HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyenek a Samsung HDD-k? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyenek a Samsung HDD-k? Értékeld a témát: -----

#1301 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 12. 21. 19:17

Nekem is pontosan 2 ilyen van. Ugyanezen okokból. :)

(Egy elégedett Samsung felhasználó.)
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#1302 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 21. 19:27

Idézet: DarkChild - Dátum: 2004. dec. 21., kedd - 12:54

Úgy fest a helyzet, hogy miután leformáztam a lehetséges 135 gb-re a vinyót, feltettem rá az XP-t, majd utána az SP1-et, ami ugye támogatja az LBA48-at. Létezik valami olyan progi, ami képes a hiányzó 25 gigát is hozzácsapni a rendszerhez anélkül, hogy újra kéne formáznom a lemezt? (Nem nagyon akarok mindent újratelepítgetni.) Vagy tényleg csak a registry kulcson múlik minden? (Esetleg Partition Magic-nek van valami ilyen funkciója? Sose használtam... :)

Ha a PQM (Partition Magic) ~160GB-osnak látja és a winfos is, akkor a PQM-mel át lehet méretezni 160GB-osra.

#1303 Felhasználó inaktív   DarkChild 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 21. 20:10

Idézet: brd - Dátum: 2004. dec. 21., kedd - 20:27

Ha a PQM (Partition Magic) ~160GB-osnak látja és a winfos is, akkor a PQM-mel át lehet méretezni 160GB-osra.

Thx, megpróbálkozom majd vele.
Üzemi hőmérsékletnek megfelelő az a 40-45 fok, vagy kéne valami izmos hűtés?

#1304 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 21. 20:17

Hát, ha a te Samsungodban is amolyan "10fokotalámérek" hőmérő van, akkor az elég húzós hőfok. Az én 2 Samsungom 18, ill. 31 fokos (a SMART adatokban ez van legalábbis). A 31 fokos be van építve, a 18-as egy rack-ben van, amin közvetve egy házventi húzza át a levegőt. 18 ugye már fizikailag nem lehet, ha gondolkozik az ember egy kicsit. :) Így nyilván kevesebbet mér, mint kéne, úgyhogy az a 40-45 fok nekem már ijesztő lenne. :)

#1305 Felhasználó inaktív   DarkChild 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 21. 20:28

Idézet: Macska - Dátum: 2004. dec. 21., kedd - 14:10

Üdv DarkChild

Olvasd végig ezt is, esetleg a segítségedre lehet. ;)

https://forum.hwsw.h...topic=29593&hl=

Köszi neked is, segítségemre volt :D
Megkerült a ~22 giga, most ott figyel particionálatlan területként... :(

Norton Ghost progi való ugye a vinyó lemásolására? Nagyon bonyolult használni?
(Azt gondoltam, átmásolom a most 160 gigáson lévő rendszert az 1 éves WD-re - 40 giga - és az lesz a rendszer vinyó, a 160 giga meg a stuff-vinyó :D )

#1306 Felhasználó inaktív   DarkChild 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 21. 20:36

Idézet: brd - Dátum: 2004. dec. 21., kedd - 21:17

Hát, ha a te Samsungodban is amolyan "10fokotalámérek" hőmérő van, akkor az elég húzós hőfok. Az én 2 Samsungom 18, ill. 31 fokos (a SMART adatokban ez van legalábbis). A 31 fokos be van építve, a 18-as egy rack-ben van, amin közvetve egy házventi húzza át a levegőt. 18 ugye már fizikailag nem lehet, ha gondolkozik az ember egy kicsit. :) Így nyilván kevesebbet mér, mint kéne, úgyhogy az a 40-45 fok nekem már ijesztő lenne. :)

Amikor kikapcsolt állapotból indítom a gépet 18-20 fokról kezd, aztán 40-45-ig melegszik (mindkét értéket az EVEREST írta ki). A szobámban a digi hőmérő 23 fokot mutat...
(Viszont a számgép háza, az oldalán, azon a részen, ahol a vinyó van, még csak kézmeleg sincs.)

Ha azt mondod, ez húzós érték, holnap eltűzök valamelyik számtech boltba és veszek hűtőt.
Kérdés: rendszerhűtőt érdemes-e venni (12 cm), vagy inkább HDD hűtőt?
(Jó, gondolom a legjobb az utóbbi lenne, de talán a rendszerhűtőnek is van olyan hatásfoka és az ugye az egész belsőt hűtené...) Ezeket a ventillátorokat is a tápra kell kötni, vagy saját egységből kapják az áramot?

Thx!

#1307 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 21. 20:41

Idézet: DarkChild - Dátum: 2004. dec. 21., kedd - 20:28

Norton Ghost progi való ugye a vinyó lemásolására? Nagyon bonyolult használni?
(Azt gondoltam, átmásolom a most 160 gigáson lévő rendszert az 1 éves WD-re - 40 giga - és az lesz a rendszer vinyó, a 160 giga meg a stuff-vinyó :D )

Ebben az esetben a PQM egyszerűbb lesz szerintem. A Ghost emlékeim szerint nem tud másolás közben partícióméretet csökkenteni.
Nem bonyolult egyébként használni, de nem árt, ha csak a partíción lévő adatot másolod át vele és nem magát a partíciót (tehát a cél partíció már készen van), mert ugyan képes rá, de nem tud annyi mindent e tekintetben, mint pl. a PQM.
Sőt, talán a DriveImage progival lesz a legegyszerűbb. Hasonló, mint a Ghost.

Szerkesztette: brd 2004. 12. 21. 20:42 -kor

#1308 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 21. 20:48

A HDD hűtőt parasztvakításnak tartom. Sokkal fontosabb az egész ház jó szellőzését megoldani, méghozzá úgy, hogy a winyókat a beáramló levegő útjába kell tenni. Persze kell egy plusz venti is a tápén kívül, ami a proci környékéről szívja a levegőt.

#1309 Felhasználó inaktív   DarkChild 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 21. 22:08

Idézet: brd - Dátum: 2004. dec. 21., kedd - 21:48

A HDD hűtőt parasztvakításnak tartom. Sokkal fontosabb az egész ház jó szellőzését megoldani, méghozzá úgy, hogy a winyókat a beáramló levegő útjába kell tenni. Persze kell egy plusz venti is a tápén kívül, ami a proci környékéről szívja a levegőt.

Az jó megoldásnak tűnik, hogy teszek egy ventit az előlap mögé (az előlap elsó része felől szívná be a levegőt) és teszek egy másikat a gép hátsó részébe úgy, hogy nagyjából egy vonalban legyen a kettő. Így az első szívná be a levegőt a hátsó meg fújná ki... Laikus búrával hirtelen ennyit tudtam kisütni :D
A kérdés még áll: ezeket a gép tápjáról kell ellátni?
Jah és azt még megköszönném, ha tudnál mondani egy ventillátor márkát/típust, ami relatíve nem vágja gallyra a pénztárcámat se :D
(Szal' nem kell semmi extra, pl.: fordulatszám mérés, digi kijelzővel - a lényeg, hogy kavarja a levegőt ;) )
Thx!

#1310 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 21. 23:42

A megoldás jó lesz, és igen, a tápról mehet, vagy ha van az alaplapon még szabad "fan" feliratú csatlakozó, az is megfelel, sőt, jobb is, mert ha esetleg leállna (majd 2-3 év múlva :)), arról software-s úton is tudomást szerezhetsz. A márka majdnem mindegy, amit 6-800 Ft környékén lehet kapni, megfelel.

#1311 Felhasználó inaktív   dikki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 22. 16:03

Most raktam össze egy gépet, nf3-as Asus alaplap, sata-s 160-as samsung vinyó. A win install után az everest már 3.5 milliót írt ECCre.  Akkor abban állapodtunk meg, hogy ez nem gáz, ugye? :)

#1312 Felhasználó inaktív   Macska 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 22. 16:14

Idézet: dikki - Dátum: 2004. dec. 22., szerda - 16:03

Most raktam össze egy gépet, nf3-as Asus alaplap, sata-s 160-as samsung vinyó. A win install után az everest már 3.5 milliót írt ECCre.  Akkor abban állapodtunk meg, hogy ez nem gáz, ugye? :)

Üdv dikki

Szerintem, nem "gáz".  ;)

Üdv
    macska:)

Ui: Nekem Samsung SP 1203N 30-ról 15327-re nőtt az ECC értéke. Azóta egy darab file-t sem mozgattam a gépen, csak úgy "magától" képződött nem egész 2 nap alatt. ;) Ne törődj az ECC számokkal, a winchester legyen jó. :p  :up:
P3 Versus K7 ; p4 Versus K8 :) :)
Rögös a macskaköves út....

#1313 Felhasználó inaktív   DarkChild 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 23. 19:33

Jelentem: kész a nagy mű :D
Igaz, hogy majd az egész napom ráment a bütykölésre, de vélülis sikerült két szabványos helyre beszuszakolni 2 ventillátort, ami keresztbe húzza át a házon a levegőt.
Kapásból 15-20 fokkal kisebb értékeket ír ki a vinyónak az EVEREST :)
(Kb. fél órás formázás után - 120 GB-nyi területet újrapartícionáltam - csak 28 fok volt :) )
Igaz, a hangja olyan, mint egy porszívónak :( (4 db venti kavar összesen.)

Másik: valaki tudja már mit is takar pontosan az ECC-fogalma (a rövidítést már nemrég kitárgyaltuk)?
Nekem az újrapartícionálás előtt 29 millió körül volt ez az érték, utána meg 49(!) lett. És egy hetes a vinyó.
Ez horrorisztikus  :cool:
Annak ismeretében, hogy különösebben HDD zabáló műveleteket nem szoktam végezni (pl. film kódolás, ilyesmi).

És egy OFF TOPIC a végére: a betűjeleket rosszul osztotta ki a gép particiózás után, így kénytelen voltam megváltoztatni. Azóta viszont az intézőben rossz ikonokat rendel hozzá a meghajtókhoz... (A vinyó D partíciója CD-ikont kapott, pl.) Megmondaná valaki ezeket hogyan kell visszacserélgetni? Gondolom a Registry valamelyik ágát kell bizergálni...

Tenk jú a segítséget és persze Kellemes Ünnepeket mindenkinek :D

#1314 Felhasználó inaktív   Johnny Mnemonic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 25. 19:53

Van itt nalam egy pata 120-as samu winyo!
Volt rajta egy 10G-as rendszer es egy 114G-as cucc particio(ntfs mindketto).
Probaltam ra wint rakni,formazasnal mindig leallt 45%-nal!
Leszedtem rola mindent,mivel a masik parti mukodott.
Ujra particionaltam,10G-as partit le is formazta rendesen a winfos,de 114G-asnal 94%-on akadt el.
Ha gyorsformazast nyomok,akkor megcsinalja.
Mi lehet a gond?
Bad-es lenne a winyo?

#1315 Felhasználó inaktív   Johnny Mnemonic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 25. 21:40

No?Senki? :help:  :Đ

#1316 Felhasználó inaktív   bigsee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 26. 10:10

Idézet: Johnny Mnemonic - Dátum: 2004. dec. 25., szombat - 21:40

No?Senki? :help:  :Đ

114-est kettéosztani, mondjuk 14+100, a kicsiből lehetne swap/temp partíció. Kell a 114 egyben? Vagy 4+110 esetleg?

Szerkesztette: bigsee 2004. 12. 26. 10:11 -kor

GA-990FXA-UD3*FX4100*HD6950 2 GiB*Vengeance DDD3-1866 8GiB kit*X-FI ExtremeMusic*L22W-6SA*HyperX 120*5000AAKS*10EACS*GSA-H62N*DeathAdder3,5*ip4200*A800 X-Touch*X-530*VA8000BWS*BQ DP Pro10 550 W

#1317 Felhasználó inaktív   Johnny Mnemonic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 26. 15:47

Na lefuttam rajta a Hutil.exe-t,a samsung gyari tesztjet.Minden ok,de ket hibat irt:

-Simple surface test- ERROR-data is uncorrectable
-Random surface test- ERROR-this drive has some defects

2 oraig tartott neki a dolog.Aszem megy vissza gariba,ha nem hiszik el hogy szar,viszem a kislemezt es majd ott lefuttatjuk,hogy ök is lassak.

Erdekes,hogy se cipelve,se bolygatva nem volt a winyo,be volt epitve fixen a gepbe,es megis die! :think:
Elozo winyo(mivel ez nem az enyem,uncsitesome)egy 80-as maxtor volt,de azon nem is annyira csodalkoztam,hogy meghalt.
Lehet,hogy a tap lenne szar? :think:
400W-os azona,ami tudtom szerint egy DTK atmatricazva.

#1318 Felhasználó inaktív   -=G.I.JOE=- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 29. 19:21

Hi!

Nekem meg egy Samsung 120-as ide-s vinyóm van, amire a HUtil kis is írta 3 helyen is (egymás után), hogy "data is uncorrectalbe". Ez is fixen be volt építve, mint rendszervinyó, előbb egy 300-as, most egy 475-ös Enermax társaságában. Ezt vihetem vissza gariba, mi?

#1319 Felhasználó inaktív   -=G.I.JOE=- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 31. 18:11

Nos, vinném is vissza a vinyót, ha megtalálnám a garipapírokat!  :mad:  :omg: Valahová elb*szhattam, hiába van minden külön dossziéban! :( Nem lehet a boltban esetleg valahogy elintézni szerintetek? Nekik biztos volt másolatuk, rajta az aláírásommal. Ha adok pár ezer forintot a boltosnak nem tudnak nekem segíteni esetleg?
Ha nem, akkor azt szeretném kérdezni, hogy meg lehet valamilyen progival csinálni, hogy a hibás szektorokat ne használja? Low-level format? Vagy az csak "üresre feltölti" a vinyót? Próbáltam a HUtil-t, Norton DD-t, PMagic-et.

#1320 Felhasználó inaktív   SZaB 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 01. 11:34

2 éves 10GB slim Maxtorom:

ID Attribútum leírása Küszöb Érték Legrosszabb Adat Állapot
C3 Hardware ECC Recovered 0 253 252 2 Rendben: Mindig rendben

:)

Téma megosztása:

• (136 Oldal)
  • +