HWSW Informatikai Kerekasztal: Teszteljük az írható DVD lemezek minőségét! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (138 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Teszteljük az írható DVD lemezek minőségét! Értékeld a témát: -----

#461 Felhasználó inaktív   agabe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 09. 14. 19:18

Idézet: Kopi - Dátum: 2004. szept. 14., kedd - 11:25

Lehet,hogy buta a kérdésem, de 4x-en írható lemezt hogy vagy
képes 8x-an írni, amikor az írási sebesség kiválasztásakor
a max sebesség csak 4?

Nem kell a képeket is újra beszúrni, mer szegény modemesek megőszülnek...
De hogy a kérdésere válaszoljak:
Úgy vagyok képes 8X-osan írni, hogy a Nero például ( de a DVDdecrypter is ) felkínálja a 8X-os lehetőséget ennél a lemeznél ( Verbatim 4X-es ), szal a lemez nagyon jó, ennek ellenére nem írogatom 8X-osan, nem azon a 6 perc különbségen múlik ( mert 8X-osan 9és fél, 4X-esen 15 perc körül íródnak meg az én írómban a lemezek), csak ez a lehetőség jelzi, hogy a lemez f@sza, 4x-es sebességgel írva tuti jó lesz az írás minősége, és ezért ajánlom is mindenkinek.

Szerkesztette: agabe 2004. 09. 14. 19:20 -kor

#462 Felhasználó inaktív   -=RelakS=- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 14. 21:04

Idézet: vatom - Dátum: 2004. szept. 14., kedd - 12:56

Sokkal inkább döglődik a lemez. Talán még nem késő, hát mentsd ami menthető!  :sailor:

Namost paranoia + lustaság = még megvannak a vinyón az anyagok  :cool:
Gondolkodom, tehát nemtom.
レラクス

#463 Felhasználó inaktív   Lord 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 14. 22:25

:D

Szerkesztette: Lord 2004. 09. 14. 22:26 -kor

#464 Felhasználó inaktív   vatom 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 15. 10:32

Idézet: agabe - Dátum: 2004. szept. 14., kedd - 18:18

Nem kell a képeket is újra beszúrni, mer szegény modemesek megőszülnek...
De hogy a kérdésere válaszoljak:
Úgy vagyok képes 8X-osan írni, hogy a Nero például ( de a DVDdecrypter is ) felkínálja a 8X-os lehetőséget ennél a lemeznél ( Verbatim 4X-es ), szal a lemez nagyon jó, ennek ellenére nem írogatom 8X-osan, nem azon a 6 perc különbségen múlik ( mert 8X-osan 9és fél, 4X-esen 15 perc körül íródnak meg az én írómban a lemezek), csak ez a lehetőség jelzi, hogy a lemez f@sza, 4x-es sebességgel írva tuti jó lesz az írás minősége, és ezért ajánlom is mindenkinek.

Véletlenül nem volt fent azért valami hack firmware is?  :rolleyes:

#465 Felhasználó inaktív   olzoli 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 15. 12:40

Idézet: arpeen2 - Dátum: 2004. szept. 14., kedd - 13:40

"Unrecovered read error" A Princo ennyit tud nemcsak nálad hanem mind a százmillió embernél aki erre a sz@rra ír. Csak senki sem hiszi el amíg a saját bőrén nem tapasztalja. Mondjuk vhol meg is érdemlik akik sajnálnak 200 HUF-t egy Verbatim lemezre vagy TDK-ra de minimum 140-et egy Ritek termékre.

Bocsi de szerintem már nincs is értelme az embereket meggyözni arrol, hogy milyen lemez a Princo.
Vagy milyen perverzió kell ahoz, hogy Princot vegyen amikor 150 Ft !! egy Verbatim.  Én már megtanultam. 140 BeAll lemezt cseréltem le mert "feledékenyek" lettek.

Szerkesztette: olzoli 2004. 09. 15. 12:44 -kor

#466 Felhasználó inaktív   Kopi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 09. 15. 15:45

Az írási sebesség nem befolyásolja a minőséget?
Még nem nagyon mertem 4x-en írni,tanulva az audio CD-k
írásából.

#467 Felhasználó inaktív   -=RelakS=- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 15. 17:01

Idézet: olzoli - Dátum: 2004. szept. 15., szerda - 13:40

Bocsi de szerintem már nincs is értelme az embereket meggyözni arrol, hogy milyen lemez a Princo.
Vagy milyen perverzió kell ahoz, hogy Princot vegyen amikor 150 Ft !! egy Verbatim.  Én már megtanultam. 140 BeAll lemezt cseréltem le mert "feledékenyek" lettek.

Engem már nem kell győzködni, valahol január-február környékén volt szerencsém venni ... 660 Ft/db áron  :mad:
Gondolkodom, tehát nemtom.
レラクス

#468 Felhasználó inaktív   agabe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 15. 17:57

Idézet: vatom - Dátum: 2004. szept. 15., szerda - 11:32

Véletlenül nem volt fent azért valami hack firmware is?  :rolleyes:

Nem, meg ha megnézed a képek tetejét, látszik az író neve...és mögötte ott a firmware verziója is.. ami ez esetben V2.16. Ez meg ugye egy gyári firmware.
Egész egyszerűen a verbatim lemezből a 4X-es kategória is tud 8X-os írást fogadni, legalábbis ezzel az íróval.
Valaki próbálja már ki egy más típusú 8X-os írásra képes íróval, hogy a verbatim DVD-R 4X-es lemezeket tudja-e 8X-osan írni! És kész.
Majdkiderülvagynem. :)

#469 Felhasználó inaktív   oporto 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 09. 16. 06:32

Sziasztok!

Múlt héten Párkányban (Szlovákia) vettem 11 koronáért (~70 Ft) Datawrite 4X lemezeket. Mindet tökéletesen megírta a Sony DRU500A. 4 DVD lejátszóban és 3 DVD-Rom-ban ellenőriztem vissza, semmi hiba!
A tesztet sajna nem tudtam lefuttatni, mivel a Nero azt írta ki hogy valami nincs inicializálva. Cd-ket leellenőrizte, de a DVD-t nem volt hajlandó. Miért????

#470 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 16. 14:06

Idézet: agabe - Dátum: 2004. szept. 10., péntek - 17:57

No végre volt időm pár saját tesztre, ime az eredmények :
...
Ui.: A 8X-os írás előtt volt még néhány olvasási teszt, meg egy 4X-es írás, és utána rögtön visszaolvastam a 8X-os írás eredményét, ez látható az utolsó előtti ábrán. Elvileg ezt nem szereti ez az író, de bemelegedve is jól olvasott, és eddig sem volt gondom vele, szal aki olcsón akar jót, annak csak ajánlani tudom, jobbat max a NEC3500-as tud, de annak még forrnia kell firmware szempontból, vagy szóba jöhet még a PIO108 -as.

Ha én az íróval csináltam volna a Nero tesztet, hasonlóan egyenletes görbéket kaptam volna (mindet kipróbáltam :) )... ami már-már gyanús, ezért bíztam egy független szakértőre (Pana DVD-ROM) a feladatot...

#471 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 16. 15:03

Csak hogy érzékeltessem. :)

1. Ritek G05 4x írva, az olvasóban:

Kép

2. Ugyanez a média az íróban:

Kép

Szerkesztette: Etele 2004. 09. 16. 15:23 -kor

#472 Felhasználó inaktív   agabe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 16. 19:01

Idézet: Etele - Dátum: 2004. szept. 16., csütörtök - 16:03

Csak hogy érzékeltessem. :)

1. Ritek G05 4x írva, az olvasóban:

2. Ugyanez a média az íróban:

Csakhogy nincs külön olvasóm .
A másik meg, lehet hogy a pana DVD olvasód kicsit koszosabb, vagy lestrapáltabb,( mondjuk idősebb mint az íród)  vagy csak azért rosszabb a görbe, mert gyorsabban olvassa, vagy... akármi lehet még, de pont a NEC-re mondják (amivel én írtam, és olvastam ), hogy nem olyan jó olvasónak (saját maga által írt lemezekhez sem), tehát ha azzal jó a görbe, akkor a jobb olvasókkal még jobb lesz.
Független szakértő is lehet gyenge szakértő :)

Szerkesztette: agabe 2004. 09. 16. 19:03 -kor

#473 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 17. 18:27

Idézet: agabe - Dátum: 2004. szept. 16., csütörtök - 20:01

Csakhogy nincs külön olvasóm .
A másik meg, lehet hogy a pana DVD olvasód kicsit koszosabb, vagy lestrapáltabb,( mondjuk idősebb mint az íród)...

A Pana szinte 0 kilométeres, a Toshiba íróm viszont nyúzva van rendesen. :)

Idézet

vagy csak azért rosszabb a görbe, mert gyorsabban olvassa, vagy...

Ez még talán lehet is.

Idézet

...akármi lehet még, de pont a NEC-re mondják (amivel én írtam, és olvastam ), hogy nem olyan jó olvasónak (saját maga által írt lemezekhez sem), tehát ha azzal jó a görbe, akkor a jobb olvasókkal még jobb lesz.

Nem feltétlenül, ugyanis arra akartam rávilágítani, hogy esetleg a DVD írók a saját maguk által égetett lemezeket jobban olvasák vissza, mint a többi optikai meghajtó. :think:

Idézet

Független szakértő is lehet gyenge szakértő :)

Ez igaz.

#474 Felhasználó inaktív   agabe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 17. 19:09

Idézet: Etele - Dátum: 2004. szept. 17., péntek - 19:27

...
Nem feltétlenül, ugyanis arra akartam rávilágítani, hogy esetleg a DVD írók a saját maguk által égetett lemezeket jobban olvasák vissza, mint a többi optikai meghajtó. :think:
...

Jaja vágom mit akartál mondani, de amiket én olvastam ( néhány száz oldal ) a topikokban erről, annak alapján szerintem nem ez a helyzet. Pont a Toshibák-ról ( pontosabban közülük néhányról ), mint pl. a 1712-es olvasó lehet tudni, hogy az egyik legjobb olvasó, saját maga ugye nem tud lemezt írni, de minden mások által megírt lemezt szebben, ( jobban ) , vagy legalább olyan jól olvas mint az írók. (pl. a NEC-ek típusúaknál mindíg jobban teljesít, de van még jónéhány amit lekőröz )

Szerkesztette: agabe 2004. 09. 17. 19:10 -kor

#475 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 18. 09:45

Idézet: agabe - Dátum: 2004. szept. 17., péntek - 20:09

Jaja vágom mit akartál mondani, de amiket én olvastam ( néhány száz oldal ) a topikokban erről, annak alapján szerintem nem ez a helyzet. Pont a Toshibák-ról ( pontosabban közülük néhányról ), mint pl. a 1712-es olvasó lehet tudni, hogy az egyik legjobb olvasó, saját maga ugye nem tud lemezt írni, de minden mások által megírt lemezt szebben, ( jobban ) , vagy legalább olyan jól olvas mint az írók. (pl. a NEC-ek típusúaknál mindíg jobban teljesít, de van még jónéhány amit lekőröz )

Azért egy-két olvasó alapján ne általánosítsunk... :)

#476 Felhasználó inaktív   agabe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 18. 11:56

Idézet: Etele - Dátum: 2004. szept. 18., szombat - 10:45

Azért egy-két olvasó alapján ne általánosítsunk... :)

Elvileg akartam is venni, egy olyan 1712-es toshibát olvasónak a gépbe, de azután megelégedtem az író olvasási képességével is :)

#477 Felhasználó inaktív   olzoli 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 18. 17:52

Idézet: agabe - Dátum: 2004. szept. 18., szombat - 12:56

Elvileg akartam is venni, egy olyan 1712-es toshibát olvasónak a gépbe, de azután megelégedtem az író olvasási képességével is :)

Nekem is 1712-es Toshiba van a gépben de ez még semmit nem jelent. Nekem ez a 3. Toshibám és az elözö 1712-es meg sem közelitette a mostanit. Pedig az is uj volt. Ahoz hogy rosszabbul olvasson nem is kell feltétlenül koszosnak lennie. Nagy a szorás !! A név nem minden. De az is igaz, hogy a "rosszabbul" olvasó is jobban olvasott mint az akkori íróm (Pio 105).

Nekem még soha nem volt bajom az NEC által irt lemezekkel. Mind hibátlanul vissza is tudta olvasni (Verbatim). De A régebbi lemezeimet amiket korábbi Toshiba és Pio írókkal írtam már nem mind szereti. Pl: a BeAll-t utálja.
A Toshiba olvasó viszont vígan és tökéletesen olvassa azokat is. 

Szerkesztette: olzoli 2004. 09. 18. 18:04 -kor

#478 Felhasználó inaktív   agabe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 19. 08:21

Újabb rekordgyanú a princo-val kapcsolatban, mert ilyen gyorsan ( kb 2-3 hét ) alatt azért nem gondoltam volna, hogy elkezd "vetemedni" a lemez széle, pedig a lemezt sötét zárt tokban tartottam, a nap még a tokot sem sütötte, a lemezen nincs egy árva karcolás sem, eddig 3-szor volt lejátszva... ráadásul még savfürdőben sem forgattam meg , és íme az olvasási képe:

Kép

Dvd decrypter-rel nagy nehezen 5-6. próbálkozásra sikerült még lementeni ami rajta volt, de holnap sztem már az se ment volna  :smoker:
A lemez Pio íróval lett pörkölve egy haveromnál ( utána még jól mutatott az olvasási teszt képe ), ő szereti ezeket a lemezeket, meg ezt kapja 90 Ft-ért.... hát jól megéri   :up:
Ha felébred szólok is neki, hogy kicsit ellenőrizgessen , azután asszem a sírásától lesz hangos a házuk, mert elsírássa az összes lemezét  :D

Szerkesztette: agabe 2004. 09. 19. 08:24 -kor

#479 Felhasználó inaktív   lorenzo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 19. 12:39

Eddig még nem használtam Verbatim márkájú dvd-lemezt, ezért érdekelne, hogy az alábbi
Verbatim Digital Movie DVD+R
lemezzel kapcsolatban van-e valakinek (+) tapasztalata?
Amúgy egyébként érdemes vásárolni Verbatim márkájú dvd-lemezt, vagy itt is előfordulhatnak "rossz" sorozatok, mert akkor kerülöm őket :)
KONFIG: GA-MA78GM-S2H A62X2_6000+ 4GBDDR2_800 HD4850_512+AC_S1 Antec_Sonata Corsair_HX450 BENQ_E2200HD

#480 Felhasználó inaktív   agabe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 19. 20:31

Idézet: lorenzo - Dátum: 2004. szept. 19., vasárnap - 13:39

Eddig még nem használtam Verbatim márkájú dvd-lemezt, ezért érdekelne, hogy az alábbi
Verbatim Digital Movie DVD+R
lemezzel kapcsolatban van-e valakinek (+) tapasztalata?
Amúgy egyébként érdemes vásárolni Verbatim márkájú dvd-lemezt, vagy itt is előfordulhatnak "rossz" sorozatok, mert akkor kerülöm őket :)

Remélem PPter már tesztelt ilyet, és beírja ( vagy valaki más ) de szeritnem ezzel nem lehet gond, én csak elég drágán láttam ilyet.

Téma megosztása:

• (138 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.