én a Us*rstöl vettem, mindennel, 2 év gari
Milyenek a Samsung HDD-k?
Elküldve: 2004. 02. 10. 10:22
én a Us*rstöl vettem, mindennel, 2 év gari
Elküldve: 2004. 02. 10. 13:10
a bcuda4 es az amel ellatott dm9 mellett messze ez a leghangosabb. seekeles nelkul is jobban razkodik (tobbet is kiprobaltam, tobb fele tipust) - kicsit razza a hazat, a lemez ezt felerositi es nagyon halk bugo hangja van (amit mar megszoktam). a seekelese az emlitett vinyok mellett eleg darabos.
de ami a legerdekesebb: par nap mulva feltunt, hogy neha inditas utani par percben ugy seekel (nem mindig), mint amikor meghalnak a maxtorok - a fejet mintha a falba verdesne (magas hangon kattog). ez bootolaskor illetve meg az utan rovid ideig fennall... ha csinalja a seekeles termeszetesen "all". egyebirant ha "bemelegedett" teljesen normalissa valik... badsector nincs rajta, de azert surun mentegetek a 120as dm9re (amit sokat szidtak - de ez egy eve hibatlan).
tippek, otletek??? igy lehet garoltatni sem tudom...
tenyleg gyors, de azert 20% artobbletert jobbat vartam. nekem kicsit csalodas. eletem elso vincsije (11 evvel ezelott) szinten egy 120megas samsung volt. kibirt vagy par honapot... csak en vagyok ennyire peches veluk???
Elküldve: 2004. 02. 10. 21:31
idézet:
Ezt írta dlt:
A vásárlással kapcsolatban csak annyit, hogy a kedvenc M****ral boltunk megint felejtôs, mert se tokot, se hivatalos Samsung garancialevelet nem adnak hozzá. Isten tudja honnan szerzik be a vinyókat.[/quote]
Azthittem ebből csak ilyen van. Szóval létezik normális csomagolásban is, tényleg nem vagyok komplett, hogy így megvettem. Tapasztalat szerint az ilyen csomagolású vinyók mennek tönkre leghamarabb. Vélemény? Hol kapok normális csomagolásban a M*s*r*lon kívül?
Ja és semilyen sípolást nem hallok.
[ 2004. február 10.: Freddy001 szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 02. 10. 21:37
idézet:
Ezt írta arn:
par hete hasznalom a 160as sata samsungot (pipa lettem, hogy nem kaptak patasat, es megvettem). egyenlore nem sok jot tudok rola mondani:
a bcuda4 es az amel ellatott dm9 mellett messze ez a leghangosabb. seekeles nelkul is jobban razkodik (tobbet is kiprobaltam, tobb fele tipust) - kicsit razza a hazat, a lemez ezt felerositi es nagyon halk bugo hangja van (amit mar megszoktam). a seekelese az emlitett vinyok mellett eleg darabos.
de ami a legerdekesebb: par nap mulva feltunt, hogy neha inditas utani par percben ugy seekel (nem mindig), mint amikor meghalnak a maxtorok - a fejet mintha a falba verdesne (magas hangon kattog). ez bootolaskor illetve meg az utan rovid ideig fennall... ha csinalja a seekeles termeszetesen "all". egyebirant ha "bemelegedett" teljesen normalissa valik... badsector nincs rajta, de azert surun mentegetek a 120as dm9re (amit sokat szidtak - de ez egy eve hibatlan).
tenyleg gyors, de azert 20% artobbletert jobbat vartam. nekem kicsit csalodas. eletem elso vincsije (11 evvel ezelott) szinten egy 120megas samsung volt. kibirt vagy par honapot... csak en vagyok ennyire peches veluk???[/quote]
Lehet.Nekem is Samsung (13GB) volt életem elsô vinyója és nálam mindig hibátlanul m?ködött. Ezért is elôlegeztem meg a bizalmat a jelenlegi cuccnak, remélem nem hiába.
![]()
Elküldve: 2004. 02. 10. 22:55
Ami fontos, hogy nem hangosabb a mellette menő B Iv-nél. Majd kipróbálom egyedüli vinyóként is... Akkor tudok nyilatkozni a hangjáról.
Usersben 2 év gari? De jó, hogy 3 év a gari rá... Jó hogy nem ott vettem
A kékhalban adták így rendesen átlátszó dobozban, mint anno a Seagate-et.
Üdv!
Elküldve: 2004. 02. 10. 23:03
idézet:
Ezt írta Freddy001:
Hol kapok normális csomagolásban a M*s*r*lon kívül?
Ja és semilyen sípolást nem hallok.
[ 2004. február 10.: Freddy001 szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Athos Porthos D'artagnain (ezt mar nemtom hogy irjak) a Blahanal![]()
Where you thought you were going to... were never there.
Where you are ain't no good, unless you get away from there!
Elküldve: 2004. 02. 10. 23:06
25öt remélem megért
Elküldve: 2004. 02. 10. 23:18
Elküldve: 2004. 02. 11. 10:47
idézet:
Ezt írta arn:
par hete hasznalom a 160as sata samsungot (pipa lettem, hogy nem kaptak patasat, es megvettem). egyenlore nem sok jot tudok rola mondani:
tenyleg gyors, de azert 20% artobbletert jobbat vartam. nekem kicsit csalodas. eletem elso vincsije (11 evvel ezelott) szinten egy 120megas samsung volt. kibirt vagy par honapot... csak en vagyok ennyire peches veluk???[/quote]
seekeles nelkul is jobban razkodik (tobbet is kiprobaltam, tobb fele tipust) - kicsit razza a hazat :
EZ érdekes nekem otthon 120GB Samsungom van teljesen hangtalan / Casetek ház müanyag sínekkel van rögzítve a winyó /, a heverom áthozta a Chiftec házban lévő számitógépét ugyanolyan 120Gb winyóval mint az enyém /a winyó csavarral van rögzítve a lemez keretbe/ és seek-elésnél irtóra rázza a ház lemezeit tényleg elég hangos.
Elküldve: 2004. 02. 11. 14:56
idézet:
Ezt írta nyeste:
seekeles nelkul is jobban razkodik (tobbet is kiprobaltam, tobb fele tipust) - kicsit razza a hazat :
EZ érdekes nekem otthon 120GB Samsungom van teljesen hangtalan / Casetek ház müanyag sínekkel van rögzítve a winyó /, a heverom áthozta a Chiftec házban lévő számitógépét ugyanolyan 120Gb winyóval mint az enyém /a winyó csavarral van rögzítve a lemez keretbe/ és seek-elésnél irtóra rázza a ház lemezeit tényleg elég hangos.[/quote]
nekem is chieftech házban van ,de nem rázza ,nincs igazán hangja,legalábbis jóval csendesebb mint a két maxtor
Elküldve: 2004. 02. 12. 11:15
Elküldve: 2004. 02. 12. 11:53
Csak a hdd van rádugva és nem detektálja a hdd-t.
auto detecetion -master.slave..... none
SP0802N-es vinyó.
Be kell regisztrálni vagy mi?
Vagy a progi nem jó ehhez a vinyóhoz?
THX!
Elküldve: 2004. 02. 13. 09:04
szeretnek samsung vinyot venni, a kovetkezo szempontok nem erdekelnek: hangossag, sebesseg (marmint mas 7200-asokhoz kepest), kereses hangja, stbstbstb, lenyegeben semmi
ami igen: legyen stabil! csalodtam mar seagateben, ibmben, maxtorban, quantumban (wd-ben meg egyelore nem), megkerdeznek egyket ossamsungost, hogy fogok-e, ne legyetek elfogultak
a mistralos nekem tokeletesen megfelel mistral garival, leven a bolt mellett lakom. vagy esetleg valami specko dologtol utom el magam, ha nem samsungos garit kapok? hol erdemes ebben az esetben venni?
Elküldve: 2004. 02. 13. 21:28
idézet:
Ezt írta Whave:
...vagy esetleg valami specko dologtol utom el magam, ha nem samsungos garit kapok?[/quote]
Megnéznék egy mistralos szervízest amikor beállítasz egy 2.5 éves vinyóval. Elég sok esetben az egy éven belüli ügyintézéssel is gondok vannak. Én inkább ajánlanám a hivatalos samsung garit.
Elküldve: 2004. 02. 13. 23:52
idézet:
Ezt írta arn:
kapcsold be az amet a maxtorokon, aztan nezd meg utana...[/quote]Acoustic Management ez az AM, amire gondolsz?
Elküldve: 2004. 02. 14. 14:28
idézet:
Ezt írta Whave:
a mistralos nekem tokeletesen megfelel mistral garival[/quote]
Ne vegyél ott ezt üvöltözöm.Én is nagyon megbántam, mert mindenhol máshol jár hozzá műanyag doboz+csavarok, ők csak egy esd zacsiban adják a kezedbe (és még azt is kibontották, mondván hogy a garanciacimkét rá kellett tenni). Nem a dobozért meg a csavarokért, mert az van nekem is tonnaszámra, de komolyan hiszem, hogy a szállítás és a gyári minőség megőrzésének szempontjából nagy jelentősége van a csomagolásnak.
Elküldve: 2004. 02. 15. 18:35
Az ismerősöm gépébe fogjuk bepakolni és átinstallálni a rendszerét a vadiúj Samsung 160GB-os vinyójára. Hallok itt vmi patch-ről ami a Samsungoknál és WinXP-nél 120GB felett ajánlott...
Nézelődtem a SamsungHDD oldalon, de így hirtelen nem találtam rá. Segitenétek...
És hogy kell ezt applikálni, mi lesz ha nem alkalmazom?
Köszi
Elküldve: 2004. 02. 15. 20:20
idézet:
Ezt írta Freddy001:
Ne vegyél ott ezt üvöltözöm.Én is nagyon megbántam, mert mindenhol máshol jár hozzá műanyag doboz+csavarok, ők csak egy esd zacsiban adják a kezedbe.[/quote]
Én is rühellem a mistralt, de a 120 GB-s Samsungomat (kényszerhelyzetben, sulinettel) náluk vettem decemberben. A gyári műanyag dobozban adták, csavarokkal, leírással és gyári 3 éves garanciával.
Elküldve: 2004. 02. 18. 10:05
idézet:
Ezt írta fLeSs:
Acoustic Management ez az AM, amire gondolsz?[/quote]
jahutana alig hangosabb a seek mint egy bcuda4en. es nincs razkodas, mint a samsungoknal.
jo az procid![]()
Elküldve: 2004. 02. 18. 10:07
idézet:
Ezt írta laspring:
Sziasztok!
Az ismerősöm gépébe fogjuk bepakolni és átinstallálni a rendszerét a vadiúj Samsung 160GB-os vinyójára. Hallok itt vmi patch-ről ami a Samsungoknál és WinXP-nél 120GB felett ajánlott...
Nézelődtem a SamsungHDD oldalon, de így hirtelen nem találtam rá. Segitenétek...
És hogy kell ezt applikálni, mi lesz ha nem alkalmazom?
Köszi[/quote]
xp sp1anal nem talalkoztam problemaval. megeszi egy particiokent ntfsben. masban nem probaltam.

Súgó
A téma zárva.