HWSW Informatikai Kerekasztal: Teszteljük az írható DVD lemezek minőségét! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (138 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Teszteljük az írható DVD lemezek minőségét! Értékeld a témát: -----

#921 Felhasználó inaktív   Picassu 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 11. 11:01

Idézet: multibit - Dátum: 2005. júl. 11., hétfő - 11:57

Tescoban, néha Intersparban is kapható (színes Maxell). Én mostanában csak ilyen CD-ket vásárolok  :up: . Mifelénk (Komárom megye) 139-159 Ft között mozog az ára.

Én Verbatim-ot szoktam írni. 16x-osan, de még nem volt vele gond. Bár a legtöbbet audiónak írom (max 16x-osoan).

Szerk.: 90-110 Ft között lehet találni a neten.

Szerkesztette: Picassu 2005. 07. 11. 11:03 -kor

#922 Felhasználó inaktív   Siem 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 11. 13:50

Idézet: DarkChild - Dátum: 2005. júl. 10., vasárnap - 15:12

A következő lenne a problémám. A minap vettem egy 25 db-os Verbatim 8x-os, minuszos hengert. Látszólag olyan volt a csomagolása, mint az eddigieknek - nem ez az első ilyen márkájú 25-ös packom. Miután levettem a védőfóliát, akkor tűnt fel, hogy a doboz fedele illetve alja jóval gagyibb műanyagból van, mint az eddigieknek, hajlik össze-vissza, illetve a kék Verbatim "szalag" is valami kemény, sz*r kartonból van.
Mikor kibontottam, nagyobb meglepik jöttek: a dobozban 2 db műanyagkorong volt, egyik félig meg volt szitázva, de nem volt benne adathordozó réteg. Vagy két lemez tökig ujjlenyomattal, egy másik összekarcolva - kérdem én, akkor most valami nagyon nagy Verba hamisítványt sikerült kifognom, vagy közé keveredett némi selejt? Mellétettem egy régebbi 8x-os Verba DVD-R-t és az egyetlen dolog, amiben a szitázás különbözik a kettő esetében, a lemez alján, a DVD logó alatt az R4.7 felirat a most vásárolt lemez egészen kicsi, míg a régi, bevált lemezeken legalább kétszer akkora.
A régi lemezeknek ha végigsimítottam ujjal a szélét, mintha le lett volna kerekítve, a most vásároltnak meg durva, éles pereme van. (Arra is gondoltam, hogy ez még valami nagyon régi széria lehet, csak most került elő a raktár mélyéről.)
Aztán jött az írási próba: az első lemezt rögtön elkefélte a Pio108 - ilyen még nem fordult elő mióta DVD-t írok. A log hibaüzenetes részét csatoltam...
A második lemezt már megírta, egyébként gyártókódnak ezt írja ki: MCC 02RG20
Több lemezt még nem próbáltam, nem akarok egész nap dühöngeni :D

A Verbatim eddig is sok helyen gyártatott DVD lemezt, többek között a taiwani CMC-vel (médiakód MCC), az indiai Moses Bear-rel(médiakód itt is MCC), a japán Taiyo Yuden-nel (ez leginkább a pastel), és még ki tudja hol. Biztos vagyok benne, hogy egyik csomagolás sem egyforma. Mintahogy a kartondobozok is különböző színűek voltak a taiwani, és az indiai esetében. Szerintem ha valaki hamisitani akarna, akkor nem hiszem, hogy a 4,7-es feliratnál, illetve a kartonpapírnál rontaná el, ha már ugyanolyan DVD-t le tud gyártani. Az az elnyomott lemez érdekes, de lehet, hogy millio darabból van 1 ilyen...  :(
Azt, hogy még nem rontottál lemezt, nem sok ember mondhatja el magáról, aki nem havonta 2 lemezt ir. Elrontani sokféleképpen lehet lemezt (nekem sokat sikerült, persze nagyon sokból, TDK-t, Verbatimot, Riteket egyaránt), a logod sajnos nem mondd sokat.
Azért kiváncsi lennék arra, hogyha többet megirnál, azoknak milyen eredménye lenne?
Mellesleg a Verbatim 8X-es lemezt már hónapok óta nem gyárt, a most kaphatóak már csak a megmaradt készletek, amik persze lehet, több helyről vannak összevásárolva...:) Egyik doboz ilyen, másik olyan.

#923 Felhasználó inaktív   Siem 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 11. 14:09

Egy kicsit keresgéltem még, a Prodisc is gyárt MCC kódos Verbatim-ot, illetve Szingapúrban is készül Verbatim MCC kóddal. Ez eddig 5 különböző lehetőség...
És egy kinti fórum hozzászólása...:)
"Verbatim uses so many different manufacturers of their media the results are hit or miss."

#924 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 11. 15:11

Idézet: Siem - Dátum: 2005. júl. 11., hétfő - 14:50

A Verbatim eddig is sok helyen gyártatott DVD lemezt, többek között a taiwani CMC-vel (médiakód MCC), az indiai Moses Bear-rel(médiakód itt is MCC), a japán Taiyo Yuden-nel (ez leginkább a pastel), és még ki tudja hol.

Pontosítsunk: a CMC az a CMC Magnetics Corporation és CMC médiakóddal gyárt DVD-t, de nem a Verbatimnak és főleg nem MCC kóddal. Ismétlem, ők nem gyártanak MCC kódos lemezt. A Moses Baer India meg inkább Moser Baer, a Verbatim pedig CD-t szokott velük gyártatni, nem DVD-t. Szingapúrban a Verbatim (vagy inkább nevezzük Mitsubishi Chemical Corporationnek, mert az anyacég cég neve) bérel, foglalkoztat egy nagy üzemet, ahol az MCC kódos lemezek többsége készül, egyébként itt gyártanak Taiyo Yuden kóddal (a Taiyo Yuden technológiájával) is, de van amikor a Taiyo Yuden egyenesen beszállít nekik.

Bocs,  :respect:

Időközben én is utánanéztem a CMC dolognak, de most úgy tűnik, a Verbatim nem gyártat velük, a Moser Baer India viszont valóban tolja nekik a DVD-t, igaz MCC kóddal (ahogy a többi gyár is).

Szerkesztette: PPeter 2005. 07. 11. 18:21 -kor

#925 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 11. 15:51

Idézet: DarkChild - Dátum: 2005. júl. 10., vasárnap - 15:12

PPeter mester: szerinted mi lehet a helyzet ezekkel a lemezekkel, a fentebb vázolt körülmények ismeretében (gagyi, selejt / eredeti, elsőszéria)? A hibaüzenet mondd neked valamit?

Bocs, hogy bő lére engedtem :) Konstruktív hozzászólásokat pedig köszönöm  :respect:

(Jah, még egy - láma - kérdés, csak így Colombósan :) Hogyan lehet tesztelni a lemez minőségét? Látom ezeket a képeket/diagramokat amiket becsatoltok, de még nem jöttem rá, a Neroban mit kell állítgatni, hogy nálam is menjen ez :) )

Szia, ha budapesti vagy, szívesen megnézem ezeket a "fura" Verbartimokat, én meglepődnék, ha hamis lenne.

#926 Felhasználó inaktív   batagy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 11. 17:23

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. júl. 11., hétfő - 15:11

Pontosítsunk: a CMC az a CMC Magnetics Corporation és CMC médiakóddal gyárt DVD-t, de nem a Verbatimnak és főleg nem MCC kóddal. Ismétlem, ők nem gyártanak MCC kódos lemezt. A Moses Baer India meg inkább Moser Baer, a Verbatim pedig CD-t szokott velük gyártatni, nem DVD-t. Szingapúrban a Verbatim (vagy inkább nevezzük Mitsubishi Chemical Corporationnek, mert az anyacég cég neve) bérel, foglalkoztat egy nagy üzemet, ahol az MCC kódos lemezek többsége készül, egyébként itt gyártanak Taiyo Yuden kóddal (a Taiyo Yuden technológiájával) is, de van amikor a Taiyo Yuden egyenesen beszállít nekik.

Szia PPeter!

Nem vonom kétségbe a hozzáértésedet és a tájékozottságodat, éppen ezért teszem fel ezt a kérdést. Amit mondasz a CMC, Prodics, Moser Baer stb gyártmányokkal kapcsolatban, annak  ellentmond az https://forum.hwsw.h...ic=29667&st=840
oldalon írt első hozzászólásom. Én nem értek hozzá, de az infót az ott belinkelt CDRlabs fórumról vettem.
Akkor két eset lehetséges, vagy neked nincs igazad, vagy a CDRlabs fórumon nem írtak igazat.

Edit: Ja és ha rá van írva a Verbatim lemezre, hogy Made In India vagy Made In Taiwan (márpedig ezek vannak ráírva többnyire a feketepiacosokon), akkor azt szerinted hol gyártják?

Szerkesztette: batagy 2005. 07. 11. 17:29 -kor

Fordításaim: metapad, FileZilla, Avant Browser, VolumeTray, Dirkey, Regshot, HDD Thermometer, PDFCreator, Notepad++
Hifi Set 2: Squeezebox V3, Oppo DV-983H, Asus O!Play Mini Plus, Yamaha AX-497, Energy RC-10, CRT TV: Panasonic TX-28LD4P

#927 Felhasználó inaktív   DGabor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 11. 17:41

ave :)

mai termés: akciós tecsó dvd+r. semmi szitázás, meglepi médiakódnál: MCC003. akkor mégse noname lemez?

írásteszt hamarosan...
Close the world. Open the nExt.

Megtudtam, hogy "Köcsög pösti" vagyok. Ujjé!

#928 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 11. 17:57

Idézet: batagy - Dátum: 2005. júl. 11., hétfő - 18:23

Amit mondasz a CMC, Prodics, Moser Baer stb gyártmányokkal kapcsolatban, annak  ellentmond az https://forum.hwsw.h...ic=29667&st=840
oldalon írt első hozzászólásom. Én nem értek hozzá, de az infót az ott belinkelt CDRlabs fórumról vettem.
Akkor két eset lehetséges, vagy neked nincs igazad, vagy a CDRlabs fórumon nem írtak igazat.

Én is úgy tudom, hogy a Verbatim lemezek két legnagyobb bérgyártója a CMC Magnetics és a Moser Baer India.
Előbbinél a 8X -R lemezek sorzatszáma és a Made in Taiwan MCC02 lemezek sorozatszáma majdnem teljesen megegyezik, viszont teljesen más a Made in India és a Made in China MCC02-esek szériaszáma.

#929 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 11. 18:14

Idézet: batagy - Dátum: 2005. júl. 11., hétfő - 18:23

Szia PPeter!

Nem vonom kétségbe a hozzáértésedet és a tájékozottságodat, éppen ezért teszem fel ezt a kérdést. Amit mondasz a CMC, Prodics, Moser Baer stb gyártmányokkal kapcsolatban, annak  ellentmond az https://forum.hwsw.h...ic=29667&st=840

Edit: Ja és ha rá van írva a Verbatim lemezre, hogy Made In India vagy Made In Taiwan (márpedig ezek vannak ráírva többnyire a feketepiacosokon), akkor azt szerinted hol gyártják?

Nekem - igaz európai, tehát lehet, hogy tájékozatlan - Verbatimos forrás mondta, hogy a CMC-vel nem gyártatnak DVD-t mostanában - de mint írtam, ha gyártanak is, a lemeznek soha nem CMC, hanem MCC gyártókódja van, a stampert a Verbatim lemezek gyártásához minden esetben a Mitsubishi adja. Ugyanez érvényes a Moser Baerre is. Valóban, a Made In India lemezek majdnem biztos, hogy csak náluk készülhetnek (legnagyobb gyár a Moser Baer abban a régióban), nekem annyira nem tűnt fel a dolog, mert amit mintákat kapok a Verbaitimról, az mind Made In Taiwan vagy Made In Japan :eek:. A Moser Baer eleinte mint csak CD-gyártó dolgozott a Verbatimnak, ezt viszont teljesen biztosan ki merem jelenteni, mert a MB-rel tárgyaltunk Eurodata gyártás ügyében, és ők ezt maguk mondták. Ahogy most nézegetem az újabb Verbatim csomagolásokat, egy csomó 8x-os DVD-R és DVD+R Verbatim lemez csomagolása Made In India, szóval mea culpa.  :)  De ettől függetlenül a CMC-nél gyártott CMC és MCC lemezek állatira nem ugyanazok, bár a CMC korongok között is akadt pár szuper (8x-os Philips DVD-R lemezt CMC MID-del nagyon szerettem), mint ahogy tudnak ők gyártani szutyot is, ha kell :Đ

#930 Felhasználó inaktív   Laca 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 11. 18:54

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. júl. 11., hétfő - 14:51

Szia, ha budapesti vagy, szívesen megnézem ezeket a "fura" Verbartimokat, én meglepődnék, ha hamis lenne.

Azert ha ezekrol a lemezekrol kiderul valami, batran irjatok am le! :))

Most latom, az en 8X Verba hengerem is Made in India-s... aaa :)
De a 16x mar jo oreg tajvani :))))

laca

#931 Felhasználó inaktív   DarkChild 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 11. 23:31

Köszi a válaszokat, srácok :respect:
Siem: tavaly december óta van DVD-íróm és kb. 80 lemezt írtam eddig (3 TDK, a többi Verbatim volt) és bármilyen hihetetlen, egyet sem rontott el az író. Mindegyiket a ráírt értéken sütöttem, többnyire 8x-en, sohasem alatta, vagy fölötte :) Nos, az újonnan okosított Verbatimjaimból(?) tegnap további 3-at rontott el, vagyis összesen már négyet és mindet a lezárás pillanatában, 99-100%-nál. Ez pedig erős homlokráncolásra késztetett engem. :reklamacio: A csomagoláson "Made in Taiwan" van, mint a régieknél, illetve a szokásos "Mitsubishi Chemical..." szöveg. Jah, és észrevettem még valamit: a most vásárolt lemezeken (a szitázáson) a Verbatim logo mellől hiányzik a karikás R betű (védjegyoltalom jelzése, vagy minek is hívják) :D Tiszta X-akta, kérem szépen :)
PPeter: Pesten melózom, tehát ha nagyon kíváncsi vagy, vihetek neked a maradékból tesztelni :)
Igaz, a selejteket, meg a félig leszitázott műanyagkorongot már kihajítottam, úgyhogy csak a jó(?) lemezekből tudok vinni :)

Szerkesztette: DarkChild 2005. 07. 11. 23:32 -kor

#932 Felhasználó inaktív   nimfas 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 13. 19:46

Most készülök lemezt venni!

Nem mai darab az íróm LG 4040B... 4x-es író.

Eddig Traxdata -R 4x lemezt vettem, de mióta utoljára vettem azóta nincs :-)
Kinéztem 2 lemezt, mondjatok róla véleményt, hogy az íróm rendesen írja-e majd.

Ridisc -R4x (kék tetejű Ritek G04, mint a trax.)
Ricoh +R8x (ezüst tetejű, ricoh felirattal.)

Az arita -R8x- azért nem jó, mert az G05-ös, és valamiért az íróm 2x-esen írja csak meg.
Legújabb firm van rajta, frissítés nem segít.

Lécci gyorsan válaszoljon vki, holnap rendelném a lemezt :-)

Előre is köszi, Nimfas

#933 Felhasználó inaktív   brainticket 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 13. 22:34

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. júl. 11., hétfő - 16:51

Sziasztok,
vettem én is a héten "fura" 8X-os -os verbatim dvd-ket 25-ös hengerben (itt)
nekem főleg a csomagolás volt gyanús, meg az hogy most csak 100 Ft volt "akciósan"
elég szarul néz ki a kartoncsík ami körbemegy a hengeren, és a fedő is, olyan gagyi, homályos szitázással lett nyomva.
Eddig egy lemezt írtam csak meg 6X-osan (pio108-al), az jó lett Nero dvdspeed görbéje szerint.

A DVD Identifier szerint:
--------------------------------------------------------------------------
Unique Disc Identifier : [DVD-R:MCC 02RG20  ]
Disc Type :              [DVD-R]
Manufacturer ID :        [MCC 02RG20  ]
Manufacturer Name :      [Mitsubishi Chemical Corp.]
Disc Application Code :  [Unrestricted Use : Consumer Purpose]
Recording Speeds :       [1x , 2x , 4x] (8x Cannot Be Detected)
Blank Disc Capacity :    [2,298,496 Sectors = 4,489.3MB = 4.38GB (4.71GB)]

0000 : 01 40 c1 fd 9e d8 52 00  02 85 0d 10 88 9a 80 00   .@....R.........
0010 : 03 4d 43 43 20 30 32 00  04 52 47 32 30 20 20 00   .MCC 02..RG20  .
0020 : 05 88 80 00 00 00 02 00  06 09 0d 13 87 78 80 00   .............x..
0030 : 07 88 80 00 00 00 00 00  08 05 15 0d 10 0b 0a 00   ................
0040 : 09 98 08 0f 0b 78 88 00  0a 80 00 00 00 00 10 00   .....x..........
0050 : 0b 07 19 15 a7 88 75 00  0c 99 bc aa a2 20 22 00   ......u...... ".

Csináltam néhány képet is, azon látszik kód-feliratozás is a lemezek belső részén, viszont ez csak a henger felső 4 lemezén van, a többin egyáltalán nincsen :think:
Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Kép

Kép

Szerkesztette: brainticket 2005. 07. 13. 22:35 -kor

#934 Felhasználó inaktív   DarkChild 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 14. 06:40

Idézet: brainticket - Dátum: 2005. júl. 13., szerda - 22:34

Sziasztok,
vettem én is a héten "fura" 8X-os -os verbatim dvd-ket 25-ös hengerben (itt)
nekem főleg a csomagolás volt gyanús, meg az hogy most csak 100 Ft volt "akciósan"
elég szarul néz ki a kartoncsík ami körbemegy a hengeren, és a fedő is, olyan gagyi, homályos szitázással lett nyomva.
Eddig egy lemezt írtam csak meg 6X-osan (pio108-al), az jó lett Nero dvdspeed görbéje szerint.

Szintén zenész :) Ilyenek vannak nekem is  :eek:

#935 Felhasználó inaktív   narumon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 15. 09:03

Én is ugyanigy jártam tegnap. Megvettem a szokásos verbatim adagomat, bár én a csomagolást nem is figyeltem. Az tünt csak fel hogy karton és nem az a szép fényes papirka :)

A gond ott van, hogy vagy megirják az iroim vagy nem. (leginkább nem), ha megirja akkor sem tuti hogy vissza lehet olvasni, illetve amit esetleg vissza lehet olvasni annak is 500 feletti pi értéke lesz.
Eddig verbatimokkal nem volt semmi gondom, most kicsit betojtam. Remélem a nem bontottakat visszaveszi a srác...  :confused:

A tesztelt irok NEC 3500, NEC 3520 és Pioneer 108
Hifi: Oppo DV-980, Yaqion 6V6 csöves, JMLab Focal 918

#936 Felhasználó inaktív   narumon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 15. 11:34

Na korrektek voltak a srácok kicserélték Verbatim 16x DVD+R-re 10Ft pluszal. Remélem ez már jó lesz.
Aszonta ott a skac hogy ők is most hallották hogy ezek valami B kategóriás lemcsák, bár elég furcsán nézett rám amikor mondtam hogy eddig semmi bajom nem volt a verbatimmal, ez volt az első szivás, mert szerinte a 8x lemez mind ilyen volt  :eek:

Na mindegy kipróbálom ezt és hátha visszatér a hitem a Verbába :D

#937 Felhasználó inaktív   brainticket 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 15. 13:09

"ők is most hallották hogy ezek valami B kategóriás lemcsák" hogyne, persze, b kategóriás Verbatim...
Szerintem valószínűbb, hogy nincs sok köze a Verbatimhoz, hanem sima hamisítvány, amivel ők is pontosan tisztában lehetnek.
de legalább becserélték.
a bontottat meg cseszhetem.

#938 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 15. 13:22

Idézet: narumon - Dátum: 2005. júl. 15., péntek - 12:34

Na korrektek voltak a srácok kicserélték Verbatim 16x DVD+R-re 10Ft pluszal. Remélem ez már jó lesz.
Aszonta ott a skac hogy ők is most hallották hogy ezek valami B kategóriás lemcsák, bár elég furcsán nézett rám amikor mondtam hogy eddig semmi bajom nem volt a verbatimmal, ez volt az első szivás, mert szerinte a 8x lemez mind ilyen volt :eek:

Na mindegy kipróbálom ezt és hátha visszatér a hitem a Verbába :D

ez egyszerűen nem igaz, 8x Verbatimmal - mármint igazival - még soha semmi gondom nem volt, meg másnak se nagyon
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#939 Felhasználó inaktív   narumon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 15. 14:58

Idézet: qnadam - Dátum: 2005. júl. 15., péntek - 12:22

ez egyszerűen nem igaz, 8x Verbatimmal - mármint igazival - még soha semmi gondom nem volt, meg másnak se nagyon

Hát erről beszélek... nekem is van belőle párszáz és tök hibátlanok. Ellenben most amire kicserélték 16x ezek is jók. Valamiért nincsenek olyan jók PIPO szerint mint a 8x széria, de azért még határozottan jó :)

#940 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 15. 15:08

Idézet: narumon - Dátum: 2005. júl. 15., péntek - 15:58

Hát erről beszélek... nekem is van belőle párszáz és tök hibátlanok. Ellenben most amire kicserélték 16x ezek is jók. Valamiért nincsenek olyan jók PIPO szerint mint a 8x széria, de azért még határozottan jó :)

Hát ez csak írótól függ. Egy BenQ 1620 12X írva, és kiváló lemez az MCC004. ;)

Téma megosztása:

• (138 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.