HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyenek a Samsung HDD-k? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 126
  • 127
  • 128
  • 129
  • 130
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyenek a Samsung HDD-k? Értékeld a témát: -----

#2541 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 07. 25. 11:01

Hehe, tegnap beneztem 2 szamtechboltba, hogy lehet-e Hitachit kapni.
1. bolt: Aqua delbuda
Lehet valasztani Samsung meg Seagatebol.
Mondom Hitachi kene, az miert nincs?
Arra Magyarorszagon nincs 3 ev gari, meg nehez beszerezni.
Vegyek inkabb Samsungot, mert arra mindenkeppen 3 ev jar. :lol:

Ja, csak a Hitachi 3 ev mulva is mukodik, mig a Samsungnal kitorolhetem a seggemet a garipapirral, ha jo szokasa szerint szetveri magat, es elszall minden adatom rola. (2003. szeptemberben vettem a 7K250-et. Kondicio 98%)

2. bolt: eredeti Bluefish
Valasztek szinten Seagate/Samsung, rendelesre WD is.
Boltos megbizhatosag+gari alapjan a Samsungot probalja ramtukmalni.
Rakerdezek a Hitachira: az nem megbizhato, nem forgalmazzuk. :lol:

Aztan elmeseltem neki az esetemet az SP1614C-kkel, amikor felhivtam a garijegyen szereplo szervizt a visito JVC motorral kapcsolatban, aztan jol elhajtottak a 'csaba, dehiszen meg nem tortent hiba miatti adatvesztes, tehat normalis parametereken belul mukodik.

#2542 Felhasználó inaktív   dash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 25. 12:49

Én a múlt héten vettem egy 320G-s Hitachit. Három helyen lehet kapni:

1. Alien Computers
2. Ipon
3. Lord Dreamland

Az 1. helyen olcsóbb volt mint ami a honlapon szerepel. 3 év garit adnak, úgyhogy ők a nyerők.
A 2. helyen is 3 év a gari, de a garilevélre a következőt szösszentik: "1 éven túl vállalt garanciaidő esetén, az első évet követően a terméket, megfelelő helyettesítő termék híján csak az aktuális piaci értéken tudjuk beszámítani" (apró betűs rész).
A 3. helyen csak 1 év a gari!

Egyébként a hónap elején az Aq**ában még bőven volt Hitachi, aztán eltűntek. (Jelenleg csak ATA 80Gb-s van). Az I*on-ban pedig ugyan továbbra is van, de valamiért mindegyik drágább lett úgy 2000HUF-fal az egy hónappal ezelőtti árhoz.
For every friend who joins Dropbox, we'll give you both 250 MB of bonus space (up to a limit of 3 GB)!

Nem a linuxot nehéz megtanulni, hanem a windows "hülyeségeit" elfelejteni.

Köpött a maci, fújt a bőrgyár.

#2543 Felhasználó inaktív   mythbuster 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 07. 25. 20:21

Hat en nemtom mijen a Hitachi, de en meg a western digitalrol rossz hirt nem halottam es meg nemis tapasztaltam szerencsere, amugy ma bementem a ceghez h miahelyzet a samuval, s asztmontak h kilessz cserelve WD re, addigis kaptam egy Western Digital 80GB  os vinyot, eleg szepen meen,nuku hang se seed hang ,es ami a legjobb a wd be , hogy a fej nem er hezza a koronghoz, egyszoval nem karcolja essze egy ido utan(nem bad sectorosodik egykonnyen)...En ajanlanám a Western Digitalt , mert jok a tapasztalatok rola.

#2544 Felhasználó inaktív   daemon69 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 26. 04:41

Idézet: mythbuster - Dátum: 2007. júl. 25., szerda - 21:21

...es ami a legjobb a wd be , hogy a fej nem er hezza a koronghoz, egyszoval nem karcolja essze egy ido utan...

:omg:

Légyszi írj még ilyeneket  :Đ

Szerkesztette: daemon69 2007. 07. 26. 04:41 -kor

#2545 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 26. 07:30

Idézet: daemon69 - Dátum: 2007. júl. 26., csütörtök - 4:41

:omg:

Légyszi írj még ilyeneket  :Đ

Lehet az OFFLINE fejparkolásra gondol.... ;)
Mert az valóban csak kevés gyártónál látható, hogy a lemez mellett "tárolja" a fejet egy arra kialakított tartószerkezetben, nem a lemez közepénél.

#2546 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 07. 26. 12:54

Idézet: mythbuster - Dátum: 2007. júl. 25., szerda - 20:21

,es ami a legjobb a wd be , hogy a fej nem er hezza a koronghoz, egyszoval nem karcolja essze egy ido utan(nem bad sectorosodik egykonnyen)...

:nevet:

Sosem ér fizikailag egyik fej sem a vinyótányérokhoz, csak nagyon-nagyon közel jár hozzá.
Bár ha rázod menet közben - meg ilyesmi - akkor el lehet érni azt is. :)

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#2547 Felhasználó inaktív   mythbuster 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 07. 27. 00:45

Kedves elvtársak :)
En azt ertem ezalatt, hogy ha veszel a kezedbe 2 merevlemezt,mongyuk az egyik legyen egy Maxtor, vagy egy Samsung, és a masikba egy Western digitalt, es a fuled melett a kezeddel kicsit megforgatod, akkor halszik,a maxtor nal is és a samsungnal is h valami karcol benne...a western digitalnal pedig en meg ijent nem tapasztaltam,hogy karcolna vagy ijesmi..."En egy szakembertől hallottam , hogy nemszabadna erintkezzen a fej a korongal de ha karcol akkor erintkezik, es ezert erdemes dragabb merevlemezeket venni"nemtudom sikerulte megertetnem amit elszerettem volna mondani.
Udv, mindenkit

Szerkesztette: mythbuster 2007. 07. 27. 00:53 -kor

#2548 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 07. 27. 00:55

Idézet: mythbuster - Dátum: 2007. júl. 27., péntek - 1:45

nemtudom sikerulte megertetnem amit elszerettem volna mondani.

Nem, mert a fej semmilyen körülmény közt nem érhet hozzá a tányérhoz, amint hozzáér, az a diszk az kuka. most megforgattam párat, de WD most nincs kéznél, reggelre lesz. Samu az visít, IBM csak kattog, régebbi Maxtor tompán morog is mellé, talán az új vékony Seagate a legérdekesebb.

Aztán indokold már szakmailag is, hogy mi történik, meg ez miért baj, bár lehet a tekergetéssel most vágtam gallyra kb. 18 terányi HDD-t, de akkor ez van :-)

Ahogy hallom, a fej kicsit klattyog a parkolópályán, valamint a motoroknak van hol tompa morgós hangja, hol enyhén sikítós.
Make love not Wor.

#2549 Felhasználó inaktív   mythbuster 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 07. 27. 10:07

Nos , kedves elvtarsak, mivel ,hogy szeretem sajat tapasztalatommal kozelebrol megfigyelni ezt a problémát, igyhát elhatároztam ,hogy bebizonyitom nektek, ha karcol akkor erintkezik a fej a felulettel.Ma reggel kicsit korabban felkeltem mert nemtuttam aludni, sza vettem a kezembe egy ősrégi, 81MB os HP mrevlemezt ameiknel szinten volt kis karc, de nem akkora mint a samunal vagy a maxtornal.Vettem a csavarhuzot es szepen elkeztem szetbontani ,miutan szetbontottam (a fejnel van egy csaval, amellyel lehet allitani, hogy a fej fejebb, vagy lejebb legyen),ezt a csavart kicsit kiengedtem, ugy fel fordulatnyit, és láss csodát, semmit se karcol....Betettem a gépembe hogy lássam mukodike,és nagyonis jol mukodik es akkora hangja se volt!Nos ha valakinek van egy folosleges hdd je es megrizikozza akkor tessek kiprobalni, és utanna fullel hallhato,hogy nincs karc! "piszkos fantáziám szerint, én azon a véleményen vagyok, hogy a legtobb vinyo gyarto, azert alítja be a fejet úgy,hogy kicsit hozza erjen,mert egy ideig nemlessz meg baj vele, de par felporges utan a korong megmegy, és az emberkenek ujjat kell majd vennie..."
Udv mindenkit

#2550 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 27. 10:14

Idézet: mythbuster - Dátum: 2007. júl. 27., péntek - 11:07

ha karcol akkor erintkezik a fej a felulettel.

Párszor írtuk, elvileg a fej semmilyen körülmények közt nem érintkezhet a lemezekkel. MFM HDD korában még tán valami szivacsfélén csúszott, de ezt most ugorjuk át, most vékony légpárna van, ha hozzáérne, akkor le is darálná az adathordozóréteget egy pillanat alatt.

Pár felpörgést meg itt a Samuk nekem bőven túlélétek, pedig elvileg karcolja vagy mi. A sárgák meg jót röhögnek ajtad  :cool:
Make love not Wor.

#2551 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 27. 10:24

"piszkos fantáziám szerint, én azon a véleményen vagyok, hogy a legtobb vinyo gyarto, azert alítja be a fejet úgy,hogy kicsit hozza erjen,mert egy ideig nemlessz meg baj vele, de par felporges utan a korong megmegy, és az emberkenek ujjat kell majd vennie..."

Pár felpörgés után meg bőven garanciális. Ajánlom figyelmedbe a légpárnát:

http://hu.wikipedia....wiki/Merevlemez
Make love not Wor.

#2552 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 27. 16:17

Nos , kedves elvtarsak, mivel ,hogy szeretem sajat tapasztalatommal kozelebrol megfigyelni ezt a problémát, igyhát elhatároztam ,hogy bebizonyitom nektek, ha karcol akkor erintkezik a fej a felulettel.Ma reggel kicsit korabban felkeltem mert nemtuttam aludni, sza vettem a kezembe egy ősrégi, 81MB os HP mrevlemezt ameiknel szinten volt kis karc, de nem akkora mint a samunal vagy a maxtornal.Vettem a csavarhuzot es szepen elkeztem szetbontani ,miutan szetbontottam (a fejnel van egy csaval, amellyel lehet allitani, hogy a fej fejebb, vagy lejebb legyen),ezt a csavart kicsit kiengedtem, ugy fel fordulatnyit, és láss csodát, semmit se karcol....Betettem a gépembe hogy lássam mukodike,és nagyonis jol mukodik es akkora hangja se volt!Nos ha valakinek van egy folosleges hdd je es megrizikozza akkor tessek kiprobalni, és utanna fullel hallhato,hogy nincs karc! "piszkos fantáziám szerint, én azon a véleményen vagyok, hogy a legtobb vinyo gyarto, azert alítja be a fejet úgy,hogy kicsit hozza erjen,mert egy ideig nemlessz meg baj vele, de par felporges utan a korong megmegy, és az emberkenek ujjat kell majd vennie..."
Udv mindenkit

Te elmezseni.

Az álló merevlemeznél nincsen légpárna a fej és a tányérok között, ott hozzáér a fej a lemezhez, amennyiben parkolópálya a lemezfeszín (ide írás nem történik). De ez is régi divat, a fejet ki szokás úsztatni egy rámpára, ami nem enged kontaktust ilyenkor sem. A légpárna egyébként csak a kellő fordulatszámmal tud kialakulni.
A csörgő-karistoló hang jöhet csapágyból, mechanikai fékből is. A fej és a tányér két, tökéletesen sima felület, ezeknek jellemzően nincsen a tokozásból kihallható hangja, mikor egymáshoz érnek.
A 81MB-os lemezedet is megnézheted, hogy a fejnyomaték állítását követően mekkora százalékban lesz hibás a felírt adat és vajon mennyi ideig tudja visszaolvasni arról a területről a vinyó, amit odaírt. A vinyó házi szétszedése meg eleve a tízparancsolat 11. pontja.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2553 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 27. 16:59

Idézet: didyman - Dátum: 2007. júl. 27., péntek - 17:17

A vinyó házi szétszedése meg eleve a tízparancsolat 11. pontja.

Nagybatyam nem szarozott a csapagyas vinyojaval.

Burkolat leszed, csapagyba muszerolaj, visszacsuk, aztan meg 2 evet ment a vinyo, igaz a bekerult portol par badszektor lett rajta.

#2554 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 27. 17:11

Megmozgattam fülem mellett a WD-t is, az szintén olyan karcos sikítós hangot ad, mint a Samu. Akkor most mi van?
Make love not Wor.

#2555 Felhasználó inaktív   mythbuster 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 07. 27. 17:35

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. júl. 27., péntek - 17:11

Megmozgattam fülem mellett a WD-t is, az szintén olyan karcos sikítós hangot ad, mint a Samu. Akkor most mi van?

Nemtom te mijen wd t vettel a kezedbe de en 5 westernel is megfigyeltem , hogy hallszike karc benne, és nem halottam , 2 nel volt egy eroosen gyenge de akkorse akkora mint a samsungnal vagy a maxtornal.

#2556 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 27. 17:44

Idézet: mythbuster - Dátum: 2007. júl. 27., péntek - 18:35

Nemtom te mijen wd t vettel a kezedbe de en 5 westernel is megfigyeltem , hogy hallszike karc benne, és nem halottam

Erősen gyengét nem tudom értelmezni, de WD800JD, WD2500JS, WD2500KS, WD740GD amik most itt kéznél vannak. Én meg foglalkozom a nyilvánvaló hyüleséggel, hát nem vagyok komplett  :think:
Make love not Wor.

#2557 Felhasználó inaktív   mythbuster 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 07. 27. 17:46

Idézet: didyman - Dátum: 2007. júl. 27., péntek - 16:17

Te elmezseni.

Az álló merevlemeznél nincsen légpárna a fej és a tányérok között, ott hozzáér a fej a lemezhez, amennyiben parkolópálya a lemezfeszín (ide írás nem történik). De ez is régi divat, a fejet ki szokás úsztatni egy rámpára, ami nem enged kontaktust ilyenkor sem. A légpárna egyébként csak a kellő fordulatszámmal tud kialakulni.
A csörgő-karistoló hang jöhet csapágyból, mechanikai fékből is. A fej és a tányér két, tökéletesen sima felület, ezeknek jellemzően nincsen a tokozásból kihallható hangja, mikor egymáshoz érnek.
A 81MB-os lemezedet is megnézheted, hogy a fejnyomaték állítását követően mekkora százalékban lesz hibás a felírt adat és vajon mennyi ideig tudja visszaolvasni arról a területről a vinyó, amit odaírt. A vinyó házi szétszedése meg eleve a tízparancsolat 11. pontja.

teh ,lehet van valami abban amit mondasz, nemakarok beleszolni, de mikor kiengettem kicsit a fejet, akkor nemhalaccott semmi , és mikor a vinyo felpordult,meg masoltam is rea, nem volt akkora hangja mint az állítas elott...

#2558 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 27. 18:46

Idézet: mythbuster - Dátum: 2007. júl. 27., péntek - 18:46

masoltam is rea, nem volt akkora hangja mint az állítas elott...

Az teljesen másnak lehetett a hangja, távolságot meg amint érezhetően látod, már el is cseszted. Itt 0.x nanométerekről beszélünk, azt remélem tudod.
Make love not Wor.

#2559 Felhasználó inaktív   Tanuló 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 27. 19:00

Hát ez vazzzzzz :Đ  Laboratóriumi körülmények között gyártanak valamit, ÉN meg otthon beállítom...
Sokat kell még tanulnom :p

Szerk:egy jó  vinyótunningos fórum? :Đ

Szerkesztette: Tanuló 2007. 07. 27. 19:04 -kor

Tévedni emberi dolog, de isteni érzés..

#2560 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 27. 19:09

WD400BB-t is találtam. Kotyog is ezerrel, de semmi baja :-)
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 126
  • 127
  • 128
  • 129
  • 130
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.