HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyenek a Samsung HDD-k? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyenek a Samsung HDD-k? Értékeld a témát: -----

#921 Felhasználó inaktív   Bird-Of-Prey 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 07. 17. 12:20

prószáld ki egy másik gépben ha van rá lehetőséged... -haveROCK, buli, Fanta...  :)  -elnézést de még mindíg hegyalja fesztivál....  :D -

ha ott is produkálja az "érdekes hangokat" akkor gyorsan irány a bolt ahol vetted.....
Nem állhatunk meg, ez denevérország....

#922 Felhasználó inaktív   Sricsi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 07. 17. 17:43

Ma akartam Linuxot telepíteni a vinyóra, a telepítés mindig ugyanannál a fájlnál megállt (a vinyó elszállt). A DVD-t -ahonnan telepítettem a Linuxot- elleőriztem, és nem hibás. Mikor RESET-tel újraindítottam a gépet, az BIOS nem ismerte föl a vinyót, viszont ha kikapcs, és újra be, akkor mindig egyből felismeri.
Egyébként nem tudom, hogy más hall-e kattanó hangot, mikor gépet bekapcsolja.

#923 Felhasználó inaktív   vasste 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 17. 17:50

Idézet: Sricsi - Dátum: 2004. júl. 17., szombat - 18:43

Ma akartam Linuxot telepíteni a vinyóra, a telepítés mindig ugyanannál a fájlnál megállt (a vinyó elszállt). A DVD-t -ahonnan telepítettem a Linuxot- elleőriztem, és nem hibás. Mikor RESET-tel újraindítottam a gépet, az BIOS nem ismerte föl a vinyót, viszont ha kikapcs, és újra be, akkor mindig egyből felismeri.

Bár én a Smasungokat nem preferálom, ismerősöm is aggódik amiatt, hogy bekapcsolás után rendszeresen kattog a vinyó. Most fél éves neki, és még nincs semmi baja, úhygogy szerintem normális dolog.

#924 Felhasználó inaktív   probalaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 17. 22:19

Idézet: Sricsi - Dátum: 2004. júl. 17., szombat - 18:43

nekem is kattan egyet-kettőt az indításnál, de szvsz ez teljesen normális.
- Do you like our owl?
- It's artificial?
- Of course it is.
- Must be expensive.
- Very.

#925 Felhasználó inaktív   Sricsi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 07. 18. 16:06

Akkor biztosan amiatt szokott kattogni a leállásakor, mert a BIOS olyankor próbálja felismerni, de sikertelenül. Csak tudnám, hogy ez mitől van!
Van egy progi, SMART IDE Guardian, az 42°C-osnak mutatja a vinyót, az sztem. még nem túl magas.

#926 Felhasználó inaktív   cons 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 18. 22:42

Idézet: Sricsi - Dátum: 2004. júl. 18., vasárnap - 17:06

........
Van egy progi, SMART IDE Guardian, az 42°C-osnak mutatja a vinyót, az sztem. még nem túl magas.

Nekem SP1614C - m van (160-as Sata) Speedfannal mérve 27°C-os (de 30-ra is fel megy néha) (két rackhűtő van előtte 5,25-ös helyen)

Kattogást nem ad ki (ill. nem hallok  :D )

Nekem is Siliconos telepítőm van (sata kártyához,de nekem is 3¤-ra sikerült rátelepítenem a windows-t, floppyra kellett kitenni a non-raid telepítőjét és F6 utána telepíteni - winCD-t be és már ment is  ;) )

#927 Felhasználó inaktív   Sricsi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 07. 19. 05:27

Szerintem legalább 50°C-ig bírnia kellene.  Csak esetleg egy kis sebességvesztés léphetne fel emiatt.

#928 Felhasználó inaktív   Csoszi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 19. 08:51

Szombaton picit megijedtem. Másolok kb. 1 gigányi anyagot a 3 hetes SP1203N-re, a közepe táján vindóz kék képernyő, panaszkodik, hogy nem tud írni a meghajtóra, hibás szektorok, blablabla. Billentyűleütésre visszaadja a Total Commandert. Másolást előbb megszakítom, majd újraindítom: minden megy rendesen. Másolás után gép újraindít, Hutil-t lefuttatom, teljes felületteszt, minden OK. Gép újraindít, win panaszkodik, hogy a meghajtón hibás szektorok vannak, és hogy mindenáron scandisc felülettesztet akar futtatni. Ám legyen, éjszaka lefut a teljes scandisc, hibát nem talált. Smart is rendben a Speedfan szerint.
Most akkor ez mi volt :confused: ??? Valakinek van valami ötlete? Féljek?
A HDD egy Silicon Image chipes Kouwell 571B kártyán lóg. Egy kiterjesztett FAT32 partíció, Win98SE (tudom, merész vagyok, majd egyszer beújítok egy XP-t -> go NTFS). Tuning semmi.

Szerkesztette: Csoszi 2004. 07. 19. 08:52 -kor

#929 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2004. 07. 19. 10:23

Idézet: Csoszi - Dátum: 2004. júl. 19., hétfő - 7:51

A HDD egy Silicon Image chipes Kouwell 571B kártyán lóg. Egy kiterjesztett FAT32 partíció, Win98SE (tudom, merész vagyok, majd egyszer beújítok egy XP-t -> go NTFS). Tuning semmi.

Akkor kártya drivereinél nézz körül, nekünk NT alatt szívózott ilyenekkel egy régi driver miatt.
Make love not Wor.

#930 Felhasználó inaktív   Csoszi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 19. 10:44

A kártya úgy másfél éves, a gyári CD-n lévő driver van fenn, eszközkezelőben korrekten jelenik meg, semmi hiba.  Jelenleg az elsődleges csatornán lóg egy Barracuda IV (master), a másodlagoson van a Samu (slave) és egy rack (master).  Eddig semmi gebasz nem volt, egyik meghajtóval sem. Esetleg IDE kábel hiba?

#931 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 20. 12:41

de imho lehetett akar kontakthiba is valamelyik kabelen.
nemtom, de errefe az a leggyakoribb hiba, es tele van a hoczipom a sz@rszemethulladek csatlakozokkal amik a tapokon-vinyokon-idekabeleken-akarhol vannak :rolleyes:

ha bizergalod a madzagokat mukodes kozben (csak bokodd, ne huzd ki, az tuti bajt fog csinalni...), normalisan viselkedik?

szerk: latom, mas is gondolt effelere :)

Szerkesztette: alvaro 2004. 07. 20. 12:43 -kor

Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#932 Felhasználó inaktív   justman 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 31. 15:25

Az X-bits labs tesztelte az új Samut, illetve az egész Samu családot, eléggé el volt ájulva... :up:

#933 Felhasználó inaktív   Sricsi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 08. 01. 06:16

Nemrég említettem, hogy van egy 160GB-os Samsung IDE vinyóm, ami időnként leállt, úgy, hogy utána a BIOS sem ismerte föl, csak a gép lekapcsolása, majd újra bekapcsolása után. A boltban, ahol vettem, azt mondták, hogy biztosan rossz, vigyem oda vissza, és ott megnézik, hogy valóban annak van-e baja. Egy hétre rá telefonáltam, és azt mondták, hogy még semmi baját nem találták, pedig sok adatot másoltak már rá. Aztán megint 5 nap múlva kellett érdeklődni, hogy akkor mehetek-e érte (mivel nincs hibája), erre azt mondták, hogy írási hibát fedeztek fel, elviszik a szervízbe. Na, most evvel 2 hét elment feleslegesen, szerencse, hogy van még egy régi vinyóm is, amit tudok használni (nagy nehezen.
A szervízben szerintetek mit lehet a vincseszterrel kezdeni?

#934 Felhasználó inaktív   tono2 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 08. 06. 14:21

Remélem johelyen teszem fel a kérdést.

2 samsung vinyo 1 ide kábelen miért nem müxik akár hogy jumperelem .Más párositással tőkéletesek, és külön kábelen is remekül müködnek.

#935 Felhasználó inaktív   Bird-Of-Prey 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 06. 14:42

Idézet: Sricsi - Dátum: 2004. aug. 1., vasárnap - 5:16

Nemrég említettem, hogy van egy 160GB-os Samsung IDE vinyóm, ami időnként leállt, úgy, hogy utána a BIOS sem ismerte föl, csak a gép lekapcsolása, majd újra bekapcsolása után. A boltban, ahol vettem, azt mondták, hogy biztosan rossz, vigyem oda vissza, és ott megnézik, hogy valóban annak van-e baja. Egy hétre rá telefonáltam, és azt mondták, hogy még semmi baját nem találták, pedig sok adatot másoltak már rá. Aztán megint 5 nap múlva kellett érdeklődni, hogy akkor mehetek-e érte (mivel nincs hibája), erre azt mondták, hogy írási hibát fedeztek fel, elviszik a szervízbe. Na, most evvel 2 hét elment feleslegesen, szerencse, hogy van még egy régi vinyóm is, amit tudok használni (nagy nehezen.
A szervízben szerintetek mit lehet a vincseszterrel kezdeni?

elvileg ha garanciális -ami valószínűleg az mert ugy tudom hogy 160GB-os 3 éve még nem volt- akkor garanciális cseréről kellene kommunikálni velük....

#936 Felhasználó inaktív   Bird-Of-Prey 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 06. 14:43

Idézet: tono2 - Dátum: 2004. aug. 6., péntek - 13:21

Remélem johelyen teszem fel a kérdést.

2 samsung vinyo 1 ide kábelen miért nem müxik akár hogy jumperelem .Más párositással tőkéletesek, és külön kábelen is remekül müködnek.

milyen winchesterek, milyen kábelen milyen chipset? tuning van? triviális ugyan, de tápegység?

#937 Felhasználó inaktív   tono2 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 08. 06. 14:54

Idézet: Bird-Of-Prey - Dátum: 2004. aug. 6., péntek - 13:43

milyen winchesterek, milyen kábelen milyen chipset? tuning van? triviális ugyan, de tápegység?

2db 120gb, tuning nincs,sima lapos ide kábel, táp 400w-os
lapot nem tudom pontosan mert egy jobaráté  epox.. 8000?

#938 Felhasználó inaktív   Bird-Of-Prey 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 06. 15:08

Idézet: tono2 - Dátum: 2004. aug. 6., péntek - 13:54

2db 120gb, tuning nincs,sima lapos ide kábel, táp 400w-os
lapot nem tudom pontosan mert egy jobaráté  epox.. 8000?

kábelt kipróbáltár már másikat? BIOS beállítások? próbáld meg a BIOS-t defaultra állítani és ugy restartolni.. de a BIOS-ban bedetektálta őket, csak a win nem látja vagy már system bootkor sem?

#939 Felhasználó inaktív   tono2 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 08. 06. 15:22

Idézet: Bird-Of-Prey - Dátum: 2004. aug. 6., péntek - 14:08

kábelt kipróbáltár már másikat? BIOS beállítások? próbáld meg a BIOS-t defaultra állítani és ugy restartolni.. de a BIOS-ban bedetektálta őket, csak a win nem látja vagy már system bootkor sem?

ha bármilyen másik vinyoval v cd/dvd rakom párba öket tökéletssen müdnek.
Olyan minha egymás nem szeretnék

#940 Felhasználó inaktív   T@nk 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 08. 07. 19:55

Na, én is samsung 80 Gb Pata 7200 vinyó tulajdonos lettem.
Megosztanám a tapasztalataimat.
Összehasonlitási alapom egy 1éves 80 Gb Maxtor DM 9 vinyó.

Hangosság:Mindkét vinyó acustic managmentel lekezelve. A maxtor egyértelmüen halkabb.
A motorzaj és seek tekintetében is (maxtornál a seek-elést gyakorlatilag nem lehett halanni)  halkabb, és a samsung kicsit rezonál is.

Gyorsaság:Kb egyforma gyorsaságuak (picit azért a maxtor gyorsabb  ;) )

Összeségében a Maxtor nekem kicsivel jobban tetszik ,de maxtorokat ismerve lehett, hogy jövő héten már nem mükődik  :D

Téma megosztása:

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.