Sziasztok!
Szeretném a tanácsotokat kérni.
Plextor PX-712A-s íróm van. Idáig szerencsés helyzetben voltam mert 8X -os lemezekre írtam az archiválandó adatokat főleg +R-esekre(MID: TY )
Mivel mostmár a 8X-os +R-es minőségi lemezt nem igazán lehet már találni, ezért kipróbáltam a 16X-os szériát.
Plextor DVD+R 16X-os lemez, PX-712A (1.08) íróval 6X-os sebességel írva (CLV ...azt hiszem )
Visszaolvasási teszt és Pl/PO Burst teszt:
Azt akarom kérdezni hogy a visszaolvasásnál mik azok a tüskék? 8X-os lemezeknél nem voltak tüskék
Valamint a PI/PO tesztnél a piros hisztrogramok azok mik? Miért ilyen rossz az eredmény, vagy ez normális?
Próbáljak mindenképp 8X-os lemezt szerezni, mert a 16X-ost nem fogom tudni megírni normálisan, vagy jó lesz a 16X-os?
Csináltam PI/PO tesztet az egy éve írt Verbatim Pastel Slim DVD+R 8X -os lemezről (YUDEN000T02)
Író: PX-712A 1.05 firmware.(azt hiszem akkor az volt a legújabb firmware)
Ez 4X-esen írva (CLV mód)
Itt ha jól látom a PI eredmények elég magasak.
Írtam még Verbatim DVD+R 16X-os (MCC-004) lemezt is.
A visszaolvasásnál itt is tüskék vannak, mint a Plextor lemezeknél.
A 16X-os lemezeket még nem írtam 8X, 12X-es sebességgel mert azok már P-CAV módban vannak.
És úgy tudom a CLV-ben jó írni.
Amúgy ezekről az írási módokról(CLV, P-CAV, Z-CLV) hol találok magyar nyelvű infót?
Valamint erről a PI/PO teszt rejtelmeiről?
-------
Más. Találtam egy helyen Ricoh Gold 8X-os +R-es (RICOHJPNR02) lemezeket (50-es henger), 80 ft körül.
Ezt merjem bátran megvenni, vagy gyanús?
Köszönöm a segítségeteket.