HWSW Informatikai Kerekasztal: Teszteljük az írható DVD lemezek minőségét! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (138 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Teszteljük az írható DVD lemezek minőségét! Értékeld a témát: -----

#1561 Felhasználó inaktív   havri1 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 13. 21:29

Ez igaz, de ha azt mondom a kedves hölgynek a piacon, hogy xy mides gyártástechnológiás korongot kérek, lehet elküld a henteshez  :D
Enermax 525W Pro82+, Gigabyte GA-EP35C-DS3R, Core™2 Quad CPU Q9400, Zalman CNPS9500 AT, 2x 4GB Kingmax DDR3-1333 , Gigabyte GTX460OC 768mb, ADATA 64gb SSD, 2x 500GB SATA2 Hitachi (R0),HITACHI 1500GB 7K3000 SATA3, Pioneer 212D, Toshiba SD-M1802, 22"W Asus, Logitec MOMO Racing, APC CS500, Windows 7 / 64, Net : 25/5 DSL Extra by thome

#1562 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 13. 21:31

Idézet: havri1 - Dátum: 2005. okt. 13., csütörtök - 22:29

Ez igaz, de ha azt mondom a kedves hölgynek a piacon, hogy xy mides gyártástechnológiás korongot kérek, lehet elküld a henteshez  :D

Igen, a piacos IQ-huszárok kezdték el ezt a "vegyed meg, jó lemez ez,  fuji alapanyag, ezt használja a philips a tdk-hoz" baromságot.

#1563 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 13. 21:33

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. okt. 13., csütörtök - 22:26

Nem nekem fáj, hanem félrevezető, ugyanis a gyártástechnológiát, nyomóformát el lehet adni, valamint az azonos MID-del készülő lemezek között is komoly minőségi eltérés lehet. Ezért értelmetlen "Ritek alapanyagról", vagy "RITEKG05 alapanyagról" beszélni.

Ja, hogy nálad a Ritek alapanyag a Ritek által gyártott, Ritek MID-el ellátott lemezt jelenti? :think:

Mert akkor végképp nem értem miért estél nekem, ugyanis a Traxdata 100% hogy "eredeti" Ritek. Tehát mondhatom, hogy G03 alapanyag...

Vagy csak szimplán nem értelek, ami előfordulhat, nem vagyok éppen friss. :D

#1564 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 13. 21:34

Idézet: havri1 - Dátum: 2005. okt. 13., csütörtök - 22:29

Olyan helyen kell venni, ahol nem küldenek a henteshez. :D

#1565 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 13. 21:37

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. okt. 13., csütörtök - 22:31

Igen, a piacos IQ-huszárok kezdték el ezt a "vegyed meg, jó lemez ez,  fuji alapanyag, ezt használja a philips a tdk-hoz" baromságot.

Hm... jelen esetben nem arról volt szó, hogy a kolléga adott márkanév alatt nem a megszokott MIdet kapta, erre mondtam, hogy ha rákérdezett volna (mert már mindenki mindent szitáz), akkor tuti azt kapta volna, amit vár.

Az ilyen "Omega lemez, Fujifilm03-as anyag, legjobb lemez" dolgokat hagyjuk. De én nem is ezekről beszéltem. :D

#1566 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 13. 21:38

Na megyek aludni, mert már magamat sem tudom követni. :D

Jóccakát, urak. :D

#1567 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 13. 21:47

Idézet: Etele - Dátum: 2005. okt. 13., csütörtök - 22:33

Ja, hogy nálad a Ritek alapanyag a Ritek által gyártott, Ritek MID-el ellátott lemezt jelenti? :think:

Mert akkor végképp nem értem miért estél nekem, ugyanis a Traxdata 100% hogy "eredeti" Ritek. Tehát mondhatom, hogy G03 alapanyag...

Látom nem, érted. Olyan nem létezik, hogy G03 alapanyag. Vagy ha igen, akkor mutasd meg mi az. :D Van egy gyártástechnológiai leírás, amelybe beletartozik a lemez minden fizikai paramétere, az alkalmazott hordozóréteg kémiai összetétele, a gyártási procedúra pontos leírása, és a lemezhez való nyomóforma, amivel préselik az adott polikarbonát korongot. Amikor egy ilyen kész lemeztípus fejlesztése elkészül, akkor kap egy azonosítót, MID-et, ami jelen esetben legyen az említett RITEKG03. Nem az alapanyagot jelöli, nem a hordozóréteget, nem a nyomóformát (bár ez a kód a nyomóformán van), hanem a végeredményt, az eddig említett alkotóelemek és gyártási eljárás összességét. Ugyanis az író, amikor leolvassa a MID-et, akkor egy olyan lemezt feltételez majd, amely minden említett szempont alapján megfelel ezeknek a követelményeknek, hiszen amikor a firmware-ét optimalizálták, akkor sok-sok ilyen MID-del rendelkező lemezt (amit a lemez gyártója küld el az író gyártójának) írtak meg vele, és a mintául kapott lemezek paramétereihez lőtték be az egyes írási sebességkhez tartozó stratégiákat. Tehát a RITEKG03, azaz a MID, gyártókód, egy konkrét tulajdonságokkal bíró lemeztípust, terméket jelent, jelöl meg. De a nyomóformát és a komplett, hozzá való  gyártástechnológiát el is adhatja a cég, illetve az azonos nyomóformával készült lemezek közül sem lesz mindegyik egyforma minőségű. Ezért értelmetlen "RITEKG03 alapanyagot" emlegetni, mert
1. ez nem jelenti azt, hogy annál a gyártónl készült, amit a MID sejtet
2. nem jelenti azt, hogy minden ilyen MID-del rendelkező lemez egyforma
3. a MID nem csak a hordozóréteget jelöli, hanem magát ezt a konkrét lemeztípust
4. a MID sajna hamisítható

#1568 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 13. 21:52

Idézet: Etele - Dátum: 2005. okt. 13., csütörtök - 22:33

Nem, nem azt jelenti nálam. Nekem a Traxdata márkanév alatt árult DVD-R 8x-os lemez az egy Ritek gyártmányú, A osztályú RITEKG05 lemez. Nem "Ritek alapanyag", nem "RITEKG05 alapanyag". Másik példa: Plextor 8x-os DVD-R lemez, Taiyo Yuden gyártmány, TYG02 gyártókódú lemez. Nem "Taiyo Yuden alapanyag", és nem "TYG02 alapanyag". Mert ha alapanyagként nevezném meg, akkor a hamis gyártókóddal ellátott Fortis DVD-R 8x (TYG02) lemez is "Taiyo Yuden alapanyag" lenne. De ha alapanyagnak neveznénk, akkor hogy lehetne az alapanyag hamis? Hiszen a MID hamis rajta. Ami nem az alapanyag analógiája. Éppen ezért.

#1569 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 14. 08:56

Oksa. :D

Így kipihenve már kapisgálom miről beszélsz. :D :D :smoker:

#1570 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2005. 10. 14. 10:30

legújabb szerzemény: bulkpaq gyönyör óccsóér. nagyon óccsóér. tud valaki valamit rúla?
eddigi tapasztalat: kispórolták  a csomagolásból a műanyag gyűrűt és mivel a hengeren rengeteg hely maradt - kb 1 cm - így a lemezek szabadon lődörögnek. eredmény: a szélük a majdani adathordozó rétegen lezúzott, néhány lemezen karcos is. mid: TTG02. esetleg ha nem szállításkor vagy csomagoláskor mászott el és zúzódott le, akkor vmi megsemmisítésre szánt tdk lemez lehet, amit a gyárnál kukáztak ki, mivel 4x-esen írva a visszaolvasási görbe röccenésmentes és a leggusztustalanabb karcos lemeznél is az uccsó részen csak 4x-esre esett vissza az olvasási sebesség. egyéb teszteket hóttfelesleges lenne végrahajtani rajta, most épp asztaliba próbálok becsempészni párat csak kéne találni vkit akinek van ideje végignézni :).
mielőtt jön az okosság h óccsó húsnak híg az adathordózó ( a majdani)  fele meg egyébként is ki az az őrült aki ilyenre ír blblbla,  mivel célirányosan csak és kizárólag szűkebb és távolibb családon belülre szánt korongok lesznek home videókkal, legrosszabb esetben többet nem kérnek fel (na jó önként kijelöltek :D) közel 50 dvd megvásárlására és megírására :))) megvételkor motoszkált bennem ilyetén hátsó szándék. ha meg jól sikerül és nem másziknak le pár éven belül az adat meg midenféle strong és egyéb űberkúl asztali megeszi, lehet h kapok kazikat digizni... na ettől mentsen meg az ég... :önző:
aztán: mcc-s verba (nem hamis): 6 -ból 5 kukás az lg 4160-al. (alcohol, nero, imgburn, decrypter, 4/8x-os sebesség). 4x-esen írva: közepénél visszazuhog 1x-esre az olvasás, 8x-osan írva pedig egy meghajtó sem ismeri fel a megírt lemezt. azelőtt is voltak gondjaim az ilyen lemezekkel (már bánom, h nem 16x-osat vettem), de gondoltam talán a legújabb firmware segít. hát nem. most passzolom le kétfelé és ha máshol is gond lesz velük, akkor ez igencsak leszerepelt és a továbbiakban verbában csak és kizárólag ty-et vagyok hajlandó venni. a múltkor nem maradt annyi az 50-es hengerből, h bizton ki lehessen jelenteni, miszerint  szar más íróban is. majd most. az azt követő 25-össel meg nem volt gond. utána meg hozzájutottam ty-shez néhány hengerrel. ez se nekem lett volna... most magyarázkodhatok az exfőnökömnek...
szerk: jájjjjj

Szerkesztette: avman 2005. 10. 14. 10:35 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#1571 Felhasználó inaktív   multibit 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 14. 10:57

Idézet: avman - Dátum: 2005. okt. 14., péntek - 11:30

aztán: mcc-s verba (nem hamis): 6 -ból 5 kukás az lg 4160-al. (alcohol, nero, imgburn, decrypter, 4/8x-os sebesség). 4x-esen írva: közepénél visszazuhog 1x-esre az olvasás, 8x-osan írva pedig egy meghajtó sem ismeri fel a megírt lemezt.

Avman! A Verba (MCC) fóbiád kezd komikussá válni  :D

Szerkesztette: multibit 2005. 10. 14. 10:58 -kor

#1572 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 14. 11:01

Bár nem láttam az ominózus lemezeket, nem lehet, hogy hamisak voltak? Mert akkor érthető a szar eredmány. :(

Idézet

legújabb szerzemény: bulkpaq gyönyör óccsóér. nagyon óccsóér. tud valaki valamit rúla?
eddigi tapasztalat: kispórolták  a csomagolásból a műanyag gyűrűt és mivel a hengeren rengeteg hely maradt - kb 1 cm - így a lemezek szabadon lődörögnek. eredmény: a szélük a majdani adathordozó rétegen lezúzott, néhány lemezen karcos is.

:omg:  :D

Olcsó húsnak híg a leve? :)

Vagy csak éppen elfogyott a csomagolóüzemben a gyűrű. :D

#1573 Felhasználó inaktív   enzimke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 14. 11:05

Idézet: Etele - Dátum: 2005. okt. 14., péntek - 12:01

Bár nem láttam az ominózus lemezeket, nem lehet, hogy hamisak voltak? Mert akkor érthető a szar eredmány. :(

:omg:  :D

Olcsó húsnak híg a leve? :)

Vagy csak éppen elfogyott a csomagolóüzemben a gyűrű. :D

:think: Elviekben akkor se kellene nagyon karmolódni ugyanis van egy kis perem minden lemez "lyuka" körül :D

#1574 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 14. 11:40

Idézet: multibit - Dátum: 2005. okt. 14., péntek - 11:57

Avman! A Verba (MCC) fóbiád kezd komikussá válni  :D

fene bele. azér nekem nem olyan vicces a rengeteg kukás korong. sztem az íróm (rosssz eldzsíí, csúnya eldzsíí, nem szabad!!! álá kártmen, na az télleg vicces :D) nem csipázza, de majd kiderül.
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.

#1575 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 14. 11:41

Idézet

Elviekben akkor se kellene nagyon karmolódni ugyanis van egy kis perem minden lemez "lyuka" körül

Hm. Van, de ha fel-le lötyögnek a lemezek a hengerben, akkor szerintem a szélük (mert elbillenek, hiába a a saját peremük) összeérhet. :think:

Aztán max. mikor csomagolták, már ilyen volt. :D

Szerkesztette: Etele 2005. 10. 14. 11:44 -kor

#1576 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 14. 11:49

Idézet: Etele - Dátum: 2005. okt. 14., péntek - 12:01

megnéztem most pontról pontra mégeccer... de nem, és a forrásom is böcsületes... pölö kezeskedett, h a plat. lemezek ricohosak amiket hoz és lőn :D) demost mondok vmit amin röhögni fogtok... a legmegggyőzőbb érv számomra: (amelett, h gyűrű, lemezkód meg satöbbi stimmel) minden lemeznek megvan a saját, jellegzetes szaga... traxdata és ritek termékek, verba, tdk, ricoh...meg amik még jértak nálam... és ennek bezony verba bukéja van... :D.
/az igazsághoz hozzátartozik, h  lehúztam pár évet kisegítőként a néhai családi pincészetben, ahol nem egy érmes bor született... (csak hát 150-300 hektót nem érte meg törvényesen csinálni, mert több volt a költség rajta mint a haszon)/
szerk: elgéplések

Szerkesztette: avman 2005. 10. 14. 11:52 -kor

#1577 Felhasználó inaktív   multibit 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 14. 11:52

Idézet: avman - Dátum: 2005. okt. 14., péntek - 12:40

fene bele. azér nekem nem olyan vicces a rengeteg kukás korong. sztem az íróm (rosssz eldzsíí, csúnya eldzsíí, nem szabad!!! álá kártmen, na az télleg vicces :D) nem csipázza, de majd kiderül.

No, no! Önmagában az, hogy LG, nem indok semmire. Szerintem sokan vannak akik LG-vel is meg tudják írni az MCC lemezeket.
Nem is beszélve arról, hogy az én öreg 8161-es LG olvasóm is jól működik. Igaz, hogy hangos, -R DVD-vel lassú, de nem hibázik, és DVD-ROM-mal még gyors is  :cool:

#1578 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 14. 11:55

Amikor a 4160-ast teszteltem, A302-es firmware-rel nagyon szépen írta a 8x-os DVD-R Verbatim lemezt. Lehet, hogy az is számít neki, hogy éppen a Moser Baer vagy a CMC gyárában készült az az MCC lemez.

#1579 Felhasználó inaktív   Pang 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 14. 12:07

En meg 8x-os +R Verbatimot irtam vele gond nelkul. Tudtommal az MCC Verbatim az egyik legjobb valasztas az LG-hez.

#1580 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 14. 12:14

A DVD+R 8x (MCC) annyira nem jött be hozzá nekem, igaz csak az A302 firmware-ig volt nálam a drive.

Téma megosztása:

• (138 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.