HWSW Informatikai Kerekasztal: Beszélgetés a DVD-R/RW + DVD+R/RW mediákról, írókról és irásról (IV.) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (47 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Beszélgetés a DVD-R/RW + DVD+R/RW mediákról, írókról és irásról (IV.) Értékeld a témát: -----

#831 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 10. 21. 12:32

idézet:
Ezt írta mackosajt111:

...amit SFIJ írt 50050 Hz-et az a fentiek miatt és a másodpercre pontos eltérés ismerete hiányában vélaményem szerint csak hozzávetőleges érték lehet...
[/quote]

25/23.976*48000 = 50050.05005005...

Az 50050-nek jonak_kell lennie, ha a magyar hang dvd rip es nem lett megmogyorozva,
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#832 Felhasználó inaktív   mackosajt111 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 21. 13:19

idézet:
Ezt írta Supposed Former Infatuation Junkie:

25/23.976*48000 = 50050.05005005...

Az 50050-nek jonak_kell lennie, ha a magyar hang dvd rip es nem lett megmogyorozva,[/quote]

(Gyanítom hogy a magyar hang nem DVD rip...)

idézet:
Ezt írta karlos:
Sziasztok!

A következő kérdésem lenne. Adott egy dvd film, NTSC formátumban, 29.9fps-sel.....[/quote]

Amiből szerintem látszik, hogy nincs igazad SFIJ.

idézet:
Ezt IS írta karlos:

Bocsi,tegnap este egy kicsit már fáradt voltam.
Szóval,az NTSC-s film 1:35:xx,a 25fps-s hang pedig 1:31:xx hosszú.[/quote]

Amiből az jön ki, hogy az új mintavételi frekinek (U) 45500 és 46484 Hz között kell lennie. (Tiszta sor hogy 48 kHz-nél kevesebbnek, hiszen kb. 4 perc lassítani kell a hangot - azaz a névlegesnél alacsonyabb mintavétellel operálni....)

E = 1:35:xx (átszámolni másodpercre!)
M = 1:31:xx (átszámolni másodpercre!)

U = M/E*48000

[ 2003. október 21.: mackosajt111 szerkesztette a hozzászólást ]

#833 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 21. 15:52

Apropó: jött ki Teac W50D-hez Pioneer 106D-re átalakító firmware.
Kérdésem: vajh miért jobb átírni a firmware-t Pioneerra? Minek?
Ja: csak 1.05-ös Teac-el megy állítólag...
Sukitore - Igényes, párosan írt erotikus történetek

#834 Felhasználó inaktív   chaos 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 10. 21. 16:05

Sziasztok!

Én ezt a hang átalakítást a STEINBERG WAVELAB-bal készíteném el. ;)
Ott a "Time Stretch" -el kell próbálkozni. Simán meg lehet adni neki a tempót.
Ügyelni kell, hogy a "Preserve Pitch" be legyen pipálva, mert ha nem, akkor érdekes hangja lesz az emberkéknek. :p

Üdv

#835 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 21. 20:26

idézet:
Ezt írta Mykee:
Apropó: jött ki Teac W50D-hez Pioneer 106D-re átalakító firmware.
Kérdésem: vajh miért jobb átírni a firmware-t Pioneerra? Minek?[/quote]

Mert a hackelt Pioneer fw-t gyarto emberke kijelentette, hogy nem fog az osszes Pioneer alapu irora kulon RPC1 firmware-t gyartani, hanem hasznald a Pio-t, ha tobbfele regiokodu lemezt akarsz lejatszani.
idézet:
Ja: csak 1.05-ös Teac-el megy állítólag...[/quote]
Nekem felment, de nem hinnem, hogy csak 1.05-tel megy csak.

A firmware frissites ket lepcsos:

Elso lepcsoben direkt elszurja a firmware frissitest, ezzel fail-safe uzemmodra kenyszeriti a meghajtot, ami utan mar barmilyen firmware beleirhato korlatozas nelkul.

Masodik korben irja bele az "elrontott" meghajtoba az 1.05-os eredeti Pioneer firmware-t.

Erre meg mar siman felrakhato a hackelt Pioneer 1.07.

Ha mar itt tartunk: probalta mar valaki a hackelt 1.07-et barmilyen Pioneer alapu meghajton?

Az lenne a kerdesem, hogy nektek se csinal semmit az irhato DVD lemezek olvasasi sebessegevel???

Ugyanugy 2.5-6x-szel olvassa a +R lemezeimet, mint a Teac 1.05 firmware :mad:

Pedig direkt ezert raktam bele a "no-limit" firmware-t, mert elegem volt a lassu olvasasbol...

Vagy ez a "no-limit" csak a DVD-Video olvasasakor segit?

#836 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 21. 20:34

idézet:
Ezt írta nyunyu:
...[/quote]
Elégt merész vagy. :eek: Én még az 1.06-os Teac fw-t se mertem felrakni. :D Igaz még szükségem se nagyon volt rá. Viszont RPC-1-es fw. meg kéne lassan. Ezekszerint akkor muszáj lesz Pio-t belesütni...

#837 Felhasználó inaktív   Kilyan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 21. 22:46

NA!

Most eljutottam odáig hogy irjak egy gyorstalpalót ntsc to pal-ról. Ez én leírásom csak egy lehetséges változat.
1. A dvd2avinál a force 23.976 beállítása (fontos hogy a dv2avi elég jelentős százalékban film-et irjon ki project mentés során pl: 99%)
2. Ha ez megvan akkor irány a fitcd nevű progi, miután betöltöttük a d2v-t, alul beállítjuk a dolgokat, mennyi az aktív kép, akarunk-e pal-ntsc vagy forditva kódolni, anamorf stb.(a fekete rész nagyságának megállapítására a vdub -ot használom avs scriptel).
Most már megvan a scrpitunk is.
Pl:
LoadPlugin("C:Program FilesAviSynth2pluginsMPEG2DEC.dll")
mpeg2source("E:Filmforce_23976.d2v")
BicubicResize(720,464,0,0.6,24,104,672,272)
TemporalSmoother(2,2)
AddBorders(0,48,0,64)
AssumeFPS(25.000)
ResampleAudio(44100)

Ezt lekódoljuk cce-ben és kész az m2v.
Persze a Bicubic és Addborder minden filmnél más és más.
A filmet progressivebe kódoljuk. (Upper fieldnél nincs pipa)

3. A feliratot kiszedjük vagy netröl leszedjük. Ennek gyorsítását nem ismerem.(vagyis csak nem foglalkoztam vele). Erre visszatérek majd.

4. A hangot a headac3hebe átalakítjuk egy wave 48kHz stereoba (a mixet stereoba rakni), és egyszer pedig a softencode 5.1-el decode to pcm-el kirakjuk annyi monoba ahány csatornás volt az eredeti hang.

5.Mivel ntsc-ből pal-ba megyünk ezért 23.976/25=95.90400% azaz felgyrosítjuk a hangot. Erre a legjobb megoldás a Prosoniq Time Factory progi ami nem éppen olcsó mulatság. Ott a polyphonic best és a preserve formants kell. A sebesség pedig 95.90400%
Az audionak dekára stimmelnie kell a videóval.
A fenti hozzászólásokban leírtaknál nem látok garanciát az átlapolódás mentességre (antialias), főleg downsamplingnél. A hangmagasság és a formáns tartásról meg ne is beszéljünk.

6. Az általad capturölt audiót érdemes megszűrni, dcd offsettelés, zajszűrés (erre a cool edit pro /adobe audition noise reduction, illetve a waves x-noise progija). Esetleg egy földhurok szürést is kell csinálni, A sztereo csatornák rms értékeinek kiegyenlítése vagy normalizálása (nem ugyanaz a 2). Esetleg egy lyukszűréssel a 15625Hz-et is kivehetjük ha benne van a felvételben.

7. Most jön a lényeg ha a magyar és a külföldi hang(sztereo amit elöbb csináltunk) elejét összevágtad, hogy egyszerre kezdődjenek, attól még a teljes hangsávra ezze messze nem érvényes.
A hang ide-oda csúszik akár másodperces nagyságrendű csúszás is lehet benne. Ezt time-stretch-el lehet "javítani" (Preserve pitch/high precision/choose appropriate).
Az elfogadható csúszás kb +-50ms. Ez beszédre nem vonatkozik azaz ajakszinkronnál akár az 500ms érték is elfogadhatónak tűnik. A két hangsáv összehansonlítgatására az effekteket célszerű figyelni nem a beszédet, azaz clikkek, koppanások, zörejek.
Ha készen vagyunk akkor soundforge-al megmérjük a magyar hang rms értékét majd a softencode-al bekódoljuk arra az rms értékre.
Az angol zsugorított hangot is bekódoljuk.(minden ac3 max 448kps, info exists ki, preprocessing ki, 2/0 LR, complete main, dialogue norm = amit mértünk soundforge-ban).

Ezek után összedobjuk az egészet maestroban és kész a mű.
Érthető volt amit leírtam?

A feliratra visszatérve, kiszedük subrippel, majd a sztereo pl angol hangot megnyitjuk soundforge-al.
A *.son-t betöltjük a subtitle workshopba és vagy a két fps-el szórakozunk vagy megnézzük az első és utolsó értelmes feliratot és megkeressük a hangsávban is igy az első és utolsó időpontok megvannak. A szerkesztés időzítéseknél megadjuk ezeket, igy korrigálja a telejs hosszra.

Nah kb ennyi lenne. Remélem értelmes amit leírtam.

Üdv

#838 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 21. 23:08

Kilyan,

Nem értem, hogy az átméretezést miért így csinálod. Ugyabár, ha abból indulunk ki, hogy a DVD2AVI-ból kimentett project file (d2v) ugye az eredeti film progresszív képkocáit adja vissza (ami ugye nem lehet interlaces sem) és DVD-Video forrás esetén valószínűleg a kép mérete is szabványos, akkor az átmérezetés és gyorsítás lehetne akár szimplán ennyi:

AssumeFPS(25)
BicubicResize(720,576)

függetlenül attól, hogy anamorf vagy 4:3 cuccról van szó. Azt csak MPEG tömörítőben állítjuk be, hogy 16:9 vagy 4:3 a forrás.

#839 Felhasználó inaktív   Aramir 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 22. 02:53

Engem az érdekelne, hogy adva van egy RecordNow Max image, imigyen:

xxxx (11).gi <-2 Gb
xxxx (12).gi <-1.5 Gb
xxxx.gi <- 4 Kbyte

Hamost én összfűzöm az első kettő darabot valahogy, pl Windows Commanderrel, és átnevezem iso-ra, akkor az jó lesz-e? Ugyanis az a problémám, hogy miután felírja a dvdre a xxxx (11).gi darabot és jönne a következő darab írása, valami hibával leáll az írás, gondolom valamiért nemolvassa be a 2. darabot.

#840 Felhasználó inaktív   Syraly 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 22. 08:27

idézet:
Ezt írta Aramir:

xxxx (11).gi <-2 Gb
xxxx (12).gi <-1.5 Gb
xxxx.gi <- 4 Kbyte

Hamost én összfűzöm az első kettő darabot valahogy, pl Windows Commanderrel, és átnevezem iso-ra, akkor az jó lesz-e? Ugyanis az a problémám, hogy miután felírja a dvdre a xxxx (11).gi darabot és jönne a következő darab írása, valami hibával leáll az írás, gondolom valamiért nemolvassa be a 2. darabot.
[/quote]

Probald a xxxx.gi <- 4 Kbyte -t kiirni, akar RNM al, akar decrypterrel, szerintem menni fog.
Uj: A64 X2 3800+, Asus M2N-E/SLI, 2x512 Geil, 250GB SATA samsung, CoolerMaster Hyper TX

Kövület:Athlon XP 1700+@2400+ (1925MHz 12.5x154), Vulcano 6CU, Abit KR7A133, 3x256 DDR(266@300), Radeon 7500(300/500), Seagate Barracuda IV 7200RPM 60GB, 120GB, Maxtor 80Gb, SB Audigy, Toshiba SD R-5002, Realtek 8019AS 10M Combo, Realtek 8139 10/100 UTP
Canon PowerShot A70

#841 Felhasználó inaktív   Syzygy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 10. 22. 08:37

Üdv mindenkinek! Hát vettem a fáradságot és átolvastam a topikot, rengeteget tanultam, de ahogy az ilyenkor lenni szokott, mégis elakadtam ;)
Néhány filmet sikerült már CCE-vel tömörítenem, Maestroval összerakni, új menu stb. és frankón műkszik is. A sikereken felbuzdulva megpróbáltam az IfoUpdate használatával (a leírást itt találtam :cool: ) az eredeti menut is megtartani. Mindenben a leírtaknak megfelelően jártam el, (többször is :mad: ) WinDVD-vel lejátszva tökéletes az eredmény. Amikor viszont megprobálom kiírni NERO-val (eddig mindíg hibátlanul működött) azt mondja nekem, hogy a fájlok kiosztása során hibát talált és a lemez megírás után használhatatlan lehet. Ha mégis tovább eröltetem, mégegyszer kiír valami hasonlót csak hosszabban. Megírás után persze az asztalim rögtön kiakad mint a sezlonyrugó és olvasási hibajelzéssel leáll rögtön az elején :confused: .
Próbáltam: NERO 5.5.10.50, 6.0.0.0; a Get VTS Sector-t vagy az IfoUpdate-tel vagy az IfoEdit-tel; írtam DVD Videoként és UDF-ként is, asztalin az eredmény ugyanaz. :confused: :mad:
Plíííz segíjjen mán valaki, hogy mi a lópikulát találhat a NERO, ami tényleg meghülyíti a lejátszómat, vagy mit bénázok el?! :( :confused:

#842 Felhasználó inaktív   foxyr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 22. 12:07

Tudom, hogy volt mar errol szo, de vizsgaim miatt egyszeruen nincs idom ujbol atolvasni 4x18 oldalt.
Van egy sub kiterjesztesu feliratfilem, s azt szeretnem, hogy Maestroval meg tudjam etetni...ha jol emlekszem at kene konvertalnom ssa kiterjesztesbe, s utana MaestroSBT nevu progi megcsinalna a BMP-ket...stb.
Az sub2ssa nevu progival meg is csinaltam az ssa-t, de mikor nyitnam meg a MaestroSBT-vel,akkor azt irja, hogy nem ssa V4-es formatum...marpedig a sub2ssa nevu progi szerint az. Hogy tudnek megis megfelelo formatumot csinalni?Vagy mi lenne a megoldas....es bocsi, ha ujbol felhoztam egy regi temat.Okokat lsd. fentebb.

#843 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 22. 15:33

idézet:
Ezt írta Aramir:

xxxx (11).gi <-2 Gb
xxxx (12).gi <-1.5 Gb
xxxx.gi <- 4 Kbyte

[/quote]
[url="http://"https://www.hwsw.hu/perl/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=14&t=003150&p=7"]https://www.hwsw.hu/...14&t=003150&p=7[/url]

De a jó öreg copy/b -s megoldás is müxik. A Total Commandernek (5.50) emlékeim szerint gondot okozott az összefűzés, ha 4gigánál nagyobb volt a file, bár ez itt most talán jó lesz. Még mielőtt valaki megkérdezné, ntfs-en próbáltam.

#844 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 22. 15:37

idézet:
Ezt írta Syzygy:
Üdv mindenkinek! Hát vettem a fáradságot és átolvastam a topikot, rengeteget tanultam, de ahogy az ilyenkor lenni szokott, mégis elakadtam ;)
Néhány filmet sikerült már CCE-vel tömörítenem, Maestroval összerakni, új menu stb. és frankón műkszik is. A sikereken felbuzdulva megpróbáltam az IfoUpdate használatával (a leírást itt találtam :cool: ) az eredeti menut is megtartani. Mindenben a leírtaknak megfelelően jártam el, (többször is :mad: ) WinDVD-vel lejátszva tökéletes az eredmény. Amikor viszont megprobálom kiírni NERO-val (eddig mindíg hibátlanul működött) azt mondja nekem, hogy a fájlok kiosztása során hibát talált és a lemez megírás után használhatatlan lehet. Ha mégis tovább eröltetem, mégegyszer kiír valami hasonlót csak hosszabban. Megírás után persze az asztalim rögtön kiakad mint a sezlonyrugó és olvasási hibajelzéssel leáll rögtön az elején :confused: .
Próbáltam: NERO 5.5.10.50, 6.0.0.0; a Get VTS Sector-t vagy az IfoUpdate-tel vagy az IfoEdit-tel; írtam DVD Videoként és UDF-ként is, asztalin az eredmény ugyanaz. :confused: :mad:
Plíííz segíjjen mán valaki, hogy mi a lópikulát találhat a NERO, ami tényleg meghülyíti a lejátszómat, vagy mit bénázok el?! :( :confused:
[/quote]

Neroból inkább az .54-est használd szerintem, de a legtisztább, ha image-t írsz vele. Valami olyanra emléxem, hogy hajlamos a fileok sorrendjét kutyulni, ezért mihálylik meg az asztalidban.

#845 Felhasználó inaktív   Aramir 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 22. 17:54

idézet:
Ezt írta Syraly:

Probald a xxxx.gi <- 4 Kbyte -t kiirni, akar RNM al, akar decrypterrel, szerintem menni fog.
[/quote]

Köszi, de ennyire azért nemvagyok kezdő. Hiába nyitom meg a RecordNow Maxban a 4 Kbytos filét, akkor is írás közben a második darabot nemtölti be és az írás leáll.
Egyébként ha csak a xxxx (11).gi-t nyitom meg, illegal image-t vagy mit ír ki, most pontossan nem emlékszem.

#846 Felhasználó inaktív   peterk 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 22. 18:18

idézet:
Ezt írta PPeter:
Kilyan,
Nem értem, hogy az átméretezést miért így csinálod. Ugyabár, ha abból indulunk ki, hogy a DVD2AVI-ból kimentett project file (d2v) ugye az eredeti film progresszív képkocáit adja vissza (ami ugye nem lehet interlaces sem) és DVD-Video forrás esetén valószínűleg a kép mérete is szabványos, akkor az átmérezetés és gyorsítás lehetne akár szimplán ennyi:

AssumeFPS(25)
BicubicResize(720,576)

függetlenül attól, hogy anamorf vagy 4:3 cuccról van szó. Azt csak MPEG tömörítőben állítjuk be, hogy 16:9 vagy 4:3 a forrás.
[/quote]

Szvsz nincs igazad Péter, mert a fizikai képaránya más a két formátumnak (720x480 ill 720x576), így egy szimpla átméretezéssel elromlik ez a képarány. Például egy nem anamorph 4:3-as felvételen mindkét formátumban a hasznos képterület képaránya pontosan az eredeti mozis képarány. Egy sima átméretezéssel ez elromlik.

Egyébként a jelenség szerintem meg is figyelhető. Ha egy multinormás DVD lejátszóban a kimenetet (TV-t) fix PAL-nak választjuk. Ilyenkor a lejátszó átkonvertálja az anyagot PAL-ba, ami eltorzítja kicsit a képarányt. Ha átállítjuk auto-ra, és hagyjuk hogy a TV NTSC-ben jelenítse meg a képet, akkor a képarány helyrejön.
(A jelenség létezik, de azt csak feltételezem, hogy ez az oka :)

#847 Felhasználó inaktív   GabIQa 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 10. 22. 18:31

Sziasztok,

egy kérdésem lenne csak: ha DVD2DVD-R-ben elfelejtettem beállítani, hogy melyik hang és felirat legyen az, amelyik alapból induljon, akkor hogyan tudom ezt később megtenni? IfoEdit-ben lehet ezt valahogy állítani? Ha igen, akkor merre, mert nem találtam meg akárhogy kerestem...

Köszi előre is...

#848 Felhasználó inaktív   Syzygy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 10. 22. 18:35

idézet:
Ezt írta Yoisten:

Neroból inkább az .54-est használd szerintem, de a legtisztább, ha image-t írsz vele. Valami olyanra emléxem, hogy hajlamos a fileok sorrendjét kutyulni, ezért mihálylik meg az asztalidban.
[/quote]

Kössz a tanácsot, kipróbáltam az .54-est ua. az eredmény. :( A kész .ifo/.bup/.vob fájljaimból hogyan tudok image-t készíteni?

#849 Felhasználó inaktív   Rlaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 22. 18:40

idézet:
Ezt írta Tressy:
pioneer 106al ki milyen anyagra szokott irni?Mert én 5 db memorexel most nagyon be**optam.Az irás megkezdésekor leáll iráshibára panaszkodva.És totál lefagy az iró nem lehet ejectelni semmi rebootig.Ez mitöl lehet?Nem ismeri az anyagot vagy mi?Föltettem az 1.07es firmwaret azzal se változott sajna semmit se a helyzet :(.valami ötlet?Vagy ennyire fos ez a memorex?Vagy az a gond hogy hamisitott xar?[/quote]

Nekem a Memorex -RW-s lemezt nem hajlandó megírni a 106-os Pioneer. Írtam a Memorexnek, de sz*rtak válaszolni. Pedig az oldalukon külön link van a "bad media" panaszokak.
Ez volt az első és utolsó Memorex cucc, amiért pénzt adtam.

#850 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 22. 18:58

idézet:
Ezt írta Aramir:

Köszi, de ennyire azért nemvagyok kezdő. Hiába nyitom meg a RecordNow Maxban a 4 Kbytos filét, akkor is írás közben a második darabot nemtölti be és az írás leáll.
Egyébként ha csak a xxxx (11).gi-t nyitom meg, illegal image-t vagy mit ír ki, most pontossan nem emlékszem.
[/quote]

A copy/b -vel való egybemásolás (csak a nagy gi fileok), átnevezés iso-ra és kiírás bármivel sem müxik?

Téma megosztása:

• (47 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.