HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyenek a Samsung HDD-k? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyenek a Samsung HDD-k? Értékeld a témát: -----

#1661 Felhasználó inaktív   ramses 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 20. 09:02

Idézet

ha ennyire befolyassal lenne a vinyo rezgese a tobbi alkatresz mukodesere,akkor nem gondolod,hogy eleg sokan anyaznanak/panaszkodnanak,meg beperelnek a samsungot? 

Hát remélem, hogy igazad van. Csak láttam én már karón varjút.
Pentium 66@69 MHZ, 8MB RAM, 560MB HDD, s3 virge 1MB, Tomato TX-S4 alaplap, Mitsumi 2x-es CD-ROM olvasó, Mercury 125 WATT táp

#1662 Felhasználó inaktív   sonar 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 26. 15:23

Hali skacok gyors help kellene!!!!
Melyik programmal lehet mélyformázni  a samsung winyókat?
Egy link is jól jönne. A samsung oldala elég foghijas v csak én bénázok.

THX
A tudást mástól kapjuk, a siker a mi érdemünk.

#1663 Felhasználó inaktív   tzabo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 28. 19:22

Idézet: sonar - Dátum: 2005. aug. 26., péntek - 16:23

Hali skacok gyors help kellene!!!!
Melyik programmal lehet mélyformázni  a samsung winyókat?
Egy link is jól jönne. A samsung oldala elég foghijas v csak én bénázok.

THX

http://www.samsung.com/hu/support/products...pe=SW&language=
...

#1664 Felhasználó inaktív   Eiki 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 02. 19:59

Egy kis segítséget szeretnék kérni az alábbi helyzetben:

Adott egy jól működő gép a következő paraméterekkel:

Abit BE7-G (Intel 845PE, Sil3112A SATARaid vezérlő) + 2,4Ghz Pentium IV
2*512MB DDR 400 (két különböző típus, két szélső bank-ban)
Maxtor 6E040L0  (40 GB, 7200 RPM, Ultra-ATA/133) Primary Master, egyedül a kábelen
PIONEER DVR-109 Secondary Master, mellette egy rack Slave-ként használva más-más PATA vinyókkal

A feladat:

Samsung SATA 160GB (pontos típust később tudom megnézni), új HDD beüzemelése adattárolóként a meglévő rendszerbe.

Alaphelyzet:

Intel Chipset Driver, IAA, Sata driver mindenből a legújabb feltelepítve. Gép kikapcsol, új vinyót berakom, adatkábel az első portra, tápkábel vinyóba. Indít, BIOS-t megnézem, SATA engedélyezve. Boot során a Sil ellenőrzi a HDD-t, első kiírás: nincs név, kapacitás 0MB. Windows betöltődik, nem történik semmi, se új eszköz, semmi, HDD vezérlő programban hűlt helye a merevlemeznek. Restart. Mostmár jól jelennek meg az adatok, jó név és kapacitás. Windows boot baromi lassú, időnként megáll és nem mozdul. Végül bejön a rendszer, de a rendszer 5-10mp-ként megfagy és úgy marad ugyanennyi ideig. Sata meghajtó programja eseményt jelez, logot megnézve megtalálja az eszközt, de rögtön rá azt írja, hogy Device Removed. HDD kezelő alkalmazásban nem jelenik meg a meghajtó. Kikapcs. Sata kábel át második portra (összesen kettő van), az eredmény ugyanaz. Gép kikapcs, Maxtor vinyót lehúzom, megpróbálok az új vinyóra egy WinXP-t telepíteni. Biosban helyes bootsorrendet beállítom, Sataraid vezérlőt tesztelt kislemezre kimásolom. Telepítés indul, meghajtót elfogadja, azonban a fájlok betöltése után a folyamat megáll, a prompt villog, villog a HDD led, de nem történik semmi. Visszadugom első portra, úgy indítom az installt, a CD-boot felvillan, majd előzőhöz hasonlóan promptal+hdd led-el megáll. Ugyanezt teszi többszöri próbálkozásra, csak néha újfent elfelejti a HDD adatait felismerni.

Itt állok most, holnap viszem saját gépembe tesztelni, ahol 2 jól működő SATA Samsung van. Addig is hátha tud valaki ötletet adni mi is lehet a baj. Köszi =)

#1665 Felhasználó inaktív   mission 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 06. 00:31

Hali!Találtam valamit,ha már nem újdonság nektek akkor bocs,nincs időm végig olvasni a topicot.Szóval,a samsung oldaláról le lehet tölteni egy progit,amit egy indító kis lemezre kell másolni,majd bootolni vele.És megdöbbenve tapasztaltam hogy itt lehet be kapcsolni UDMA6-ra,eddig 5-ben volt.Azaz Ata100-bol Ata133-ra,valamint a működését állíthatjuk,csendes,gyors és közép között.  :eek: Nekem ez új,azt hittem padlót fogok.Miért kell butítani szándékosan a hardvert?  :reklamacio: Egyébként a mostani PcWorld dvd mellékletén van egy Hitachi utiliti,amivel a vinyók csendességét állíthatjuk be.Remélem segítettem.Csumi!  :respect:
Jó barátság titka, a pontos elszámolás!

#1666 Felhasználó inaktív   pojzon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 06. 03:53

Lenne egy kérdésem, hogy honnan lehet megtudni, hogy a sata II-es vincsi használja-e a NCQ-t? Vagy ez automatikusan megy amennyiben az alaplap is támogatja a sata 2 szabványt?

#1667 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 06. 11:32

Idézet: mission - Dátum: 2005. szept. 6., kedd - 1:31

...És megdöbbenve tapasztaltam hogy itt lehet be kapcsolni UDMA6-ra,eddig 5-ben volt.Azaz Ata100-bol Ata133-ra,valamint a működését állíthatjuk,csendes,gyors és közép között.  :eek: Nekem ez új,azt hittem padlót fogok.Miért kell butítani szándékosan a hardvert?  :reklamacio:...

Jelent esetben azért, mert bizonyos alaplapokkal, ill. külső vezérlőkártyával nem működik rendesen az ATA-133 szabvány. Sok különbség egyébként nincsen az ATA-100, ill. ATA-133 között egy mai winyó mechanikai korlátaiból adódó átviteli sebessége miatt.
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#1668 Felhasználó inaktív   Pelican 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 07. 12:33

Idézet: pojzon - Dátum: 2005. szept. 6., kedd - 4:53

Vagy ez automatikusan megy amennyiben az alaplap is támogatja a sata 2 szabványt?

Szerintem igen.

#1669 Felhasználó inaktív   Pelican 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 07. 12:34

Idézet: mission - Dátum: 2005. szept. 6., kedd - 1:31

...Azaz Ata100-bol Ata133-ra,valamint a működését állíthatjuk,csendes,gyors és közép között....

A SATA vinyókat nem látja...  :(

#1670 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 15. 09:49

No nekem is van egy gondom...

Adott 2 SATA Samsung vinyó, egyik régebbi, 80gbos (kb 2004 februári), a másik kb. 1 éves, 120gb-os.

Eddig teljesen jól mentek. Ami történt nem rég (1 hónapja), hogy egy másik alaplapom lett (Ai7 Abit Is-10 helyett). Új táp is (400W-os FSP). De így ment már 4 hete a gép.

Nem voltam itt 6 napig, és tegnap kapcsoltam be a gépet újra.

Az XP elindult de intéző nézése mellett lehalt a gép kb. 30 mp-re, úgy, hogy közben a vinyó LED-je világított. Aztán amiket nyomkodtam (pl. ctrl-alt-del -> futó programok...) az utána bejött. Aztán később megint csinálta ezt.

Később már másoláskor resetelt a gép. Elindítottam egy játékot, az alatt is resetelt, a vinyó töltése mellett. Semmi nem változott más, nem a vga vagy a ram fagy, stb.

Kicseréltem az egyik vinyó sata kábelét, bár mind2-ét nem, mert csak 1 plusz kábel van. 
Az XP a rendszernaplóban "disk" bejegyzéssel ír hibás szektorokat...

3 partición a scandisk nem talált semmit, a 4.-en volt valami hibás file, azt megcsinálta.

Volt olyan üzenet a resetek mellett, hogy a file nem olvasható (XP hiba ablak: CRC hiba).

Lehet, hogy BS van valamelyik vinyón, de miért resetel ilyenkor a gép? Ha átteszem más particióra a cuccot az egyikről és formázom, akkor a BS-t megjelölve ok lesz? Persze gariztatni kéne, csak kérdés, hogy van-e BS.

Kösz a segítséget előre is.

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#1671 Felhasználó inaktív   Emperor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 15. 11:20

Idézet: Charles - Dátum: 2005. szept. 15., csütörtök - 8:49

Ha átteszem más particióra a cuccot az egyikről és formázom, akkor a BS-t megjelölve ok lesz? Persze gariztatni kéne, csak kérdés, hogy van-e BS.

Igen. Formázáskor vizsgálja a BS-eket. Ha szaporodni kezdenek, az szerintem garis probléma.
Gigabyte GA-K8N Ultra # AMD64 3000+ Venice # Arctic Cooler Silencer 64 # 2x512MB Geil Value DC Kit # 2x512MB Kingstone K # Abit X700Pro # LG HL-DT-ST DVDRAM GH22NS40 # Chieftec BA-02B-B-SL # Seagate 60 G PATA # SAMSUNG 200GB SP2004C # LifeView FlyVideo 3000 FM # Viewsonic VP191b
Itt márpedig rend lesz! - szólt a nagymama és berúgta a m@csk@sz@rt az ágy alá.

#1672 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 15. 12:47

Idézet: Emperor - Dátum: 2005. szept. 15., csütörtök - 12:20

Igen. Formázáskor vizsgálja a BS-eket. Ha szaporodni kezdenek, az szerintem garis probléma.

Hát ez lesz, nem tudok mást tenni...

Samsung hutil-ja jó? Mivel nincs floppym, így remélem elindul parancssorból az XP betöltése előtt.

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#1673 Felhasználó inaktív   Harry 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 15. 14:28

Sziasztok!

A Samsung SP 0812C 80 GB-os winchesterem hőmérsékletéről lenne kérdésem. Normális az, hogy 35 fokon megy most az Everest 2.20.405 verziója szerint? Le van véve a ház mindkét oldala. Nincs vele egyébként gubanc.
Mekkora az elfogadható hőmérséklet? És a maximum?

Másodiknak egy lámer kérdés. Mi az a PATA?  :hemuveg:

Köszi! :respect:

#1674 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 15. 15:54

35 teljesen jó. Nekem hűtés nélkül 41.
Hűtéssel 31-33 fok lenne, egy alapon menő ventillátorral.

A PATA = pararell ata, vagyis a régi (hagyományos "párhuzamos") 80 eres IDE kábellel csatlakozó vinyó. Az új a SATA, a serial (vagyis "soros" angolul)

Üdv!

#1675 Felhasználó inaktív   Harry 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 15. 15:59

Köszi Charles!

#1676 Felhasználó inaktív   -=G.I.JOE=- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 15. 16:52

Használ valaki valami rezgéscsillapítós hűtőt samuhoz? Pl. Zalman ZM-2HC2-t vagy 1-et? Vagy valami más passzív hűtőt? Van hatása?

#1677 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 15. 18:08

Idézet: Charles - Dátum: 2005. szept. 15., csütörtök - 10:49

No nekem is van egy gondom...
...

Első körben: chkdsk [meghajto betujele] /x /f /r a partíciókon, azon a winyón, ahol a hiba volt.

Egyrészt azért fagy(hat) emiatt a gép, mert a hibás blokk, mágneses adattárolás esetén, nem feltétlenül azonnal derül ki. Esetenként egy ideig akár hibás adatot is lehet onnan olvasni. A másik ok pedig az lehet, hogy a vezérlő, vagy a vezérlősoftware nincs ilyen hibára felkészítve, ezért a hiba megjelenésekor hibás utasítás hajtódhat végre.

#1678 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 16. 00:40

Idézet: brd - Dátum: 2005. szept. 15., csütörtök - 19:08

Első körben: chkdsk [meghajto betujele] /x /f /r a partíciókon, azon a winyón, ahol a hiba volt.

Egyrészt azért fagy(hat) emiatt a gép, mert a hibás blokk, mágneses adattárolás esetén, nem feltétlenül azonnal derül ki. Esetenként egy ideig akár hibás adatot is lehet onnan olvasni. A másik ok pedig az lehet, hogy a vezérlő, vagy a vezérlősoftware nincs ilyen hibára felkészítve, ezért a hiba megjelenésekor hibás utasítás hajtódhat végre.

Kösz.

A nagy vinyó egyik particióján (F:) semmi hiba...  :confused:

"A fájlrendszer típusa: NTFS.
A kötet címkéje: Sam120_1.

A CHKDSK a fájlokat ellenőrzi (1. lépés / 5)...
A fájlvizsgálat befejeződött.
A CHKDSK az indexeket ellenőrzi (2. lépés / 5)...
Az indexvizsgálat befejeződött.
A CHKDSK a biztonsági leírókat ellenőrzi (3. lépés / 5)...
A biztonsági leírók vizsgálata véget ért.
A CHKDSK fájladatokat ellenőriz (4. lépés / 5)...
A fájladatok vizsgálata véget ért.
A CHKDSK a szabad lemezterületet ellenőrzi (5. lépés / 5)...
A szabad hely ellenőrzése megtörtént.
A Windows megvizsgálta a fájlrendszert, és nem talált hibát.

61440560 KB teljes lemezterület.
        20 KB 2 fájlban.
      4 KB 9 indexben.
      0 KB rossz szektorban.
  67860 KB a rendszer által használva.
  65536 KB-ot foglal el a naplófájl.
  61372676 KB szabad lemezterület.

4096 bájt foglalási egységenként.
  15360140 foglalási egység van összesen a lemezen.
  15343169 foglalási egység van a lemezen."

Megnézem holnap vagy hétvégén a másik 3-at.

Ezt amúgy most formáztam le és utána készült a teszt. A hutil-lal meg lehet nézni adatot is tartalmazó vinyót, nem bántja őket? :)

Jó 8-t.

Üdv!

#1679 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 16. 01:08

Idézet: Charles - Dátum: 2005. szept. 16., péntek - 1:40

Kösz.

A nagy vinyó egyik particióján (F:) semmi hiba...  :confused:
...
Ezt amúgy most formáztam le és utána készült a teszt. A hutil-lal meg lehet nézni adatot is tartalmazó vinyót, nem bántja őket? :)

Lehet, hogy a formázáskor újraallokálta a hibás szektort a winyó. A SMART-ban nem nőtt a Reallocated Sector Count értéke?

Ha a hutil-ban nincs write teszt, akkor igen. Bár, ha jól tudom, az összes hasonló diagnosztikai programnál ajánlják (vagy egyenesen kikötik), hogy értékes adatot nem tartalmazó winyón futtassa az ember.

#1680 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 16. 13:10

Idézet: brd - Dátum: 2005. szept. 16., péntek - 2:08

Lehet, hogy a formázáskor újraallokálta a hibás szektort a winyó. A SMART-ban nem nőtt a Reallocated Sector Count értéke?

Ha a hutil-ban nincs write teszt, akkor igen. Bár, ha jól tudom, az összes hasonló diagnosztikai programnál ajánlják (vagy egyenesen kikötik), hogy értékes adatot nem tartalmazó winyón futtassa az ember.

Igen de asszem nem ezen a partición írta a hibát. :D

Azért voltam kissé zavart, mert mintha láttam volna /hdd0 -t és /hdd1 -et is, mint "disk" hibaüzenetet a rendszernaplóban...

Ma megnézem a többit is. Előbb nagy move az F-re a D-t, aztán aztán mehet a formázás. :(

Vagy előbb érdemes chkdsk-t?

Üdv!

Téma megosztása:

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.