HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyenek a Samsung HDD-k? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyenek a Samsung HDD-k? Értékeld a témát: -----

#1021 Felhasználó inaktív   groop 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 10. 18. 19:43

Idézet: Etele - Dátum: 2004. okt. 18., hétfő - 20:33

"Szerintem kicsit túlmisztifikáljátok a dolgot, és összeesküvés-elméletet gyártotok a dologból. Minek? :think: "

Én nem mondtam semmi ilyesmit csak azt, hogy tudtommal azok a lapok amiket a sulinetnél lehet venni azok szarok és nem azért szarok mert sulinetesek.
Egyebet nem tudok elmondani....

#1022 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 18. 21:00

Idézet: groop - Dátum: 2004. okt. 18., hétfő - 20:43

Én nem mondtam semmi ilyesmit csak azt, hogy tudtommal azok a lapok amiket a sulinetnél lehet venni azok szarok és nem azért szarok mert sulinetesek.
Egyebet nem tudok elmondani....

Mi az hogy szarok? Selejtesek? Vagy egyszerűen nem felelnek meg az igényeidnek? Mert ez a kijelentésed így, ebben a formában, még csak nem is túlmisztifikálás, egyszerűen... khm.. tudod, mi. :)

Szerkesztette: Etele 2004. 10. 18. 21:04 -kor

#1023 Felhasználó inaktív   groop 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 18. 21:12

Idézet: Etele - Dátum: 2004. okt. 18., hétfő - 22:00

Mi az hogy szarok? Selejtesek? Vagy egyszerűen nem felelnek meg az igényeidnek? Mert ez a kijelentésed így, ebben a formában, még csak nem is túlmisztifikálás, egyszerűen... khm.. tudod, mi. :)

Nem stabilak , nem jók, nem felelnek meg az átlegnak, nem érik meg az árukat, márka, kevés tudás stb.
Ez csak az én véleményem és ez közel sem kötelező ezzel másnak egyet értenie.
Na meg mint már te is mondtad nincs értelme ezt itt csűrni csavarni, nem erről szól a topic.

Vissza a samsung hdd-hez.
Én most rendeltem meg egy 160gb-os 7200rpm-es sata samsungot és remélem nem kell vele szívnom és nem csalódok benne, mert ellenkező esetben nagyon kihasználom a 3év garit. ;)

#1024 Felhasználó inaktív   Songo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 18. 21:19

érdekes de lehet benne valami hogy a sulinetes vinyókra nem vigyáznak :D
én is vettem egyet mert el kellet költeni gyorsba a pénz és csak mikor csavarozom be vettem észre hogy az öntvény sarka le van törve :D
utánnaérdeklődve annak legalább 3-4m-ről kelett esni-e hogy az az öntvény letörjön :D
na mondom fasza be sem rakom vissza a boltba megnézik meg sem lehet formázni visszaküld 2 hét is itt az új :D
azóta vettem egy ugyanolyat nem sulinetben és most ilyen gyönyörűség ül a gépemben :D

#1025 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 18. 21:25

Idézet: Rhino666, az médium - Dátum: 2004. okt. 18., hétfő - 19:42

:omg: Ez nem jelent úgymond... "semmit"! :think:

Neked nem. Te dolgod.
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#1026 Felhasználó inaktív   groop 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 18. 21:26

Idézet: FeW - Dátum: 2004. okt. 18., hétfő - 22:19

érdekes de lehet benne valami hogy a sulinetes vinyókra nem vigyáznak :D
én is vettem egyet mert el kellet költeni gyorsba a pénz és csak mikor csavarozom be vettem észre hogy az öntvény sarka le van törve :D
utánnaérdeklődve annak legalább 3-4m-ről kelett esni-e hogy az az öntvény letörjön :D
na mondom fasza be sem rakom vissza a boltba megnézik meg sem lehet formázni visszaküld 2 hét is itt az új :D
azóta vettem egy ugyanolyat nem sulinetben és most ilyen gyönyörűség ül a gépemben :D

3-4 méter?
Mit csináltak azzal?
Amerikai foci vagy mi? :D  :cool:  :D

#1027 Felhasználó inaktív   PeC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 19. 09:32

Nem kell ahoz 3-4 méter sem, ha valaki jobb híján kalapácsnak használta.  :D
"Aki a munkahelyén nem nyal, az szopni fog!!!"

#1028 Felhasználó inaktív   richies 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 19. 09:36

enyém nem sulinetes, csak kezdek aggódni, sorry Etele! :reszeg:
all bitches

#1029 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 19. 12:41

Idézet: richies - Dátum: 2004. okt. 19., kedd - 10:36

enyém nem sulinetes, csak kezdek aggódni, sorry Etele! :reszeg:

NP :) , csak teljesen félreértettél, ráadásul negatív irányban. :)

#1030 Felhasználó inaktív   groop 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 19. 19:56

Na én is vettem egy ilyen szépséget (160gb samsung 7200 sata (sp1614c)), és mintahogy az lenni is szokott nem megy minden ugy ahogy szeretném. Mivel még ez az első sata vinyóm, nem igazán krisály tiszta , hogy mit hogyan is kellene. A problémám az egyszerűen az , hogy a dosban felismeri az alaplap és ha csak ez van bedugva (ide nem) akkor a windows telepítéskor ki írja , hogy nem talál meghajtót. kipróbáltam azt is , hogy bedugom az ide-t és butolok róla, windows felál és látjai is a winyót de kiírja, hogy raid eszközhöz nem talál drivert és nem fog működni, bla bla.
Na most próbálkoztam azzal is , hogy a bootolás után beléptem a sata menübe és ott mindenfélét állítottam a winyón , de ez sem ért semmit , változás nem történt.
Mit kellene csinálnom, ötleteket várok.
groop.

Ja még a configom:
Alaplap:msi kt4
winchester : fentebb
ide winyó: maxtor 40gb ide

másra nem tudom van e szükség.....

#1031 Felhasználó inaktív   bigsee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 19. 20:03

Idézet: groop - Dátum: 2004. okt. 19., kedd - 20:56

Na én is vettem egy ilyen szépséget (160gb samsung 7200 sata (sp1614c)), és mintahogy az lenni is szokott nem megy minden ugy ahogy szeretném. Mivel még ez az első sata vinyóm, nem igazán krisály tiszta , hogy mit hogyan is kellene. A problémám az egyszerűen az , hogy a dosban felismeri az alaplap és ha csak ez van bedugva (ide nem) akkor a windows telepítéskor ki írja , hogy nem talál meghajtót. kipróbáltam azt is , hogy bedugom az ide-t és butolok róla, windows felál és látjai is a winyót de kiírja, hogy raid eszközhöz nem talál drivert és nem fog működni, bla bla.
Na most próbálkoztam azzal is , hogy a bootolás után beléptem a sata menübe és ott mindenfélét állítottam a winyón , de ez sem ért semmit , változás nem történt.
Mit kellene csinálnom, ötleteket várok.
groop.

Ja még a configom:
Alaplap:msi kt4
winchester : fentebb
ide winyó: maxtor 40gb ide

másra nem tudom van e szükség.....

Olvasni kellene a sorok között. Ilyenekre figyelve, mint S-ATA feliratú floppy az alaplap dobozában (vagy az internetről letöltve [<--- ajánlott!!!] és floppyra kicsomizva), win telepítő kezdeti kék - nem, nem az a kék - szakaszában F6 nyomkodása, telepítő üzeneteinek olvasgatása... stb...stb... egy idő után menni fog hidd el, nagyon jó kis vinyót vettél, gratula, azt kívánom használd egészséggel!!! :up:
GA-990FXA-UD3*FX4100*HD6950 2 GiB*Vengeance DDD3-1866 8GiB kit*X-FI ExtremeMusic*L22W-6SA*HyperX 120*5000AAKS*10EACS*GSA-H62N*DeathAdder3,5*ip4200*A800 X-Touch*X-530*VA8000BWS*BQ DP Pro10 550 W

#1032 Felhasználó inaktív   groop 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 19. 23:01

Idézet: bigsee - Dátum: 2004. okt. 19., kedd - 21:03

Olvasni kellene a sorok között. Ilyenekre figyelve, mint S-ATA feliratú floppy az alaplap dobozában (vagy az internetről letöltve [<--- ajánlott!!!] és floppyra kicsomizva), win telepítő kezdeti kék - nem, nem az a kék - szakaszában F6 nyomkodása, telepítő üzeneteinek olvasgatása... stb...stb... egy idő után menni fog hidd el, nagyon jó kis vinyót vettél, gratula, azt kívánom használd egészséggel!!! :up:

Flopim nem volt hozzá így szét néztem a neten érte és találtam valami flopis cumót amit ki is próbáltam de a bios bas*ott vele dolgozni , így nem jutottam semmire.
Windowsban kiprópáltam semmi, viszont megpróbáltam újra telepíteni a driverét a raid nek és láss csodát észbe kapott. Ezután ketté osztottam a winchestert és meglepődve ugyan , hogy csak 150gbot látok particionáltam kettőbe a winyót és így müködök is rendesen a windows alatt. Ezután már csak a problémám az, hogy még mindig nem tudok boot után windows telepítő programban a winyóval mit kezdeni , mivel nem látom azt ott (csak az ide winyó látszódik).
Most ilyenkór mi van?

#1033 Felhasználó inaktív   Eiki 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 20. 09:02

!Itt! Keresd meg a SATA vezérlődnek megfelelő drivert, lesz egy, amit floppyra kell másolni és WinInstall közben használni, egy pedig arra, hogy első boot után feltelepítsd. Remélem menni fog :)

#1034 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 20. 09:12

groop:

Innen:
MSI drivers download page
Letöltöd ezt: Promise Serial-ATA RAID Drivers
Elinditod az exe-t es egy floppyt adsz meg célként.
Aztán a windows telepítésének elején szorgalmasan nyomkodod az F6-ot (látod is majd alul az erre való felhívást), ha sikeresen kiírta, hogy kéri a külső drivert tartalmazó floppyt, betápolod neki az előbbi darabot, kiválasztod az operációs rendszerednek megfelelő drivert és kész. Onnantól a windows része lesz a SATA vezérlő drivere.

#1035 Felhasználó inaktív   bigsee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 20. 16:28

Há' ezt mondtam én is, nem?!

Idézet: groop - Dátum: 2004. okt. 20., szerda - 0:01

Flopim nem volt hozzá így szét néztem a neten érte és találtam valami flopis cumót amit ki is próbáltam de a bios bas*ott vele dolgozni , így nem jutottam semmire.
Windowsban kiprópáltam semmi, viszont megpróbáltam újra telepíteni a driverét a raid nek és láss csodát észbe kapott. Ezután ketté osztottam a winchestert és meglepődve ugyan , hogy csak 150gbot látok particionáltam kettőbe a winyót és így müködök is rendesen a windows alatt. Ezután már csak a problémám az, hogy még mindig nem tudok boot után windows telepítő programban a winyóval mit kezdeni , mivel nem látom azt ott (csak az ide winyó látszódik).
Most ilyenkór mi van?

Hát az van, hogy amíg wingyóz alá telepítettél meghajtót, a BIOS attól még nem tudja kezelni. Az F6-os verziót ajánlom újra. Jah, még annyit, hogy install idejére húzd le a P-ATA vinyódat, mert összekuszálódik szegény win.
GA-990FXA-UD3*FX4100*HD6950 2 GiB*Vengeance DDD3-1866 8GiB kit*X-FI ExtremeMusic*L22W-6SA*HyperX 120*5000AAKS*10EACS*GSA-H62N*DeathAdder3,5*ip4200*A800 X-Touch*X-530*VA8000BWS*BQ DP Pro10 550 W

#1036 Felhasználó inaktív   sztivi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 20. 17:17

Nekem csak jó véleményem van a Samsunról, nekem egy 120-as 8MB cache-sem van, sokkal csendesebb és gyorsabb, mint a 2 éve vett 40-esem...
Coolink AP400-X, ASUS A7N8X-X, XP 2500+, 512/400 MHz Samsung, Asus Gef 4 Ti 4200, 40Gb Quantum, 120 Gb Samsung, 4*DVD-író

#1037 Felhasználó inaktív   groop 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 20. 21:29

Idézet: bigsee - Dátum: 2004. okt. 20., szerda - 17:28

Há' ezt mondtam én is, nem?!

Hát az van, hogy amíg wingyóz alá telepítettél meghajtót, a BIOS attól még nem tudja kezelni. Az F6-os verziót ajánlom újra. Jah, még annyit, hogy install idejére húzd le a P-ATA vinyódat, mert összekuszálódik szegény win.

Köszi, mindent eljutottam idáig és fel is raktam rá a windowst de elkövettem egy nagy hibát. Mielőtt elolvastam volna az újonan írt dolgokat a hwswn azelőtt leformatáltam az ide winyót és megtanultam saját káromon mindent. :(  :mad:  :rolleyes:
Na most igazábol mit lehetne csinálni ezzel, hogy a sta winyón legyen a windows és az ide winyóra ne legyen hozzá szükség?

#1038 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 20. 22:30

Ha a PATA-ra sikerult feltelepiteni a Win-t, es nem akarod ujratelepiteni a SATA-ra, akkor legegyszerubben ugy uszod meg, hogy feltelepited Win alol a SATA drivert (ha meg nincs fenn), hogy latszodjon a SATA-n levo particio, aztan a registry-bol torlod a komplett HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\MountedDevices bejegyzest, UTANA atmasolod/klonozod/ghostolod a vinyo tartalmat a SATA-n levo particiora, vegul rebootkor atallitod a BIOS-ban, hogy SATA-rol bootoljon.

Onnantol kezdve fel kene allnia a Win-nek a SATA vinyorol.

Vigyazz, a HKLM/SYSTEM/MountedDevices-ben tarolja a WinXP az osszes meghajtohoz tartozo betujelzest, igy frissen bootolva a masik vinyorol elofordul, hogy mas sorrendben latszodnak a particiok/CD-meghajtok. (Administrative Tools/Computer Management/Disk Management-ben utolag kezzel atallitgatod...)

#1039 Felhasználó inaktív   groop 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 20. 23:50

Idézet: nyunyu - Dátum: 2004. okt. 20., szerda - 23:30

Ha a PATA-ra sikerult feltelepiteni a Win-t, es nem akarod ujratelepiteni a SATA-ra, akkor legegyszerubben ugy uszod meg, hogy feltelepited Win alol a SATA drivert (ha meg nincs fenn), hogy latszodjon a SATA-n levo particio, aztan a registry-bol torlod a komplett HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\MountedDevices bejegyzest, UTANA atmasolod/klonozod/ghostolod a vinyo tartalmat a SATA-n levo particiora, vegul rebootkor atallitod a BIOS-ban, hogy SATA-rol bootoljon.

Onnantol kezdve fel kene allnia a Win-nek a SATA vinyorol.

Vigyazz, a HKLM/SYSTEM/MountedDevices-ben tarolja a WinXP az osszes meghajtohoz tartozo betujelzest, igy frissen bootolva a masik vinyorol elofordul, hogy mas sorrendben latszodnak a particiok/CD-meghajtok. (Administrative Tools/Computer Management/Disk Management-ben utolag kezzel atallitgatod...)

Mivel tudom a meghajtó egész tartalmát másolni/klonozni ?

#1040 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 20. 23:55

Idézet: groop - Dátum: 2004. okt. 21., csütörtök - 0:50

Mivel tudom a meghajtó egész tartalmát másolni/klonozni ?

Norton Ghost 8+, PQMagic 7+. A PQMagicot ajánlom inkább.

Téma megosztása:

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.