HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyenek a Samsung HDD-k? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyenek a Samsung HDD-k? Értékeld a témát: -----

#1321 Felhasználó inaktív   DarkChild 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 01. 11:42

Idézet: SZaB - Dátum: 2005. jan. 1., szombat - 12:34

2 éves 10GB slim Maxtorom:

ID    Attribútum leírása    Küszöb    Érték    Legrosszabb    Adat    Állapot
C3    Hardware ECC Recovered    0    253    252    2    Rendben: Mindig rendben

:)

Na ja... Nekem a 2 hetes Samsung ECC értéke 72 738 198(!)
Valami maister-t hamarosan megkérdezek, hogy részletesen mondja már el nekem, mi akar ez lenni? (Vagy írok a Samsungnak.)
Nálam is azt írja ki mellé, hogy "Rendben: Mindig rendben", de én akkor sem tartom rendbennek, hogy napról napra milliókkal nő ez az érték, holott semmi HC dolgot nem végzek a vinyón...

#1322 Felhasználó inaktív   SZaB 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 01. 15:39

Ez engem is érdekelne, mert venni óhajtok egy nagyobb vinyót a 80-as maxtor mellé. Ezért is tévedtem ide.  Eddig egy 160GB Samsung volt tervben, de most kicsit elbizonytalanodtam.

#1323 Felhasználó inaktív   DarkChild 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 01. 16:30

Idézet: SZaB - Dátum: 2005. jan. 1., szombat - 16:39

Ez engem is érdekelne, mert venni óhajtok egy nagyobb vinyót a 80-as maxtor mellé. Ezért is tévedtem ide.  Eddig egy 160GB Samsung volt tervben, de most kicsit elbizonytalanodtam.

Fene tudja... Nekem azt mondták, ne foglalkozzak az ECC-vel, amig a vinyó jól megy.
Végülis... jól megy.
Csöndes, nekem elég gyorsnak is tűnik, nem is melegszik túlságosan.
Mióta beraktam némi plusz hűtést 44 fokról 30-32-re esett a hőmérséklete.

Szóval az ECC értéken kívül rosszat nem tudok mondani róla.
(Mellesleg külföldi fórumokban is olvastan arról, hogy a Samsung összes HDD-jének magas az ECC értéke. Lehet, hogy a belső SMART progi bakizik, amikor megállapítja az értéket?...  :confused:

Bad sector hál'Isten nincs rajta (kopp-kopp :D ).

Nekem sokat számított a vételnél, hogy 3 év cseregari van rá - és mindenkitől azt hallottam, hogy megéri a pénzét, mert ha az első napokban nem halálozik el, akkor évekig bírni fogja.
Ha mégis első napokban pusztul, ott a cseregarancia.

Seagate-ról azt mondják lassú, Maxtor gyors, de nagyon melegszik és időnként minden jelzés nélkül hirtelen kaputt-ol, WD szintén lassú és hangos (van egy 40 GB-s Caviar-om)...
Ezek után talán a Samsung a legjobb kompromisszum.

Szóval sztem tehetsz vele egy próbát - az ECC értéket viszont ne nézegetsd, mert csak ideges leszel tőle. Amíg megy, addig nincs baj.

#1324 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 01. 17:55

Idézet: DarkChild - Dátum: 2005. jan. 1., szombat - 16:30

Seagate-ról azt mondják lassú, Maxtor gyors, de nagyon melegszik és időnként minden jelzés nélkül hirtelen kaputt-ol, WD szintén lassú és hangos (van egy 40 GB-s Caviar-om)...
Ezek után talán a Samsung a legjobb kompromisszum.

Hitachi kimaradt a felsorolasbol.

7k250 komoly vetelytarsa a Samsung SpinPoint P80-nak, barmilyen szempontbol nezzuk: 3 ev gari, sebesseg, melegedes, hangero. :)

Na jo, Samsunghoz utesallo muanyag dobozt adnak, mig a Hitachihoz csak egy "gagyi" antisztatikus zacsit. :p

#1325 Felhasználó inaktív   SZaB 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 01. 18:23

Nem tudom, hogy ez a Maxtor nagyon melegszik melyik szériára lehet igaz, mert nekem se a kicsi(10GB) se
a nagyobb (80GB) nem meleg egyáltalán. 

Bár a szomszéd srácnak én raktam össze a gépét alig 2 hónapja egy ilyen Samsunggal, de eddig semmi panasz, gyors és tényleg nagyon halk. Igaz nála 40 fok körül van alapból.

#1326 Felhasználó inaktív   álmos 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 01. 21:44

Sziasztok mindenkinek!
Elkellene egy kis segítség.
Van egy 120 GB -os SP1213N winyóm (8MB cache) ami egy csúnya áram szünet után dobott egy hátast.
Csúnyán kattog, a gép bebootol róla, eljut a windows xp bejelentkező képenyőig, majd kék képernyős állapotba kerül. Másik winyóról indítva a rendszert sem látja az XP.
A Smart-ban IRQ time out hibát jelez.
Namost ezek után arra a következtetése jutottam hogy kis szerencsével csak az elektronikai ment gallyra.

És amiért írok:
Ez a cucc sulinetes, garis még, (M@stral) két évig. 30 ruppó fölött fizettem érte. Van rajta vagy 1-2GB fontos, sehonnan vissza nem szerezhető cucc. Ha beadom szervizbe, félek oda az adat. Ha valakinek van ilyen vinyója, kérem segítsen. Ha lenne egy jó elektronika megbontás (levétel nélkül) le lehetne menteni az adatokat, és csak utána adnám be.

Előre is köszi!

#1327 Felhasználó inaktív   Adept 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 02. 12:40

Tudtok abban segiteni hogy egy Samsung 160gb-s vinya esetében mitől lehet az hogy megnövekedett a bootolási idő? A desktop kirakása után még kb 3percet köszörül és töltöget... Ha lehuzom, akkor minden szép ujra, a boot idője normális.
Az érdekes hogy nem a rendszervinyáról van szó, hanem csak adatok vannak rajta...
Primari slavre van bekötve egy DVDiro mellé és a Secondari kábelen van még 2 vinya.

Van ötletetek?

Eladó ASUS A8N SLI Delux - A64 3500+ VeniceE6 - 2x1GB Samsung PC3200- watercool heatkiller rev2.0 - gyártott blokk northbridge-re

#1328 Felhasználó inaktív   Adept 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 03. 21:32

UPPP

Eladó ASUS A8N SLI Delux - A64 3500+ VeniceE6 - 2x1GB Samsung PC3200- watercool heatkiller rev2.0 - gyártott blokk northbridge-re

#1329 Felhasználó inaktív   ludolf 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 03. 22:48

bootvis mit mond?

#1330 Felhasználó inaktív   =Oli= 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 04. 12:06

Sziasztok!

Van az aláírásomban lévő Samsung vinyó k. 4 hónapos(Sulinet :( ). Ugya a CK 1020 házban műanyag pöckök tartják a vinyót, amin elvileg rezgés nem mehet át. Kb két hete, mikor úgy rendesen dolgozik a drága, furcsa "lemezhangja" van, ha értititek mire gondolok... :D Azelőtt soha nem csinálta...Kivettem, ráraktam egy könyvre ott persze nem csinálta, talán a mozgás jótt tett neki...nem is volt gond(a rezgő hangon kívül). Pár napja rákapcsoltam reck-ben egy harmadik vinyót, és a rendszer azután se indult, hogy lehúztam az újat. A vinyó felpörög, egy kicsit kattan, majd újra...Lehúztam, és vissza úgy megjavult...Azután újra: rendszert simán kikapcsoltam, elfelejtettem valamit, bekapcs és a gép ismét nem indul: reset és megjavult...Tapasztaltam még teljesítménycsökkenést is: két vinyó közt 28-30000, ami 45-46000 szokott lenni... :think:

Mi lehet a baj? Vajon kezd beszarni a drága? Sajnálnám...Mit csináljak vele? Adatmentés már volt...

#1331 Felhasználó inaktív   Adept 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 04. 14:47

Idézet: ludolf - Dátum: 2005. jan. 3., hétfő - 23:48

bootvis mit mond?

a bootvis el se indult mert valami dll-t hiányolt... :omg:

Csatolt fájl:

#1332 Felhasználó inaktív   =Oli= 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 05. 08:29

Idézet: Oli35 - Dátum: 2005. jan. 4., kedd - 13:06

Sziasztok!

Van az aláírásomban lévő Samsung vinyó k. 4 hónapos(Sulinet :( ). Ugya a CK 1020 házban műanyag pöckök tartják a vinyót, amin elvileg rezgés nem mehet át. Kb két hete, mikor úgy rendesen dolgozik a drága, furcsa "lemezhangja" van, ha értititek mire gondolok... :D Azelőtt soha nem csinálta...Kivettem, ráraktam egy könyvre ott persze nem csinálta, talán a mozgás jótt tett neki...nem is volt gond(a rezgő hangon kívül). Pár napja rákapcsoltam reck-ben egy harmadik vinyót, és a rendszer azután se indult, hogy lehúztam az újat. A vinyó felpörög, egy kicsit kattan, majd újra...Lehúztam, és vissza úgy megjavult...Azután újra: rendszert simán kikapcsoltam, elfelejtettem valamit, bekapcs és a gép ismét nem indul: reset és megjavult...Tapasztaltam még teljesítménycsökkenést is: két vinyó közt 28-30000, ami 45-46000 szokott lenni... :think:

Mi lehet a baj? Vajon kezd beszarni a drága? Sajnálnám...Mit csináljak vele? Adatmentés már volt...

A lemezhang megszűnt, mert átraktam egy másik helyre,  "az el nem indulás" se jelentkezett egy pár napja...Remélem átmeneti hiba volt...

#1333 Felhasználó inaktív   ludolf 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 05. 13:12

Idézet: Adept - Dátum: 2005. jan. 4., kedd - 14:47

a bootvis el se indult mert valami dll-t hiányolt... :omg:

Szerintem valami windows frissítés hiányzik neki. Egy hülye kérdés: SP1 fent van?

#1334 Felhasználó inaktív   Adept 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 05. 13:47

Nem hülye a kérdés. Nincs fent, mert nem megy fel.  :) De erre bővebben itt nem válaszolhatok, mert az erkölcscsőszök (akiknek minden software-e legális) figyelnek. :down:

#1335 Felhasználó inaktív   ludolf 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 05. 21:56

Nem értem. Az SP1 feltelepítésében mi az illegális? :confused:

#1336 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 05. 22:23

Nyilván semmi.:omg: Ellenben bizonyos windowsokra (pl. FCKGW-...) nem lehet feltelepíteni, mert azt mondja, hogy "rossz" (illegális) a kulcs. Pontosabban fel lehet, de kulcsot kell cserélni.
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#1337 Felhasználó inaktív   ludolf 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 05. 22:27

És a MS mit szól ehhez? Úgy értem, hogy biztos van 'pár' ilyen feketelistás kulccsal rendelkező példány. Milyen megoldást javasol a tulajdonosaiknak? Merthogy ugyanannyira 'jogosultak' az SP1-re mint a többiek.

#1338 Felhasználó inaktív   Adept 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 07. 09:37

Idézet: brd - Dátum: 2005. jan. 5., szerda - 23:23

Nyilván semmi.:omg: Ellenben bizonyos windowsokra (pl. FCKGW-...) nem lehet feltelepíteni, mert azt mondja, hogy "rossz" (illegális) a kulcs. Pontosabban fel lehet, de kulcsot kell cserélni.

Volt csere, de ugyse szereti... :think:

#1339 Felhasználó inaktív   yeahsp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 01. 07. 10:16

Idézet: Adept - Dátum: 2005. jan. 7., péntek - 9:37

Volt csere, de ugyse szereti... :think:

pü ment
MB: ASKA KT-133E * CPU: Athlon 650@500 * RAM: 512MB PC133 ADLAS * HDD: Seagate 10/5400/512K * VGA: MSI MX440 lowprofile * PSU: DIY * Case: Skoda Octavia :)

#1340 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 10. 08:54

Nos.

Én már lassan 1 éve elégedett Samsung vinyó használó vagyok.

Biztos már volt róla itt szó, csak idóm nincs keresgélni. kérdés:

A sata samsung vinyók milyenek? Érdemes venni vagy inkább Pata??
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux

Téma megosztása:

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.