WD felé kacsintgatsz? Infót küldjek neked? udv fram
Milyenek a Samsung HDD-k?
Elküldve: 2002. 10. 05. 22:28
WD felé kacsintgatsz? Infót küldjek neked? udv fram
Elküldve: 2002. 10. 06. 00:10
Ha viszont az User's-ben elírás, akkor megint ott tartunk, hogy -boltban- nincs az országban Samsung vinyó.
Ez az ExelStor elég érdekes
Van nálam egy WD200BB, másfél éves, 7000+ üzemóra. Tökéletesen működik, egy dolgot leszámítva: a spindle motornak valami iszonyat borzasztó hangja van! A Maxtorok ehhez képest halkak! Nem tudom, mindegyik ilyen lesz-e egy idő után, de ha igen, WD-t se szivesen vennék, csak és csak FDB-s vincset. Mellesleg a B IV-em mint mondtam tökéletes az utóbbi időben, ki érti ezt
Elküldve: 2002. 10. 06. 01:41
idézet:
Ezt írta Csybe: Ez az ExelStor elég érdekes40Gb-nál nagyobb vincset nem akarnak gyártani?
[/quote]
Nem te vagy a célközönség, hanem a "Vargányások"![]()
Elküldve: 2002. 10. 06. 17:42
idézet:
Ezt írta fram:
Nem te vagy a célközönség, hanem a "Vargányások"[/quote]
Véleményem szerint azok se 40Gb-st vesznek már, mivel nem éri meg. Más kérdés, hogy ha az évtizedek óta a piacon jelenlevő gyártók nem tudnak elég megbízható merevlemezeket gyártani, miért pont egy kezdő cég lenne a megváltó? Persze lehet hogy ők jobban odafigyelnének...de nem hinném.
Elküldve: 2002. 10. 06. 18:07
Attól hogy maga a cég kezdő csinálhatnak jó vinyókat nem? Mert ugye a "nagyok" néha érdekes szériákkal jönnek ki...
Elküldve: 2002. 10. 06. 19:46
idézet:
Ezt írta Csybe:
Más kérdés, hogy ha az évtizedek óta a piacon jelenlevő gyártók nem tudnak elég megbízható merevlemezeket gyártani, miért pont egy kezdő cég lenne a megváltó? Persze lehet hogy ők jobban odafigyelnének...de nem hinném.[/quote]
hát azért a nagyok is tudnak jókat csinálni, hány topic van haldokló scsi vinyókról?
de nem értem IDE vinyókból mérnem csinálnak jókat...
Elküldve: 2002. 10. 06. 21:01
idézet:
Ezt írta Csybe:
Véleményem szerint azok se 40Gb-st vesznek már, mivel nem éri meg. [/quote]
Csak azoknak nem éri meg 40GB-os (vagy annál kisebb) wincset venni, aki hipp-hopp telepakolja filmmel-gamevel ...
Aki a 3 GBos wincséből is max 2 GBot használ (pl. cégeknél titkárnő és gépe), annak minek 80GBos wincs? Úgysem használja ki, inkább megspórolja azt a pénzt, amennyivel többe kerül.
udv fram
Elküldve: 2002. 10. 06. 21:14
idézet:
Ezt írta [andrej] akinek megint van gépe: De kik azok a "Vargányások"?[/quote]
Akiknek jó a "vargánya" táp is.
"Minek költsek egy frissebblágyabbjobb tápra, műxik ez az ócsó is ..."
... nem akarok ezzel megsérteni senkit sem, végülis teljesen értherő ez a fajta felhasználói hozzáállás, felhasználói szempontból.
Exelstor szolgen: Hard Drive For Entry Level PCs
Tehát akinek nem számít a sebesség, a 100GBok, viszont számít az ár (1 db hdd ára és nem a "hány Ft/MB"), azt a réteget célozzák meg ezzel a vinccsel.
udv fram
ps: remélem kiderült, mi az a "vargánya", ha mégsem, nézz körül a Pocsék Áruk Fórumában![]()
Elküldve: 2002. 10. 07. 16:44
idézet:
Ezt írta WiZARD:
hát azért a nagyok is tudnak jókat csinálni, hány topic van haldokló scsi vinyókról?
de nem értem IDE vinyókból mérnem csinálnak jókat...[/quote]
Hány topic szól egyáltalán scsi vinyókról?
Haldokló Samsung vinyóról sem hallottam még, mert abból is igen kevés van. SCSI-ből mégkevesebb SZVSZ.
Elküldve: 2002. 10. 07. 17:32
Mondom, legelöször mikor beraktam és bekapcsoltam, a kezemben fogtam és azt hittem nem pörög
Elküldve: 2002. 10. 07. 17:48
idézet:
Ezt írta Gandalf:
A lényeg az, hogy ennek a spinpoint-nak semmi hangja nincs, szvsz nem feltétlenül az átvitel nagyságára mentek rá..
Mondom, legelöször mikor beraktam és bekapcsoltam, a kezemben fogtam és azt hittem nem pörög[/quote]
Hol vetted és mennyi gari van rá? Köszi: bB
Elküldve: 2002. 10. 10. 12:31
Samsung winyok tenyleg nagyon csendesek, es szerintem a sebesseggel sincs igazan problema, nekem SP400H2 van, ez 7200-es, 40 gigas... Nameg kellemesen huvosek is, de tesztek alapjan is ezek a halk/csendes, kozepesen gyors winyok koze tartoznak...
Egy gyari hibas winyoval talalkoztam viszont, samsung ugyancsak, furan lukteto hangja volt, es ugy kezben nem is erzodott / hallatszott, de berakva, es osszerakva a gepet amolyan szinuszosan berezonaltatta... gondolom valami bibi lehet a disk "centirozasaval".... lehet az is hogy szallitas kozben kapott egy pofont... de egyebkent nincs gond vele, de nem mernek ramasolni fontos dolgokat, ki tudja mikor hal meg...
Viszont a maxtorokrol nincs jo tapasztalatom mostanaban, barati korben sorra szarnak be, nekem is szorakozik az egyik, neha nem indul be csak tobb sec-es kesessel...
Szoval remelem samsunggal nem lesz ilyen problema par evig.
Udv
www.mice007.hu
Elküldve: 2002. 10. 10. 19:16
idézet:
Ezt írta WiZARD:
de nem értem IDE vinyókból mérnem csinálnak jókat...[/quote]
Lsd. freeweb, ott pár honapja tobb SCSI vinyó is aszondta hogy viszlát, szal ha használtatnak akkor meghalnak. Amúgy gyorsan rohangálj el a megfelelő helyre SCSI vinyó ügyben, egy 10k-s ICL35-ös (asszem) IBM 36 GB-os 93+áfa. Lehet hogy "picit" több minden van benne...
Jelentem vargánya ügyben megvilágosodtam.
Elküldve: 2002. 10. 10. 21:37
idézet:
Ezt írta az egyik [andrej]:
Lsd. freeweb, ott pár honapja tobb SCSI vinyó is aszondta hogy viszlát, szal ha használtatnak akkor meghalnak. Amúgy gyorsan rohangálj el a megfelelő helyre SCSI vinyó ügyben, egy 10k-s ICL35-ös (asszem) IBM 36 GB-os 93+áfa. Lehet hogy "picit" több minden van benne...
Jelentem vargánya ügyben megvilágosodtam.[/quote]
na akkor vargányáról jut eszembe:
akinek fontos a gép... az vesz chieftec/enermax tápot vargánya helyett, és itt is "kiscit" drágább a jobb táp.
persze chieftecből is kifoghatsz rosszat, mehet tönkre murphy bejátszik, de közel se akkora az esély mint egy vargányánál.
Elküldve: 2002. 10. 10. 22:06
Elküldve: 2002. 10. 11. 13:33
idézet:
Ezt írta az egyik [andrej]:
Ez nagyon nagy igazság, deeeee hogy kapcsólódik az én írásomhoz?[/quote]
úgy hogy én montam hogy scsi vinyók megbízhatóbbak. erre jössz hogy igen de drága, és abból is megy tönkre.
erre hoztam hogy táp is ilyen. van olcsó vargánya, amiből sok hal meg és van drága chieftec enermax... amik ritkán halnak meg, de mint tudjuk soha el nem romló dolog nem létezik.
Elküldve: 2002. 10. 11. 22:27
Egyetlen észrevétel: általában az IDE és a SCSI wincseknek más a felhasználási területük, míg a vargánya és pl enermax tápoknak ugyanaz. A vargányának is illene azt a minimális szintet nyújtania, amit egy normális tápnak; IDE wincsektől nem várjuk el azt, amit a SCSI wincseknél viszont igen.
Egyébként igazad van: ha speed (teljesítmény) + megbízhatóság + 7/24 (terhelhetőség) , akkor SCSI (jó táp
udv fram
Elküldve: 2002. 11. 26. 20:14
kicsit feldobnám a témát. csatasorba állítottam ma egy "kis" SV1204H jelű cuccot. szeptemberi gyártású, és ahogy láttam elég ritka egyenlőre (nemcsak nálunk) node igazán a paraméterei és a neten olvasottak miatt bátorkodtam megvenni.
A kezdeti nehézségek (beleöszül az ember egy ilyen cucc leformázásába
Ezek alapján vélemény:
Teljesítménye egész tűrhető, a mellete lévő Desktar 60GXP-t simán hozza sebességben (bár utóbbinak nemártan egy defrag
És ami a legfontosabb: meglehetősen kedvező áru volt!
So, aki véletlen lát ilyet az ezerrel vegye meg
Így dióhéjban ennyi. Ha van kérdés jöhet.
Dave
Elküldve: 2002. 11. 27. 20:42
1., mert koreai, ezért megbzhatatlan!?
2., az ismert gyártókhoz képest új versenyző
3., árban nem annyira jó, mint a konkurencia
4., sokan megszokásból ragaszkodnak az ismert márkákhoz
Pozitívum, hogy 3 év garancia van rá, amit elvben a Samsung Mo. biztosít.
Gondolkodunk rajta, hogy kipróbáljunk néhány típust mind az 5400 rpm, mind a 7200 rpm változatokból.

Súgó
A téma zárva.