Beszélgetés a DVD-R/RW + DVD+R/RW mediákról, írókról és irásról (IV.)
Elküldve: 2003. 10. 16. 14:41
Segítsetek, mert lassan a Lipótmezőn a helyem…
Pinnacle Studio 8.6 SE-ben összeállítottam egy anyagot (VHS-ről), menüvel, 1:27:29 hosszú.
Make Movie-ban kiválasztom, hogy Disc, Settingsben beállítom DVD, Burn directli to disc és 4800 kbps, így 2 perc csonttal ráfér egy DVD-re. Kell neki 8,6 GB (???) hely a vinyón és 4,2 a DVD-n. A mellette lévő köröcskére ha rámegyek, kiírja, hogy Rendering 3136,6 MB total, 0,0 MB completed; DVD content: 5537,8 MB (???) total, 0,0 MB completed.
Rábökök a Create Disc-re, elkezd renderelni (kb. 7 órát), a köröcskében lévő számok nem változnak, és a végén nem írja ki DVD-re, csak a vinyón csinál egy dirt, amiben van egy 3 gigás .m2v, egy 1 gigás .wav, egy pár .bmp (a menü képekkel) és egy DVD dir benne még egy pár dir.
Mi a fenét kéne csinálni, hogy kiírja DVD-re?????
Már egy párszor végigjátszottam ezt, még 1-2 perces anyagokkal is, de mindhiába.
Az Ulead DVD Factory max. 7000 kbps-sel ugyanezt az anyagot 4,3 GB-ra számolja. Ez nagyon szép, de akkor a Pinnacle miért nem tudja ezt? Hogy lehet az Ulead-ben menüt csinálni úgy, hogy ne legyen a title menün belül root menü, hanem csak a title menüben legyen az a 5-6 scene. Ahogy én néztem, ehhez fel kell darabolni a filmet, vagy csak többször hozzáadni a listához és megvagdosni. De itt azt olvastam, hogy ha több darabba van, akkor a váltásoknál szétesik a kép.
Minden építő jellegű választ szívesen veszek!!!
Köszi
Elküldve: 2003. 10. 16. 15:13
idézet:
Ezt írta TOTIS:
Üdvözlet!
Kérlek segítsetek döntenem. Szeretnék egy DVD írót venni Sulinet programban. Melyiket ajánlanátok? Feltétel, hogy tudja az összes formátumot. Előre is köszi a válaszokat.
Ui:
Végigolvastam nagyjából a topicot de azt nem tudom miket lehet venni sulinetes programban.[/quote]
Alig több mint egy hete tette fel ugyanezt a kérdést a 13. lapon Wyco![]()
![]()
Arról nem is beszélve, hogy csak be kéne írnod a google-ba: "sulinet expressz dvd író" (gy.k. idézőjel nélkül).........
[ 2003. október 16.: mackosajt111 szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 10. 16. 18:11
Légyszi segítsen valaki, nem tudok dönteni, pedig már elolvastam egy csomó fórumot, hogy Teac DV-W50D-t vagy LG GSA-4040B vegyek?
Kérlek segítsetek!
Hi!
Elküldve: 2003. 10. 16. 20:38
idézet:
Ezt írta Supposed Former Infatuation Junkie:
Gagyibyte
A probléma ha jól sejtem az, hogy leszámol ugye 1 menetet, majd valamelyik menetben szépen kiirja hogy CRC error van, magyarán az adott képkoca az előző menetben másmilyen volt (szerinte)
1. videofrumokon körül kell nézni. Van a CCE 2.50-hez javítópeccs
2. A CCE 2.50-et célszerűbb a vfapi readeren át hajtani mint avs scripttel direktbe.[/quote]
Az a baj, hogy már a vaf készítésénél kifagy. Találtam hozzá 3 javítópatch-et is de nem igazán működött stabilan. Volt, higy sikerült de inkább nem. feltettem a 2.66-ost az mükszik csak az a baj, hogy triál és nem lehet megnyitni az ecl file-t
Elküldve: 2003. 10. 16. 20:39
XP alatt, a nero 5.5.10.7 a 106 irot nem latja ! miert ?
MEGVAN ! [url="http://"http://www.cdgrab.hu,"]www.cdgrab.hu,[/url] THX
[ 2003. október 16.: SoundkeY szerkesztette a hozzászólást ]
[ 2003. október 16.: SoundkeY szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 10. 16. 20:42
idézet:
Ezt írta TOTIS:
A Plextor PX-708A benne van a Sulinet programban? Ezeket honnan lehet megtudni?[/quote]
ado.sulinet.hu
www nélkül
Elküldve: 2003. 10. 16. 22:29
Most tettem be az új DVDrom-omat a gépbe. Volna egy kis gondom. Nagyon zöldfülű vagyok a témában. (Pioneer +/- os)
A Nero eredeti CD-jével felismertettem és elmentettem az új dvdrom beállításait.
Megpróbáltam törölni vele próbaképp egy verbatim CDRW-t. Ha rámegyek a CDíró -újraírható CD törlés menüre, azt írja "ez a cdíró a cdrw-t nem tudja törölni" és a TÖRLÉSRE kattintva kilép. DEhát a bóótba aszonták tud ez mindent.
Mint CDrom működik. Azt már próbáltam.
Hálás lennék ha valaki pár szóban válaszolna ezekre:
1. hogy írok DVD-t ezzel az 5.5.2.0-s teac NERO-val ?
2. Hogy törlöm a CDRW-ket?
3. Hogy választhatom ki mit írok, DVD-t vagy CD-t?
4. Az SBlive kártyámra hova dugjam az Audio kábelt? Kell egyáltalán a DVD-k lejátszásához? A CD_IN slot ugye foglalt, van még 3 slot TAD, CD_SPIF, AUX_IN. Ezekbe kell, vagy van ehhez elosztó?
Mégegyszer bocs a hüje kérdésekért. Help me plz, mer addig úgyse alszom ma míg meg nem írom az első DVD-met... nna.
Elküldve: 2003. 10. 16. 23:45
idézet:
Ezt írta Takimate:
Sziasztok !
Most tettem be az új DVDrom-omat a gépbe. Volna egy kis gondom. Nagyon zöldfülű vagyok a témában. (Pioneer +/- os)
A Nero eredeti CD-jével felismertettem és elmentettem az új dvdrom beállításait.
Megpróbáltam törölni vele próbaképp egy verbatim CDRW-t. Ha rámegyek a CDíró -újraírható CD törlés menüre, azt írja "ez a cdíró a cdrw-t nem tudja törölni" és a TÖRLÉSRE kattintva kilép. DEhát a bóótba aszonták tud ez mindent.
Mint CDrom működik. Azt már próbáltam.
Hálás lennék ha valaki pár szóban válaszolna ezekre:
1. hogy írok DVD-t ezzel az 5.5.2.0-s teac NERO-val ?
2. Hogy törlöm a CDRW-ket?
3. Hogy választhatom ki mit írok, DVD-t vagy CD-t?
4. Az SBlive kártyámra hova dugjam az Audio kábelt? Kell egyáltalán a DVD-k lejátszásához? A CD_IN slot ugye foglalt, van még 3 slot TAD, CD_SPIF, AUX_IN. Ezekbe kell, vagy van ehhez elosztó?
Mégegyszer bocs a hüje kérdésekért. Help me plz, mer addig úgyse alszom ma míg meg nem írom az első DVD-met... nna.![]()
![]()
[/quote]
Neroból szerezz egy frissítést első körben. 5.5.10.42 vagy felette lévőt. ftp://ftp4.nero.com/nero551054.exe
Nekem nero express van, ami egy egyszerűbb változat, de itt az elején ki tudom választani, hogy dvd íróként, vagy cd íróként akarom használni a drive-ot. (A neve mögött [zárójelben] szerepel, hogy dvd vagy cdrw)
Gondolom az újraírható lemez csak cd-r/rw módban törölhető.
Az analóg átkötés nem szükséges már egy ideje a cd/dvd és a hangkártya közé. Audiocd lejátszásához kellett, de ma már megy kábel nélkül is. DVD lejátszáshoz meg egyáltalán nem kellett soha.
Elküldve: 2003. 10. 17. 05:52
Elküldve: 2003. 10. 17. 14:17
Segítséget szeretnék kérni.
Én DVD2DVD-R-t használok, mivel szeretem a lehető legjobb képminőséget megvalósítani.
Viszont van egy kérdésem. CCE esetén amikor a hangsávokat lekezeli, minek van az audiocheck, mire jó, miért fontos?
A checked audiofile miért lesz más (kisebb-nagyobb) mint az eredeti ac3? Mit ír bele és miért?
A lényeg: Amikor dvd-t átmásolok, a hang minősége nem, de a dinamikája romlik és ez az amit nem értek.
Ez alatt azt értem, hogy nem olyan élvezetes pl egy zene vagy egy dalbetét olyan tompább, nincs meg a tere. Az eredetinél meg igen!
Mástól kapott másolt lemezeket is néztem már és ott is megvolt a jelenség. Asztalin pc-n más hangfalakkal más erősítőn...
Miért történhet? DVD2ONE nem csinál audiocheck-et és annál is ilyen lesz. Sőt, ha egy az egyben másolok tömörítés nélkül, akkor is rosszabb lesz.
Az írás miatt lehet? udf/iso9660 a dvdinfó.
Egyébként én mindig a DVD-videó-t választom a nero-nál. Ez lehet a baj? Szerintem nem.
Ja és ac3 illetve dts hangra is értendő.
Valakinek van valami ötlete?
Elküldve: 2003. 10. 17. 14:48
idézet:
Ezt írta Rederik:
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.
Én DVD2DVD-R-t használok, mivel szeretem a lehető legjobb képminőséget megvalósítani.
Viszont van egy kérdésem. CCE esetén amikor a hangsávokat lekezeli,[/quote]
A CCE-nek és a hangsávoknak semmi közük egymáshoz.
idézet:[/quote]
minek van az audiocheck, mire jó, miért fontos?
A checked audiofile miért lesz más (kisebb-nagyobb) mint az eredeti ac3? Mit ír bele és miért?
Frame-enként leellenőrzi, hogy vannak-e hibák az audio file-odban és megpróbálja korrigálni őket. Ez kb. ugyanaz, mint amit az AC3fix progi csinál.
idézet:[/quote]
A lényeg: Amikor dvd-t átmásolok, a hang minősége nem, de a dinamikája romlik és ez az amit nem értek.
Ez alatt azt értem, hogy nem olyan élvezetes pl egy zene vagy egy dalbetét olyan tompább, nincs meg a tere. Az eredetinél meg igen!
Mástól kapott másolt lemezeket is néztem már és ott is megvolt a jelenség. Asztalin pc-n más hangfalakkal más erősítőn...
Miért történhet? DVD2ONE nem csinál audiocheck-et és annál is ilyen lesz. Sőt, ha egy az egyben másolok tömörítés nélkül, akkor is rosszabb lesz.
Az írás miatt lehet? udf/iso9660 a dvdinfó.
Egyébként én mindig a DVD-videó-t választom a nero-nál. Ez lehet a baj? Szerintem nem.
Ja és ac3 illetve dts hangra is értendő.
Valakinek van valami ötlete?
Őszintén szólva nekem ritkán tér el az eredeti és a checked audio, amiből a DVD olvasód gyarlóságára tudok csak következtetni. Innen bizonyára össze tud jönni némi minőségromlás (is).
Egyébként pedig a DVD2DVDR végén az Ifoedit jön - talán lehet hogy valamilyen hangbeállítási paraméterezést csak kézzel - utólag - lehet megcsinálni.
Elküldve: 2003. 10. 18. 11:16
Van egy Pio A06-s DVD íróm, eddig csak adatokat, s házi videót irtam DVD-re.
Nagyon noob vagyok a DVD témában...
Egy ismerősöm beavatott hogyan s miként kell biztonsági másolást csinálni a saját gyári DVDről.
(sok a duma írom isa kérdést)
A DVD Decrypter le tudja másolni az összes gyári dvd a hdd-re vagy vannak már új másolásvédelemmel elátott prg-k?
Ez érdekelne különösebben.
Köszi
Elküldve: 2003. 10. 18. 12:19
Pio 106-hoz rakta már fel valaki a hackelt 1.07-es firm-t? Az enyémben gyárilag 1.06-os volt, de fel szeretném rakni a másikat, mert a Ritek G03-at így csak 1x-esen hajlandó írni.
Kérdés, hogy használta-e már vki közületek az 1.07 hackeltet, és mi a tapasztalata vele? A 12x-esre növelt olvasási sebességtől nem lesz porszívó hangja?
gyere el Te is jegyellenőrnek!
/Belga - Kalauz2/
Elküldve: 2003. 10. 18. 12:59
These media are fully approved for the use in SD-R5112:
(DVD-R Media):
Taiyo-Yuden
TDK
Mitsubishi Chemical
Hitachi Maxell
Fuji-Film
PVC (Pioneer)
Ritek
Panasonic
Mitsui Chemical
Sony
CMC
These cover almost all brandnames for DVD-R media,
all other media are burned with 1x for safety reasons.
Elküldve: 2003. 10. 19. 10:41
Immárom 4-5. DVD film lemezemet készítettem el, és néróval égetem.
Egészen egyszerűen pár helyen (2 órás fimnél 4-5 résznél) kockás a kép, van hogy elugrik (egész sokat1-1,5percet tuti)
Van neron kívül más bizonyítottan jó DVD író SW?
Vagyi inkább a hardwareel kéne foglalkoznom? abban lesz a hiba?
Pioneer DVR 105
?????
Dank.
Elküldve: 2003. 10. 19. 11:13
idézet:
Ezt írta Pszihopapa:
Szervusztok.
Immárom 4-5. DVD film lemezemet készítettem el, és néróval égetem.
Egészen egyszerűen pár helyen (2 órás fimnél 4-5 résznél) kockás a kép, van hogy elugrik (egész sokat1-1,5percet tuti)
Van neron kívül más bizonyítottan jó DVD író SW?
Vagyi inkább a hardwareel kéne foglalkoznom? abban lesz a hiba?
Pioneer DVR 105
?????
Dank.[/quote]
Amikor én foglalkoztam ezzel, akkor az ImgTools (Classic)-al készített image kiírása RecordNowMax-al volt a nyerő, és a Nero-t senki sem ajánlotta. Azóta persze jó pár Nero verzió jelent meg, de amit írtam tuti módszer.
Ha kiégetés előtt nézed meg, akkor nem kockásodik vagy ugrik? És kiégetés után asztaliban is ész számítógépben is ezt csinálja?
Elküldve: 2003. 10. 19. 12:34
????
ötletes sincs.
Még próbálkozom, köszike
DVDdescryptorral? Azt még hallottam.
dank.
Elküldve: 2003. 10. 19. 15:02
Frissítettem az író bios-át. 301-re, mert ezzel írja 4x-esen a princo-t eddig csak 2x-esen.
Olyan problémám van, hogy ha játékokat teszek a princo lemezre, akkor ki tudom írni a neroval és olvasni is. Ha viszont Filmet imgtool-lal megcsinálva az image file-t, a neróból írva felírja, semmi hibajelzés, de se az asztali, se maga az író nem ismeri fel a lemezt!!! Mi lehet a gond? Lemez v. író?
Vagy milyen progival csináljak image filet meglévő dvd anyagból??? Recordmaxnow nem ismeri az írót, legalábbis nem ajánlja fel mint írót.

Súgó
A téma zárva.