HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyenek a Samsung HDD-k? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyenek a Samsung HDD-k? Értékeld a témát: -----

#341 Felhasználó inaktív   Macska 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 02. 07. 15:08

Üdv Freddy001

Nem igazán lehet egyértelműen felelni a kérdésedre. Samsung, Seagate??? Általánosságban úgy néz ki, mindkettő egész jó. A Maxtor az, amelyet most nem a stabil kategóriába sorolunk jelenleg.Lehet, azonban a következő Maxtor sorozat jó lesz.

A Samsung halk, stabil, kicsit lassabb mint a többiek.Seagate most egész jó.

Nekem Samsung 120GB 2M Cache SP1203N van, 3 év garival vettem.Elégedett vagyok vele.

Üdv
macska ;)

[ 2004. február 07.: Macska szerkesztette a hozzászólást ]
P3 Versus K7 ; p4 Versus K8 :) :)
Rögös a macskaköves út....

#342 Felhasználó inaktív   richies 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 07. 17:40

samsung gyorsabb, mint 7200-es marhakúda.. most teszteltem.
mindenhol leveri..
mig samsung bufferelt olvasásnál átlag 108, addig seagate 85 max...
all bitches

#343 Felhasználó inaktív   EG0 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 07. 17:46

Na és Samsungból 160 GB (8MB cache) PATA, vagy 160 GB SATA ? Van teljesítmény/hang különbség? Rendszer is ezen lesz, és sajnos nem csak XP, hanem Win98 is (pár GB partición) és Linux is. Telepítéskor nem problémás SATA az utolsó két op. rendszer esetén?
..kész a gépem (2005-ben nem fogom fejleszteni, becsszó)!

#344 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 08. 07:07

Megvettem a 80GB-os samsungot. Éppen most kónoztam rá az OS-eket. Sebességteszt csak később lesz. Úgy tűnik winxp alatt jobban terheli a CPU-t mint a seagate, viszont halkabbnak tűnik munka közben. Ez a CPU terhelés viszont aggasztó..

#345 Felhasználó inaktív   szabv 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 08. 13:08

Most vettem 120 Gb Samsungot. Az elején nagyon tetszett hogy szinten hangtalan és aránylag gyors /ámbár a másik két 120 Gb Hitachi 180GXP wincseszterem gyorsabb a tesztek szerint/. A gondom hogy 3 nap után a mai napon keletkezett 0.1 MB Bad sector :mad: . Kicsit idegesít mert számitógépes cuccokba maximalista vagyok. Mit csináljak ? Kicsit hamar hibázott ahhoz képest hogy 3 év garanciával árulják . :D
szabv

#346 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 08. 13:54

Lenne egy kérdésem: Újonnan formázott Samsung sATA vinyó,
80 Gb-os. Tudom, hogy csak 76 Gb valójában, de formázás után rögtön 60-80 Mb hely foglalt. Miért? Az intézőben nem látszik semmi csak a lomtár meg a System Volume Information, ez utóbbiba be sem tudok lépni.

:confused:

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#347 Felhasználó inaktív   Vendor 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 08. 19:38

Idézet

Ezt írta Charles:
Lenne egy kérdésem: Újonnan formázott Samsung sATA vinyó,
80 Gb-os. Tudom, hogy csak 76 Gb valójában, de formázás után rögtön 60-80 Mb hely foglalt. Miért? Az intézőben nem látszik semmi csak a lomtár meg a System Volume Information, ez utóbbiba be sem tudok lépni.

:confused:

Üdv!

NTFS-nel a pqmagic nacceruen mutatja hogy talan a naplozas miatt meg 0 adattal a winyon is van nemi foglaltsag. a system volumeban meg egy log file van ha minden igaz. 1ebkent bele tudsz nezni ha a biztonsag fulon magad is hozzaadod full jogokkal.

Szerkesztette: Vendor 2004. 04. 02. 13:54 -kor

Vendor         O
            ______
Arkanoid   (|====|)

#348 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 08. 23:39

idézet:
Ezt írta Vendor:

NTFS-nel a pqmagic nacceruen mutatja hogy talan a naplozas miatt meg 0 adattal a winyon is van nemi foglaltsag. a system volumeban meg egy log file van ha minden igaz. 1ebkent bele tudsz nezni ha a biztonsag fulon magad is hozzaadod full jogokkal.
[/quote]

Hol van ez? Rendszergazdaként is kell? A 40 Gb-os Seagate FAT32-es, de azon nem volt ilyen kezdeti helyfoglalás.
Ha winxp telepítő cd-ről formázom NTFS-re, akkor is lesz ez a 60-80 Mega foglalt hely?

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#349 Felhasználó inaktív   tasp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 08. 23:55

hi!

az elmúlt napokban lettem én is boldog tulajdonosa egy
samsung 160gb 8mb cache, 7200rpm-es vinyónak.
Az eddigi tapasztalatok alapján:
szívtam vele, mivel az alap xp nem ismerte fel csak 137-ig,
aztán persze win xp sp1-el már tökéletesen felismerte.
Előtte egy 40gb-os maxtor 7200rpm volt a gépemben, de mióta a samsung megy benne, a gépem zajszintje úgy a fele lett... :)

remélem amiket írtatok -> bad sector, áramszünet->os halál stb. nem fognak bekövetkezni.
A sebességet meg még nem mértem.
Bár még csak 1 napja megy a gépben, szal a tesztelések, és
problémák még váratnak biztos magukra . :)

tasp
A számítógépes játékok nincsenek hatással ránk!!!
Ha kiskorunkban hatott volna ránk a PacMan akkor most sötét termekben rohangálnánk tablettákat rágcsálva miközben repetatív ritmusú elektronikus zene szól!!!

#350 Felhasználó inaktív   greco 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 02. 09. 12:37

Van egy olyan problémám,hogy xp alatt(ntfs fájlr.) törlök kisebb-nagyobb fájlokat és nem lesz több hely a winyón.Több gigát is törlök,de utána sem lehet semmi rámásolni mert azt írja,hogy nincs elég hely.A Scandisk sem érzékel semmit.Most van egy plussz vinyó is a gépben és már annál is.Miafrancez?

#351 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 09. 12:49

SAMSUNG SP0802N drive-al való első tapasztalataimat tenném közzé. A fejmozgás fele olyan halk mint egy Seagate Barracuda 7200.7 (ez még változhat idővel), a forgatómotor is halkabbnak tűnik egy kicsivel. Úgy érződik mintha lassabb lenne működés közben, a teszt szerint viszont ugyanúgy 55MB/s-al olvas. Badsector teszt nem talált hibát, ami egy új vincsinél kicsit csúnya lett volna. Egyelőre elégedett vagyok vele.

#352 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 09. 12:50

idézet:
Ezt írta greco:
Van egy olyan problémám,hogy xp alatt(ntfs fájlr.) törlök kisebb-nagyobb fájlokat és nem lesz több hely a winyón.Több gigát is törlök,de utána sem lehet semmi rámásolni mert azt írja,hogy nincs elég hely.A Scandisk sem érzékel semmit.Most van egy plussz vinyó is a gépben és már annál is.Miafrancez?[/quote]

Talán ürítsd ki a lom(B)tárat.. :D

#353 Felhasználó inaktív   Vendor 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 09. 12:55

Idézet

Ezt írta Charles:

Hol van ez? Rendszergazdaként is kell? A 40 Gb-os Seagate FAT32-es, de azon nem volt ilyen kezdeti helyfoglalás.
Ha winxp telepítő cd-ről formázom NTFS-re, akkor is lesz ez a 60-80 Mega foglalt hely?

Üdv!

ja mivel ha megnezed a biztonsag fulet CSAK a systemnek van hozzaferese ahoz a mappahoz. (jobbgomb megosztas/biztonsag)
a fat32 nem naplozo fs. probald ki nyomj egy resetet az xp-nek fat32-es fs-en... nemhiaba scandiskel a kovetkezo boot soran. ntfs meg valahogy csakcsak tuleli  :D :p

Szerkesztette: Vendor 2004. 04. 02. 13:53 -kor

Vendor         O
            ______
Arkanoid   (|====|)

#354 Felhasználó inaktív   dlt 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 09. 22:11

Sziasztok!

Megvan a 80GB-os Samsung! Egy Seagate 7200.7-est váltott. Ami elsô hallásra érdekes, hogy bár a járása hasonlóan halk a Seagate-hez hasonlóan, itt jelentkezik egy nagyon vékony sípoló hang... Olyan, minha nem folyadékcsapágyas lenne. Egyenlôre nem zavaró, de nagyon remélem, hogy nem fog erôsödni. A seekhang nálam tökéletesen megegyezik a Seagate hangjával, viszont ez már végre nem kerreg "szünidôben"...

A vásárlással kapcsolatban csak annyit, hogy a kedvenc M****ral boltunk megint felejtôs, mert se tokot, se hivatalos Samsung garancialevelet nem adnak hozzá. Isten tudja honnan szerzik be a vinyókat.

#355 Felhasználó inaktív   probalaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 09. 22:48

idézet:
Ezt írta dlt:
A vásárlással kapcsolatban csak annyit, hogy a kedvenc M****ral boltunk megint felejtôs, mert se tokot, se hivatalos Samsung garancialevelet nem adnak hozzá. Isten tudja honnan szerzik be a vinyókat.[/quote]

LOL :eek:
és képes voltál így megvenni??? :confused:
- Do you like our owl?
- It's artificial?
- Of course it is.
- Must be expensive.
- Very.

#356 Felhasználó inaktív   dlt 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 09. 23:02

idézet:
Ezt írta probalaci:

LOL :eek:
és képes voltál így megvenni??? :confused:
[/quote]

Jahh, sajnos nyert a lustaság. Majd fogom még ezt bánni, ha lesz valami gond a cumóval! :(

#357 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 09. 23:49

3 év gari van rá, de a boltban. Nekem se adtak külön garijegyet mint pl. az LG termékeknél szokás...

Kis doboz, 4 csavar + jumper, kis cetli rajta a leírással.

A kérdésre pedig nem válaszolt még senki, hogy természetes-e az alapból kevesebb hely egy üres NTFS vinyón. Az, hogy van rajta system restore meg rec. bin, az más dolog, de nem 80 mega...

Üdv!

#358 Felhasználó inaktív   dlt 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 10. 00:03

idézet:
Ezt írta Charles:
Kis doboz, 4 csavar + jumper, kis cetli rajta a leírással.[/quote]

Nahh nálam ezekrôl szó sem volt: statizacsi benne a vinyóval oszt csókolom... :) A tied nem sípol(nagyon halkan)?
Sajna nem tudok válaszolni a kérdésedre(nem nagyon értek a témához), de ha jól emlékszem a régi Maxtor vinyómat sem tudtam nullára törôlni(szintén NTFS)...

#359 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 10. 06:30

Tényleg kevesebb helyet foglal a Samsung mint a Maxtor NTFS particiónál. :rolleyes:

Egyébként igen nagyon halkan sípol, tesóm azt állította, hogy valószínűleg nem 7200 RPM-n dolgozik, talán 8000~RPM... :confused: :D, de ő tudta, hogy fejfájást okozhat... :D
Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!

#360 Felhasználó inaktív   probalaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 10. 08:10

idézet:
Ezt írta dlt:

A tied nem sípol(nagyon halkan)?
[/quote]

lehet, hogy rossz a fülem, de én semmi ilyet nem hallok... :rolleyes:
- Do you like our owl?
- It's artificial?