HWSW Informatikai Kerekasztal: Teszteljük az írható DVD lemezek minőségét! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (138 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Teszteljük az írható DVD lemezek minőségét! Értékeld a témát: -----

#661 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 29. 18:21

Idézet: DGabor_ - Dátum: 2005. jan. 29., szombat - 18:14

ez az első rontott. kb 10 éve írok cdket, dvdket, összesen nincs 50 db... pedig írhattam vagy ezret eddig :)

Talán szért, mert sose vettél még1x olyan lemezt, amivel gondod akadt. ;)
Mit gondolsz erről a GradeA-ról? :D

#662 Felhasználó inaktív   DGabor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 29. 18:28

Idézet: ekoder - Dátum: 2005. jan. 29., szombat - 18:21

Talán szért, mert sose vettél még1x olyan lemezt, amivel gondod akadt. ;)
Mit gondolsz erről a GradeA-ról? :D

:) írtam én az utolsó szemétre is, gond nélkül.

ez a GradeA érdekes... 10ből egy volt hibás. 9et vígsn megírtam, hiba nélkül.

első íróm... egy 2X2X24es HP '94ben :) SCSI, bűnlassu, viszont csak 78 percet tudott kiirni egy CDre :) azt hajtottam kb 5 évig... és nem rontottam 10 lemezt vele :) (buffer underrun védelem akkoriban nem létezett, ugye...)

Szerkesztette: DGabor_ 2005. 01. 29. 18:30 -kor

Close the world. Open the nExt.

Megtudtam, hogy "Köcsög pösti" vagyok. Ujjé!

#663 Felhasználó inaktív   bigsee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 01. 29. 19:07

Hali! Ridisc lemez, Ritek M02 alapanyaggal sztetek milyen? 10-es csomagokban vettem Ridisc lemezeket, 40-ből 10 ilyen volt. Egyet nem tudtam megírni, de fizikai hiba volt a lemezen, a külső - feliratos - résztől ütötte át valami. A többi jó lett.
GA-990FXA-UD3*FX4100*HD6950 2 GiB*Vengeance DDD3-1866 8GiB kit*X-FI ExtremeMusic*L22W-6SA*HyperX 120*5000AAKS*10EACS*GSA-H62N*DeathAdder3,5*ip4200*A800 X-Touch*X-530*VA8000BWS*BQ DP Pro10 550 W

#664 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 29. 19:18

Idézet: bigsee - Dátum: 2005. jan. 29., szombat - 19:07

Hali! Ridisc lemez, Ritek M02 alapanyaggal sztetek milyen? 10-es csomagokban vettem Ridisc lemezeket, 40-ből 10 ilyen volt. Egyet nem tudtam megírni, de fizikai hiba volt a lemezen, a külső - feliratos - résztől ütötte át valami. A többi jó lett.

http://cdr-zone.com/...opic.php?t=1313

Kép

Kép

:D
Talán valami elvetélt Ritek 16X -R lemez?

#665 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2005. 01. 29. 19:36

Idézet: Batib - Dátum: 2005. jan. 20., csütörtök - 4:03

Hali!
Vettem egy henger (kék) Ridisc 8*os DVD-R lemezt. Meglepetésemre a gyártokod MCC RG20 vagy valami ilyesmi. Az MCC az biztos,ez ha jól tudom a Mitsubishi Chemical rövidítése. Létezik ez vagy valami hamisítványra akadtam.
A Ridisc eddig Ritek alapanyagra gyártott. Alemezek amugy jóknak bizonyultak. Kiváncsiságból megírtam max sebességgel (NEC 3550 gyári 2.18-as FW) a vége 12*-es volt. Szoval nem tudom mi ez.
Valaki tapasztalat, info?
Kösz

a helyzet az, h MCC (Mitsubishi Chemical Corp.) a Verbatimnak is az alapanyaga... szóval nagyon rossz nem lehet... persze lehet h a hulladékot vásárolták fel...
amúgy kicsit utánanéztem:  hivatalos indoklás szerint azért nem ritek, mert nem voltak megelégedve a ritek g05-ös alapanyaggal... de gyakorlatilag a probléma ott volt, h a ritek szerint a az E-Net Corp. (a ridisc gyártója) skóciaia gyára a b kategóriás szitázatlan g4-eslemezekre ritek feliratiot szitázott és úgy árusította... szóval azóta is peresekednek és a Ritek már nem szállít az e-net corpnak... ja amit vettem azt nem a bolgár gyár, hanem a taiwani gyártja (legalábbis ez állt rajta manufactured taiwan)...
megírtam 10-et,  ellenőriztem őket (fele-fele: nero dvd speed/cd check), egyikkel sem volt gond, mind az 5 elég szép görbéket rajzolt...
van valakinek negatív tapasztalata? ha esetleg  másodosztályú alapanyag, az vajon mit takarhat (értem ez alatt h általában miért szokták visszaminősíteni a dvd-ket)
érdemes bekészletezni belőle, vagy maradjak a traxdata mellett?
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#666 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 29. 19:51

Felejtsétek már el ezt az ilyen meg olyan cég "alapanyaga" dolgot. Ilyen nincs. Vannak olyan gyártó és fejlesztő cégek, akik önmaguk kidolgoznak egy nyomólemezt, és a hozzávaló hordozóréteget. A nyomólemez (a DVD-R lemezeknél még hozzájön az előírási folyamat során felírt adat is) tartalmazza azokat az előre tárolt adatokat, amelyekhez igazodva az író el tudja dönteni, hogy milyen írási stratrégiát kell használnia a különböző sebességű adatrögzítéshez. A nyomomólemezen szerepel a MID, a gyártókód, amely alapján a lemez azonosításra kerül. Gyártókód. Nem alapanyag.

Ha egy ilyen cég más gyártónak eladja a nyomóformát (stampert), akkor már a lemezt ténylegesen gyártó cégen múlik, hogy olyan kémiai, fizikai tulajdonságú hordozóréteg kerül-e a lemezre, amely igazodik a stamperen rögzített gyártókód és kalibrációs adatsor által elővezetett információhoz, illetve hogy betartja-e a gyártási előírásokat, hogy a végeredmény írható legyen az ezen adatok mentén beállított lézerrel.

De olyan nincs, hogy "alapanyag". Meg hogy az "MCC az a Verbatimnak az alapanyaga". Van például MCC01RG20 lemez, ami szerencsés esetben a stamper fejlesztőjének, gyártójának a paraméterei szerint készül (ilyen lemez a Verbatim, ami általában a Misubishi által bérelt - nem az ő tulajdonukban lévő, hehe - üzemekben szigorú minőségi ellenőrzések közepette készül), ha nem ott gyártják, akkor klasszikusan nem beszélhetünk MCC "alapanyagról", hiába MCC kódja van. Ugyanígy nincsen RITEK alapanyag, nincsen RITEKG05 alapanyag sem. Van RITEK cég, és van RITEKG05 azonosítójú 8x-os lemez (hogy az most a RITEK-nél készült, azon belül milyen miőségi besorolású, vagy hogy valójában hol gyártották, az nem derül ki a használat előtt). De nem alapanyag.

A mostanában felbukkant 8x-os Ridisc lemezek egyébként nem MCC, hanem CMC kódot tartalmaznak. Nem mindegy. Előbbi valószínűsíthetően ugyebár a Mitshibishi által fejlesztett/gyártott stamperre/lemezre utalna, a CMC meg a CMC Magneticsra. Az E-Net distribution (Ridisc lemezek terítői Európában) állítólag a sok negatív tapasztalat miatt átnyergeltek a RITEKG05-ről valami 8x-os CMC korongra.

#667 Felhasználó inaktív   aspirin 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 29. 20:38

Idézet: ekoder - Dátum: 2005. jan. 29., szombat - 7:39

Ha az eredetit ISO-ba szeded le DVDDecrypterrel, akkor kvázi fix helyen van a LB, mert az mds fájl tartalmazza ezt az információt is. 1:1 visszaírva ezért nincs soha gond.
Általában úgy is jó, ha hagyod a Decrypternek, hogy kiválassza az általa alkalmasnak ítélt helyet. Ahogy írod is, erre leggyakrabban egy fejezetváltás a legjobb hely, mert ott nem tűnik fel. Ha ez a filmben szerkezetileg is meg van támogatva (a Seamless Joint eltávolítva a két cella közül), akkor különösen problémamentes a váltás. Persze ehhez egy jó minőségű írás is kell a LB környékén.

Köszike a segítséget!
:)
Sajnos azidőtájt a dvd rippeléssel még csak ismerkedtem, meg ráadásul az szóban forgó két lemez csak _nagyon_ rövid ideig volt nálam, és fat32 csücsült a dvd alatt... Így csak dvd decrypteres file copy lett a dologból, nem iso. (Pedig a mai eszemmel valahogy megoldottam volna... mintha a dvd decrypter tudná az isot darabolni. :think: )
Közben láttam itt a szomszédban, hogy PPeter hasonló felvetésre reagált, úgyhogy naon kicombosodtam...  :D

(...ha lesz még bajom, lehet, hogy zavarok, addig is)

KÖSZÖNÖM

asp
- nincs aláírás :) -

#668 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 29. 20:52

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. jan. 29., szombat - 20:51

Felejtsétek már el ezt az ilyen meg olyan cég "alapanyaga" dolgot. Ilyen nincs.

kösz a sok hasznos infót és okosságot... csak tudnám miért hanználtak lépten nyomon  stock (alapanyag) szót... qrva jól megtévesztettek... írhattak volna stampert...
viszont itt süljön ki a szemem, h ha nem MCC02RG20  írt ki a ridiscre a dvd indentifier, szóval nem hasból beszéltem (azért annyira nem kéne onnan ilyen okosnak lenni, h itt mit ír ki rá a cucc)...persze tovább mneve dvd indetifier honlapra semmi infó nem volt a lemezről... gyártó alatt meg a micubisit jelölte meg: oppá...
az átnyergelés hátterét meg már kifejtettem (legalábbis ez jött le a közlemyényekből itt -ott), ... csak ha mindenki stampert használ és nem alapanyagot, akkor nem értem h miért gyártanak szitázatlan dvd-t és azt miért vásásrolják fel más cégek...
elég nagy sz*rkeverés van itt dvd gyártás ügyileg úgy látom... asszem maradok a traxinál, de ha pár éven belül tönkremegy az adatállományom akkkor  felgyújtok egy-két gyártósort...
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.

#669 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 29. 21:13

Erről az "alapanyag" témáról már váltottunk pár hozzászólást egy másik fórumban. Mivel mindenki tudja miről beszélünk (alapanyag = Media + Manufacturer ID), ezért engem nem zavar különösebben, hogy helytelen. A fiatal hímnemű ember helyes magyar megnevezése is "gyerek", mégis mindenki tudja, mi az a kiscsóka. :D
Az említett összevissza kék RiDisc lemez egyébként valóban MCC gyártókódú, nem CMC.

Szerkesztette: ekoder 2005. 01. 29. 21:13 -kor

#670 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 29. 21:15

Idézet: avman - Dátum: 2005. jan. 29., szombat - 20:52

kösz a sok hasznos infót és okosságot... csak tudnám miért hanználtak lépten nyomon  stock (alapanyag) szót... qrva jól megtévesztettek... írhattak volna stampert...
viszont itt süljön ki a szemem, h ha nem MCC02RG20  írt ki a ridiscre a dvd indentifier, szóval nem hasból beszéltem (azért annyira nem kéne onnan ilyen okosnak lenni, h itt mit ír ki rá a cucc)...persze tovább mneve dvd indetifier honlapra semmi infó nem volt a lemezről... gyártó alatt meg a micubisit jelölte meg: oppá...
az átnyergelés hátterét meg már kifejtettem (legalábbis ez jött le a közlemyényekből itt -ott), ... csak ha mindenki stampert használ és nem alapanyagot, akkor nem értem h miért gyártanak szitázatlan dvd-t és azt miért vásásrolják fel más cégek...
elég nagy sz*rkeverés van itt dvd gyártás ügyileg úgy látom... asszem maradok a traxinál, de ha pár éven belül tönkremegy az adatállományom akkkor  felgyújtok egy-két gyártósort...

Nem kizárt, hogy MCC lemezt láttál Ridisc márkanév alatt, én csak annyit tudok, hogy a RITEKG05 lemezekkel gondok voltak, ezért váltottak, és az E-Netes nőce emlegette a CMC-t, mint lehetséges partnerüket.

Szarkeverés az van, dögivel, meg persze az is, hogy a felhasználók félinformációkat adnak át egymásnak a neten, aztán hamar félresiklik az egész.

A szitázatlan lemezeket azért gyártják egyes cégek, mert más márkanevek tulajdonosainak eladható úgy is, majd tesznek rá brandet ők - de a legtöbb gyártól/gyártótól eleve kérhetsz saját márkaneveddel direkt gyártást is -, illetve olyan is van, hogy egy legyártott sorozat nem túl jóra sikeredett, így azt inkább mégsem dobja piacra a gyártó a saját jó minőséggel azonosított márkaneve alatt, hanem átadja valami más cégnek, hadd garázdálkodjon vele ő.

#671 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 29. 21:23

Idézet: ekoder - Dátum: 2005. jan. 29., szombat - 21:13

Erről az "alapanyag" témáról már váltottunk pár hozzászólást egy másik fórumban. Mivel mindenki tudja miről beszélünk (alapanyag = Media + Manufacturer ID), ezért engem nem zavar különösebben, hogy helytelen. A fiatal hímnemű ember helyes magyar megnevezése is "gyerek", mégis mindenki tudja, mi az a kiscsóka. :D
Az említett összevissza kék RiDisc lemez egyébként valóban MCC gyártókódú, nem CMC.

Téged sok minden más sem zavar, ami helytelen, és az ilyen felszínes karcolgatás vezet a fasza dezinformációhoz. Íme egy példa. Vettél ugyebár Hyundai DVD-R lemezt, aminek TY02 a gyártódja. Mint kiderült, nem Taiyo Yuden gyártmány. De akkor ez a lemez - a Te analógiáddal élve - Taiyo Yuden alapanyag? NEM. Legjobb esetben is a Taiyo Yuden nyomóformájával készült korong, még az is lehet, hogy a Taiyo Yudentől vették a kemikáliát a hordozóréteghez,  minőségben mégsincs köze ahhoz a TYG02 kóddal készülő lemezhez, ami a Japán Taiyo Yuden cégtől jön egyenesen, vagy amit az MKM üzemeiben gyártanak malajziában - szintén a Taiyo Yuden nyomólemezével (csak éppen normális minőségben). Media + Manufacturer ID ≠ alapanyag.

#672 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 29. 21:27

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. jan. 29., szombat - 21:23

Media + Manufacturer ID ≠ alapanyag.

Nem is ez volt a mondanivalóm lényege, ha figyelmesen elolvasod, annak ellenére, hogy így írtam. Ezt érti rajta az, aki alapanyagot mond. Ennyi.
Az, hogy milyen minőségű, már más kérdés. Teljesen nyilvánvalóan az egy helyen készülő lemezek sem egyforma minőségűek, vagy hülye a Plextor, amikor extra lét csenget a Taiyo Yudennek. :D

#673 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 29. 21:51

Jelenleg (illetve egy tavaly őszi felmérés szerint) Európában 128  :eek: olyan üzem van, ahol gyártani tudnak (és gyártanak is) írható lemezeket (főleg CD-t, de lassan mindenki átáll DVD-re). Azonban ezen gyárak szinte egyike sem (leszámítva a TDK-t, Sony-t, meg pár nagyobb, saját fejlesztő részleggel rendelkező céget) képes saját maga "kitalálni" egy új lemezt, hanem másoktól vett stamperrel, technológiával gyárt lemezt (az olcsó gyártók favoritja például a Plasmon, szinte minden ilyen kis gyártó ezzel a stamperrel gyárt írható CD-t, több-kevesebb sikerrel, igen változatos minőségi skálán, van szuperjó meg extraszar is). Ázsiában is legalább félszáz üzem van, ahol írható lemezek készülnek. A licence díj megfizetése nélküli teljesen illegális üzemekről a balkánon, Bulgáriában, Oroszországban, Ázsiában meg inkább jobb, ha nem is beszélek, szerintem felbecsülni sem tudjuk, mennyi ilyen lehet.

Vegyük a tipikus példát: Ridisc márkajelzésel ellátott 8x-os DVD-R lemez. Ha "RITEKG05" MID-je van, mindenki hajlamos azt mondani, hogy "Ritek alapanyag". Baromság. Akkor lenne Ritek alapanyag, ha tutira a Ritek hivatalos üzemeinek egyikében készülne (amire nagy esély van, lévén a Ridisc a Ritek egyik legnagyobb vevője, igaz, néha látványosan fújnak egymásra a kis stiklik miatt). Ha ott készülne, az már eleve egyfajta minőségi szintet garantálna (bár a Ridisc hajlamos volt olyan lemezeket is jó minőségre utaló  márkajelzéssel forgalomba hozni, amire a Ritek nem egészen úgy adott engedélyt a szitázatlan B kategóriás szállítmány nyomott áron történt eladásakor, de ez már csak a hab a tortán, az ilyenek miatt szoktak hisztizni egymással). Szóval azzal, hogy azt mondjuk "Ritek alapanyag", már tereljük is a pórnépet abba az irányba, hogy ez egy RITEK (által gyártott) lemez. Holott van még több tucat olyan gyár/üzem/cég is, akik ugyanezzel a MID-del gyártanak lemezeket, de korántsem ilyen minőségben (igen, lehet ennél rosszabb, de akár jobb is, de semiképpen nem ugyanaz), ami így rögtön félrevezetheti a gyanútlan usert. Nem véletlen, hogy most már a legtöbb normális cikkben, tesztben kerülik a médiakód és a kizárólag csak médiakódból leszűrhető gyártó megnevezését, és szimplán csak a MID-et írják oda a lemez mögé, nem írják hogy "Ricoh alapanyag, vagy Taiyo Yuden alapanyag", és csak akkor neveznek meg gyártót, ha a lemezről biztosan tudni, hol készült. Mert amúgy a MID-ből kisilabizált gyártónév semmit de semmit nem jelent. Lásd a Hyundai (TYG02) DVD-R lemezed.

#674 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 29. 22:10

Abban teljesen egyetértek, hogy nagy a kavarás a DVDR lemezekkel. Ez okozza, hogy a MID-k ugyanannyit mondanak el a lemezről mint az "alapanyag" szó, tehát a betű jelölésen kívül semmit (na jó, annyit, hogy DVD-R5 pl.).
Ebből a szempontból megint mindegy, hogy ragaszkodunk-e az adekvát megnevezéshez, vagy lealacsonyodunk a pórnép szintjére. Jómagam mint valamikori természettudós azt mondom, mindig azt a nómenklatúrát érdemes használni, amivel a legkönnyebben megértteti magát az ember.

Visszatérve az ominózus Hyundai lemezekre. Kész rejtély, milyen módon kerülhet rájuk az a kód, mert úgy tánik, valóban a Hyundai amerikai leányvállalatán keresztül futnak ki ezek a gurigák: http://www.hyundaime...om/p_8xdvrm.htm. Persze az oldalon nyoma sincs a MID-nek... :rolleyes:
Mivel meg tudom írni elfogadható minőségben 6-8X sebességgel (Pio 108-as tesztek később, amikor feltöltöm), és csak 25-öt vettem 95 Ft-os darabáron, így nem fizettem nagy tanulópénzt. Legközelebb alaposabban utánajárok, mielőtt beszerzek ilyen olcsó lemezeket. Másoknak is ezt ajáánlom én is, ne csak "alapanyag" alapján vásároljanak.
A Datawrite egy jó olcsó márkának tűnik mostanság, csak elfogadható lemezekre szitáznak (valódi MCC, CMC, TTG02, FUJIFILM03, stb).

#675 Felhasználó inaktív   Macska 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 29. 22:12

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. jan. 29., szombat - 21:23

Téged sok minden más sem zavar, ami helytelen, és az ilyen felszínes karcolgatás vezet a fasza dezinformációhoz. Íme egy példa. Vettél ugyebár Hyundai DVD-R lemezt, aminek TY02 a gyártódja. Mint kiderült, nem Taiyo Yuden gyártmány. De akkor ez a lemez - a Te analógiáddal élve - Taiyo Yuden alapanyag? NEM. Legjobb esetben is a Taiyo Yuden nyomóformájával készült korong, még az is lehet, hogy a Taiyo Yudentől vették a kemikáliát a hordozóréteghez,  minőségben mégsincs köze ahhoz a TYG02 kóddal készülő lemezhez, ami a Japán Taiyo Yuden cégtől jön egyenesen, vagy amit az MKM üzemeiben gyártanak malajziában - szintén a Taiyo Yuden nyomólemezével (csak éppen normális minőségben). Media + Manufacturer ID ≠ alapanyag.

Nem sok TY lemez volt a kezem között. 3 tipus. FujiFilm, Maxell, Verbatim. Azonban, mindegyikre Made In Japan volt írva.
P3 Versus K7 ; p4 Versus K8 :) :)
Rögös a macskaköves út....

#676 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 29. 22:34

Ridisc 8x-os DVD-R dolgok további színesítésére: most megnéztem a csomagot, amit az E-net küldött pár hete tesztlemezekkel, ebben olyan butakék színű Ridisc DVD-R 8x-os lemezek vannak, amelyek MID-je, gyártókódja TTG02 :Đ. Na akkor ez milyen "alapanyag"?

#677 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 29. 23:30

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. jan. 29., szombat - 22:34

Ridisc 8x-os DVD-R dolgok további színesítésére: most megnéztem a csomagot, amit az E-net küldött pár hete tesztlemezekkel, ebben olyan butakék színű Ridisc DVD-R 8x-os lemezek vannak, amelyek MID-je, gyártókódja TTG02 :Đ. Na akkor ez milyen "alapanyag"?

Há' TDK! :D

#678 Felhasználó inaktív   Macska 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 29. 23:32

Idézet: ekoder - Dátum: 2005. jan. 29., szombat - 23:30

Há' TDK! :D

:D
P3 Versus K7 ; p4 Versus K8 :) :)
Rögös a macskaköves út....

#679 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 29. 23:38

:box2:  :help:  :doom:  :eat:

Megazarészfánfütyülőő.... :grrr:

#680 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 30. 00:06

jól tudom, h a traxdata valóban ritek gyártmány? (azaz itt valóban g05 alapanyagról beszélhetünk?) mert ugye én ki okleveles butus, mikor elkezdtem dvd-ket írni körülnéztem, mint olyan  felső középkategóriás termék volt, amit úgy vettem ki h maga a ritek gyárt és a traxdata szitázás kerül rá... aztán ebből gondoltam, h itt úgy működik a dolog, ha az minősgileg rosszabb alapanyagot vásárolják meg és szitázzák fel a különböző cégek... mint ahogy az arita egyik része nyomdahibás ritek a másik b kategóriás... legalábbis így szólt a píjár... ez azért végső soron a fogyasztó erőteljes megtévesztése... kérem a panaszkönyvet
"tévedtem, mondta a sün és lemászott a dvd-ről"... vagy mi...:D
a másik kérdésem, mint született laikusnak, h ebben az stamper dologban nem világos valami... egy ilyen megvételekor ezzel együtt jár a felahsznált alapanyok kéimai összetételének, a pontos gyártási folymatnak az átadása is? vagyis elvileg elő tudnának állítani a médiakóddal azonos minőségű lemezt (persze ha akarnának, de akkor gondolom nem lenne olcsóbb, mint az eredeti)... egyáltalán, mi ez licenszelés, lízingelés, technológia megvétele vagy mi a búbánat? átb@szás szaga úszik a levegőben... 
amúgy ezt mondta róla a dvd-identifier:
http://avman.uw.hu/dvdid.gif
amit produkált a ridisc (majd mind az 5 így nézett ki, ezek voltak a legótvarabbak):
4 és 8 x-os íráson:
http://avman.uw.hu/ridisc_4x.html
http://avman.uw.hu/ridisc_8x.html
pedig már h örültem h majdnem verbatim minősget kaptam traxinál olcsóbban... szóval erőtlejsen benne van a pakliban h pár éven belül elszáll a ludakkal lappföldre az "állítólag sokan látták, h verbatim alapanyag" -ra" felírt adat? de sebaj, amúgyis gusztustalannak tartom a szitázását, sokka jobb a traxi egyszínű szürkéje... igaz h spóroltam volna egy 1000-es egy 25 pakkon...:( (nem a dvd másoló iparban vagyok, csak sokat kell archiválnom, főleg olyan anyagokat melyeket 5 évig köteles vagyok megőrizni + nem szeretném h a kínkeservvel öszzevadászott anime és manga, valamint comic gyűjteményem az enyészeté lenne)
ha a traxi is hazudik akkor mit ajánlotok? verbatim és tdk???

Szerkesztette: avman 2005. 01. 30. 00:14 -kor

Téma megosztása:

• (138 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.