HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyenek a Samsung HDD-k? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyenek a Samsung HDD-k? Értékeld a témát: -----

#401 Felhasználó inaktív   Tank 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 02. 24. 17:11

Nekem annyi a "tapasztalatom", hogy halknak halk, de olyan hangot ad ki a régi Maxtoromhoz képest, mintha egy picur szöcske frenkizne odabent. Engem kicsit idegesít a hangja, de kezdem megszokni. A Maxtor berregett rendesen, valszeg csak "ez hiányzik". :)
Üdv! :)
strc prst skrc krk

#402 Felhasználó inaktív   GuguGuru 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 26. 20:05

Sziasztok, ha kell valakinek egy vadiúj Samsung HDD, az szóljon.(annyira új, hogy még meg sincs véve) csak le kell vásárolnom egy boltban egy másik garizott hardverem árát.
Mert a pénzt nem adnák vissza. Így az kéne hogy vki szól hogy neki kell, és megbeszéljük, elmegyünk (pár nap míg megjön) együtt megvesszük, ő ott odaadja a pénzt, én meg a vinyót. Övé a garancia, meg minden, nekem csak a pénz kell... :) ;)
Sőt, még engedményre is hajlandó vagyok, a 120Gb 8Mb cache 7200-as Ide (ha nagyon kell lehet SATA is) 27950-es ára helyett (abba a boltba ennyi bruttó) Odaadom 25K-ért...

A jelentkezéseket privátba várom, szerintem megéri egy vadiúj vinyóért 3k-val kevesebbet fizetni... :)
[Mobo]Gigabyte P35-DS3[CPU]INTEL Core2 E8400 Wolfdale @ 4Ghz (@ 1.3 V) [Cooler] Zalman 9700LED [Memory] 2*1024Mb Corsair XMS2 DHX CL4 @890 Mhz  R/W: 8417/9424 Mb/s [HDD] Seagate 250Gb 7200rpm 16Mb [VGA] Gainward 8800GTS 512Mb @ 795/2000/2150Mhz [PSU] Corsair VX550 W [DVD] Plextor P504A [Logitech] MX1000/G15/G25 [Cooling]AeroGateII
Idle/Full [CPU]:29°C/51°C -= 3DMark06:14361 =-

#403 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 27. 18:29

idézet:
Ezt írta IThomas:
Az hogy a hdd gyartok felfogasa szerint a kilo 1000-et jelent es nem 1024-et pofatlansagnak tartom[/quote]

nem a HDD gyártók, hanem ez nemzetközi szabványok szerint van ez így, már pár éve
néhány topikon már részletesen kitárgyaltuk...
(azt kell külön jelezni, amikor nem SI szabványos, 10-es alapú prefixet használnak hanem 2-es alapút, pl kB = 1000B, kiB = 1024B)

#404 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 27. 18:36

lehet egyébként még valahol 5400-ashoz hozzájutni? mondjuk 120-as bőven megfelelne, Xbox-ba kellene (a gyenge szellőzés miatt a 7200 kiesik, s persze külön hűtő se lenne jó ötlet)

#405 Felhasználó inaktív   Lufinyul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 28. 09:33

Lecseréltem a Maxtor winyóimat Samsungokra és egyből csend lett a házban :) Először szinte fura is volt ha másolok nem hallom a kerregést :D Szal mindenkinek csak ajánlani tudom!

#406 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 28. 15:59

idézet:
Ezt írta Degeczi:
lehet egyébként még valahol 5400-ashoz hozzájutni? mondjuk 120-as bőven megfelelne, Xbox-ba kellene (a gyenge szellőzés miatt a 7200 kiesik, s persze külön hűtő se lenne jó ötlet)[/quote]

Biztosan elmehet a Samsung winyó hűtés nélkül, pl. szerverben még mindig kézmeleg hűtés nélkül kényelmes szerelésben (pl. 5 és negyed magas rekesz hdd tartóval...).
Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!

#407 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 28. 18:22

Egyszercsak meggondolta magát a Samsungom és azóta berezonál tőle a Chieftec házam, pedig már kialátéteztem a csavarok alatt papírral, áttettem máshova, etc. A Zalman hűtésem l@faszt sem ér ez miatt a hulladék miatt. Arról nem is beszélve, hogy néha elviselhetetlen sípoló hangot ad ki. Legszívesebben összetörném.. :eek:

[ 2004. február 28.: Freddy001 szerkesztette a hozzászólást ]

#408 Felhasználó inaktív   Macska 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 28. 20:34

Üdv Freddy001

Szerintem valami gond van, vagy lesz a winyóval.Sokunknak van itt Samsung winyója, és mindenki dícsérgeti, hogy halk. Samsung winyó több tipus van. Talán ha megadnád a tipusát, akinek pont ilyenje van, talán többet tudna segíteni.

Az enyém SP1203N 120GB 2MB Cache. Tökéletesen megy, halk, nem rezonál be, nem sípol.Elégedett vagyok vele maximálisan. ;)

Üdv
macska ;)

Ui: Ha esetleg gond van a winyóval, szerintem nem normális működés amit leírtál, talán jobb lenne a fontos adataidat lementeni, amíg lehetőséged van rá. ;) Biztos hogy a winyó ad hangokat????

[ 2004. február 28.: Macska szerkesztette a hozzászólást ]
P3 Versus K7 ; p4 Versus K8 :) :)
Rögös a macskaköves út....

#409 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 28. 22:42

SAMSUNG SP0802N (S00JJ10X185877). 100%-ig biztos. Ha nincs a vinyó atom halk a gép. Órákig próbálgattam a legkülönbözőbb alátéteket, most is egy Vantec venti zajcsillapítóból kivágott gumiszerű alátét van a talpa alatt, de semmit nem segít. A ház még felfog a rezgésből, mert ha csak így simán egy papírdobozra rakom iszonyatosan rezonál, kézben tartva érezni is. Én ezt nem fogom hallgatni sokáig. Mit csináljak vele, hogy garanciában ki tudjam cseréltetni? :eek: A sípolás csak néha jelentkezik, de nagyon magas hangon. Az olyan magas hangokat is meg szoktam hallani amit más általában nem.

[ 2004. február 28.: Freddy001 szerkesztette a hozzászólást ]

#410 Felhasználó inaktív   Macska 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 28. 23:02

Üdv Freddy001

Mi a teendő garanciális csere esetén??? Felhívod a boltot, megmondják mitévő légy. Számlát, garilevelet vidd magaddal, és a fontos adatokat mentsd le valahova. ;)

Üdv
macska ;)

#411 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 28. 23:15

idézet:
Ezt írta Macska:
Üdv Freddy001

Mi a teendő garanciális csere esetén??? Felhívod a boltot, megmondják mitévő légy. Számlát, garilevelet vidd magaddal, és a fontos adatokat mentsd le valahova. ;)

Üdv
macska ;)
[/quote]

Esélyes, M*s*r*lban vettem. :( Ők az egyetlen cég ami egy szem zacskóban forgalmazza ezeket, mindenhol máshol műanyagdobozban adják. Fontos adatok: WinXP, W98, Linux, FreeBSD feltelepítve, ezek közül az utóbbi telepítése 3-5 nap.. A Seagate kicsit hangosabb volt de legalább nem csinált ilyeneket, nagyon megbántam, hogy kicseréltem erre.

#412 Felhasználó inaktív   Macska 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 28. 23:57

Üdv Freddy001

Én azért vettem Samsung winyót, mert olvastam ezt a topikot, no meg a 3év garancia sem utolsó szempont. Én nem bántam meg. Tudomásul kell venni Murphy törvényét. "Ami elromolhat, el is eromlik." Öröm az ürömben, mindezt legalább garancia időben tette. Tudom, ez téged nem boldogít, de próbáld egy kicsit így nézni.Intézd a garanciát, és döntsd el kell Samsung, vagy sem. Bár ez utóbbi már nem teljes egészében csak rajtad múlik, a bolton is. A Samsung vagy esetleg egy más tipusra gondolok.Tégy amit jónak látsz, én továbbra is bízom a 120GB-os Samsung winyómban. A garanciális ügyintézéshez sok sikert kívánok neked, figyelembe véve a boltot. ;)

Üdv
macska ;)

Ui: Én nem ebben a boltban vettem a winyómat, de remélem rendesen intézik az ügyedet. Nekem egyszer volt velük kapcsolatom, akkor korrektek voltak velem. Remélem veled is ez történik majd. ;)

#413 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 29. 00:13

idézet:
Ezt írta Macska:
Üdv Freddy001

Én azért vettem Samsung winyót, mert olvastam ezt a topikot, no meg a 3év garancia sem utolsó szempont. Én nem bántam meg. Tudomásul kell venni Murphy törvényét. "Ami elromolhat, el is eromlik." Öröm az ürömben, mindezt legalább garancia időben tette. Tudom, ez téged nem boldogít, de próbáld egy kicsit így nézni.Intézd a garanciát, és döntsd el kell Samsung, vagy sem. Bár ez utóbbi már nem teljes egészében csak rajtad múlik, a bolton is. A Samsung vagy esetleg egy más tipusra gondolok.Tégy amit jónak látsz, én továbbra is bízom a 120GB-os Samsung winyómban. A garanciális ügyintézéshez sok sikert kívánok neked, figyelembe véve a boltot. ;)

Üdv
macska ;)

Ui: Én nem ebben a boltban vettem a winyómat, de remélem rendesen intézik az ügyedet. Nekem egyszer volt velük kapcsolatom, akkor korrektek voltak velem. Remélem veled is ez történik majd. ;)

[/quote]

Köszönöm a hozzászólásaid és jótanácsaid. :) Pécsen eddig "normálisak" voltak, de egyre több rosszat hallok. Ráadásul ez egy szemét hiba, mert arra, hogy működés közben kicsit remeg a vinyó, letéve valamire zúgó hangot hallat, viszont nem badsectoros, nem hinném, hogy bármit is tudnak mondani. Szinte biztos vagyok benne, hogy ezért még felkeresni is kár őket. Vagy megvárom amíg magától meghal vagy segítek rajta.. Jobb nem jut eszembe. Ez így katasztrófális, mert a gép mellett még a fejem is megfájdul a zúgástól. Ráadásul menteni sincs mire, mert nincsenek tartalék 80GB-os vinyóim. Jól összejött.

#414 Felhasználó inaktív   Macska 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 29. 00:24

Üdv Freddy001

Egy telefont megér a dolog. Ez nem normális működés. Zúg,hangos, az adataid bármikor elveszhetnek. Szóval... egy telefont én megeresztenék. ;) Én csak tanácsot adtam, segíteni sajna nem tudok. Szerintem ezért vagyunk itt, a fórumon. ;)

Üdv
macska ;)

Ui: Én biztos telefonálnék a boltba. ;)

[ 2004. február 29.: Macska szerkesztette a hozzászólást ]

#415 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 29. 12:59

Küldtem a Samsung-nak egy form-ot a weboldalukon, remélem válaszolni is fognak. Ugyanezt, kicsit átfogalmazva elküldtem a M*s*r*l szervíznek is, na most lemérhetjük melyik mit válaszol..

Ezek a SMART értékek normálisak amúgy?

09 Power-On Time Count 0 100 100 25072 Rendben: Mindig rendben
C2 Temperature 0 139 109 33 Rendben: Mindig rendben
C3 Hardware ECC Recovered 0 100 100 51192537 Rendben: Mindig rendben

A "Power-On Time Count" nem az üzemóra véletlenül? Mert ennyit még nem mehetett, nemhogy a vásárlás de még a legyártás óta sem.

Lefuttattam a hutil self-test-et, eredmény minden passed. Amúgy amikor a SPIN DOWN/UP tesztet csinálta, iszonyat csend lett ahogy kikapcsolta a vinyót.. Ráadásul csinált írás tesztet is, úgyhogy beleírt a vinyómba és még azt sem tudom hova. :( Az aquistic management-nél Quiet-re volt állítva, ez a gyári default? Másik, hogy azóta a temperature legrosszabb értéke 124 lett a SMART-ban, kicsit érdekes..

[ 2004. február 29.: Freddy001 szerkesztette a hozzászólást ]

#416 Felhasználó inaktív   Macska 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 29. 18:34

Üdv Freddy001

Sajna smart értékekben nem vagyok járatos, válaszol majd valaki, aki jobban ért hozzá. ;) Sok sikert, remélem megnyugtatóan rendeződik a problémád. ;)

Üdv
macska ;)

#417 Felhasználó inaktív   Levi75 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 29. 20:41

A kovetkezo kerdesem lenne: A windows 2000 tud-e 160Gb-os HDD-t kezelni ?
Levi75

#418 Felhasználó inaktív   Freddy001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 01. 11:16

idézet:
Ezt írta Levi75:
A kovetkezo kerdesem lenne: A windows 2000 tud-e 160Gb-os HDD-t kezelni ?[/quote]

Szerintem igen, de lehet hogy csak frissítéssel. Mindenesetre úgysem a teljes partíciót ajánlanád fel neki, egy kisebb rendszerpartíció erejéig pedig szinte biztosan. Utána a rendszert frissítve már látná az egészet. Csak azt áruld el nekem, hogy mire kell a w2k amire az xp nem jó..

Más: Samsung válaszolt az e-mail-re, de csak a bolton keresztül tudom cserélni. A bolt hajlandó megnézni (ingyenesen), viszont csere esetén vagy vesznek az adataim vagy két vinyó lesz a végeredmény. :(

[ 2004. március 01.: Freddy001 szerkesztette a hozzászólást ]

#419 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 01. 11:54

idézet:
Ezt írta Lufinyul:
Lecseréltem a Maxtor winyóimat Samsungokra és egyből csend lett a házban :) Először szinte fura is volt ha másolok nem hallom a kerregést :D Szal mindenkinek csak ajánlani tudom![/quote]

amrol hallottal mar? :D

#420 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 01. 11:55

idézet:
Ezt írta bolic77 system:

Biztosan elmehet a Samsung winyó hűtés nélkül, pl. szerverben még mindig kézmeleg hűtés nélkül kényelmes szerelésben (pl. 5 és negyed magas rekesz hdd tartóval...).
[/quote]

befogatas nelkul ugyanugy melegedett mint barmi mas. talan par fokkal huvosebb.

Téma megosztása:

• (136 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.