HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyenek a Samsung HDD-k? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyenek a Samsung HDD-k? Értékeld a témát: -----

#261 Felhasználó inaktív   ger111 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 01. 18. 12:01

Hi!

Épp most cseréltem egy gépben samsung SV3002H 30GB hdd-t
2 év körüli, mediam*rktban vásárolt gépből.

Nem pörög föl, csak minden huszadik bekapcsolásra.

Most hurcolászós vinyónak használom, de rém idegesítő így használni..
egyébként halk, főleg mikor nem pörög föl :)

#262 Felhasználó inaktív   ^Sunrise^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 01. 18. 12:38

Az egyik 120-as Samsungom eleg erdekes dolgot muvelt par alkalommal. :eek:
Tulajdonkepp menetkozben eltunt a vinyo a rendszerbol, rebootnal pedig a HDD autodetectnel a nevene egy csomo . , szerepelt. Gep kikapcs, kabeleket lerantom, majd visszadugom, gep elindit, es tokeletes a vinyo. Samsungom diag. progijat lefuttattam, semmi hibat nem talalt, adatvesztes se tortent rajta. 1 honap alatt, miota megvan egcsinalta ezt kb 2-3 alkalommal, szoval nem rohannek vele szervizbe egybol. Persze az se biztos, hogy hibas a vinyo, de tippem nincs mitol csinalhatta. :confused:
÷ Gigabyte N650SLI-DS4 ÷ Intel C2D E2140 1.6@3Ghz ÷ Kingmax 4GB DDR2-800 ÷ Sapphire X1950XT 256MB ÷ Western Digital 250GB + Hitachi 500GB ÷ LG-H42L/LG-4163B ÷ Enermax Noisetaker 475W ÷ Lian Li PC-V1200B ÷ Samsung 40" LE40R72B ÷

Passzív vízhűtés lépésenként, képekben

#263 Felhasználó inaktív   richies 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 18. 14:47

sunrise: a kábeled lesz rossz, nekem is akkor irt ki krix-kraxokat soxor, cseréld ki!!!

valentine: msi (k7n delta,nforce2), de mondom, maxtorral emg ata-6 volt.... ,s lehet sp1 kelelne? bár nem hinném
all bitches

#264 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 18. 18:29

.

[ 2004. január 25.: bolic77 system szerkesztette a hozzászólást ]
Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!

#265 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 18. 18:47

.

#266 Felhasználó inaktív   ^Sunrise^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 18. 23:57

idézet:
Ezt írta richies:
sunrise: a kábeled lesz rossz, nekem is akkor irt ki krix-kraxokat soxor, cseréld ki!!!

valentine: msi (k7n delta,nforce2), de mondom, maxtorral emg ata-6 volt.... ,s lehet sp1 kelelne? bár nem hinném
[/quote]

Akkor viszont az az erdekes dolog, hogy a kabel masik agan levo vinyoval miert nincs gond? :confused:
÷ Gigabyte N650SLI-DS4 ÷ Intel C2D E2140 1.6@3Ghz ÷ Kingmax 4GB DDR2-800 ÷ Sapphire X1950XT 256MB ÷ Western Digital 250GB + Hitachi 500GB ÷ LG-H42L/LG-4163B ÷ Enermax Noisetaker 475W ÷ Lian Li PC-V1200B ÷ Samsung 40" LE40R72B ÷

Passzív vízhűtés lépésenként, képekben

#267 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 19. 14:31

idézet:
Ezt írta Moe:

Csak ez meg lelassítja, nem? Én kipróbáltam: 14-ről 22 msec-re ment fel a seek time. De tényleg totál halk lesz tőle, az off és fast beállítás között viszont nincs érzékelhető különbség hangban.
[/quote]

amikor en kikapcsoltam, alig lett gyorsabb... igy szemre meg nem tunik lassabbnak mint a seagatem volt (bcuda4). sajatmagahoz sem veszes... es a csend nekem sokkal tobbet er.

de hulyeseg is igy osszehasonlitani a vinyokat sebessegileg es "hangilag": vmelyiken be van nyomva, valamelyiken nincs az am. igy sincs jelentos elteres, ugy pedig meg akkora se lenne. megbizhato legyen :)

#268 Felhasználó inaktív   Nigel 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 19. 23:22

idézet:
Ezt írta richies:
hi
vetet m160 as 8 megás ata 133-as samsungot
s csak ata 100 on megy
friss xp
s az alaplapom tudja ata 133-at
kábel 80 eres
mi lehet a baj?
legujabb driverek, minden
[/quote]

Nézd meg a [url="http://"http://www.samsung.com/Products/HardDiskDrive/utilities/attach_file/hutil_creator.exe"]Samsung HDD Utility[/url]-vel, hogy mennyire van limitálva az ATA. Pl. SV1604N max ATA-100 volt default.
"There's a statistical theory that if you gave a million monkeys typewriters and set them to work, they'd eventually come up with the complete works of Shakespeare. Thanks to the Internet, we now know this isn't true." Ian Hart

#269 Felhasználó inaktív   joey121 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 01. 20. 14:12

idézet:
Ezt írta Chreex:

Hmmmm... Nekem is u.ez van, de a fejét elég hangosan vakarja még Linux/ReiserFS alatt is. Ezelőtt volt egy 20 gigás Maxtorom, aminek már az alapzaja is elviselhetetlen volt, de annak nem volt vakaró hangja Reiserrel. Vajon miért? :confused:
[/quote]
Hi

Ne haragudj tudatlanságomért, de szeretném megtudni, hogy mi az összefüggés a vinyo hangja és a használt fs között... Azt esetleg el tudom képzelni, hogy kevesebb fejmozgással olvashat ReiserFS-ről mint pl FAT32-ről de ha volna egy korrekt magyarázatod azt szívesen meghallgatnám!

üdv:joey

;)

#270 Felhasználó inaktív   dlt 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 20. 22:00

Sziasztok!

A közeljövôben szeretnék egy 80 GB-os vinyóra beruházni, de nem tudok dönteni! Jelenleg egy Seagate Barracuda 7200.7 típusú vinyóm van, amivel teljesen elégedett lennék, ha nem adna ki néha fura hangokat... Olvastam, hogy ezek a Samsungok csendes jószágok, de nem vált számomra egyértelm?vé, hogy ezalatt pontosan mit kell érteni? Vagyis az rendben van, hogy csendesen jár, de mennyire zajos írás/olvasás közben? Járt már nálam olyan Maxtor vinyó (Diamond 9 ha jól írom), ami csendesen üzemelt egészen addig amíg nem kellett megmozdulnia a fejnek: ilyenkor majd szétrázta a házam! :( Nah ez cserélôdött be egy nap után a jelenlegi Seagatere. Olvastam néhány hozzászólót (ebben a topicban), akiknek hasonló véleményük van a Samsungokról is, legalábbis zaj terén... Szeretnék megkérni néhány tulajt, hogy foglaljon állást ezzel kapcsolatban...
Jahh és még valami: nem szeretnék semilyen szoftvert feltelepíteni a vinyó használatához(WinXP)! Jól vettem ki, hogy 80GB-nál erre nincs is szükség???

Köszi!

#271 Felhasználó inaktív   IThomas 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 20. 23:02

idézet:
Ezt írta dlt:
Sziasztok!

A közeljövôben szeretnék egy 80 GB-os vinyóra beruházni, de nem tudok dönteni! Jelenleg egy Seagate Barracuda 7200.7 típusú vinyóm van, amivel teljesen elégedett lennék, ha nem adna ki néha fura hangokat... Olvastam, hogy ezek a Samsungok csendes jószágok, de nem vált számomra egyértelm?vé, hogy ezalatt pontosan mit kell érteni? Vagyis az rendben van, hogy csendesen jár, de mennyire zajos írás/olvasás közben? Járt már nálam olyan Maxtor vinyó (Diamond 9 ha jól írom), ami csendesen üzemelt egészen addig amíg nem kellett megmozdulnia a fejnek: ilyenkor majd szétrázta a házam! :( Nah ez cserélôdött be egy nap után a jelenlegi Seagatere. Olvastam néhány hozzászólót (ebben a topicban), akiknek hasonló véleményük van a Samsungokról is, legalábbis zaj terén... Szeretnék megkérni néhány tulajt, hogy foglaljon állást ezzel kapcsolatban...
Jahh és még valami: nem szeretnék semilyen szoftvert feltelepíteni a vinyó használatához(WinXP)! Jól vettem ki, hogy 80GB-nál erre nincs is szükség???

Köszi!
[/quote]

A mostani vinyodnal halkabb lesz az tuti.Nem kell hozza semmilyen szoftver.Nem csak a porges halk,de a fej mozgasat sem lehet hallani.
Real Eyes Realize Real Lies!!!

#272 Felhasználó inaktív   richies 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 20. 23:31

szinte kúúszik a vákuumban :)))
all bitches

#273 Felhasználó inaktív   bbeke 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 21. 00:44

Samsung SP1203N / 120.0GB / 7200rpm (PALO)

Ma vettem. BIOS SMART hibát írt ki rá. XP nem tudta formázni. PQ8-cal leformáztam. Ezután meg a telepítésbe halt bele a win. Hangos kattogások/kerregések közepette szenvedett egy darabig, aztán a telepítő ki is írta a hibát. :confused:

Holnap viszem vissza.

Ja, a kiszerelés után jött az újabb meglepi. Tűz forró volt a winyó !!! Ennyire még nem láttam másikat felmelegedni. Nem tudtam az IDE kábelt sem lehúzni míg ki nem hült! :o

Tesz mobo: ECS KT600-A (szintén ma vásárol), kábel: nemtommilyen ATA-100-as rollkábel.

#274 Felhasználó inaktív   bbeke 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 21. 00:46

idézet:
Ezt írta IThomas:

A mostani vinyodnal halkabb lesz az tuti.Nem kell hozza semmilyen szoftver.Nem csak a porges halk,de a fej mozgasat sem lehet hallani.
[/quote]

Ja, ehhez annyit, h bekapcsoláskor/resetkor nekem kattan kettőt olyan 'közepesen hangosan'. Bár lehet, h csak azért mert egy gyári hibásat fogtam ki.

#275 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 21. 02:31

.

#276 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 21. 02:32

.

#277 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 21. 02:34

.

#278 Felhasználó inaktív   IThomas 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 21. 10:22

idézet:
Ezt írta bbeke:

Ja, ehhez annyit, h bekapcsoláskor/resetkor nekem kattan kettőt olyan 'közepesen hangosan'. Bár lehet, h csak azért mert egy gyári hibásat fogtam ki.
[/quote]

Bekapcsolaskor teljesen normalis,mindegyik vinyo kattan,ugyanis ekkor ugrik ki a fej a lemezek fole.Mondjuk ujrainditasnal mar eleg erdekes a dolog,akkor nem kene,nekem nem is kattan,csak bekapcsolasnal.Regebben olvastam hogy az nforce-os alaplapok eroszeretettel csinaltak(csinaljak),hogy resetnel ki-be kapcsoljak a vinyot,ami ugye nem tul egeszseges.Nem lehet hogy nalad is ez all fenn?
Real Eyes Realize Real Lies!!!

#279 Felhasználó inaktív   Csoszi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 21. 10:48

idézet:
Ezt írta dlt:
Sziasztok!

A közeljövôben szeretnék egy 80 GB-os vinyóra beruházni,...

Köszi!
[/quote]

Nyugodtan vedd meg a Samsungot! Én is pár napja vettem egy SP0802N jelűt (80GB), és tényleg nincs szinte semmi hangja, sem üresjáratban, sem íráskor/olvasáskor. Két Barracuda IV van mellette (amik ugyebár elég csendes jószágok, a 7200.7 azért számottevően hangosabb a IV-nél), és azoknál is jóval csendesebb. Seek hangja is sokkal kisebb, mint a Seagateké, csak valami kis diszkrét zizegést lehet hallani, ha dolgozik. A Seagate ehhez képest géppuskaropogás és ágyútűz. Valamint nem csinálja a Seagatekre jellemző, néha elég idegesítő background scan-t. És ráadásul még jéghideg is.

Más. Speedfan 4.07 szerint partícionálás előtt a fittness 100%, part. és formázás után ugyanúgy 43% lett, mint a Seagateké :confused: . Tudom, hogy a Barracudánál nem kell vele foglalkozni, de azért mégis...

#280 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 01. 21. 12:00

idézet:
Ezt írta dlt:
Sziasztok!

Köszi!
[/quote]

a seagateken van am a maxtorokon meg nincs... kapcsold be, es semmivel sem lesz hangosabb.

Téma megosztása:

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.