HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyenek a Samsung HDD-k? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyenek a Samsung HDD-k? Értékeld a témát: -----

#961 Felhasználó inaktív   Csoszi 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 08. 31. 07:37

Idézet: Bob Rooney - Dátum: 2004. aug. 30., hétfő - 16:53

Ha lefuttatom a HUtil full felülettesztjét, akkor nem törlődnek adataim, ugye? (Nekem is kezd kattogni. Enermax 400W)

Bátran lefuttathatod, nem fog törlődni semmid. Én is csináltam már egy SP1203N-en.

Szerkesztette: Csoszi 2004. 08. 31. 07:37 -kor

#962 Felhasználó inaktív   Sricsi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 09. 01. 05:50

Üdvözlet!
Van egy 160GB-os Samsung vincseszterem (sulinetes), és olyan problémával küzködök vele, hogy időnént leáll, pl. egy Linuxot sem tudok rá feltenni, Reset után BIOS nem ismeri fel. Aztán a szervízben volt kb. 4 hétig, és mire végre visszakaptam, szomorúan (inkább dühösen) állapítottam meg, hogy semmi sem változott, most is ogyanolyan hibásan működik, mint ezelőtt. Viszont: miután kivettem a nevezetes vinyót a gépből, és a régi Maxtoromról indítottam a Windowst, egyből mutatta magát az Asus Probe nevű progi, ami szerint a feszültségértékek magasak, a 3,3V az 4V körüli, a 12V pedig 15V lett. Kikapcsoltam, aztán újraindítás után visszaállt minden normál értékűre. Nos, arra gondoltam, hogy ez a kilengés nem-e a Samsung vinyó hatására következett be, vagyis talán nagyon megterhelte a vinyó a tápot; és amiatt voltak a magasak az értékek. Szóval, nem-e a táp a hibás, vagy kevés (Codegen 300W)?
Aiknek van ötlete, annak előre is köszönöm!

#963 Felhasználó inaktív   bigsee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 01. 20:30

Idézet: Sricsi - Dátum: 2004. szept. 1., szerda - 6:50

Üdvözlet!
Van egy 160GB-os Samsung vincseszterem (sulinetes), és olyan problémával küzködök vele, hogy időnént leáll, pl. egy Linuxot sem tudok rá feltenni, Reset után BIOS nem ismeri fel. Aztán a szervízben volt kb. 4 hétig, és mire végre visszakaptam, szomorúan (inkább dühösen) állapítottam meg, hogy semmi sem változott, most is ogyanolyan hibásan működik, mint ezelőtt. Viszont: miután kivettem a nevezetes vinyót a gépből, és a régi Maxtoromról indítottam a Windowst, egyből mutatta magát az Asus Probe nevű progi, ami szerint a feszültségértékek magasak, a 3,3V az 4V körüli, a 12V pedig 15V lett. Kikapcsoltam, aztán újraindítás után visszaállt minden normál értékűre. Nos, arra gondoltam, hogy ez a kilengés nem-e a Samsung vinyó hatására következett be, vagyis talán nagyon megterhelte a vinyó a tápot; és amiatt voltak a magasak az értékek. Szóval, nem-e a táp a hibás, vagy kevés (Codegen 300W)?
Aiknek van ötlete, annak előre is köszönöm!

Mi a kérdés?

Ez?

Szóval, nem-e a táp a hibás, vagy kevés (Codegen 300W)?

Vinyó próba másik gépben, egy TÁP beszerzése (minimum DTK) és újra próba. Sztem Nálad nem a vinyó körül kéne szaglászni, hanem táp, alaplap (milyen?), stb... Időnként leállás is lehet táp problem.

Szerkesztette: bigsee 2004. 09. 01. 20:31 -kor

GA-990FXA-UD3*FX4100*HD6950 2 GiB*Vengeance DDD3-1866 8GiB kit*X-FI ExtremeMusic*L22W-6SA*HyperX 120*5000AAKS*10EACS*GSA-H62N*DeathAdder3,5*ip4200*A800 X-Touch*X-530*VA8000BWS*BQ DP Pro10 550 W

#964 Felhasználó inaktív   Sricsi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 09. 02. 05:15

Idézet: bigsee - Dátum: 2004. szept. 1., szerda - 19:30

Mi a kérdés?

Ez?

Vinyó próba másik gépben, egy TÁP beszerzése (minimum DTK) és újra próba. Sztem Nálad nem a vinyó körül kéne szaglászni, hanem táp, alaplap (milyen?), stb... Időnként leállás is lehet táp problem.

Hát igen, az volt a kérdés, hogy mi lehet a probléma.  :)
A vinyót a jövő héten majd elviszem a suliba, és majd ott is tesztelem.
Az alaplap pedig Asus A7N8x Deluxe. Igazából sem az alaplappal, sem a táppal nincs semmilyen problémám, mialatt nincs bent a Samsung vinyó... :confused:

#965 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 09. 06. 15:25

Talán mert még 1 vinyó esetén a táp már nem bírja krafttal, erre nem gondoltál? :idea:

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#966 Felhasználó inaktív   lenbazso 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 07. 10:53

Én se vagyok megelégedve. 160GB-osom van, meg tetszett a 3 év gari, e úgylátszik ki is lesz használva. Felmásoltam rá, és pár fájlt , nem tudok másik HDD-re átmásolni, hibás a fájl.

:reklamacio:

#967 Felhasználó inaktív   lenbazso 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 07. 12:00

Most telefonáltak, hogy BAD sector-os, kicserélik ha jó nekem. Ennyit a 3 év gariról. Mondtam inkább adjanak 120GB-ost, abban még nem csalódtam. Pár perc múlva visszahívnak, mondják jó, de különbözetet nem fizetnek. Mondom kérem vissza a pénzt, és veszek 120-ast. Hosszú tanakodás útán kihozták, hogy törvény szerint ki kell cserélniük. Kérdik melyikre 120 vagy 160GB?  :think:  Gondoltam magamban, haver remélem ezt most komolyan gondoltad, mert viccnek elég rossz volt. Ha az újjat eladom pár ezerrel olcsobban, és veszek 120-ast, még akor is marad lovém. :smoker:

#968 Felhasználó inaktív   lenbazso 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 07. 12:05

Nem ártana pontosan útánna nézni, mik a garanciára vonatkozó dolgok, amit egy vevőnek tudni érdemes.  Miért kérdezhették azt, hogy kicserélik, ha jó nekem?  :think:  Érdekes módon mást nem csinálnak, tehát minek kérdezik, hogy megfelel, vagy sem a csere?  :reklamacio:

#969 Felhasználó inaktív   probalaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 07. 12:55

Szóval, nem-e a táp a hibás, vagy kevés (Codegen 300W)?

bár nyelvtanilag nem helyes, amit írtál, de amúgy igen, nagyon valószínű, hogy a tápod kevés!!!
vagyis nem a 300W, hanem hogy Codegen...

vegyél normális tápot és megoldódnak a gondjaid!

:rolleyes:
- Do you like our owl?
- It's artificial?
- Of course it is.
- Must be expensive.
- Very.

#970 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 07. 15:47

https://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=2...dpost&p=1922956
Majdnem ugyanaz az én sztorim. A közös vonás: a lehúzott winchester éppen Samsung. :)

#971 Felhasználó inaktív   Kuroimaho 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 07. 16:47

Meg a 300W  codegen....
Korrektorom Klikodesh
No one cares if you're asian unless you're female.

玉置浩二 - 愛されたいだけさ

#972 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 07. 20:36

Tényleg. Csak a topiccímet láttam. :D

#973 Felhasználó inaktív   Limonade Joe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 10. 07:10

Vettem egy 120 gigás Samsung SATA vinyót, tenném be a gépbe, mikor megjön OBI van KENOBI. Ennek valami sosem látott tápcsatija van (hasonlít a SATÁra, csak szélesebb), viszont a gép tápján (400W DTK) csak a régi szabványos dugók. Lehet ezt orvosolni?? Van valamilyen átalakító és ha igen hol lehet kapni?
Halálom napjáig birtokolom az öröklétet.

#974 Felhasználó inaktív   - Jim74 - 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 10. 07:44

A címre reagálva:
Van egy kiskeres ismerősöm. Ő azért preferálja a samsung winyókat, mert külön garjegyet ad hozzá a samsung, így a hibás darabokkal küldheti a vevőket a semsung szervízbe és nem ő sz*pik vele :nevet2: :nevet2: :nevet2:

Szerkesztette: - Jim74 - 2004. 09. 10. 07:44 -kor

Amelyik cápa a kezedből eszik, az a lábadból is fog ;-)

#975 Felhasználó inaktív   Exlepra 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 10. 08:21

Ebben nem látok semmi kivetnivalót, mert előbb vagy utóbb úgyis ott kötnének ki hiszen egy HDD-n úgysem igazán lehet kisker szervíz körülmények között bármit is javítani, és legalább a usernek is hamarabb lesz HDD-je mert nem fog a kisker(+ a nagyker ahonnan ő vette stb ) két hétig ülni rajta .

#976 Felhasználó inaktív   bigsee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 10. 08:48

Idézet: Limonade Joe - Dátum: 2004. szept. 10., péntek - 8:10

Vettem egy 120 gigás Samsung SATA vinyót, tenném be a gépbe, mikor megjön OBI van KENOBI. Ennek valami sosem látott tápcsatija van (hasonlít a SATÁra, csak szélesebb), viszont a gép tápján (400W DTK) csak a régi szabványos dugók. Lehet ezt orvosolni?? Van valamilyen átalakító és ha igen hol lehet kapni?

Szeva! Az újabb tápok ("SATA ready") már tartalmaznak ilyet. A boltban ahol vetted, kérdezz rá molex-SATA elosztóra, én is vettem, amikor beruháztam a Samsung-ba, olyan 200-300 ft körül van.
GA-990FXA-UD3*FX4100*HD6950 2 GiB*Vengeance DDD3-1866 8GiB kit*X-FI ExtremeMusic*L22W-6SA*HyperX 120*5000AAKS*10EACS*GSA-H62N*DeathAdder3,5*ip4200*A800 X-Touch*X-530*VA8000BWS*BQ DP Pro10 550 W

#977 Felhasználó inaktív   Limonade Joe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 10. 09:50

Idézet: bigsee - Dátum: 2004. szept. 10., péntek - 7:48

Szeva! Az újabb tápok ("SATA ready") már tartalmaznak ilyet. A boltban ahol vetted, kérdezz rá molex-SATA elosztóra, én is vettem, amikor beruháztam a Samsung-ba, olyan 200-300 ft körül van.

Köszi a tippet, ez nekem is eszembe jutott. Már meg is van! A boltban elnézést kértek, hogy a vinyóval együtt nem adták oda a vásárláskor és a kezembe nyomtak egyet ingyen.
Halálom napjáig birtokolom az öröklétet.

#978 Felhasználó inaktív   Bird-Of-Prey 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 10. 09:55

Idézet: Limonade Joe - Dátum: 2004. szept. 10., péntek - 8:50

Köszi a tippet, ez nekem is eszembe jutott. Már meg is van! A boltban elnézést kértek, hogy a vinyóval együtt nem adták oda a vásárláskor és a kezembe nyomtak egyet ingyen.

igy korrekt!  :up:
Nem állhatunk meg, ez denevérország....

#979 Felhasználó inaktív   -=G.I.JOE=- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 03. 20:33

A Samsung is követi a tendenciát, merevlemezeit immár 5 év garanciával fogja árulni.

Az elmúlt években a merevlemezeket gyártó cégek sorban emelték fel termékeik garanciaidejét 5 évre. Ebből a sorból a Samsung sem szeretne kilógni és egy nem hivatalos bejelentés szerint, ki fogja terjeszteni merevlemezei garanciáját 5 év időtartamra.

A mostanra már megszokottnak mondható garanciakiterjesztés nemcsak azt jelenti, hogy a termék melyet megvásárolunk 5 évig kicserélhető lesz, hanem egy pozitív visszajelzés a minőségről. Azok a gyártók, melyek nem tudtak versenyben maradni az igen erős piacon, szép lassan kivonultak, vagy beolvadtak más cégekbe. Tehát biztosak lehetünk abban, hogyha a gyártó ennyi garanciát ad termékére, adataink biztonságban vannak. 

Forrás: HardwareOC

Szerkesztette: -=G.I.JOE=- 2004. 10. 03. 20:33 -kor

#980 Felhasználó inaktív   bedxman 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 10. 09. 10:44

Szevasztok!
A problémám a progival a következő: maxtor vinyót kicserélték garisan, de én samsungot választottam, nem tudom, valahogyan szimpatikusabb lett...
Mióta az új vinyó van, dvd shrink a vincsin lévő image filet 1,200 KB/s sebességgel "dolgozza át", előtte 20,000 KB/s alatt megvolt. (alig 20-25 perc alatt megcsinálta).
Van valakinek ötlete, hogy lehetne megcsinálni, hogy ismét gyors legyen? (Samsung SP0812N, 8MB, 7200 RPM, 80 GB)
Ami nem megy, azt nem kell erőltetni. Ami pedig megy, az úgysem kell majd semmire :D

Téma megosztása:

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.