HWSW Informatikai Kerekasztal: Beszélgetés a DVD-R/RW + DVD+R/RW mediákról, írókról és irásról (IV.) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (47 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Beszélgetés a DVD-R/RW + DVD+R/RW mediákról, írókról és irásról (IV.) Értékeld a témát: -----

#701 Felhasználó inaktív   QuToR 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 10. 13. 06:27

Sziasztok!

Következő a problémám: DVD2DVDR-nél folyamatosan a "Too many frame droops" (remélem jól írtam) üzenetet kapom, illetve nem is a dvd2dvdr, hanem az ifoedit írja ki authoringnál. Rájöttem arra, hogy akkor van ez, ha 3-4 vagy több felíratot hagyok a filmhez. Ha 1-et akkor is van ilyen, de ha kevesebb mint 10 hibaüzenetet kapok, akkor még megcsinálja az authoringot. Az ifoedit a logfiléba a következő üzeneteket teszi: "Stream xx : data will too arrive too late."
Miért van ez??? Illetve mi van akkor , ha én több felíratot is szeretnék a filmre tenni????

QuToR
:confused: :confused: :confused:

[ 2003. október 13.: QuToR szerkesztette a hozzászólást ]

[ 2003. október 13.: QuToR szerkesztette a hozzászólást ]
Mindenki arra költi a pénzét amire akarja..... de ha lehet mindenki utaljon a következő számlára egy kicsit 1177.............................

:)

#702 Felhasználó inaktív   foxyr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 13. 10:41

Olvastam errol a Booktype dologról a +R es +RW-s lemezeknel.
Kerdesem pedig az lenne, hogy akkor a Pio 106/A06-os irok tudjak ezt a kepesseget?
Eleg surgos lenne a dolog, mert haverom akar maganak egy ilyen irot, s szeretne tudni.Nekem meg utanaolvasni nincs idom vizsgara valo felkeszules miatt...hatalmas ez a forum+keresot is probaltam mar....most marad ez a lehetoseg.
Valaszokat elore is koszonom.

U.i: Illetve ha ez nem tudja, akkor mely irok tudjak?

#703 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 13. 10:43

"Olvastam errol a Booktype dologról a +R es +RW-s lemezeknel..."

Akkor azt nem itt a topikban tetted, ugyanis itt már vagy háromszor-négyszer leírtuk, hogy a Pioneer 106/A06 ezt nem támogatja, fix beállítással dolgozik.

#704 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 13. 10:45

Szinte csak a Ricoh alapú DVD+RW írók tudják, utóbb kiderült, hogy valamelyik Sony íróhoz is felajénlja a Nero, de ezt nem tudom megerősíteni, így 100%-os biztonsággal csak a Ricoh marad.

#705 Felhasználó inaktív   foxyr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 13. 10:54

idézet:
Ezt írta PPeter:
"Olvastam errol a Booktype dologról a +R es +RW-s lemezeknel..."

Akkor azt nem itt a topikban tetted, ugyanis itt már vagy háromszor-négyszer leírtuk, hogy a Pioneer 106/A06 ezt nem támogatja, fix beállítással dolgozik.
[/quote]

Igy van...rakerestem, s egy Pio106-os topicban hoztak fel, de az a tema lezarult kb. 2honapja, s ott nem volt valasz erre.

#706 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 13. 10:56

Mindegy, a lényeg kiderült most is, hogy - sajna - nem tudja.

[ 2003. október 13.: PPeter szerkesztette a hozzászólást ]

#707 Felhasználó inaktív   NeoMaN 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 10. 13. 12:11

Szasztok Guruk!
Segítség kellene:
Van egy új Toshiba sd-r5112-es 4*-es dvd vésőm.
A következő a gondom:
előszőr Traxdata 4*-esre írtam vele (asszem Ritek g04-es), simán ment 4*-esen, nem volt gond az anyag lejátszása sem. Ezután vettem Ritek g04-est, (szitázatlant és szitázott lilát is). Na itt kezdődtek a gondok, ugyanis alig akarja felismerni az írható médiát, mikor beleteszem, sokáig tekergeti, közben ciripelő hangot ad ki magából... Néha azt írja ki a nero hogy: DVD-ROM, vagy CD-NON Recordable.
Néha nagynehezen felismeri , ekkor meg tudom írni 4*-esen, de lejátszani csak az asztalin tudom(JVC), még a Toshiba SD-m1712-esem se tudja olvasni. Ha sokáig szarozok vele akkor néha beolvassa....
Mi a baj? A firmware-je ismeri a riteket!!
Most kiprószálom g03-assal is, mit csinál avval.
Lehet, hogy beszart az író?? Attól függetlenül, hogy mondjuk nem ismerné az írható lemezt amit beleteszek, akkor is fel kéne hogy ismerje, és 1*-esen meg kéne hogy írja nem? Ezt meg csak tekergeti-tekergeti és néha felismeri néha nem.
Volt már secondary master, secondary slave is.
Most secondary master.
Van ötlet mi lehet ez?
THNX!
„Gyermekeid 21. századáért harcolsz – pokolba a szabályokkal!”
Greenpeace ...mivel csak ez az egy Föld létezik
www.greenpeace.hu

#708 Felhasználó inaktív   Brett Shaw 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 13. 12:27

Hali!

Egy gyors kérdés. Hogy lehetne rávenni a DVD Maestro-t arra, hogy "megegye" a .SUB .SUP kiterjesztésű feliratfájlokat? Mert csak .SON-t .SLT-t vagy mi a rákot fogad el. :mad: Viszont a meglévő rip programjaim vagy sub-ot vagy sup-ot csinálnak.

Vagy valami konverter? Ami átalikitja a sub-ot? Létezik ilyesmi?
NE ESS PÁNIKBA! ...és mindig legyen nálad törülköző!
ASUS M4A785T-M|AMD Phenom II X2 550 BE@3500MHz|AC Freezer 64Pro|4x1 GB GEIL VALUE PC3-10660 CL9|PowerColor HD3870|OPTIARC AD-7243S|KINGSTON SKC300 60GB SSD+WD 500 GB SATAII|GENIUS SW-HF 5000 5.1|CHIEFTEC A80 450W|HP LP2275W 22" TFT|Windows 7 Ultimate 64 bit

#709 Felhasználó inaktív   karlos 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 13. 12:49

idézet:
Ezt írta NeoMaN:
Szasztok Guruk!
Segítség kellene:
Van egy új Toshiba sd-r5112-es 4*-es dvd vésőm.
A következő a gondom:
előszőr Traxdata 4*-esre írtam vele (asszem Ritek g04-es), simán ment 4*-esen, nem volt gond az anyag lejátszása sem. Ezután vettem Ritek g04-est, (szitázatlant és szitázott lilát is). Na itt kezdődtek a gondok, ugyanis alig akarja felismerni az írható médiát, mikor beleteszem, sokáig tekergeti, közben ciripelő hangot ad ki magából... Néha azt írja ki a nero hogy: DVD-ROM, vagy CD-NON Recordable.
Néha nagynehezen felismeri , ekkor meg tudom írni 4*-esen, de lejátszani csak az asztalin tudom(JVC), még a Toshiba SD-m1712-esem se tudja olvasni. Ha sokáig szarozok vele akkor néha beolvassa....
Mi a baj? A firmware-je ismeri a riteket!!
Most kiprószálom g03-assal is, mit csinál avval.
Lehet, hogy beszart az író?? Attól függetlenül, hogy mondjuk nem ismerné az írható lemezt amit beleteszek, akkor is fel kéne hogy ismerje, és 1*-esen meg kéne hogy írja nem? Ezt meg csak tekergeti-tekergeti és néha felismeri néha nem.
Volt már secondary master, secondary slave is.
Most secondary master.
Van ötlet mi lehet ez?
THNX!
[/quote]

Szia!
Nekem is ilyen iróm van,kb. egy hete.Már irtam vele pár Ritek G03-G04-es lemezt, de eddig -lekopogom- semmi gond nem volt.Mindkét fajtát a max. sebességen irtam /2x,4x/.Mondjuk én a Recordnow Max-ot használom.Nem lehet, hogy Nálad a Nero vacakol?

#710 Felhasználó inaktív   NeoMaN 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 13. 13:14

[QUOTE]Ezt írta karlos:

Szia!
Nekem is ilyen iróm van,kb. egy hete.Már irtam vele pár Ritek G03-G04-es lemezt, de eddig -lekopogom- semmi gond nem volt.Mindkét fajtát a max. sebességen irtam /2x,4x/.Mondjuk én a Recordnow Max-ot használom.Nem lehet, hogy Nálad a Nero vacakol?
[/QUOTE

Sajna az a baj, hogy még a nero-t el sem indítom, már akkor hallom hogy csikorgatja a lemezt, és tudom, hogy nem, fogja felismerni...
Kétségbe vagyok esve..
www.greenpeace.hu

#711 Felhasználó inaktív   karlos 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 13. 13:23

idézet:
Ezt írta NeoMaN:

Idézet

Ezt írta karlos:
[qb]

Sajna az a baj, hogy még a nero-t el sem indítom, már akkor hallom hogy csikorgatja a lemezt, és tudom, hogy nem, fogja felismerni...
Kétségbe vagyok esve..

Nálam se olvassa be azonnal a lemezt,egy pár másodpercet várni kell.Ez a "csikorgás" érdekes,nem hallottam hogy lenne valami hangja,mondjuk nem igazán figyeltem.Ha hazaérek meghallgatom.

#712 Felhasználó inaktív   NeoMaN 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 13. 13:40

idézet:
Ezt írta karlos:

Nálam se olvassa be azonnal a lemezt,egy pár másodpercet várni kell.Ez a "csikorgás" érdekes,nem hallottam hogy lenne valami hangja,mondjuk nem igazán figyeltem.Ha hazaérek meghallgatom.
[/quote]

Az a helyzet, hogy ha el kezdi csikorgatni, akkor már előre tudom, hogy nem fogja felismerni a DVD-R -t.
Ha pár másodbpercen belül leáll a tekergetés, akkor tudom, hogy jó lesz.
Nem értem. Már azt is csináltam, hogy betettem az írható DVD-t, felismert, kivettem, újra betettem, csikorgatás, nem ismerte fel. MI ez??
www.greenpeace.hu

#713 Felhasználó inaktív   QuToR 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 13. 14:31

idézet:
Ezt írta QuToR:
Sziasztok!

Következő a problémám: DVD2DVDR-nél folyamatosan a "Too many frame droops" (remélem jól írtam) üzenetet kapom, illetve nem is a dvd2dvdr, hanem az ifoedit írja ki authoringnál. Rájöttem arra, hogy akkor van ez, ha 3-4 vagy több felíratot hagyok a filmhez. Ha 1-et akkor is van ilyen, de ha kevesebb mint 10 hibaüzenetet kapok, akkor még megcsinálja az authoringot. Az ifoedit a logfiléba a következő üzeneteket teszi: "Stream xx : data will too arrive too late."
Miért van ez??? Illetve mi van akkor , ha én több felíratot is szeretnék a filmre tenni????

QuToR
:confused: :confused: :confused:

[/quote]

Valaki nekem is tudna segíteni???

Q
Mindenki arra költi a pénzét amire akarja..... de ha lehet mindenki utaljon a következő számlára egy kicsit 1177.............................

#714 Felhasználó inaktív   mackosajt111 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 13. 15:24

idézet:
Ezt írta QuToR:

Valaki nekem is tudna segíteni???

Q
[/quote]

A. próbáld ki a 0.96-os Ifoeditet
B. használd a Scenaristot vagy a Maestrot
C. fittyet hánysz a hibaüzenetekre
D. mégiscsak alább adod

Üdv!

#715 Felhasználó inaktív   louise 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 10. 13. 15:57

Sziasztok!
Nem tudja valaki véletlenül hogy honnan tudnék szerezni DiscJuggler vagy Recordnow max progit? Lehet hogy összeokádta magát a nerom!
Előre is köszi!!!!!!! :D

#716 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 13. 16:03

... Nem tudja valaki véletlenül hogy honnan tudnék szerezni DiscJuggler vagy Recordnow max progit?

Dehogynem:
[url="http://"http://www.padus.com/resources/purchase.php"]http://www.padus.com...es/purchase.php[/url]
[url="http://"http://www.stompinc.com/recordnowmax/index.phtml?stp"]http://www.stompinc....index.phtml?stp[/url]

És még mielőtt esetleg reklamálnál, hogy nem ilyen beszerzési forrásra gondoltál, csak szólok, hogy ez nem warez fórum.

#717 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 13. 17:48

Ha dobozos írót vesz az ember, könnyen kaphat benne egész használható íróprogyt. Ha zacsisat, akkor lehet kapni oem nero-t (mást nemigen láttam még) cirka egy doboz cd áráért. Kis előregondolással nem kell feltétlen huszonezerért dobozos verziót venni utólag, ami nem kötött semmilyen hw-hez.
Egy kiskerben most láttam 6-os angol nero oem-et 1200ért! Nekem túl olcsónak tűnik, de ki tudja.

#718 Felhasználó inaktív   QuToR 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 13. 18:06

idézet:
Ezt írta mackosajt111:

A. próbáld ki a 0.96-os Ifoeditet
B. használd a Scenaristot vagy a Maestrot
C. fittyet hánysz a hibaüzenetekre
D. mégiscsak alább adod

Üdv!
[/quote]

De nem emiatt csúszik el a felírat???? Egy darabon siet, aztán jó lesz.
????

Q

#719 Felhasználó inaktív   taro 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 10. 13. 18:19

idézet:

- A DVD2DVD-R-ben melyik iDCT algoritmust érdemes használni (a legjobb képminőség érdekében)?
- MPEG2DEC2.DLL-t, vagy az MPEGDecoder.DLL-t használjátok?
- A tömörítendő film(+feliratok+hang) mérete alapján a progi megadja a bitrate értékeket. A minimum értéket engedi az átlag szintjére megemelni, a maximumot is engedi növelni.
A CCE a progi által adott értékekkel számol, vagy az általam maximum-ra állított értékekkel?
- Véleményetek szerint mekkora a 'maximális' filmhossz, amelyet még jó képminőséggel át lehet tenni egy DVD-R-re?
(Valaki említette, hogy egy bizonyos háromórás film tömörítés után még nézhető maradt. Egy másik 3 órás filmnél nálam a minimum (bitrate) érték kb.2500 körül volt és a maximum meg sem közelítette az 5000-et... ) [/quote]
Nem hiszem, hogy ennyi szakértő közül senki sem használja a DVD2DVD-R-t a CCE-vel párosítva... :D

A 2.67-es CCE-hez van valakinek 'használati útmutatója', hogyan kell a legjobb minőségre beállítani? Esetleg leírná valaki (akár a mail-emre)?

Köszi előre is!

#720 Felhasználó inaktív   nimfas 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 13. 20:20

Engem az érdekelne, hogyan lehet úgy másolni egy dvd-t, hogy a menü is megmaradjon, de a film is újra legyen kódolva, lévén egy dvd-re nem fér fel a 8-9GB :-)

Hogy lehet megoldani ezt egy Dvd2dvd-r (cce) és egy dvd decrypter segítéségével... vagy bármi mással, ami szép eredményt hoz.

2. kérdés...
LG 4040B író... most vagy az író rossz... vagy a lemez gagyi? Princo 4x (4xm) valahogy elég nehézkesen írja. Lehet hogy egy firm frissítés megoldja majd a gondot? Továbbá a Ritek -RW 2x-es lemezét sem igazán írja.... haver Pio-ja bezzeg igen, na mondom leformázom a NERO-val, erre kiírja egy idő múlva hogy "PMA UPDATE FAILURE" és a lemez azóta "konyec"....

Van itthon még 2db Ritek G04 (Arita szitázás) ez állítólag jó hozzá... bár drágább a Princo-nál, vagy csak szar ez a 4XM szériaszámú???

Választ előre is köszi

Téma megosztása:

• (47 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.