HWSW Informatikai Kerekasztal: Beszélgetés a DVD-R/RW + DVD+R/RW mediákról, írókról és irásról (IV.) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (47 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Beszélgetés a DVD-R/RW + DVD+R/RW mediákról, írókról és irásról (IV.) Értékeld a témát: -----

#821 Felhasználó inaktív   Tressy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 10. 20. 22:17

memorex úgy tünik eredeti a media code alapján visszakeresve.Dvd-rwt simán kiirja próbáltam minden féle iró progival kezdtem record now max, padlus discjugger,végül nerora is rá fanyalodtam de azzal se semmi.Ez a media kódja CMCMAG.AF1

#822 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 20. 22:26

idézet:
Ezt írta Yoisten:
Ha visszanézel a topic elejére (4.-5. oldal körül), van két lista. Egyiket nyunyu követte el, igaz teac író, de szívben-lélekben pio06 :), a másikat én.[/quote]
Enyem a 3. oldal legelso hozzaszolasa.

#823 Felhasználó inaktív   Tressy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 20. 22:30

megtaláltam közben de ez a memorex nem szerepel benne de dvd info szépen beolvassa csak az az egy gond van vele hogy irni nem lehet rá :o

#824 Felhasználó inaktív   Tressy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 20. 22:35

ez az az ominozus memorex.. amire nem lehet irni dvr-106 al :(

Media Information
Region information N/A not a DVD-VIDEO
Media code/Manufacturer ID CMCMAG.AF1
Format Capacity Not Formatted
Free Blocks 411107328
Free Capacity 4.38GB(4.71GB)
Book Type DVD-R
Media Type DVD-R
Media Id Code Speed Unknown
Available Write Descriptor CLV 4.0x 5540KBps
Available Write Descriptor CLV 2.0x 2770KBps
Available Write Descriptor CLV 1.0x 1385KBps
Write Strategy Speed 4.0x 5540KBps
2x Speed OPC beta 0B
2x Speed OPC power 10
2x Write Strategy field 1 11 87 78 80
2x Write Strategy field 2 88 80 00 00 00 00
4x Speed OPC beta 06
4x Speed OPC power 17
4x Write Strategy field 1 0D 0F 0B 0B
4x Write Strategy field 2 98 08 0F 0B
4x Write Strategy field 3 00 00 00 00
4x Speed OPC beta multi-pulse 06
4x Speed OPC power multi-pulse 1C
4x Write Strategy field 4 13 A8 88 65
4x Write Strategy field 5 98 9A 88 80 00 00
4x Write Strategy field 6 00 00 D0 00 00
Data area starting sector 30000h
Linear Density 0.267um/bit
Track Density 0.74um/track
Number of Layers 1

#825 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 20. 22:37

idézet:
Ezt írta Tressy:
memorex úgy tünik eredeti a media code alapján visszakeresve.Dvd-rwt simán kiirja próbáltam minden féle iró progival kezdtem record now max, padlus discjugger,végül nerora is rá fanyalodtam de azzal se semmi.Ez a media kódja CMCMAG.AF1[/quote]

A Memorex egy fostarisznya újabban, mióta a CMC-vel gyártat, nem a Ritek-kel. :mad:
Cd-vonatkozásban annyit tudok mondani, hogy mióta CMC, azóta nem olvassa az asztali audio-cd player. :(

#826 Felhasználó inaktív   peterk 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 21. 03:03

idézet:
Ezt írta karlos:

Bocsi,tegnap este egy kicsit már fáradt voltam.
Szóval,az NTSC-s film 1:35:xx,a 25fps-s hang pedig 1:31:xx hosszú.
Próbáltam BeSweet-tel átkonvertálmi a hangot,de a végeredmény egy 1:19:xx hosszú hangsáv lett.Ez létezik?Vagy én rontottam el valamit?
[/quote]

Ahogy Supposed Former Infatuation Junkie is írta valószínűleg rosszul konvertáltad a hangot :)
Keress rá az AC3 Machine nevű programra (www.doom9.org), azzal egyszerű. Az opciók közül kapcsold be az fps konverziót (23976 -> 25000).

Az NTSC lemezt nem olyan egyszerű elkészíteni, mint a PAL lemezt, elcsúszhatnak a feliratok (még a jók is!), sőt a hang is. Én meggondoltnám azt a PAL konverziót, főleg, ha a forrás NTSC DVD, és a kép FILM (24fps progressive).

#827 Felhasználó inaktív   mackosajt111 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 21. 07:38

idézet:
Ezt írta karlos:

Szóval,az NTSC-s film 1:35:xx,a 25fps-s hang pedig 1:31:xx hosszú.
Próbáltam BeSweet-tel átkonvertálmi a hangot,de a végeredmény egy 1:19:xx hosszú hangsáv lett.Ez létezik?Vagy én rontottam el valamit?
[/quote]

Ejnye no, karlos! :)

Egy másik helyen ahol "megismeredtünk" többször volt ilyesmiről szó.
- Besweetet NAGY ÍVBEN felejtsd el. Rendkívül sokat eltököl és még jó eséllyel vacak is lesz amit csinált.
- parancssorból van a WLA nevű progi amit tuti eredményre vezet (WAV alapon),
- vagy ahogy ......Junkie írta a Soundforge (az alábbi leírásban azt fogom használni) és társai

1. Belövöd a hang file-od legelejét, hogy ugyanott szólaljon meg (legelőször) mint az eredeti (hozzáraksz csendet vagy vágsz belőle)
2. Elmész minél inkább a vége közelébe és megnézed: mennyi az elcsúszás
3. Használod az Excel táblácskámat (este elküldöm ha igényt tartasz rá): ebből meg fogod kapni, hogy milyen értéket kell beállítanod a Resample-ben (amit SFIJ írt 50050 Hz-et az a fentiek miatt és a másodpercre pontos eltérés ismerete hiányában vélaményem szerint csak hozzávetőleges érték lehet)
4. Resample - de átkódolás nélkül
5. Az eredeti és a magyar szinkron összevetése minél több helyen (zajokat nézz hogy ugyanott vannak-e, esetleg zenét)
6. Resample 48000 Hz-re teljes átkódolással
7. (normalizálás, zajszűrés, stb.,) AC3 konverzió, stb.stb....

(8. privibe megírod, hogy melyik filmről van szó... ;) )

PS: a WLA a 4-es és 6-os pontot tudja kiváltani.

[ 2003. október 21.: mackosajt111 szerkesztette a hozzászólást ]

#828 Felhasználó inaktív   Tressy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 21. 08:18

idézet:
Ezt írta FakeJack:

A Memorex egy fostarisznya újabban, mióta a CMC-vel gyártat, nem a Ritek-kel. :mad:
Cd-vonatkozásban annyit tudok mondani, hogy mióta CMC, azóta nem olvassa az asztali audio-cd player. :(
[/quote]

Eh faxa még jó hogy csak 5dbot vettem belöle :o

#829 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 21. 11:45

Akkor itt nézzetek körül, elég sokat elmondanak a lemezekről:

[url="http://"http://www.lordsmurf.com/media/dvdmedia.htm"]Itt a link a lordsmurf oldalára[/url]
Sukitore - Igényes, párosan írt erotikus történetek

#830 Felhasználó inaktív   Tressy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 21. 12:13

Na szerencsére akadnak rendes emberkék is.Becserélte az illetö G04 re memorexeket azzal megy jól és gond nélkül :D

#831 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 21. 12:32

idézet:
Ezt írta mackosajt111:

...amit SFIJ írt 50050 Hz-et az a fentiek miatt és a másodpercre pontos eltérés ismerete hiányában vélaményem szerint csak hozzávetőleges érték lehet...
[/quote]

25/23.976*48000 = 50050.05005005...

Az 50050-nek jonak_kell lennie, ha a magyar hang dvd rip es nem lett megmogyorozva,
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#832 Felhasználó inaktív   mackosajt111 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 21. 13:19

idézet:
Ezt írta Supposed Former Infatuation Junkie:

25/23.976*48000 = 50050.05005005...

Az 50050-nek jonak_kell lennie, ha a magyar hang dvd rip es nem lett megmogyorozva,[/quote]

(Gyanítom hogy a magyar hang nem DVD rip...)

idézet:
Ezt írta karlos:
Sziasztok!

A következő kérdésem lenne. Adott egy dvd film, NTSC formátumban, 29.9fps-sel.....[/quote]

Amiből szerintem látszik, hogy nincs igazad SFIJ.

idézet:
Ezt IS írta karlos:

Szóval,az NTSC-s film 1:35:xx,a 25fps-s hang pedig 1:31:xx hosszú.[/quote]

Amiből az jön ki, hogy az új mintavételi frekinek (U) 45500 és 46484 Hz között kell lennie. (Tiszta sor hogy 48 kHz-nél kevesebbnek, hiszen kb. 4 perc lassítani kell a hangot - azaz a névlegesnél alacsonyabb mintavétellel operálni....)

E = 1:35:xx (átszámolni másodpercre!)
M = 1:31:xx (átszámolni másodpercre!)

U = M/E*48000

[ 2003. október 21.: mackosajt111 szerkesztette a hozzászólást ]

#833 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 21. 15:52

Apropó: jött ki Teac W50D-hez Pioneer 106D-re átalakító firmware.
Kérdésem: vajh miért jobb átírni a firmware-t Pioneerra? Minek?
Ja: csak 1.05-ös Teac-el megy állítólag...
Sukitore - Igényes, párosan írt erotikus történetek

#834 Felhasználó inaktív   chaos 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 10. 21. 16:05

Sziasztok!

Én ezt a hang átalakítást a STEINBERG WAVELAB-bal készíteném el. ;)
Ott a "Time Stretch" -el kell próbálkozni. Simán meg lehet adni neki a tempót.
Ügyelni kell, hogy a "Preserve Pitch" be legyen pipálva, mert ha nem, akkor érdekes hangja lesz az emberkéknek. :p

Üdv

#835 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 21. 20:26

idézet:
Ezt írta Mykee:
Apropó: jött ki Teac W50D-hez Pioneer 106D-re átalakító firmware.
Kérdésem: vajh miért jobb átírni a firmware-t Pioneerra? Minek?[/quote]

Mert a hackelt Pioneer fw-t gyarto emberke kijelentette, hogy nem fog az osszes Pioneer alapu irora kulon RPC1 firmware-t gyartani, hanem hasznald a Pio-t, ha tobbfele regiokodu lemezt akarsz lejatszani.
idézet:
Ja: csak 1.05-ös Teac-el megy állítólag...[/quote]
Nekem felment, de nem hinnem, hogy csak 1.05-tel megy csak.

A firmware frissites ket lepcsos:

Elso lepcsoben direkt elszurja a firmware frissitest, ezzel fail-safe uzemmodra kenyszeriti a meghajtot, ami utan mar barmilyen firmware beleirhato korlatozas nelkul.

Masodik korben irja bele az "elrontott" meghajtoba az 1.05-os eredeti Pioneer firmware-t.

Erre meg mar siman felrakhato a hackelt Pioneer 1.07.

Ha mar itt tartunk: probalta mar valaki a hackelt 1.07-et barmilyen Pioneer alapu meghajton?

Az lenne a kerdesem, hogy nektek se csinal semmit az irhato DVD lemezek olvasasi sebessegevel???

Ugyanugy 2.5-6x-szel olvassa a +R lemezeimet, mint a Teac 1.05 firmware :mad:

Pedig direkt ezert raktam bele a "no-limit" firmware-t, mert elegem volt a lassu olvasasbol...

Vagy ez a "no-limit" csak a DVD-Video olvasasakor segit?

#836 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 21. 20:34

idézet:
Ezt írta nyunyu:
...[/quote]
Elégt merész vagy. :eek: Én még az 1.06-os Teac fw-t se mertem felrakni. :D Igaz még szükségem se nagyon volt rá. Viszont RPC-1-es fw. meg kéne lassan. Ezekszerint akkor muszáj lesz Pio-t belesütni...

#837 Felhasználó inaktív   Kilyan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 21. 22:46

NA!

Most eljutottam odáig hogy irjak egy gyorstalpalót ntsc to pal-ról. Ez én leírásom csak egy lehetséges változat.
1. A dvd2avinál a force 23.976 beállítása (fontos hogy a dv2avi elég jelentős százalékban film-et irjon ki project mentés során pl: 99%)
2. Ha ez megvan akkor irány a fitcd nevű progi, miután betöltöttük a d2v-t, alul beállítjuk a dolgokat, mennyi az aktív kép, akarunk-e pal-ntsc vagy forditva kódolni, anamorf stb.(a fekete rész nagyságának megállapítására a vdub -ot használom avs scriptel).
Most már megvan a scrpitunk is.
Pl:
LoadPlugin("C:Program FilesAviSynth2pluginsMPEG2DEC.dll")
mpeg2source("E:Filmforce_23976.d2v")
BicubicResize(720,464,0,0.6,24,104,672,272)
TemporalSmoother(2,2)
AddBorders(0,48,0,64)
AssumeFPS(25.000)
ResampleAudio(44100)

Ezt lekódoljuk cce-ben és kész az m2v.
Persze a Bicubic és Addborder minden filmnél más és más.
A filmet progressivebe kódoljuk. (Upper fieldnél nincs pipa)

3. A feliratot kiszedjük vagy netröl leszedjük. Ennek gyorsítását nem ismerem.(vagyis csak nem foglalkoztam vele). Erre visszatérek majd.

4. A hangot a headac3hebe átalakítjuk egy wave 48kHz stereoba (a mixet stereoba rakni), és egyszer pedig a softencode 5.1-el decode to pcm-el kirakjuk annyi monoba ahány csatornás volt az eredeti hang.

5.Mivel ntsc-ből pal-ba megyünk ezért 23.976/25=95.90400% azaz felgyrosítjuk a hangot. Erre a legjobb megoldás a Prosoniq Time Factory progi ami nem éppen olcsó mulatság. Ott a polyphonic best és a preserve formants kell. A sebesség pedig 95.90400%
Az audionak dekára stimmelnie kell a videóval.
A fenti hozzászólásokban leírtaknál nem látok garanciát az átlapolódás mentességre (antialias), főleg downsamplingnél. A hangmagasság és a formáns tartásról meg ne is beszéljünk.

6. Az általad capturölt audiót érdemes megszűrni, dcd offsettelés, zajszűrés (erre a cool edit pro /adobe audition noise reduction, illetve a waves x-noise progija). Esetleg egy földhurok szürést is kell csinálni, A sztereo csatornák rms értékeinek kiegyenlítése vagy normalizálása (nem ugyanaz a 2). Esetleg egy lyukszűréssel a 15625Hz-et is kivehetjük ha benne van a felvételben.

7. Most jön a lényeg ha a magyar és a külföldi hang(sztereo amit elöbb csináltunk) elejét összevágtad, hogy egyszerre kezdődjenek, attól még a teljes hangsávra ezze messze nem érvényes.
A hang ide-oda csúszik akár másodperces nagyságrendű csúszás is lehet benne. Ezt time-stretch-el lehet "javítani" (Preserve pitch/high precision/choose appropriate).
Az elfogadható csúszás kb +-50ms. Ez beszédre nem vonatkozik azaz ajakszinkronnál akár az 500ms érték is elfogadhatónak tűnik. A két hangsáv összehansonlítgatására az effekteket célszerű figyelni nem a beszédet, azaz clikkek, koppanások, zörejek.
Ha készen vagyunk akkor soundforge-al megmérjük a magyar hang rms értékét majd a softencode-al bekódoljuk arra az rms értékre.
Az angol zsugorított hangot is bekódoljuk.(minden ac3 max 448kps, info exists ki, preprocessing ki, 2/0 LR, complete main, dialogue norm = amit mértünk soundforge-ban).

Ezek után összedobjuk az egészet maestroban és kész a mű.
Érthető volt amit leírtam?

A feliratra visszatérve, kiszedük subrippel, majd a sztereo pl angol hangot megnyitjuk soundforge-al.
A *.son-t betöltjük a subtitle workshopba és vagy a két fps-el szórakozunk vagy megnézzük az első és utolsó értelmes feliratot és megkeressük a hangsávban is igy az első és utolsó időpontok megvannak. A szerkesztés időzítéseknél megadjuk ezeket, igy korrigálja a telejs hosszra.

Nah kb ennyi lenne. Remélem értelmes amit leírtam.

Üdv

#838 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 21. 23:08

Kilyan,

Nem értem, hogy az átméretezést miért így csinálod. Ugyabár, ha abból indulunk ki, hogy a DVD2AVI-ból kimentett project file (d2v) ugye az eredeti film progresszív képkocáit adja vissza (ami ugye nem lehet interlaces sem) és DVD-Video forrás esetén valószínűleg a kép mérete is szabványos, akkor az átmérezetés és gyorsítás lehetne akár szimplán ennyi:

AssumeFPS(25)
BicubicResize(720,576)

függetlenül attól, hogy anamorf vagy 4:3 cuccról van szó. Azt csak MPEG tömörítőben állítjuk be, hogy 16:9 vagy 4:3 a forrás.

#839 Felhasználó inaktív   Aramir 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 22. 02:53

Engem az érdekelne, hogy adva van egy RecordNow Max image, imigyen:

xxxx (11).gi <-2 Gb
xxxx (12).gi <-1.5 Gb
xxxx.gi <- 4 Kbyte

Hamost én összfűzöm az első kettő darabot valahogy, pl Windows Commanderrel, és átnevezem iso-ra, akkor az jó lesz-e? Ugyanis az a problémám, hogy miután felírja a dvdre a xxxx (11).gi darabot és jönne a következő darab írása, valami hibával leáll az írás, gondolom valamiért nemolvassa be a 2. darabot.

#840 Felhasználó inaktív   Syraly 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 22. 08:27

idézet:
Ezt írta Aramir:
Engem az érdekelne, hogy adva van egy RecordNow Max image, imigyen:

xxxx (11).gi <-2 Gb
xxxx (12).gi <-1.5 Gb
xxxx.gi <- 4 Kbyte

Hamost én összfűzöm az első kettő darabot valahogy, pl Windows Commanderrel, és átnevezem iso-ra, akkor az jó lesz-e? Ugyanis az a problémám, hogy miután felírja a dvdre a xxxx (11).gi darabot és jönne a következő darab írása, valami hibával leáll az írás, gondolom valamiért nemolvassa be a 2. darabot.
[/quote]

Probald a xxxx.gi <- 4 Kbyte -t kiirni, akar RNM al, akar decrypterrel, szerintem menni fog.
Uj: A64 X2 3800+, Asus M2N-E/SLI, 2x512 Geil, 250GB SATA samsung, CoolerMaster Hyper TX

Kövület:Athlon XP 1700+@2400+ (1925MHz 12.5x154), Vulcano 6CU, Abit KR7A133, 3x256 DDR(266@300), Radeon 7500(300/500), Seagate Barracuda IV 7200RPM 60GB, 120GB, Maxtor 80Gb, SB Audigy, Toshiba SD R-5002, Realtek 8019AS 10M Combo, Realtek 8139 10/100 UTP
Canon PowerShot A70

Téma megosztása:

• (47 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.