Milyenek a Samsung HDD-k?
Elküldve: 2002. 11. 27. 22:56
Elküldve: 2002. 11. 28. 01:28
idézet:
Ezt írta stinger:
Sokan idegenkednek a Samsungtól:
1., mert koreai, ezért megbzhatatlan!?
2., az ismert gyártókhoz képest új versenyző
3., árban nem annyira jó, mint a konkurencia
4., sokan megszokásból ragaszkodnak az ismert márkákhoz
Pozitívum, hogy 3 év garancia van rá, amit elvben a Samsung Mo. biztosít.
Gondolkodunk rajta, hogy kipróbáljunk néhány típust mind az 5400 rpm, mind a 7200 rpm változatokból.[/quote]
1., érdekes feltevés, miért pont a koreai? vhogy nemvágom. made in korea van az enyimen is de a mai világban ez mennyiben jelent mást egy made in singapore vagy made in thailand vagy épp made in hungary felirattól? persze szokás mondogatni hogy 1-1 helyről származó jobb de ez elenyésző... szvsz node aki még idegenkedik: nézze meg az elektronikai cuccait alaposan, megfog lepődni
2., úgytudom 1988-ban kezdtett müködni ez a csoport, ami nemrossz. főleg hogy egy nagy multi berkein belül.
3., az enyim nagyon mázlista vétel volt ezekszerintamúgy annyira vészes eltérést nemvettem észre annál az 1-2 cégnél ahol láttam de az alacsony számu behozatal miatt jól látszik az árkülönbség
4., igen, ez teljesen így van. nekem sem volt egyszerű elszakdni ettől
gari: kerek 1 év járt nekem, tehát nemlehet jóba a nagyker a Samsung Magyarországgal
Dave
Elküldve: 2003. 10. 24. 02:48
Szuksegem lenne egy NAGYON halk, huvos hdd-re. 5400-es 80gigas Samsungra gondoltam. Esetleg 80-as 5400-es Seagate.
Van ezekkel valakinek tapasztalata?
Elküldve: 2003. 10. 24. 08:50
Elküldve: 2003. 10. 24. 08:54
Sebességet nem mértem, a netes tesztek alapján jó (az új Hitachi gyorsabb nála, bár abból mindenhol SATA-t teszteltek míg a Samsungból csak ATA133-at). Mondjuk én ki tudom várni amennyivel lassabb
Ha tud valaki 30e alatt 3 év garos, hasonló paraméterekkel bíró vinyót, szóljon.
Elküldve: 2003. 10. 24. 10:22
idézet:
Ezt írta H A M M E R:
winchester t, hasznaltan? soha! ki tudja milyen korulmenyek kozott elt elozo eleteben. pl: Ha mobil rackben volt az mar eleve nem tul elonyos[/quote]
Szerintem meg az. Túlnyomórészt a mai rack-ekben van hűtés, és tán a használat közben nem sült bele a vinyó a gép belsejébe, ahol amúgy is egymást fűti a proci, videokártya, satöbbi... SZVSZ a rack csak jó lehet. Mellesleg a használt vinyó már bizonyított, persze látatlanban nem szabad megvenni. (Igaz, én is tettem már ilyet, de nem fürödtem be, igaz, ismerős boltostól vettem.)
Elküldve: 2003. 10. 24. 10:30
Elküldve: 2003. 10. 24. 18:34
létezik a Samsunghoz is vmilyen "acoustic management" progi, mint pl. az IBM/Hitachihoz? :confused:
- It's artificial?
- Of course it is.
- Must be expensive.
- Very.
Elküldve: 2003. 10. 24. 19:12
Elküldve: 2003. 10. 24. 19:40
Linux operációs rendszeren csak kiadod a megfelelő parancsot és már el is halkult a vinyód vagy felhangosodott.
Elküldve: 2003. 10. 24. 20:38
idézet:
Ezt írta Virág elvtárs:
Én most vettem egy SP1614N-t (SpinPoint80, 8MB cache, 7200rpm, 160GB).Tényleg halk, csak a seek hangot lehet hallani. Egy BarracudaIV volt az elődje, én igazából nagy hőmérséklet különbséget nem vettem észre a két HDD között.
Sebességet nem mértem, a netes tesztek alapján jó (az új Hitachi gyorsabb nála, bár abból mindenhol SATA-t teszteltek míg a Samsungból csak ATA133-at). Mondjuk én ki tudom várni amennyivel lassabb. Pláne, hogy közel 10e Ft-al olcsóbb volt, mint a Hitachi SATA 160GB-osa (az IDE-snél meg 5e-el, azaz közel 20%-al).....
Ha tud valaki 30e alatt 3 év garos, hasonló paraméterekkel bíró vinyót, szóljon.[/quote]
Ha jót akarsz, inkább nyomass rá valamilyen formátumú winyóhűtőt!!Egyébként nem tudok jobbat olcsón. A Nero szerint egyébként ~30,000 KB/s a sebessége az enyémnek!
![]()
![]()
Elküldve: 2003. 10. 25. 19:18
Meg lehet kérdezni Te hol vetted 30e alatt????
Én is vennék.....(igaz én a SP1213N 120GB 8MB
cache-est néztem ki magamnak, de ha lehetne akkor inkább ezt....)
Üdv:Arsen
[ 2003. október 25.: arsenlupin szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 10. 25. 20:51
idézet:
Ezt írta probalaci:
160 gigás 7200-es nincs valakinek? az mennyire hangos?
létezik a Samsunghoz is vmilyen "acoustic management" progi, mint pl. az IBM/Hitachihoz? :confused:[/quote]
Igen, van a Samsungnak is ilyen programja.
A 160-as Samsung vinyóm nagyon halk, halkabbnak tűnik mint a Seagate 7200.7-es, viszont érezhetően remeg, berezgeti a házat. Amúgy gyors, nem melegszik, szuper.
Elküldve: 2003. 10. 25. 20:55
idézet:
Ezt írta UnConnecteD:
Akinek volt mar Seagate Barracuda es Samsung, az meg tudna mondani, melyik a halkabb ?[/quote]
Jó kérdés. Van mindkettő, de sok kül. nincs köztük. Talán a Samsung kicsivel halkabb, a kerregése pedig mélyebb, számomra kevésbé feltűnő.
Elküldve: 2003. 10. 25. 20:57
idézet:
Ezt írta BigBear:
A 160-as Samsung vinyóm nagyon halk, halkabbnak tűnik mint a Seagate 7200.7-es, viszont érezhetően remeg, berezgeti a házat. Amúgy gyors, nem melegszik, szuper.[/quote]
Úgy tapasztalom, hogy mindenki elégedett a Samsung winchesterével, mert jó, olcsó, halk, gyors stb. Igazából csak arra lennék kívácsi, hogy van-e olyan, aki nincs vele megelégedve?? :confused: Szerintem nagyon profi minőség/ár/teljesítmény szempontjából.![]()
//Off | Samsung: csak így tovább!!//
Elküldve: 2003. 10. 25. 21:36
idézet:
Ezt írta Rhino666:
Úgy tapasztalom, hogy mindenki elégedett a Samsung winchesterével, mert jó, olcsó, halk, gyors stb. Igazából csak arra lennék kívácsi, hogy van-e olyan, aki nincs vele megelégedve?? :confused: Szerintem nagyon profi minőség/ár/teljesítmény szempontjából.![]()
//Off | Samsung: csak így tovább!!//[/quote]
A Samsung P80 még elég új széria, és elég kevés user használja. Kell még pár hónap mire elterjed, és kiderül hogy mennyire megbízható.
Eddig egy meghibásodásról olvastam a magyar neten, pozitív hogy az adatok lementhetőek maradtak.
[ 2003. október 25.: tamas13 szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 10. 25. 21:40
idézet:
Ezt írta tamas13:
A Samsung P80 még elég új széria, és elég kevés user használja. Kell még pár hónap mire elterjed, és kiderül hogy mennyire megbízható.
Eddig egy meghibásodásról olvastam a magyar neten róla, pozitív hogy az adatok lementhetőek maradtak.[/quote]
Ez nagyon jó hír. Egyébként egyszer leejtettem, egyszer bent volt egy tápeldurranásnál és már fejjel lefelé is használtam. Ezek után annyi, hogy ki/bekapcsolásnál kattog, és ha nagyon tele van egy partíció, akkor hangosan kerreg. (lehet, hogy ez azelőtt is így lett volna? :confused: ) Na ehhez mit szóltok?![]()
Elküldve: 2003. 10. 25. 22:44
idézet:
Ezt írta BigBear:
[/quote]
hol lehet ezt megnézni/letölteni? :confused:
- It's artificial?
- Of course it is.
- Must be expensive.
- Very.
Elküldve: 2003. 10. 25. 23:35
idézet:
Ezt írta arsenlupin:
Meg lehet kérdezni Te hol vetted 30e alatt????![]()
![]()
Én is vennék.....(igaz én a SP1213N 120GB 8MB
cache-est néztem ki magamnak, de ha lehetne akkor inkább ezt....)
][/quote]
Az ár nagyker nettó. Egyébként a HRP-ben vettem, talán egyszer Sulinetbe is bekerül.
Elküldve: 2003. 10. 26. 08:49

Súgó
A téma zárva.