HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyenek a Samsung HDD-k? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyenek a Samsung HDD-k? Értékeld a témát: -----

#1091 Felhasználó inaktív   PeC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 10. 29. 13:36

Idézet: nyunyu - Dátum: 2004. okt. 29., péntek - 10:17

Elmeletileg ugyanaz, de eddig mindenki csak a SATA szeriara panaszkodott.

Nekem az egyik mar par naposan nekiallt visitani, masik kb. 2 hetesen.

Ha nem lennek ilyen lusta letomoriteni a bedigizett TV musoraimat, akkor repulnenek, jo messzire.

Ja, digizni persze nem erre a vinyora szoktam, hanem csak tarolom rajtuk a videokat.

SMART: RAID vezerlo kavarhat be valamit. Nekem mind a SpeedFan, mind az AIDA kiirja a SMART ertekeket, de nem tudjak megkulonboztetni, melyik vinyo melyik.

Ezek szerint mégsem ugynaz a két változat.
Elég érdekes
"Aki a munkahelyén nem nyal, az szopni fog!!!"

#1092 Felhasználó inaktív   Chromo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 30. 21:28

Sziasztok!
Egy kis segítség kéne.

Van 1db Samsung SP0802N tip. 80GB 2MB cache PATA vinyóm.

Az lenne a kérésem, hogy valaki aki mostanában vett v. szerelt be ilyen ÚJ vinyót írja meg, hogy mi volt a revíziószáma.
Az enyém TK10, de ez már 1 éve megvan. Jó lenne tudni, hogy van-e még ugyanilyen revíziószámú és ha igen, akkor hol.
Raid0 rencer összehozásán gondolkodom, és jó lenne két gyak. tökegyforma vinyó.

Előre is köszönöm mindenkinek a segítséget.

Szerkesztette: Chromo 2004. 10. 30. 21:28 -kor

#1093 Felhasználó inaktív   tomcat2 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 10. 30. 21:35

Az everesthome150 már szívesebben beszélget:

Max. PIO átviteli mód PIO 2 
Max. UDMA átviteli mód UDMA 3 
Aktív UDMA átviteli mód UDMA 0 
Formázatlan kapacitás 1406615 MB 

Nem nagyon érdekel mert 40Mb/s-el másol a másik vinyóról tehát nem az UDMA3-at használja  :D

Megvan a SMART-is

Hőmérsékletek: 
Alaplap 41 °C (106 °F) 
CPU 52 °C (126 °F) 
Seagate ST360021A 43 °C (109 °F) 
SAMSUNG SP1614C 21 °C (70 °F) 

Igaz van alatta egy venti..... Legalább a hangjától majd nem hallom a sípolást.  :D  Igaz nyunyu..

Tomcat
ASUS A7N8X-E, AMD2600+(3200), Thermaltake Volcano 12, Kingston 1GbRAM 400MHz, Samsung 1614C, Sapphire RRADEON 9200, PIONEER DVR-112D, Acer1721ms

#1094 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 31. 12:02

A héten veszek Sulinetben egy 160GB-os samsungot, 8MB cache stb. /Nem SATA, az nincs az alaplapomon./

Ha valakinek ellenvetése van, most tegye meg :)

Kérdés1: Ha berakom masternek, és xp sp1/2-t installálok rá, akkor gond nélkül látja a telepítő a 160gb-ot, amit akárhány partícióra osztogathatok?

Kérdés2: Kérdés1, de ha a mostani mellé berakom slave-nek?

Kérdés3: Kérdés2-t érdemes egyátalán, vagy jóval gyorsabb a mostanimnál, így jobblesz masternek a windóz alá?

#1095 Felhasználó inaktív   PeC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 31. 18:32

Idézet: Locutus - Dátum: 2004. okt. 31., vasárnap - 13:02

A héten veszek Sulinetben egy 160GB-os samsungot, 8MB cache stb. /Nem SATA, az nincs az alaplapomon./

Ha valakinek ellenvetése van, most tegye meg :)

Kérdés1: Ha berakom masternek, és xp sp1/2-t installálok rá, akkor gond nélkül látja a telepítő a 160gb-ot, amit akárhány partícióra osztogathatok?

Kérdés2: Kérdés1, de ha a mostani mellé berakom slave-nek?

Kérdés3: Kérdés2-t érdemes egyátalán, vagy jóval gyorsabb a mostanimnál, így jobblesz masternek a windóz alá?

1: Sp1 már rendesen látja, nem lesz vele gond.

2: Akkor is látni fogja, ha csak slave, feltéve ha min sp1

3: szerintem nem érdemes, jóval gyorsabb lesz egy régi vinyónál, feltéve, ha nem egy raptor a "régi" :D
"Aki a munkahelyén nem nyal, az szopni fog!!!"

#1096 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 31. 19:29

Biztos, hogy annyival gyorsabb a Samu a Barracuda IV-nél, hogy érdemes legyen pöcsölni a rendszer-reinstallal?  :think: Szerintem nem.

Én a helyedben, Locutus, beraknám slave-be az új szerzeményt, és csak a következő (kötelező jellegű :) ) vinnyóz reinstallnál tenném át a Samsungot rendszervinyóvá (mert az nem kétésges, hogy a Samsung valamivel gyorsabb mint a Seagate-ed).

De te tudod. :) 

RE: persze ha nem friss oprendszert akarsz felhúzni, hanem tükrözni a mostanit, akkor nem szóltam. :)

Szerkesztette: Etele 2004. 10. 31. 19:33 -kor

#1097 Felhasználó inaktív   TromF 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 31. 19:31

Idézet: PeC - Dátum: 2004. okt. 31., vasárnap - 19:32

1: Sp1 már rendesen látja, nem lesz vele gond.

2: Akkor is látni fogja, ha csak slave, feltéve ha min sp1

3: szerintem nem érdemes, jóval gyorsabb lesz egy régi vinyónál, feltéve, ha nem egy raptor a "régi" :D

Nekem  ugyanez van ugyanígy, jó, gyors, a fentebb említett gixeren kívűl nem volt bajom vele...
Vedd meg nyugodtan!
4 8 15 16 23 42

#1098 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 31. 19:37

Idézet: Etele - Dátum: 2004. okt. 31., vasárnap - 19:29

Biztos, hogy annyival gyorsabb a Samu a Barracuda IV-nél, hogy érdemes legyen pöcsölni a rendszer-reinstallal?  :think: Szerintem nem.

Barracuda IV nem gyors, de lassu vinyo. (2 generacioval regebbi, mint a Samsung P80, raadasul a vele egy generacioban levo vinyokkal sem tudta tartani a lepest)
Samsung meg nem lassu, hanem gyors. (sajat generaciojaban elegge elen van sebessegben)

Ujrainstall? Ugyan mar, lehet ghostolni egyik vinyorol a masikra.
Nehogymar 1 oranal tobb idot vegyen igenybe...

#1099 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 31. 20:31

Idézet: nyunyu - Dátum: 2004. okt. 31., vasárnap - 20:37

...
Ujrainstall? Ugyan mar, lehet ghostolni egyik vinyorol a masikra.
Nehogymar 1 oranal tobb idot vegyen igenybe...

Khm...

Idézet

persze ha nem friss oprendszert akarsz felhúzni, hanem tükrözni a mostanit, akkor nem szóltam.

:omg:

Egyébként nekem volt 'cuda IV-em, és nem éreztem, hogy olyan lassú lenne rendszervinyónak. Aztán volt 7200.7-esem is, sebességre kábé egyformának tűntek.
A mostani RAID0-s tömbömmel nem hasonlítanám, mert nem egy kategória...

Szerkesztette: Etele 2004. 10. 31. 20:37 -kor

#1100 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 31. 21:27

Idézet: Etele - Dátum: 2004. okt. 31., vasárnap - 21:31

Khm...

Mi a gond? Egy átlagos windows partíciót feltételezve kb. negyed óra egy winyó csere XP alatt (másolással együtt)...
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#1101 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 31. 22:38

Idézet: brd - Dátum: 2004. okt. 31., vasárnap - 22:27

Mi a gond? Egy átlagos windows partíciót feltételezve kb. negyed óra egy winyó csere XP alatt (másolással együtt)...

Próbálj meg visszaolvasni is kicsit. :D
A "khm..." utáni idézet eredetijét abban a hozzászólásomban találod, amire nyunyu válaszolt. :omg:

#1102 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 31. 23:04

Visszaolvastam. Valószínűleg itt "fordultam tévútra":

Idézet

Biztos, hogy annyival gyorsabb a Samu a Barracuda IV-nél, hogy érdemes legyen pöcsölni a rendszer-reinstallal? Szerintem nem.

Számodra ez az idézet mit jelent? (Avagy inkább: mit akartál írni vele?)
Számomra azt, hogy winyócsere esetén rendszer-újratelepítés szükséges a winyócseréhez.
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#1103 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 31. 23:54

Idézet: brd - Dátum: 2004. nov. 1., hétfő - 0:04

...
Számodra ez az idézet mit jelent? (Avagy inkább: mit akartál írni vele?)
...

Egyértelmű. Nincsen mit magyarázni rajta. Főleg az ominózus hozzászólásom egészét elolvasva. Vagy friss oprendszert húz fel Locutus - ekkor nem érdemes vesződni vele. Ha meg tükrözi a mostanit, akkor mind1. De ott van a hozzászólásomban, nem értem mi olyan bonyolult ebben... :think:
Általában nyilvánvaló, hogy mit akarok írni - igyekszem érthetően fogalmazni.

Idézet

Számomra azt, hogy winyócsere esetén rendszer-újratelepítés szükséges a winyócseréhez.

Szerinted. :omg:
Nem kéne belemagyarázni a dologba mindenfélét, csak azért, mert elnézted a nyunyunak írt hozzászólásomat, és árnyékra vetődtél. Mindenkivel megesik. :omg:

Szerkesztette: Etele 2004. 11. 01. 00:00 -kor

#1104 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 01. 01:19

Idézet: Etele - Dátum: 2004. okt. 31., vasárnap - 20:31

Khm...

Idézet

persze ha nem friss oprendszert akarsz felhúzni, hanem tükrözni a mostanit, akkor nem szóltam.

:omg:

Amikor elkezdtem irni a hozzaszolasomat, akkor meg nem volt ott!!!

#1105 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 01. 11:55

[quote name='nyunyu' date='2004. nov. 1., hétfő - 2:19']
:omg: [/QUOTE]
Amikor elkezdtem irni a hozzaszolasomat, akkor meg nem volt ott!!! [/quote]
20:33-kor szerkesztettem bele (hogy ne legyen félreértés :) ), te pedig 20:37-kor írtad a hozzászólást. :think:
Ezek szerint elkerültük egymást. :) :D

Van ilyen. :)

Visszatérve: te tényleg olyan lassúnak érezted a Barracuda IV-et? Mert én mikor azt használtam, nem. :think: Lehet, hogy az én "igénytelenségem". :) 

#1106 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 01. 17:49

Na mielőtt miattam estek egymásnak itt, tisztáznám a kérdéseiteket :)

Nos a B4 egyátalán nem lassú, nincs különösebb gondom vele. Csak a 80GB kicsit szűk lett már, és sulinetet úgyis ki akarom használni még idén valamire.
Szal ezért figyel be MELLÉ egy 160-as samsung.

A windows reinstallt illetően viszont dilemmában vagyok még.
pro:
1. tiszta rendszer
2. friss driverek
kontra:
1. utálok ezzel tökölni
2. minden progit újra kell húzni, és jó sok van belőlük
3. minden drivert, windowst, stb újra be kell lőni... ah :(

Ghost ügy is érdekes kérdés. Amikor anno elpusztult az első 80GB-os B4-em 3 honap után, és megjött a csere, próbálkoztam a komplett rendszerem átvitelével. Na nem pont ghosttal, valami partition magic szerű cucc kombóval. Ment is szépen, csak 1 baj volt vele: Az új winyóról az XP nem jutott túl a logon-on. Mivel a winyohoz kötötte magát a hardver regisztráció gondolom. Szal az új winyóról CSAK akkor bootolt be az XP, ha mellette a régi is bentvolt még slavenek :D Ha a régi winyot nem észlelte, baszott beengedni.
Szal ilyen formában nem szivesen szívnék.

Viszont az érdekelne, HOGYHA NETÁN újraházom az új winyora az XP SP1-et, akkor
1. Mi a módja egy olyan DVD elkészítésének, amiről utána ghosttal, vagy bármi mással később a feldriverezett windowst bakupolni tudom probléma, ujwinyo, stb esetén? Tehát gondolni akarok már a jövő easy windows installjára is.
2. Miután felvillantottam az új XPt az új winyóra, visszrakhatom e slave-re a B4-et a régi rendszerrel anélkül, hogy az bezavarna az új installomnak? értem ezalatt pl meghajtó betűjelek keveredése, stb... (ezzel is szivtam anno)

kösz :)

#1107 Felhasználó inaktív   Macska 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 01. 18:06

Üdv Locotus

Én nem tom. Ha veszek egy winyót, újrahúzok, tisztán mindent. Rendszert, progikat stb. A legfontossabbakat elöször, a többit pedig akkor, amikor kell. Ennyi munkát csak megér egy winyó csere. Te tudod.

Üdv
    macska ;)

Ui: Szeretem látni, hogy minden, szépen, rendesen feltelepül, működik.... az új winchesteren. ;)
P3 Versus K7 ; p4 Versus K8 :) :)
Rögös a macskaköves út....

#1108 Felhasználó inaktív   NeoPampalini 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 11. 01. 18:28

Idézet: Macska - Dátum: 2004. nov. 1., hétfő - 18:06

Ha veszek egy winyót, újrahúzok, tisztán mindent. Rendszert, progikat stb. A legfontossabbakat elöször, a többit pedig akkor, amikor kell. Ennyi munkát csak megér egy winyó csere.

Én is ezt tettem :) Igaz, én nem használok túl sok progit, de vinyó formázással (nem gyors, hanem "full"), XP/driverek/programok telepítésével és beállításával kb. 3 óra alatt végeztem :p Ebből durván egy óra a vinyó formázásával telt... Lehet, hogy a "Quick format"-ot kellett volna választanom? :D

#1109 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 02. 04:03

Idézet: Locutus - Dátum: 2004. nov. 1., hétfő - 17:49

Ghost ügy is érdekes kérdés. Amikor anno elpusztult az első 80GB-os B4-em 3 honap után, és megjött a csere, próbálkoztam a komplett rendszerem átvitelével. Na nem pont ghosttal, valami partition magic szerű cucc kombóval. Ment is szépen, csak 1 baj volt vele: Az új winyóról az XP nem jutott túl a logon-on. Mivel a winyohoz kötötte magát a hardver regisztráció gondolom. Szal az új winyóról CSAK akkor bootolt be az XP, ha mellette a régi is bentvolt még slavenek :D Ha a régi winyot nem észlelte, baszott beengedni.
Szal ilyen formában nem szivesen szívnék.

Ezert kell ghost elott torolni a registry-bol a komplett HKLM/SYSTEM/MountedDevices bejegyzest.
Akkor elfelejti, milyen vinyohoz van kotve, es utana barmire atmasolhato, barhonnan elindul.

Kovetkezo inditaskor ujradetektalja, hogy milyen meghajtok vannak a gepben, es ujra koti magat ahhoz, amirol bootolni probalsz.

Enelkul kiakad a login kepernyonel.

[szerk:]Mivel torolted a meghajto hozzarendeleseket, nem feltetlenul ugyanolyan sorrendben lesznek a particiok reboot utan, mint korabban.
Emiatt celszeru az uj bootvinyot egyedul berakni a gepbe, hogy az kapja meg sorrendben a C:, D: satobbit, aztan ha ez megvan, csak akkor berakni a regi vinyot, hogy az kapja a maradekot. (az optikai eszkozok utan...)
Normalisan az elsodleges particiok kapnak eloszor betujelet, aztan a logikaiak. (vagyis C=master vinyo boot particio, D=slave vinyo boot particio, E=master vinyo 2. particio, F=slave vinyo 2. particio, stb)

Szerkesztette: nyunyu 2004. 11. 02. 04:11 -kor

#1110 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 02. 04:21

Idézet: Macska - Dátum: 2004. nov. 1., hétfő - 18:06

Én nem tom. Ha veszek egy winyót, újrahúzok, tisztán mindent. Rendszert, progikat stb. A legfontossabbakat elöször, a többit pedig akkor, amikor kell. Ennyi munkát csak megér egy winyó csere. Te tudod.

Na ja.

Emiatt csinaltam regebben egy 10GB-s rendszerparticiot a vinyomon, szep friss install, minden driver uj, plusz gyakran hasznalt progik, aztan registry-bol megfelelo kulcs kiirtasa utan Ghost floppy elovesz, beallitgat, maris irta is ki a komplett particiot bootolhato DVD-re.

Legutobbi rendszervinyo doglodeskor meg gyorsan atmasoltam a fontos cuccokat a masik vinyora, aztan uj vinyo berak, DVD-rol meg felkuszott negyed ora alatt a komplett rendszer...
Persze kellett egy parszor ujrainditgatni a gepet, mire megfelelo sorrendbe raktam a meghajtoimat, de igy is fel ora alatt megvolt a komplett vinyocsere, "friss" XP-vel.

Téma megosztása:

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.