HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyenek a Samsung HDD-k? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyenek a Samsung HDD-k? Értékeld a témát: -----

#1111 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 02. 11:38

:offtopic:
Nekem a hülye Ghost nem volt hajlandó DVD-re írni, úgy vette mikor DVD-t raktam be, mintha CD lenne benne, és kérte a következőt. :) Úgyhogy most a friss rendszerem 2db CD-n van. :(

RE: mondjuk win reinstallnál nem maga a vinnyóz felrakása a nagy meló, hanem az összes program, driver és minden fizyfene telepítése viszi el az időt. :( :(

Szerkesztette: Etele 2004. 11. 02. 11:40 -kor

#1112 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 02. 12:54

Csak nekem nyírta ki anno a Ghost 2003 az XP-s NTFS partíciómat anélkül, hogy bármit lementett volna?

#1113 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 02. 14:50

Idézet: Carmaged - Dátum: 2004. nov. 2., kedd - 13:54

Csak nekem nyírta ki anno a Ghost 2003 az XP-s NTFS partíciómat anélkül, hogy bármit lementett volna?

Na ez megint biztató :D

De azért köszi az eddigi segítséget, meglátom mi lesz...

#1114 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 02. 15:53

Idézet: Locutus - Dátum: 2004. nov. 2., kedd - 14:50

Na ez megint biztató :D

De azért köszi az eddigi segítséget, meglátom mi lesz...

Csak azért kérdeztem, mert ideje lenne már egyet ghostolnom, de az utolsó három próbálkozás után mindig particionálni kellett, annyira elhágott valamit a kis aranyos. Szóval félek tőle egy kicsit, hogy megint egy 3órás win reinst lenne a vége.

#1115 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 02. 17:13

Na itt figyel a winyo :) 28k sulinetben, volt szerencsére raktáron nekik.

Csak még nem döntöttem el, hogy mi legyen... slave/master... :confused:

#1116 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 02. 17:43

Idézet: Carmaged - Dátum: 2004. nov. 2., kedd - 13:54

Csak "neked". Valami rosszul van beállítva, vagy hardware hiba van nálad. A forrásra nem ír semmit.
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#1117 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 02. 17:57

Etele:

Idézet

Egyértelmű. Nincsen mit magyarázni rajta. Főleg az ominózus hozzászólásom egészét elolvasva. Vagy friss oprendszert húz fel Locutus - ekkor nem érdemes vesződni vele. Ha meg tükrözi a mostanit, akkor mind1. De ott van a hozzászólásomban, nem értem mi olyan bonyolult ebben... :think:
Végül is, semmi. Ám, ha tanácsot adsz (pláne egy olyan illetőnek, aki láthatóan nem ért hozzá), akkor illik minimum úgy fogalmazni, hogy senki ne érthesse félre.

Idézet

Általában nyilvánvaló, hogy mit akarok írni - igyekszem érthetően fogalmazni.
Akkor ez a kivétel, ugye?

Idézet

Szerinted. :omg:
Nem kéne belemagyarázni a dologba mindenfélét, csak azért, mert elnézted a nyunyunak írt hozzászólásomat, és árnyékra vetődtél. Mindenkivel megesik. :omg:
Nem vetődtem semmire. Egyszerűen kíváncsi voltam, mit írsz.;)
Na de peace.:respect:

#1118 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 02. 18:27

Idézet: brd - Dátum: 2004. nov. 2., kedd - 17:57

Etele:
Végül is, semmi. Ám, ha tanácsot adsz (pláne egy olyan illetőnek, aki láthatóan nem ért hozzá), akkor illik minimum úgy fogalmazni, hogy senki ne érthesse félre.

Locutus ért hozzá (amennyire kell). És érdekes módon ő értette mit írtam, veled ellentétben. Akkor ki a hozzáértő, és ki nem? :think:  :D

Egyébként - és ne vedd sértésnek - nem hinném, hogy a tanácsodra szorulnék azon a téren, hogy hogyan is segítsek itt a fórumon...

Idézet

Akkor ez a kivétel, ugye?

De csak nálad. A hiba az ön készülékében van, ahogy mondani szokás... :omg:

Idézet

Egyszerűen kíváncsi voltam, mit írsz.;)

Csak aztán nehogy hamar megöregedjél... :p  :cool:

Szerkesztette: Etele 2004. 11. 02. 18:28 -kor

#1119 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 02. 18:57

Idézet

Locutus ért hozzá (amennyire kell). És érdekes módon ő értette mit írtam, veled ellentétben. Akkor ki a hozzáértő, és ki nem? :think:  :D
Bármilyen hihetetlen, miután időrendi sorrendbe (mint a katonaság, az utolsó parancs az érvényes :))raktam a két, egymásnak ellentmondó állítást, én is. Azonban, úgy tűnik, feleslegesen írom. Mindegy.

Idézet

Egyébként - és ne vedd sértésnek - nem hinném, hogy a tanácsodra szorulnék azon a téren, hogy hogyan is segítsek itt a fórumon...
Nem vehetem, mert én nem tanácsot adtam. Pusztán leírtam, milyen formában illik.

Részemről itt a vége.:)

#1120 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 02. 19:20

Én sem veszekedésből írtam, amit írtam. ;) Peace-ben hiba nincs. :) ;)

A tanácsod meg az volt, illik vagy sem. :) :D

#1121 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 02. 21:15

Idézet: brd - Dátum: 2004. nov. 2., kedd - 17:43

Csak "neked". Valami rosszul van beállítva, vagy hardware hiba van nálad. A forrásra nem ír semmit.

Hát, pedig mindent úgy csináltam, ahogy a tutorialban volt leírva.

#1122 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 02. 22:38

Na, itt a ghost, ujwinyo stb.
Holnap first step lesz egy elasztikus beépítőkeret legyártása. Mivel egy régebbi felmoccolt dtk házam van, amiben csak 1 értelmes winyohely van, így egyrészt szükséges is, másrészt úgyis jobb úgy :)
Szal csinálok plexiből, vagy bakelitből egy állványt a winyoknak, amibe valami rugalmas felfüggeszéstkapnak. Természetesen úgy, hogy az egyik 120-as ventim is ossza őket.
1. Aztán ficcentek egy dvd-t a jelenlegi windowsomról. Már ha ráfér... ghost válogatni is tud, vagy komplett particiot ir csak ki? (bootdvdre)
2. Utána megy be masternek a samu, SP2 integrált XP felrak, driverek, programok stb. Kiváncsi leszek, hogy most beveszi a gépem a legújabb catalystet friss xpre... a jelenlegi windowsomra ugyanis már meg sem merem próbálni, miután a 4.9 olyan szép kékhalálokat dobált már reboot után... (4.2 works fine)
3. Nameg ott az 5.10-es nforce2 driver, és az ACPI kérdése is... legyen ON az új windowshoz, vagy továbbra is off, merazjó, főleg nv ide drivernek?
4. mennyinek kell lenni a két winyo közötti MB/s-nek kb? sima ata100/133 mindkettő ugye.
5. aztán régiwinyo vissza slavere, és adagolom vissza a mentéseimet... babramunka :( mind1. Remélem a slavere visszarakása nem kavarja össze az addigra már beállított samu partícióim betűjeleit. Vagy erről ne is álmodjak, mi? :) Totális káosz lesz.

#1123 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 02. 23:31

1. Csak komplett partíció (drive).
2. ... :)
3. Az ACPI-nek (ezt egyébként érdemes bekapcsolni) mi köze az NVidia IDE driveréhez? (Nem APIC akar az lenni?)
4. A Samsungról tudok csak nyilatkozni: a winyó(k) elején, 2 külön csatornán 50-55 MB/s érhető el (nagy file másolásával és max.). A régebbi winyóddal olyan 30-35 lehet reális, ha a Samsungra másolsz.
5. A nyunyu által említett kulcs alatt vannak a winyók (pontosabban a partíciók, ill egyéb eszközök, floppy, optikai meghajtók) -az egyszerűség kedvéért mondjuk úgy- sorozatszámai és az azonosítók (betűjelek, C, D, E, stb.) megfeleltetése. Ha innen mindent kitörölsz, akkor a következő bootnál ilyen sorrendben kapnak a meghajtók betűjelet:
-Floppy kap A-t
-Primary partíciók (C, D stb. kapnak)
-Logical partícók (a előbbiek utáni első betűjeltől kezdődően kapnak)
-Optikai meghajtók
-stb.

Ha egyszer már szerepel itt egy bejegyzés egy partíció számára (tehát a Samsungon lévő windows-zal bebootoltál már egyszer, úgy, hogy más winyó nem volt a gépben) akkor az már nem kap új betűjelet egy másik winyó behelyezésével, még akkor sem, ha azon a régi windows van. Kivéve persze, ha kézzel átállítod.
Ha érzel magadban némi bátorságot :), akkor megteheted, hogy -teljes kitörlés helyett- csak a "C" (ha ezen van az XP) azonosítót írod át, -Ghostolás után, a régi winyóval bebootolva és a Samsungon lévő registry-t megnyitva- a Samsungon lévő, XP-t tartalmazó partícióra, így semmilyen betűjel nem fog változni. (Persze, ha a régi winyón más partíció is van, amin a rendszer keresni fog valamit (pl. swap), akkor azt sem árt elérhetővé tenned a Samsungon, hasonló módon. :)

#1124 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 03. 00:28

Idézet: brd - Dátum: 2004. nov. 2., kedd - 23:31

5. A nyunyu által említett kulcs alatt vannak a winyók (pontosabban a partíciók, ill egyéb eszközök, floppy, optikai meghajtók) -az egyszerűség kedvéért mondjuk úgy- sorozatszámai és az azonosítók (betűjelek, C, D, E, stb.) megfeleltetése. Ha innen mindent kitörölsz, akkor a következő bootnál ilyen sorrendben kapnak a meghajtók betűjelet:
-Floppy kap A-t
-Primary partíciók (C, D stb. kapnak)
-Logical partícók (a előbbiek utáni első betűjeltől kezdődően kapnak)
-Optikai meghajtók
-stb.

Ha egyszer már szerepel itt egy bejegyzés egy partíció számára (tehát a Samsungon lévő windows-zal bebootoltál már egyszer, úgy, hogy más winyó nem volt a gépben) akkor az már nem kap új betűjelet egy másik winyó behelyezésével, még akkor sem, ha azon a régi windows van. Kivéve persze, ha kézzel átállítod.
Ha érzel magadban némi bátorságot :), akkor megteheted, hogy -teljes kitörlés helyett- csak a "C" (ha ezen van az XP) azonosítót írod át, -Ghostolás után, a régi winyóval bebootolva és a Samsungon lévő registry-t megnyitva- a Samsungon lévő, XP-t tartalmazó partícióra, így semmilyen betűjel nem fog változni. (Persze, ha a régi winyón más partíció is van, amin a rendszer keresni fog valamit (pl. swap), akkor azt sem árt elérhetővé tenned a Samsungon, hasonló módon. :)

Csak ovatosan azzal a registry-buheralassal!!!

Havernal ma probaltam kezzel szerkeszteni ezeket a registry kulcsokat (rossz sorrendben voltak a meghajtoi, mert alaplapcsere utani formazas+installkor a hulye WinXP telepito logikai particionak hozta letre a rendszerparticiot, mert mar volt egy primary particioja. Termeszetesen az adatokkal teli "primary" particio kapta a C: jelet, a rendszer meg a D:-t. Logikus :rolleyes: Termeszetesen a boot particio betujelet nem lehet megvaltoztatni :rolleyes: )
Felcsereltem a C:-hez es a D:-hez tartozo kulcsokat a registryben, szeles mosoly, mondvan tuti nem kell ujrainstallni a felig felrakott XP-jet, el se lehet b@szni.

Aztan jott a pofaraeses, kovetkezo inditaskor az ilyenkor szokasos Login kepernyo fogadott, es semmit sem lehetett csinalni.. Recovery konzol persze nem tud segiteni, "last know good configuration" sem, hiszen a gep megy, csak a WinXP nem azon a particion van, amire lockolva van...

Ugyhogy maradt a Win reinstall, de elotte PQMagic-kel buveszkedtem egy kort, mert a WinXP telepitoje nem volt hajlando primary particiot letrehozni azon a vinyon...

Ja, vicces volt az egyik villanykari koliban floppyt kunyeralni, mert termeszetesen egy darab floppylemez sem volt a kornyeken, mondvan elavult adattarolo eszkoz :)
PQMagic-nak meg kell 2 a vesz eseten bootolhato DOS-os verziohoz.

Szerkesztette: nyunyu 2004. 11. 03. 00:40 -kor

#1125 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 03. 01:02

Na ja, hiába a %SystemRoot%, és hasonló változók, még mindig van, amit a betűjeles elérési út alapján keres a win. :( Viszont, a jelek alapján, a fenti esetben elképzelhető, hogy elég lett volna a swapfile elérési útvonalát is átirni a registryben. :)
De általában, egy már feltelepített windows-nál tényleg nem lehet átírni a rendszerpartíció betűjelét másra, az első mondatban foglaltak miatt.
A floppy-s problémára: készített egy srác egy remek CD-t, úgy hívják, hogy Hiren's Boot CD. ;) Van ám rajta sok jóság... :D

#1126 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 03. 01:47

Idézet: brd - Dátum: 2004. nov. 3., szerda - 1:02

A floppy-s problémára: készített egy srác egy remek CD-t, úgy hívják, hogy Hiren's Boot CD. ;) Van ám rajta sok jóság... :D

Neha jol jonne, csak hat havernal semmi sem volt keznel.
En tulelokeszletem meg messze volt...

[szerk:]"Hivatalos" weblap ahhoz a bootCD-hez. Letolteni persze nem engedi, mert az sulyosan kimeritene a warez fogalmat. Persze mire nem jo egy P2P kliens :)

Szerkesztette: nyunyu 2004. 11. 03. 02:42 -kor

#1127 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 03. 08:16

Szóval kicsit ON: egy madzagon van nekem egy 40-es IBM és egy 80-as Samsung, az IBM-ről a Samsungra másolás max. 36 mega/sec körül volt. A HDSpeed egyébként mindkettőn 60-65 megás max. olvasási sebességet mér.

#1128 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 03. 08:26

Nalam PATA Hitachi 7k250 200GB->SATA Samsung P80 160GB: 45-50MB/sec
Forditva meg max 35-40MB/sec.

Nem ertem, miert. Sebessegtesztek kb. azonosra hozzak ki a ket meghajtomat.

#1129 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 03. 08:45

Azért rendesen látszik a külön vezérlő előnye.

#1130 Felhasználó inaktív   CDDVD 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 03. 09:12

Samsung vinyok tökéletesek, 3db van nálam és semmi gondom velük. ;)
BITTORRENT FOREVER!

Téma megosztása:

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.