idézet:
Ezt írta Lufinyul:
Az Apostol csak kisker ugye?[/quote]
Nem tudom, de ők biztos megmondják.
Plextor - PX-708A
Elküldve: 2003. 09. 23. 18:17
Elküldve: 2003. 09. 23. 21:09
idézet:
Ezt írta Capt Obi:
Eztete most mi? :confused:
Nagykert! Plíízzz![/quote]
Ramiris!
CPU-Z
Elküldve: 2003. 09. 24. 09:51
Köszi Szőrös Toto, Devlin.
/Tudok a két cégről, csak kötekedni akartam.
Elküldve: 2003. 09. 24. 12:22
idézet:
Ezt írta Capt Obi:
/Tudok a két cégről, csak kötekedni akartam.Nem jött össze!
/[/quote]
![]()
Devlin
Elküldve: 2003. 09. 24. 13:28
idézet:
Ezt írta Capt Obi:
/Tudok a két cégről, csak kötekedni akartam.Nem jött össze!
/[/quote]
Összejöt!![]()
![]()
CPU-Z
Elküldve: 2003. 09. 24. 21:49
Rövidesen énis megveszem, hacsak addig vki nem beszél le róla...
- Mennyibe kerül?
- Öt ezer
- Minek neked Négyezer? - Örülj neki, ha hármat kapsz. - Adok kettőt. - Nesze tedd el, itt egy ezres!
Elküldve: 2003. 10. 11. 11:42
Érdeklődné, hogy tudja -e valaki hol lehet ennek az írónak, a fekete előlapos verzióját beszerezni, kis hazánkba?
UP
Elküldve: 2003. 10. 11. 14:16
idézet:
Ezt írta Lufinyul:
Még egy teszt :
[url="http://"http://www.techconnect.ws/modules.php?name=Reviews&rop=showcontent&id=50&page=1"]http://www.techconne...nt&id=50&page=1[/url]... ...[/quote]
Itt meg még egy:
[url="http://"http://www.digit-life.com/articles2/plextor708-dual/index.html"]DigitLife oldalán, Roman Shelepov jóvoltából[/url]
Elküldve: 2003. 10. 18. 11:36
Na akkor ismét feldobom a levegőbe a topic-ot!
Van a cégben egy ilyen íronk, de már két darab +R lemezt rontottam vele. (Hozzá tenném 10db -R lemezt simán megírtam vele.) De a normál CD-írásra is panaszkodtak a kollegák.
A gép archíválásra szolgál, de csak egy Asrock alaplap került bele. Lehet ez a baj, vagy az a k***** SD?
Info a gépről:
Asrock P4I45G
1.8GHz P4
512 SD ! (költségcsökkentés, nem vettek ramot, ez volt)
40GB Maxtor rendszer HDD
RACK
Plex IDE író (most nem nézem meg melyik)
Plex DVD író (a cím szerinti)
Adaptech 19160
DDS-3 DAT
kb ennyi, de amikor tesztből ráraktam egy U160W-s vinyómat, akkor is lassú volt az olvasás. (Olvasási puffer ingázott mint a veszedelem.) A teszt jól lefut.
Azóta lett OS újrainstall, de még mindig ugyanaz a hiba. Én már nem merek vele +R lemezt írni! Sőt!
Szerintem nem az író a hibás!?
Elküldve: 2003. 11. 14. 14:25
Kérdésem lenne a drive-al kapcsolatban, hátha más is tapaztalta ezt. Emtec -R -es lemezt nem hajlandó felismerni. 5let, hogy mit érdemes csinálni?
Elküldve: 2003. 11. 14. 14:29
Elküldve: 2003. 11. 14. 14:31
Elküldve: 2005. 02. 16. 10:06
lenne egy kérdésem hozzátiok...
Egy Plex 708a-ról lenne szó...
kb másfél éves a drive, és úgy 1400-1500dvd lett vele megirva...
A problémám a következő:
Bármekkora írásnál, bármilyen fajtájú dvd-re, ilyen kis köröket rajzol a korong aljára...
Leginkább ilyen írási csíkokra hasonlítanak, mint mikor egy cd lemezt multisesson-ba irsz meg 4-5x és különböző sebességgel... Tehát eltérő a színe is a írásnak...

[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
Remélem érthető voltam
A megirt lemezek tökéletesen olvashatóak, gépbe is, asztaliba is... Eddig problémát nem tapasztaltam.... Csak idegesit, eleinte nem csinalta, de szerintem nem is kellene neki, mert szvsz ez nem normális.. vagy mégis...?
Láttam hogy a pio109-es csinál ilyen csíkokat, mikor irás közbe állítgatja a lézert.... Nos az utóbbi időben feltettem 2-3 firmware-t mielőtt feltünt volna a dolog... Lehet hogy az egyik új firmware-ban van ilyen lézerkalibráció? :confused:
- Mennyibe kerül?
- Öt ezer
- Minek neked Négyezer? - Örülj neki, ha hármat kapsz. - Adok kettőt. - Nesze tedd el, itt egy ezres!
Elküldve: 2005. 02. 16. 12:52
Eloszor en is csak furcsaltam, hogy savokban mas szinu az irt lemez.
Olyan 20-30 lemezzel kesobb be is fejezte nallam a pajafutasat az iro mert mar nem voltak visszaolvashatoak a lemezek. Vissza is vittem gariban adtak helyette 712-est. Ez most jo eddig
Nekem ezt olyan 200 lemez megirasa utan adta elo szoval gratualok az 1500-hoz.
Ui: 2x irasnal ez nem, vagy csak kis mertekben jelenik meg a lemezen, de hat ugye nem 2x irot vettel Te se.
Elküldve: 2005. 02. 16. 20:42
Idézet: XGOD - Dátum: 2005. febr. 16., szerda - 13:52
Eloszor en is csak furcsaltam, hogy savokban mas szinu az irt lemez.
Olyan 20-30 lemezzel kesobb be is fejezte nallam a pajafutasat az iro mert mar nem voltak visszaolvashatoak a lemezek. Vissza is vittem gariban adtak helyette 712-est. Ez most jo eddig
Nekem ezt olyan 200 lemez megirasa utan adta elo szoval gratualok az 1500-hoz.
Ui: 2x irasnal ez nem, vagy csak kis mertekben jelenik meg a lemezen, de hat ugye nem 2x irot vettel Te se.
szomorú...
de legalabb már "megnyugodtam" hogy nem firmware...
Akkor asszem elnézek egy másik drive után...
ui.: nem ide tartozik, de nemtud vki vmit mondani a 2éves gyári garanciárol, hogy hogy működik?
üdv Stavi
- Mennyibe kerül?
- Öt ezer
Elküldve: 2005. 02. 18. 20:16
irtam egy mailt a Plextornak, hogy miféle gubanc van az íróval, és hogy ez normális-e, illetve lehet-e postai úton érvényesíteni a gyári gart...
Bevágom ide a levelet, meg a "választ" is...
Eredeti levél:
Dear Sirs,
My name is **** Stav****** a college student. I have bought a Plextor 708A
-type (it's serial number is:505884234824) DVD writer and re-writer in
November 2003. I have been using it only for writing my own home-made
-videos, and -data on DVD disks. The only brands I use are the TDK, Philips,
Verbatim, Fuji, and Plextor DVDs. After burning 400 DVD disks I have
experienced, that burning sings became on the data surface in different
colors (I enclose a scanned picture of it). Previously I haven't experienced
this mistake. The disk are hardly rereadable also in the drive of my PC.
Since the retailer only gave one year of warranty for this tool, but your
two years of warranty. I would like to know if it is a problems of warranty
or not and if it is able to change the DVD writer the post. I'm sure that
you do ut so in Hungary according to many forums on the internet.
I'm looking forward to hearing from you as soon as possible.
Yours sincerelly, .........
Válasz:
Dear sir,
Please contact HRP, your local distributor for your country.
Best regards
Koen De Backer
Support Engineer
Plextor Europe
Excelsiorlaan 9, 1930 Zaventem, Belgium
tel: +32 2 725 55 22
fax: +32 2 718 03 90
kdebacker@plextor.be
www.plextor-europe.com
Több kommentet nem fűznék hozzá egyelőre, eléggé nagyot csalódtam a supportba....
Szerk.: na jó a 400 lemez, meg a nehéz visszaolvasás kamu, de akkor is
Szerkesztette: Stavi 2005. 02. 18. 20:21 -kor
- Mennyibe kerül?
- Öt ezer
Elküldve: 2005. 06. 06. 10:25
Szia Péter!
A fenti dvd íróval kapcsolatban lenne egyetlen egy kérdésem.
A dvd író eddig jól működött (1 éves), ám egyik nap egy Arita 4x DVD-R lemezt hozott egy ismerősöm,s arra adatot írtam neki. (soha nem írtam ilyen dvd-re eddig). Neróval. Miután behúztam a kívánt fájlokat, s rámentem az írási opcióra, a lemezt 8x-nak ismrte fel. Ez nem meglepő, más márkánál is jártam így. Én visszavettem 4x-re, s elindítottam az írást. Gyanúsan lassan ment, mint kiderült csupán 1x-sen írta a lemezt. Érthetetlen.
Ám ezután jött az igazi meglepetés. Ettől a pillanattól kezdve az író nem látta többé a cd-ket, s mint cd olvasó/író nem működik. Mi történhetett vele? Szerinted?
A csalódás a másik Plextor egységemnél, a PX-116A3 dvd olvasómnál is jelenkezett,jócskán alúlmúlta önmagát.
Van egy Plextor Premium cd íróm, nos azzal tökéletesen meg vagyok elégedve. S van egy Plextor PX-402U digitalizálóm is, azzal is tökéletesen meg vagyok elégedve.
Kérlek ha időd engedi,pár sorban írd meg mi történhetett szerinted az íróval, s mit tudnék én magam tenni a javítása érdekében,házilagosan.
Várom válaszod. Köszönöm.
Elküldve: 2005. 06. 07. 10:20
Idézet: SzaSza - Dátum: 2005. jún. 6., hétfő - 11:25
Szia Péter!
A fenti dvd íróval kapcsolatban lenne egyetlen egy kérdésem.
A dvd író eddig jól működött (1 éves), ám egyik nap egy Arita 4x DVD-R lemezt hozott egy ismerősöm,s arra adatot írtam neki. (soha nem írtam ilyen dvd-re eddig). Neróval. Miután behúztam a kívánt fájlokat, s rámentem az írási opcióra, a lemezt 8x-nak ismrte fel. Ez nem meglepő, más márkánál is jártam így. Én visszavettem 4x-re, s elindítottam az írást. Gyanúsan lassan ment, mint kiderült csupán 1x-sen írta a lemezt. Érthetetlen.
Ám ezután jött az igazi meglepetés. Ettől a pillanattól kezdve az író nem látta többé a cd-ket, s mint cd olvasó/író nem működik. Mi történhetett vele? Szerinted?
A csalódás a másik Plextor egységemnél, a PX-116A3 dvd olvasómnál is jelenkezett,jócskán alúlmúlta önmagát.
Van egy Plextor Premium cd íróm, nos azzal tökéletesen meg vagyok elégedve. S van egy Plextor PX-402U digitalizálóm is, azzal is tökéletesen meg vagyok elégedve.
Kérlek ha időd engedi,pár sorban írd meg mi történhetett szerinted az íróval, s mit tudnék én magam tenni a javítása érdekében,házilagosan.
Várom válaszod. Köszönöm.
A 708-as nem igazán komálta RITEKG05-öt (az újabb Plextor írók sem, bár a firmware-ek ezen némileg javítottak), ha a legújabb firmware sem segít, akkor hanyagold ezt a lemeztípust, hiszen kicsivel drágábann már normálisat is kapsz. Ettől a 708-as még egy nagyon jó író. A meghibásodása szerintem független volt ennek a korongnak a használatától. 1 vagy 2 év garanciűval vetted? Ha a kereskedő által válalt garija lejárt, akkor érdemes lehet egy RMA formulát kitölteni a Plextor honlapján, lehet hogy vissza tudod küldeni nekik és kapsz egy másikat, zsír újat. Házilagos javítást nem ajánlom, nem hiszem hogy bármit tehetnél érte sufnituning eljárással
A Plextor DVD-ROM olvasói sajnos olyanok, amilyenek, ezt sok helyen sokszor kitárgyaltuk már.

Súgó
A téma zárva.