HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyenek a Samsung HDD-k? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyenek a Samsung HDD-k? Értékeld a témát: -----

#1691 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 17. 20:51

Jó lenne nekem az a cd, mert így kínkeserves volt...

Pen-drive ot 1 éve akarok venni, remélem meg tudom csinálni, hogy arról boot és akkor a cd-t is elfejelthetem...

Hát a kuka az túlzás, :) de gariztatni viszem. Lehet, hogy 1500-at rádobva inkább egy 120-asra cserélem be a meglevő is olyan, és talán halkabb. :D

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#1692 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 17. 21:04

Jött egy PÜ-d.
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#1693 Felhasználó inaktív   El Kebir 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 19. 01:59

Szerintetek tönkremehet az alaplapi sata vezérlő?  :think:  (kv8 pro-n,  ha jól tudom, a déli hídba integrált)

Mert ha nem, akkor nekem is meghalt az egyik samsung vinyóm.... a másik IDE-s.

Néha elérhető néha nem, közben kattogó hangot ad ki.... lecseréltem a kábeleket újra (volt otthol bontatlan csomagolású), de nem segített....
A s.m.a.r.t. értékeket sikerült megnézzem, de ott nem jelzett hibát..
Már a bootolás elején a driver detektálásnál is egyszer látszik, egyszer nem.... Mikor elérhető a vinyó a windowsban, akkor is kb 10-15s ideig jól müködik, utána elérhetetlen. :(
"Csak egy igazság létezik. A változatai - valótlanságok."
„Az ember akkor igazán ember, amikor játszik”
F. Schiller
„azelőtt kell cselekednünk, hogy valami drasztikus és visszafordíthatatlan megtörténik, nem pedig utána, mert akkor már nem biztos, hogy kontrollálni tudjuk.”
"A kommunista időkben nem számított, hogy alkalmas vagy-e egy munkára, csak az, hogy hűséges elvtárs vagy-e. Ma ugyanez van. Csak ma nem jó elvtársnak, hanem jó barátnak kell lenned."
Zsigerbeszéd http://server1.freep...ilmek&Itemid=54

#1694 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 19. 10:17

Hogyne. De ez inkább winyó/molex csati hibána tűnik. A molex az az, amelyen keresztül a winyó kap áramot (4 gyűrűs csati, többnyire fehér sziinű). Persze lehet, hogy a sima SATA-s csatin keresztül kap áramot, akkor azt própáld meg cserélni.

#1695 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 19. 12:07

És akkor ha cserélted, utána érdemes egy HUTIL-t is lefuttatni. :)

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#1696 Felhasználó inaktív   El Kebir 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 19. 13:32

Idézet: brd - Dátum: 2005. szept. 19., hétfő - 11:17

Hogyne. De ez inkább winyó/molex csati hibána tűnik.

elkerülte a figyelmed,  én írtam, hogy mindkét kábelt cseréltem.  (az alaplapon meg áttettem a 2. sata csatlakozóra)

hutil-t is elindítottam, mikor elérte a vinyót akkor az s.m.a.r.t.-ra OK-t jelzet, de a hosszú teszt alatt folyton elvesztette majd megtalálta a vinyót, mikor éppen elérte akkor azok a tesztek jók lettek, de legtöbbször valami busy time out hibára elszállt. 

most garanciáztatom....
F. Schiller
„azelőtt kell cselekednünk, hogy valami drasztikus és visszafordíthatatlan megtörténik, nem pedig utána, mert akkor már nem biztos, hogy kontrollálni tudjuk.”
"A kommunista időkben nem számított, hogy alkalmas vagy-e egy munkára, csak az, hogy hűséges elvtárs vagy-e. Ma ugyanez van. Csak ma nem jó elvtársnak, hanem jó barátnak kell lenned."

#1697 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 19. 18:09

Nem kerülte el a figyelmem, azonban láttam már olyan gépet, ahol majdnem az összes molex csati rézgyűrűje ki volt tágulva. :) Ezenkívül olyan megoldás is létezik, hogy a molexről van átalakítva a SATA tápcsatija.

#1698 Felhasználó inaktív   XCsaCsa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 19. 22:10

80 GB-os SpinPoint , 7200rpm, 9ms, Ultra-Ata100

Erről a játékosról mit hallottatok? A tesztek szerint veszett gyors, ára is barátságos. A kérdésem, hogy halk-e és megbízható-e?

Ha nem, akkor mit ajánlatok rendszervinyónak, ebben a 15000Ft-ig kategóriában. A lényeg hogy ne SATA legyen, de mégis a lehető leggyorsabb legyen, halk, és megbízható.

Válaszotokat előre is köszönöm!

Vagy ezek?
-Samsung 80GB HDD UATA/133 7200 (SP0822N) 3 év garancia, 80GB, IDE, 7200rpm, Ultra ATA/133, 2MB puffer
-Samsung 80GB HDD UATA/133 7200 8MB PUFFER (SP0812N), 80GB, IDE, 7200rpm, Ultra ATA/133, 8MB puffer
-SEAGATE Barracuda 80 GB (7200 rpm, 2MB cache) IDE winchester
-Western Digital WD Caviar Special Edition (WD800JB) / 80 GB-os / 7200 RPM / 8 MB-os buffer

Szerkesztette: XCsaCsa 2005. 09. 19. 22:15 -kor

#1699 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 20. 12:43

Úgy tudom a Hitachi-k még jók.

Sztem a Samsunggal sincs baj. A Seagate-k is jók még mindig... WD-nek volt vmi jobb szériája, de rossz is volt (hozzácsapta a fejet leálláskor a tányérhoz, aztán el is romlott f-1 év után - ismerősnek).

Üdv!

#1700 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 20. 12:45

Idézet: El Kebir - Dátum: 2005. szept. 19., hétfő - 14:32

elkerülte a figyelmed,  én írtam, hogy mindkét kábelt cseréltem.  (az alaplapon meg áttettem a 2. sata csatlakozóra)

hutil-t is elindítottam, mikor elérte a vinyót akkor az s.m.a.r.t.-ra OK-t jelzet, de a hosszú teszt alatt folyton elvesztette majd megtalálta a vinyót, mikor éppen elérte akkor azok a tesztek jók lettek, de legtöbbször valami busy time out hibára elszállt. 

most garanciáztatom....

Hol gariztatod? Hogy állnak hozzá? Samsungos gar papírod volt?

Nekem minden lefutott, és a hosszú surface tesztnél írt ki 2 hibát, és mondta, hogy lépjek kapcsolatba a Samsung helyi disztributorával :D

Üdv!

#1701 Felhasználó inaktív   ErrOr 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 20. 13:34

Bocsi ha már volt a téma, de van egy 60 as maxtorom, amin a rendszer van és egy samsung SP2014 em amin a többi cucc. Leformáztam 60ast új rendszert kapott, viszont mintha törlődött volna minden a samsungról. 190 gigányi cucc van(volt) rajta heeeelp

#1702 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 20. 16:22

Azért adhatnál némi infót is, így kicsit "Mi a jelszó?" topic hangulata van a dolognak. :)
Pl. üresnek látszik-e, v. partíció sincs rajta, esetleg EFS be volt-e állítva, jogosultságra hivatkozik, v. ilyesmik hasznos infók lennének.

#1703 Felhasználó inaktív   El Kebir 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 20. 22:28

Idézet: Charles - Dátum: 2005. szept. 20., kedd - 13:45

Hol gariztatod?

Győri Fefonál, ott vettem, még az előző sulinetben... 3 hónapos volt.  Majd cserélik, jővő hét végefelé igérték a cserét.
F. Schiller

#1704 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 21. 10:45

Értem. Én a BF-nél...  :omg:

Üdv!

#1705 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 27. 14:18

Na valóbam hibás, BS van rajta.

Csere 120asra. :D

Üdv!

#1706 Felhasználó inaktív   -=G.I.JOE=- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 28. 17:03

Na, most lett elegem a Samsungból! Ritmikusan rezegtette a házamat, vettem hozzá egy DiskTwint, most már állandóan zúg, mintha egy motoros sárkányrepülő körözne a ház felett! Anyád!  :reklamacio: Asszem veszek egy másik WD-t, vagy egy másik Hitachit rendszernek!

#1707 Felhasználó inaktív   HBP 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 28. 21:06

Sziasztok!
Új Hdd-t készülök venni.
Természetesen körbenéztem pár forumon, topicon, tehát nem vagyok vádolható felkészületlenséggel stb.

Nincsenek nagy igényeim, a gép használata webböngészésben, honlapszerkesztésben, esetenként nagy méretű (Virtual-RAM!, de lesz sima RAM bövítés) képek nézegetésére.
Otthoni gép, semmi játék, szimuláció.

Én egy 80 GB-re gondoltam.
Mennyire javalott 8MB-s cache-el venni?
A Samsungokról több helyütt azt olvastam, átlagban halkak, de rezegnek, müveletvégzéskor vijjognak, éles hangon.
A márkában melyek a viszonylag csendesek?
Csendesebbek egy Maxtornál/Seagatenél?
Üdv: HB.P
Octeh Rhino KT333, Creative SB Live!, AMD Athlon XP 2000+, 2x Hitachi T250K 160GB, Kingstone 512 MB,NVIDIA RIVA TNT2 Ultra 32 MB, Samsung SyncMaster 750s, GoldStar CD-R CRD-8484B, HL-DT-ST RW/DVD GCC-4521B, FSP 300W
Bővebben honlapon

#1708 Felhasználó inaktív   DarkChild 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 29. 08:56

Idézet: HBP - Dátum: 2005. szept. 28., szerda - 21:06

Sziasztok!
Új Hdd-t készülök venni.
Természetesen körbenéztem pár forumon, topicon, tehát nem vagyok vádolható felkészületlenséggel stb.

Nincsenek nagy igényeim, a gép használata webböngészésben, honlapszerkesztésben, esetenként nagy méretű (Virtual-RAM!, de lesz sima RAM bövítés) képek nézegetésére.
Otthoni gép, semmi játék, szimuláció.

Én egy 80 GB-re gondoltam.
Mennyire javalott 8MB-s cache-el venni?
A Samsungokról több helyütt azt olvastam, átlagban halkak, de rezegnek, müveletvégzéskor vijjognak, éles hangon.
A márkában melyek a viszonylag csendesek?
Csendesebbek egy Maxtornál/Seagatenél?
Üdv: HB.P

A nagyobb cache - legjobb tudomásom szerint - leginkább kis méretű fájlok kezelésekor számít, ilyen esetekben gyorsabbak, mint a 2 MB-s modellek. Nagy fájloknál már nincs lényeges különbség.
Nekem egy 160 GB-s, 2 MB cache, P-ATA-s Samsung csücsül a gépben és igazából eddig semmi problémám nem volt vele. Abszolút csöndes, nem rezeg, tökéletesen végzi a dolgát... (kopp-kopp :D )
A 40 gigás Western Digital-om sokkal nagyobb zajokat tud produkálni működés közben, pedig az sem túl régi (de a lényeg, hogy jól műxik mind2 :) )
A Maxtort ne nagyon vedd számításba (egyéb okok miatt sem). A Seagate régebben igen zajos ketyeréket gyártott (van egy nekem is), az újabbakról nem tudok nyilatkozni  :rolleyes:

#1709 Felhasználó inaktív   El Kebir 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 29. 10:25

Idézet: -=G.I.JOE=- - Dátum: 2005. szept. 28., szerda - 18:03

Ritmikusan rezegtette a házamat....

Most hogy kivettem gariztatni, én is rájöttem hogy a SATA-s samsung már egy hónapja rezget... (nem túl durván, de a halk ventik mellett az volt a leghangosabb)

kb 1,5 hónapig hangtalan volt....1 hónap rezgés, azután konyec.
F. Schiller

#1710 Felhasználó inaktív   El Kebir 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 29. 10:27

Idézet: DarkChild - Dátum: 2005. szept. 29., csütörtök - 9:56

Nekem egy 160 GB-s, 2 MB cache, P-ATA-s Samsung csücsül a gépben és igazából eddig semmi problémám nem volt vele. Abszolút csöndes, nem rezeg, tökéletesen végzi a dolgát...

A PATA-s nekem is régen megvan már, és az tényleg csendes, semmi panaszom nincs rá.
F. Schiller

Téma megosztása:

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.