HWSW Informatikai Kerekasztal: Beszélgetés a DVD-R/RW + DVD+R/RW mediákról, írókról és irásról (IV.) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (47 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Beszélgetés a DVD-R/RW + DVD+R/RW mediákról, írókról és irásról (IV.) Értékeld a témát: -----

#781 Felhasználó inaktív   Jóqtya 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 10. 16. 14:41

Sziasztok!

Segítsetek, mert lassan a Lipótmezőn a helyem…

Pinnacle Studio 8.6 SE-ben összeállítottam egy anyagot (VHS-ről), menüvel, 1:27:29 hosszú.
Make Movie-ban kiválasztom, hogy Disc, Settingsben beállítom DVD, Burn directli to disc és 4800 kbps, így 2 perc csonttal ráfér egy DVD-re. Kell neki 8,6 GB (???) hely a vinyón és 4,2 a DVD-n. A mellette lévő köröcskére ha rámegyek, kiírja, hogy Rendering 3136,6 MB total, 0,0 MB completed; DVD content: 5537,8 MB (???) total, 0,0 MB completed.
Rábökök a Create Disc-re, elkezd renderelni (kb. 7 órát), a köröcskében lévő számok nem változnak, és a végén nem írja ki DVD-re, csak a vinyón csinál egy dirt, amiben van egy 3 gigás .m2v, egy 1 gigás .wav, egy pár .bmp (a menü képekkel) és egy DVD dir benne még egy pár dir.
Mi a fenét kéne csinálni, hogy kiírja DVD-re?????
Már egy párszor végigjátszottam ezt, még 1-2 perces anyagokkal is, de mindhiába.

Az Ulead DVD Factory max. 7000 kbps-sel ugyanezt az anyagot 4,3 GB-ra számolja. Ez nagyon szép, de akkor a Pinnacle miért nem tudja ezt? Hogy lehet az Ulead-ben menüt csinálni úgy, hogy ne legyen a title menün belül root menü, hanem csak a title menüben legyen az a 5-6 scene. Ahogy én néztem, ehhez fel kell darabolni a filmet, vagy csak többször hozzáadni a listához és megvagdosni. De itt azt olvastam, hogy ha több darabba van, akkor a váltásoknál szétesik a kép.

Minden építő jellegű választ szívesen veszek!!!

Köszi
Unom a pincért a sarki bárban, unom a tévét a hotelszobában, unom a nőt, aki nem harap, csak karmol, unom az embert, aki mindent összebarmol, unom a káoszt, unom a rendet, unom a zajt, unom a csendet, unom a hóhért, unom a dajkát, unom a szüzet és unom a szajhát, unom az elejét, unom a végét, unom a háborút, unom a békét, unom a négert, unom a sárgát, unom a zsidót és unom az árját, unom a doktort, unom a gyógyszert, unom a szexet és unom az óvszert...

#782 Felhasználó inaktív   mackosajt111 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 16. 15:13

idézet:
Ezt írta TOTIS:
Üdvözlet!

Kérlek segítsetek döntenem. Szeretnék egy DVD írót venni Sulinet programban. Melyiket ajánlanátok? Feltétel, hogy tudja az összes formátumot. Előre is köszi a válaszokat.
Ui:
Végigolvastam nagyjából a topicot de azt nem tudom miket lehet venni sulinetes programban.[/quote]

Alig több mint egy hete tette fel ugyanezt a kérdést a 13. lapon Wyco :mad: :mad: :mad:

Arról nem is beszélve, hogy csak be kéne írnod a google-ba: "sulinet expressz dvd író" (gy.k. idézőjel nélkül).........

[ 2003. október 16.: mackosajt111 szerkesztette a hozzászólást ]

#783 Felhasználó inaktív   Adriano 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 10. 16. 18:11

Hello!

Légyszi segítsen valaki, nem tudok dönteni, pedig már elolvastam egy csomó fórumot, hogy Teac DV-W50D-t vagy LG GSA-4040B vegyek?
Kérlek segítsetek!
Hi!

#784 Felhasználó inaktív   Gagyibyte 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 16. 20:38

idézet:
Ezt írta Supposed Former Infatuation Junkie:

Gagyibyte

A probléma ha jól sejtem az, hogy leszámol ugye 1 menetet, majd valamelyik menetben szépen kiirja hogy CRC error van, magyarán az adott képkoca az előző menetben másmilyen volt (szerinte)
1. videofrumokon körül kell nézni. Van a CCE 2.50-hez javítópeccs
2. A CCE 2.50-et célszerűbb a vfapi readeren át hajtani mint avs scripttel direktbe.
[/quote]

Az a baj, hogy már a vaf készítésénél kifagy. Találtam hozzá 3 javítópatch-et is de nem igazán működött stabilan. Volt, higy sikerült de inkább nem. feltettem a 2.66-ost az mükszik csak az a baj, hogy triál és nem lehet megnyitni az ecl file-t
Gagyibyte

#785 Felhasználó inaktív   SoundkeY 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 16. 20:39

UDV !

XP alatt, a nero 5.5.10.7 a 106 irot nem latja ! miert ?
MEGVAN ! [url="http://"http://www.cdgrab.hu,"]www.cdgrab.hu,[/url] THX ;)

[ 2003. október 16.: SoundkeY szerkesztette a hozzászólást ]

[ 2003. október 16.: SoundkeY szerkesztette a hozzászólást ]
alaplap: Abit AN8 fatal1ty, proci: AMD64 3200+@2400Mhz, RAM: 2x1GB ( 2,5-4-4-8 ) , VGA: Sapphire X850 XT PE, ház:Codegen S101

#786 Felhasználó inaktív   Gagyibyte 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 16. 20:42

idézet:
Ezt írta TOTIS:
A Plextor PX-708A benne van a Sulinet programban? Ezeket honnan lehet megtudni?[/quote]

ado.sulinet.hu
www nélkül
Gagyibyte

#787 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 16. 21:12

Jóqtya: miért nem frissíted a Studiot 8.8.17-re? :)
Sukitore - Igényes, párosan írt erotikus történetek

#788 Felhasználó inaktív   Takimate 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 10. 16. 22:29

Sziasztok !
Most tettem be az új DVDrom-omat a gépbe. Volna egy kis gondom. Nagyon zöldfülű vagyok a témában. (Pioneer +/- os)
A Nero eredeti CD-jével felismertettem és elmentettem az új dvdrom beállításait.
Megpróbáltam törölni vele próbaképp egy verbatim CDRW-t. Ha rámegyek a CDíró -újraírható CD törlés menüre, azt írja "ez a cdíró a cdrw-t nem tudja törölni" és a TÖRLÉSRE kattintva kilép. DEhát a bóótba aszonták tud ez mindent.
Mint CDrom működik. Azt már próbáltam.
Hálás lennék ha valaki pár szóban válaszolna ezekre:

1. hogy írok DVD-t ezzel az 5.5.2.0-s teac NERO-val ?

2. Hogy törlöm a CDRW-ket?

3. Hogy választhatom ki mit írok, DVD-t vagy CD-t?

4. Az SBlive kártyámra hova dugjam az Audio kábelt? Kell egyáltalán a DVD-k lejátszásához? A CD_IN slot ugye foglalt, van még 3 slot TAD, CD_SPIF, AUX_IN. Ezekbe kell, vagy van ehhez elosztó?

Mégegyszer bocs a hüje kérdésekért. Help me plz, mer addig úgyse alszom ma míg meg nem írom az első DVD-met... nna. :( :) :)

#789 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 16. 23:45

idézet:
Ezt írta Takimate:
Sziasztok !
Most tettem be az új DVDrom-omat a gépbe. Volna egy kis gondom. Nagyon zöldfülű vagyok a témában. (Pioneer +/- os)
A Nero eredeti CD-jével felismertettem és elmentettem az új dvdrom beállításait.
Megpróbáltam törölni vele próbaképp egy verbatim CDRW-t. Ha rámegyek a CDíró -újraírható CD törlés menüre, azt írja "ez a cdíró a cdrw-t nem tudja törölni" és a TÖRLÉSRE kattintva kilép. DEhát a bóótba aszonták tud ez mindent.
Mint CDrom működik. Azt már próbáltam.
Hálás lennék ha valaki pár szóban válaszolna ezekre:

1. hogy írok DVD-t ezzel az 5.5.2.0-s teac NERO-val ?

2. Hogy törlöm a CDRW-ket?

3. Hogy választhatom ki mit írok, DVD-t vagy CD-t?

4. Az SBlive kártyámra hova dugjam az Audio kábelt? Kell egyáltalán a DVD-k lejátszásához? A CD_IN slot ugye foglalt, van még 3 slot TAD, CD_SPIF, AUX_IN. Ezekbe kell, vagy van ehhez elosztó?

Mégegyszer bocs a hüje kérdésekért. Help me plz, mer addig úgyse alszom ma míg meg nem írom az első DVD-met... nna. :( :) :)
[/quote]

Neroból szerezz egy frissítést első körben. 5.5.10.42 vagy felette lévőt. ftp://ftp4.nero.com/nero551054.exe
Nekem nero express van, ami egy egyszerűbb változat, de itt az elején ki tudom választani, hogy dvd íróként, vagy cd íróként akarom használni a drive-ot. (A neve mögött [zárójelben] szerepel, hogy dvd vagy cdrw)
Gondolom az újraírható lemez csak cd-r/rw módban törölhető.

Az analóg átkötés nem szükséges már egy ideje a cd/dvd és a hangkártya közé. Audiocd lejátszásához kellett, de ma már megy kábel nélkül is. DVD lejátszáshoz meg egyáltalán nem kellett soha.

#790 Felhasználó inaktív   Gagyibyte 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 17. 05:52

Ugyan nem ide tartozik de érdemes megnézni: [url="http://"http://www.sg.hu/cikk.php?cid=29393&PHPSESSID=fde052689c3402f55f64a500efb1c4ee"]http://www.sg.hu/cik...f64a500efb1c4ee[/url]
Gagyibyte

#791 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 17. 07:02

Frissíts a legújabb 5.5-ös Nero-ra, mert azért van a hiba. Na utána szólj! :)
Sukitore - Igényes, párosan írt erotikus történetek

#792 Felhasználó inaktív   Rederik 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 10. 17. 14:17

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni.
Én DVD2DVD-R-t használok, mivel szeretem a lehető legjobb képminőséget megvalósítani.
Viszont van egy kérdésem. CCE esetén amikor a hangsávokat lekezeli, minek van az audiocheck, mire jó, miért fontos?
A checked audiofile miért lesz más (kisebb-nagyobb) mint az eredeti ac3? Mit ír bele és miért?
A lényeg: Amikor dvd-t átmásolok, a hang minősége nem, de a dinamikája romlik és ez az amit nem értek.
Ez alatt azt értem, hogy nem olyan élvezetes pl egy zene vagy egy dalbetét olyan tompább, nincs meg a tere. Az eredetinél meg igen!
Mástól kapott másolt lemezeket is néztem már és ott is megvolt a jelenség. Asztalin pc-n más hangfalakkal más erősítőn...
Miért történhet? DVD2ONE nem csinál audiocheck-et és annál is ilyen lesz. Sőt, ha egy az egyben másolok tömörítés nélkül, akkor is rosszabb lesz.
Az írás miatt lehet? udf/iso9660 a dvdinfó.
Egyébként én mindig a DVD-videó-t választom a nero-nál. Ez lehet a baj? Szerintem nem.
Ja és ac3 illetve dts hangra is értendő.

Valakinek van valami ötlete?

#793 Felhasználó inaktív   mackosajt111 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 17. 14:48

idézet:
Ezt írta Rederik:
Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni.
Én DVD2DVD-R-t használok, mivel szeretem a lehető legjobb képminőséget megvalósítani.
Viszont van egy kérdésem. CCE esetén amikor a hangsávokat lekezeli,
[/quote]

A CCE-nek és a hangsávoknak semmi közük egymáshoz.

idézet:
minek van az audiocheck, mire jó, miért fontos?
A checked audiofile miért lesz más (kisebb-nagyobb) mint az eredeti ac3? Mit ír bele és miért?
[/quote]

Frame-enként leellenőrzi, hogy vannak-e hibák az audio file-odban és megpróbálja korrigálni őket. Ez kb. ugyanaz, mint amit az AC3fix progi csinál.

idézet:
A lényeg: Amikor dvd-t átmásolok, a hang minősége nem, de a dinamikája romlik és ez az amit nem értek.
Ez alatt azt értem, hogy nem olyan élvezetes pl egy zene vagy egy dalbetét olyan tompább, nincs meg a tere. Az eredetinél meg igen!
Mástól kapott másolt lemezeket is néztem már és ott is megvolt a jelenség. Asztalin pc-n más hangfalakkal más erősítőn...
Miért történhet? DVD2ONE nem csinál audiocheck-et és annál is ilyen lesz. Sőt, ha egy az egyben másolok tömörítés nélkül, akkor is rosszabb lesz.
Az írás miatt lehet? udf/iso9660 a dvdinfó.
Egyébként én mindig a DVD-videó-t választom a nero-nál. Ez lehet a baj? Szerintem nem.
Ja és ac3 illetve dts hangra is értendő.

Valakinek van valami ötlete?
[/quote]

Őszintén szólva nekem ritkán tér el az eredeti és a checked audio, amiből a DVD olvasód gyarlóságára tudok csak következtetni. Innen bizonyára össze tud jönni némi minőségromlás (is).

Egyébként pedig a DVD2DVDR végén az Ifoedit jön - talán lehet hogy valamilyen hangbeállítási paraméterezést csak kézzel - utólag - lehet megcsinálni.

#794 Felhasználó inaktív   Kolin Mekré 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 10. 18. 11:16

Üdv!

Van egy Pio A06-s DVD íróm, eddig csak adatokat, s házi videót irtam DVD-re.
Nagyon noob vagyok a DVD témában...
Egy ismerősöm beavatott hogyan s miként kell biztonsági másolást csinálni a saját gyári DVDről.
(sok a duma írom isa kérdést)

A DVD Decrypter le tudja másolni az összes gyári dvd a hdd-re vagy vannak már új másolásvédelemmel elátott prg-k?
Ez érdekelne különösebben.
Köszi
ABIT KD7 ; AMD 2400+; 2*256 333 DDR; MSI Gf4200 128MB ;SB 5.1 Live! ; Logitech MX700; Maxtor 80GB 8MB cache; Pioneer DVR-A06 ; 3 db Sony Projektor;Đ

#795 Felhasználó inaktív   cornholio002 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 10. 18. 12:19

Helló!

Pio 106-hoz rakta már fel valaki a hackelt 1.07-es firm-t? Az enyémben gyárilag 1.06-os volt, de fel szeretném rakni a másikat, mert a Ritek G03-at így csak 1x-esen hajlandó írni.
Kérdés, hogy használta-e már vki közületek az 1.07 hackeltet, és mi a tapasztalata vele? A 12x-esre növelt olvasási sebességtől nem lesz porszívó hangja?
Ha nem tudod, mit akar az élet tőled,
gyere el Te is jegyellenőrnek!
/Belga - Kalauz2/

#796 Felhasználó inaktív   DC4eva 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 10. 18. 12:59

Toshiba SD-R5112 Tulajoknak:

These media are fully approved for the use in SD-R5112:
(DVD-R Media):
Taiyo-Yuden
TDK
Mitsubishi Chemical
Hitachi Maxell
Fuji-Film
PVC (Pioneer)
Ritek
Panasonic
Mitsui Chemical
Sony
CMC
These cover almost all brandnames for DVD-R media,
all other media are burned with 1x for safety reasons.
ABIT NF7-S; ATHLON XP 2500+@3200+; ATI RADEON 9600; Pio-106.

#797 Felhasználó inaktív   Pszihopapa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 19. 10:41

Szervusztok.
Immárom 4-5. DVD film lemezemet készítettem el, és néróval égetem.
Egészen egyszerűen pár helyen (2 órás fimnél 4-5 résznél) kockás a kép, van hogy elugrik (egész sokat1-1,5percet tuti)
Van neron kívül más bizonyítottan jó DVD író SW?
Vagyi inkább a hardwareel kéne foglalkoznom? abban lesz a hiba?
Pioneer DVR 105

?????
Dank.

#798 Felhasználó inaktív   kondenzator 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 19. 11:13

idézet:
Ezt írta Pszihopapa:
Szervusztok.
Immárom 4-5. DVD film lemezemet készítettem el, és néróval égetem.
Egészen egyszerűen pár helyen (2 órás fimnél 4-5 résznél) kockás a kép, van hogy elugrik (egész sokat1-1,5percet tuti)
Van neron kívül más bizonyítottan jó DVD író SW?
Vagyi inkább a hardwareel kéne foglalkoznom? abban lesz a hiba?
Pioneer DVR 105

?????
Dank.
[/quote]
Amikor én foglalkoztam ezzel, akkor az ImgTools (Classic)-al készített image kiírása RecordNowMax-al volt a nyerő, és a Nero-t senki sem ajánlotta. Azóta persze jó pár Nero verzió jelent meg, de amit írtam tuti módszer. :)
Ha kiégetés előtt nézed meg, akkor nem kockásodik vagy ugrik? És kiégetés után asztaliban is ész számítógépben is ezt csinálja?

#799 Felhasználó inaktív   Pszihopapa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 19. 12:34

az asztaliban csak a "relytélyes" részeket néztem meg, de ott simán túlment.
????
ötletes sincs.
Még próbálkozom, köszike
DVDdescryptorral? Azt még hallottam.
dank.

#800 Felhasználó inaktív   nimfas 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 19. 15:02

Princo 4x és LG4040B Probléma.
Frissítettem az író bios-át. 301-re, mert ezzel írja 4x-esen a princo-t eddig csak 2x-esen.
Olyan problémám van, hogy ha játékokat teszek a princo lemezre, akkor ki tudom írni a neroval és olvasni is. Ha viszont Filmet imgtool-lal megcsinálva az image file-t, a neróból írva felírja, semmi hibajelzés, de se az asztali, se maga az író nem ismeri fel a lemezt!!! Mi lehet a gond? Lemez v. író?
Vagy milyen progival csináljak image filet meglévő dvd anyagból??? Recordmaxnow nem ismeri az írót, legalábbis nem ajánlja fel mint írót.

Téma megosztása:

• (47 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.