen a tesztelt-töl csak éppen pocsék. Az átlag PI a tesztelten 1.5-2.4 volt itt meg 40-60. most a kérdés az hogy mire is volt jó az a 2 hét tesztelgetés???? :grrr:

Ezt emlegetem szinte mindenhol, hogy nagy tételben semmit se szabad venni, mert erősen eltérő eredményeket produkálhatnak a lemezek akár egy-egy sorozaton belül is.  :(

Amúgy megkérdezném: mivel, milyen programmal és milyen meghajtóval nézel PI értékeket?

(CSak mert sajna az a tapasztalatom, hogy hiába támogatott a nero cdspeed minőségellenőrzésében (disc quality test) egy-egy meghajtó, sok esetben nagyon fals eredmények jönnek ki. Én néztem pl. LG, Samsung, Toshiba meghajtókat, na egyik se volt igazán nyerő tezstelésre. Úgyhogy inkább beszereztem egy LiteOn DVD-írót (Sony DRU-700A néve, hogy pusztulna meg a hazai számtech piac, hogy itthon nem kapható gyakorlatilag sehol LiteOn cucc - biztos mert az fele-harmadába kerül  :grrr: ) és a Kprobe2-t használom tesztelésre. )
42

#357 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 11. 06:53

Idézet: olzoli - Dátum: 2004. aug. 11., szerda - 3:17

Vettem 15 féle lemezböl (Aritátol-Verbatime-ig)3-3 db-ot probára, és a Kprobe2 progival és egy Toshiba 1802 olvasóval ellenöriztem vissza.

Ja hoppá, megtaláltam, az előbb átsiklottam felette.
Így viszont főleg lehet, hogy totál fals eredményeket kaptál.
A Kprobe2 CSAK ÉS KIZÁRÓLAG LITEON MEGHAJTÓKKAL ad értékelhető eredményt - ezen belül is DVD írókkal igazából. Hogy miért, nemtom...

"Kprobe2 is designed to work only with LiteOn DVD/CD burners. "
42

#358 Felhasználó inaktív   olzoli 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 11. 08:10

Idézet: BigBear - Dátum: 2004. aug. 11., szerda - 7:53

Ja hoppá, megtaláltam, az előbb átsiklottam felette.
Így viszont főleg lehet, hogy totál fals eredményeket kaptál.
A Kprobe2 CSAK ÉS KIZÁRÓLAG LITEON MEGHAJTÓKKAL ad értékelhető eredményt - ezen belül is DVD írókkal igazából. Hogy miért, nemtom...

"Kprobe2 is designed to work only with LiteOn DVD/CD burners. "

Nem volt cél a más gépekkel valo összehasonlitás csak a saját gép-és a saját rendszeren belüli, saját lemez minösége . Ez "mivelhogy igy is számottevö különbségek adodtak" azt gondolom jelzi hogy melyik lemez a legkevésbé megbizhato . Egyébként egy ismerösöm Lite-On LTR48246 gépe is az én általam a Toshibában mért lemezekre is majdnem ugyan azokat az eredményeket hozta. (van ahol rosszabbat). A program szerint a Toshiba 1802 támogatot meghajtó.

#359 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 11. 08:35

Idézet: olzoli - Dátum: 2004. aug. 11., szerda - 9:10

Nem volt cél a más gépekkel valo összehasonlitás csak a saját gép-és a saját rendszeren belüli, saját lemez minösége . Ez "mivelhogy igy is számottevö különbségek adodtak" azt gondolom jelzi hogy melyik lemez a legkevésbé megbizhato . Egyébként egy ismerösöm Lite-On LTR48246 gépe is az én általam a Toshibában mért lemezekre is majdnem ugyan azokat az eredményeket hozta. (van ahol rosszabbat). A program szerint a Toshiba 1802 támogatot meghajtó.

Egy cd-író ugyanazokat az eredményeket hozta mint a te dvd-olvasód?  :think:  Azért ez érdekes...

Másrészt ha müxik egy drive-val, még nem biztos, hogy értelmes eredményeket ad. Sajna sokat szívtam én is emiatt, mert hiába megy LG meg Sama meg Toshiba cuccal, ha egyszer fals eredményeket ad a program velük.
Furcsa is volt sok lemeznél, hogy az átviteli görbe tökéletes volt, a lemez olvasható volt, (transfer rate test) míg PI eredményekre mag totál szart adott a program. De volt amikor fordítva.  :confused:

Ezt pedig: "Kprobe2 is designed to work only with LiteOn DVD/CD burners. " nem én találtam ki, hanem a készítő...

Linkeltem be egy topicba általam mért görbét, megmutatom itt is:

Sony DRU-700A (VY02 firmware):
Kép

Nec 2500A (H2V5B4 firmware):
Kép

Mielőtt megszólnál, hogy én se LiteOn DVD-íróval teszteltem, elárulom, hogy a Sony DRU-700A valójában 100%-ban egy LiteOn 832S író, még a firmware-t is a LiteOn készíti a Sony részére. (Simán belevéshető a 832S firmware is természetesen.)
42

#360 Felhasználó inaktív   T0m3x 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 08. 11. 12:31

sziasztok kérdés : princo bol melyik a hamisitvany amelyik gyartasi szamaban 'B' vagy 'H' betu szerepel?
Abit IS7 || P4HT 2.4GHz@3.30GHz 275/187 (1.550V) || Thermaltak SPARKLE 7+ Xeaser Edition || 2x512/400 Samsung DDR (2.8V) 2-6-3-3 || Abit Gef 4 Ti4200 295@600 || Maxtor 80Gb 8MB 7200rpm || 350W Codegen || 19" Samsung 957P || SBlaster 128 PCI

Téma megosztása:

• (138 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.