HWSW Informatikai Kerekasztal: Teszteljük az írható DVD lemezek minőségét! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (138 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Teszteljük az írható DVD lemezek minőségét! Értékeld a témát: -----

#681 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 30. 00:28

Idézet: avman - Dátum: 2005. jan. 30., vasárnap - 0:06

jól tudom, h a traxdata valóban ritek gyártmány? (azaz itt valóban g05 alapanyagról beszélhetünk?) mert ugye én ki okleveles butus, mikor elkezdtem dvd-ket írni körülnéztem, mint olyan  felső középkategóriás termék volt, amit úgy vettem ki h maga a ritek gyárt és a traxdata szitázás kerül rá... aztán ebből gondoltam, h itt úgy működik a dolog, ha az minősgileg rosszabb alapanyagot vásárolják meg és szitázzák fel a különböző cégek... mint ahogy az arita egyik része nyomdahibás ritek a másik b kategóriás... legalábbis így szólt a píjár... ez azért végső soron a fogyasztó erőteljes megtévesztése... kérem a panaszkönyvet
"tévedtem, mondta a sün és lemászott a dvd-ről"... vagy mi...:D

A Traxdata márkanevet és a cég maradékát megvette a Ritek amikor a régi Traxdata cégbirodalom összeomlott. A Traxdata így a Ritek egyik legfontosabb márkaneve lett, ugyanis maga a Ritek nem igazán szeret "Ritek" néven tündökölni, mivel legyártott lemezeinek nagy részét régebben is más cégek számára gyártotta, mint az egyik legnagyobb OEM bedolgozó, és maga a Ritek, mint márkanév, nem is volt igazán ismert. A Traxdata és a Primedisc (ez utóbbi a Philips & Ritek közösen ápolgatott vadhajtása) a Ritek két legfontosabb márkaneve Európában, a Ridata állítólag Amerikában, elvileg csak a legjobb lemezeik kerülnek ezen brandek alá. Persze van amikor a Ritek is éppen bajban van egy-két lemeztípus gyártásával, ilyenkor ők is vesznek máshonnan árut, például DVD+R korongot rendszeresen újítottak be külső forrásból, RICOH kóddal (hogy ezek hol készültek, azt nem tudni, de nem voltak rosszak). A Traxdatán kívül az összes többi Ritek házimárka itt Európában vegyes képet mutat, ugyanis azok a cégek, akik a szitázatlan, márkajelzés nélküli RITEK lemezeket veszik milliószámra, sokszor olyan márkanevekkel látják el ezen korongokat, hogy azok az első vonalbéli Ritek terméknek tűnjenek - újraprintelt, felülszitázott, mittudomén milyen variácókban. A helyzetet tovább színesíti, hogy a feliratozó cégek (pl. az E-Net Angliában) a Ritek hivatalos brandjének adja ki a Ridisc, Rivision, Ribogyó, Ribizli, Riherongy stb. lemezeket, és sok esetben olyan RITEK gyártókóddal készült lemez is bekerül a fekete kereskedelem forgatagába, aminek minősége elmarad a korábbi színvonaltól.

Idézet

a másik kérdésem, mint született laikusnak, h ebben az stamper dologban nem világos valami... egy ilyen megvételekor ezzel együtt jár a felahsznált alapanyok kéimai összetételének, a pontos gyártási folymatnak az átadása is? vagyis elvileg elő tudnának állítani a médiakóddal azonos minőségű lemezt (persze ha akarnának, de akkor gondolom nem lenne olcsóbb, mint az eredeti)... egyáltalán, mi ez licenszelés, lízingelés, technológia megvétele vagy mi a búbánat? átb@szás szaga úszik a levegőben... 

Elvileg egy stamper átvételekor minden egyéb információ jár mellé, ami a korrekt gyártáshoz kell.
Csak ugye ha betartanának minden szabályt, minden feltételt, akkor nem tudnának sokkal olcsóbban gyártani, mint mondjuk az a cég, akitől a stamper származik. Sok olyan gyártó van, aki nagyon jó lemezeket gyárt mások nyomóformájával. De sok olyan is, akik messze nem produkálják azt a minőséget, amire számítana az ember a gyártókódból kiindulva. Nincs itt átbaszás. Így mennek a dolgok, ha a fekete piac diktál és csak az ár számít. 0,25 EUR az ára a 8x-os Ridisc-nek ha egy raklappal veszel. Az nincs 65 Ft. sem. Ebből csak Magyarországra december óta több mint egymillió darabot adott el a budapesti raktárából az E-Net (hiteles forrásból származó információ). Gondolod, hogy ebből egy darab is legálisan került forgalomba? Dehogyis. A nepperek adják el, 110-120 Ft körüli áron. Valakik ezen borzalmasan nagyot kaszálnak. Gondolod, őket érdekli, hogy az adott lemeznek mi a gyártókódja, valójában hol készült, vagy hogy egy hónap múlva lerohad róla az adat? Ilyen piacra ilyen lemezek jönnek, a felhasználóknak pillanatnyilag ez kell...

#682 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 30. 00:37

Amúgy a belinkelt MCC gyártókódos Ridisc jó lemeznek tűnik.

#683 Felhasználó inaktív   DGabor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 30. 01:07

Üdv ismét...

kétségeim adódtak az utóbbi pár kommenttől. dvd identifiert letöltöttem, és megnéztem dvdimet.

négyféle lemezt találtam a közelben, mégpedig ezeket: Arita,  (a rózsaszín furcsaság) Commodore, (igen... a Tulip Computers-féle kitudjami...) Grade A, és RiDisc.

ebből Grade A és az Arita - állítólag - G05ös Ritek. RiDisc G04, Commodore pedig... kitudja :)

Szerkesztette: DGabor_ 2005. 01. 30. 01:10 -kor

Close the world. Open the nExt.

Megtudtam, hogy "Köcsög pösti" vagyok. Ujjé!

#684 Felhasználó inaktív   Macska 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 30. 01:24

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. jan. 30., vasárnap - 0:37

Amúgy a belinkelt MCC gyártókódos Ridisc jó lemeznek tűnik.

Létezik akkor MCC-s Ridisk is. Én egy listában láttam MCC-s Ridisket. A barátom ilyet vesz. Itt is látható, hogy létezik ilyen. Jó hogy jeleztem a barátomnak, hogy az MCC valójában CMC lehet, aztán kiderült, hogy van MCC-s Ridisk. Szóval....., helyesbíthetek én is. :D

Ui: PPeter, le vagy maradva, pedig ez ritka eset. :p  ;)  :respect: ( Nem kell komolyan venni.) :D
P3 Versus K7 ; p4 Versus K8 :) :)
Rögös a macskaköves út....

#685 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 30. 01:31

Az ezüst nyomtatható RiDisc G04 tesztek szerint első osztályú G04, csakhát kevés író engedi gyorsabban írni. Pedig egy 6X-8X írást simán szokott bírni a valódi A-s G04.

#686 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 30. 01:39

Itt a DVD-RECORDABLE.ORG környékén Flash elég sok "kis" lemezmárkát szokott tesztelgetni több íróval. HAsznos információk is vannak bőven.

#687 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 30. 02:49

Idézet: Macska - Dátum: 2005. jan. 30., vasárnap - 1:24

Létezik akkor MCC-s Ridisk is. Én egy listában láttam MCC-s Ridisket. A barátom ilyet vesz. Itt is látható, hogy létezik ilyen. Jó hogy jeleztem a barátomnak, hogy az MCC valójában CMC lehet, aztán kiderült, hogy van MCC-s Ridisk. Szóval....., helyesbíthetek én is. :D

Ui: PPeter, le vagy maradva, pedig ez ritka eset. :p  ;)  :respect: ( Nem kell komolyan venni.) :D

Hát látod, van TTG02-es Ridisc DVD-R 8x is  :D , itt volt a hátam mögött a többi ötvenféle lemezzel együtt, de ki győzi ezt követni.

#688 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 01. 30. 03:18

Demonstrálandó amiket korábban írtam a gyártókról, gyártókódokról, végeztem egy gyors kis tesztet. Ha már ráakadtam erre a TTG02-es gyártókóddal rendelkező Ridisc 8x-os DVD-R lemezre, gondoltam megnézem mi a különbség egy ilyen lemez, és a TDK márkanév alatt árult TTG02-es korongok között.
Első felvonás
Plextor PX-716 fw.: 1.04
PoweRec ON, AutoStrategy OFF
TDK DVD-R 8x (TTG02 lemez) írás:
Kép
Ridisc DVD-R 8x (TTG02) írás:
Kép

Látható, hogy a Ridisc lemez állatira nem ugyanaz, mint amit ugyaniylen gyártókóddal TDK-ként kapunk, a menet közbeni minőségi vizsgálat szépen vissza is vette a sebességet, először 8x-osra, majd 3GB-nál 4x-esre. Mielőtt valaki véletlenről kezdene suttogni, két-két lemezzel is kipróbáltam, ugyanilyen (természetesen hangyányival különböző) mérési eredményeket kapva.

A visszaolvasási és minőségi teszteket elindítottam, majd reggel berakom azokat is.

Ezek után jogos a kérdés, hogy az MCC gyártókóddal rendelkező Ridisc lemez vajon mennyire fog különbözni az ugyanolyan gyártókóddal ismert Verbatim lemezektől?

#689 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2005. 01. 30. 09:15

na akkor most kérdezek jó lámaságosokat:
ezt a tesztet, ami csináltál h lehet előcsalni? mert akkor megcsinálnám én is egy ilyen állítólag többen látták verbatim ridiscen:) (lábjegyzetben: maradok a traxi mellett és ezentúl neppertől veszem, annyiért amennyiért ezt a ridiscet vettem:)
>>visszaolvasási és minőségi tesztek<< mit takarnak? mert én csak a sima nero speedet is merem... szóval akkor azokat is nyomékn
alcohollam írtam jópárat, direkt figyeltem 8x-os- nál a sebességet, szépen az első harmad után felvitte 8-ra és ott is maradt... a nero is szépen hozta az átlag 8,5 perceket....ugyan volt egy amit csak 6x-osan írt meg (azaz 10 perc, pedig ilyen választható sebesség  nincs is az lg-n), de ez lehetett más ok is (előtte kétszer úgy kivagytam szépen, kék képernyő ill. mointorkikapcs) a daemeon tools és egy .img kiterjesztésű dvd képfájl jóvoltából...
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#690 Felhasználó inaktív   Niceday 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 01. 30. 09:26

Idézet: avman - Dátum: 2005. jan. 30., vasárnap - 9:15

na akkor most kérdezek jó lámaságosokat:
ezt a tesztet, ami csináltál h lehet előcsalni? mert akkor megcsinálnám én is ...

A start menüben bemész a Nero programcsoportba és ott kiválasztod a "Nero CD-DVD Speed" nevű eszközt... a többi már egyértelmű kell, hogy legyen...
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta."

/André Gide/

#691 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 30. 09:26

Jelentem, a TDK002 kódú 8X +R TDK nem egy jó vétel. Boltban vettem, vastagtokos, stb. Cora-ban volt 269/db. A Benq 1620-as 16X írást is felajánl, míg a Plextor 716-os "csak" 12X-est. Ehhez képest a BenQ-val 12X írva olyan eredményt kaptam, amit leginkább az "elfogadható" kategóriába sorolnék, a Plextor meg se írta 12X sebességgel, hanem úgy 45% körül 10X-ről visszakapcsolt 8X-ra, majd az utolsó 20%-ra 4X-re!
Ha valakit érdekelnek eredmények, töltök fel. Még szerencse, hogy csak egy tucatnyit vettem... :rolleyes:

#692 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 30. 10:14

Idézet: Niceday - Dátum: 2005. jan. 30., vasárnap - 10:26

A start menüben bemész a Nero programcsoportba és ott kiválasztod a "Nero CD-DVD Speed" nevű eszközt... a többi már egyértelmű kell, hogy legyen...

annyira nem volt egyértelmű, mert vagy egy percig tartott, míg rájöttem, elég hülyén volt megoldva (teszt futtatás legalul >> adat lemez F9 Létrahozása << szóval, teljesen máshol keresgéltem :pirul:
szóval ezt csináélta,  a beállításoknál engedélyezve volt a 16x, de gondlom a lemez miatt max 8x-osan írt mert ez volt a max amit engedett:
Kép
ez most jó?

Szerkesztette: avman 2005. 01. 30. 10:16 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.

#693 Felhasználó inaktív   Niceday 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 30. 10:36

Idézet: avman - Dátum: 2005. jan. 30., vasárnap - 10:14

...
ez most jó?

Majd a szakemberek megmondják, de mindenképpen tudasd velük, hogy milyen író, s milyen lemez...  ;)
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta."

/André Gide/

#694 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 30. 11:37

ja igen, khmm, ez kimaradt, bár az előzőekben belinkelt nero speed tesztekben szerepelt h lg 4160b, A302 firmware, a tesztlemez meg a ridisc pszeudoverbatim 8x-os lemeze volt...

#695 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 30. 14:05

Idézet: ekoder - Dátum: 2005. jan. 30., vasárnap - 9:26

Jelentem, a TDK002 kódú 8X +R TDK nem egy jó vétel. Boltban vettem, vastagtokos, stb. Cora-ban volt 269/db. A Benq 1620-as 16X írást is felajánl, míg a Plextor 716-os "csak" 12X-est. Ehhez képest a BenQ-val 12X írva olyan eredményt kaptam, amit leginkább az "elfogadható" kategóriába sorolnék, a Plextor meg se írta 12X sebességgel, hanem úgy 45% körül 10X-ről visszakapcsolt 8X-ra, majd az utolsó 20%-ra 4X-re!
Ha valakit érdekelnek eredmények, töltök fel. Még szerencse, hogy csak egy tucatnyit vettem... :rolleyes:

Szerintem azért egy 8x-os lemez minőségét inkább úgy kell megállapítani, hogy 8x-osan (is) megírod.  :)

#696 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 30. 14:33

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. jan. 30., vasárnap - 14:05

Szerintem azért egy 8x-os lemez minőségét inkább úgy kell megállapítani, hogy 8x-osan (is) megírod.  :)

Egyértelmű, de ha 4X-re veszi vissza a PoweRec, akkor mit gondolsz a 8X írásról? ;)
Mellesleg a RITEK-R03 12X írva jobb eredményt ad mindkét íróban, ráadásul lényegesen olcsóbb (ez a TDK mostmár 349 Ft, ez tok nélkül durván 300).
Talán csak visszaesett a szériagyártás minősége, mert az írógyártók nem véletlenül szokták a gyiorsabb írást engedélyezni. Mindenesetre én csalódtam a TDK-ban. :(  Szitázgatták volna inkább tovább a YUDEN, RICOH és CMC lemezeket. :mad:

#697 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 30. 14:34

embörök! hásemmi hozzáfűznivaló? beáldoztam egy dvd-t, amire értlemes dolgokat is kiírhattam volna? legalább a vas verejtékes munkáját tiszteljétek meg valamivel: kiváló- jó-közepes-elmegy-szar >> kívánt rész aláhúzandó...:D

#698 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 30. 14:37

Idézet: avman - Dátum: 2005. jan. 30., vasárnap - 14:34

embörök! hásemmi hozzáfűznivaló? beáldoztam egy dvd-t, amire értlemes dolgokat is kiírhattam volna? legalább a vas verejtékes munkáját tiszteljétek meg valamivel: kiváló- jó-közepes-elmegy-szar >> kívánt rész aláhúzandó...:D

Mi a kérdés? :confused:
Igen, így ír a 108-as 8X sebességgel Z-CLV-ben.
Talán ha egy Transfer Rate tesztet is csinálnál az eredményről... ;)

Szerkesztette: ekoder 2005. 01. 30. 14:37 -kor

#699 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 30. 14:37

Idézet: avman - Dátum: 2005. jan. 30., vasárnap - 14:34

Csinálj egy visszaolvasás tesztet is  :) .

#700 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 30. 14:58

Idézet: ekoder - Dátum: 2005. jan. 30., vasárnap - 15:37

Mi a kérdés? :confused:
Igen, így ír a 108-as 8X sebességgel Z-CLV-ben.
Talán ha egy Transfer Rate tesztet is csinálnál az eredményről... ;)

óhaj, bár ez is tökugyanolyan lett mint az előző 5 meg az a kettő amit már belinkeltem....
tehát a fentebb és lentebb közölt képek és linkek tömkelege egy lg4160b dvd író (A302 firmware) és egy MC02RG20 jezlséű ridisc 8x dvd-r közös kooperációjának gyümölcsei, mellyel kapcsolatban végre megállípítnató már végre, h jó/közepes/rossz bótot csináltam ezzel az áltama könnyelműen és hibásan verbatim alapanygnak hitt  25 dvd lemezzel?  ígérem többet csak traxit veszek, oszt kész... mér is nem vártam hétfőig, akkor már lett volna a bótba az is:)))
Kép
illetve a teljes teszt

Téma megosztása:

• (138 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.