HWSW Informatikai Kerekasztal: Norton Ghost - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (41 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Norton Ghost Értékeld a témát: -----

#161 Felhasználó inaktív   eszab 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 06. 12. 14:57

Idézet: Ata - Dátum: 2004. jún. 12., szombat - 14:23

Simán meg se próbáld, mert a sima fat nem támogatja a 2 gigánál nagyobb particiókat!

Ha egy az egybe tükrözni akarod a 2gigást a 20gigásra, akkor elöbb konvertáld át fat32-be. Windows alatt megteheted.

De szvsz a legjobb megoldás, ha csinálsz a 20gigásra PartitionMagic-el egy 2gigás primary particiót és arra tükrözöd a wint.

Ha atkonvertalnam FAT32-be, tukrozhetnem ugy a masik vinyora, hogy az nem ures? Kulon particiot csak azert nem hoznek letre szivesen, hatha a rendszer kesobb kinovi.

Balazs

#162 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 12. 15:08

Idézet: bazse - Dátum: 2004. jún. 12., szombat - 13:17

Hali!

Szeretnek rendszervinyot valtani (Win98). Egy 2G-s lemezrol egy 20-asra. A 2 gigason FAT van, a 20-ason meg FAT32+par progi. Mindket vincsin csak egyetlen particio van. Megcsinalhatom Ghosttal igy siman is, vagy csinaljak a 20-ason egy FAT-os particiot az uj rendszernek?

Elore is koszi.
Balazs

Nem fontos a Ghost, mert egyszerűen csak át kell másolni az adatokat, természetesen a rejtett stb. fájlokat is, tehát mindent (más kérdés, hogy ehhez egy külön oprendszer vagy másik számítógép kellene, esetleg Linux live CD, vagy hosszú fájlneveket támogató DOS akármi).
Majd a FAT32-es vinyó a SYS paranccsal tehető bootolhatóvá és persze aktívra is kell állítani. Utóbbi két művelet értelemszerűen a Win98 indítólemezzel megoldható.

#163 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 12. 15:21

Szerintem a Ghost egyszerübb és gyorsabb is. Amugy konverátlni sem kell, mert a Ghost tud image kiirás előtt konvertálni FAT16ot 32be, csak az optionsban be kell állitani.

#164 Felhasználó inaktív   eszab 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 12. 15:31

Idézet: 2-More - Dátum: 2004. jún. 12., szombat - 16:21

Szerintem a Ghost egyszerübb és gyorsabb is. Amugy konverátlni sem kell, mert a Ghost tud image kiirás előtt konvertálni FAT16ot 32be, csak az optionsban be kell állitani.

Ezek szerint a sima FAT=FAT16? A masik kerdesem tovabbra is az, hogy az uj vinyonak nem kell-e uresnek lennie ehhez a klonozashoz?

Balazs

#165 Felhasználó inaktív   Ata 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 06. 12. 16:51

Idézet: bazse - Dátum: 2004. jún. 12., szombat - 16:31

Ezek szerint a sima FAT=FAT16? A masik kerdesem tovabbra is az, hogy az uj vinyonak nem kell-e uresnek lennie ehhez a klonozashoz?

Balazs

Nem kell üresnek lennie, de ami rajta van a cél lemezen, attól búcsút vehetsz, mert csak az lesz a winyón ghostolás után, ami az image fájlban van, vagy ahhonnan tükrözöd.

Valami olyasmit olvastam itt a hwsw-n, hogy az új ghost (2003) csak felülírja a fájlokat.
Erősitsen meg ebben valaki, esetleg tapasztalatok?!

#166 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 12. 16:51

Sima FTA az rendszerint FAT16, ja. Amugy, klónozásnál tök midegy a vinyó üres e vagy sem, a clone ugyis lekaszálja.

#167 Felhasználó inaktív   eszab 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 14. 11:31

Akkor mindenkeppen kene csinalni egy uj particiot az uj lemezen, hogy ne vesszenek el a rajta levo cuccok. Vagy inkabb backupolni mindent es utana visszamasolni.

Kerdes: Ha csinalok egy disk to disk klonozast, akkor az cel-lemezen ott lesz a regi vinyom tartalma+egy csomo ures hely, vagy csak a regi lemez masolata (azaz csak 2 gigasnak latszik)?

Balazs

#168 Felhasználó inaktív   Füge 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 06. 14. 12:45

Sziasztok !

Van egy problémám a segítségetek kérem!

Van egy 80 gigás vinyóm, két partícióra felosztva (10/70) mind a kettő NTFS, a
rendszer a 10 gigágos volt (Win xp hun). Egy Norton Systemwork 2003 Norton Ghost-al
szerettem volna egy korábbi telepítést visszatenni DVD-ről. Meg is csinálta a drága, de
mivel wizard nem engette kiválasztani 10 gigás particiót csak a teljes disket így a folyamat
végén kiderült, hogy ledúrta az egész vinyót, megszüntette a partíció felosztásokat,
és törölte a 70 gigás adatrészt is. Vissza lehet ezt valahogy csinálni, legalább míg
lementem a fontos adatokat ?

Nagyon köszönöm.

#169 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 14. 20:39

GetdataBack, Easyrecovery környékén nézelődj, avagy a másik topikokban, adatvesztéssel kapocsaltban.
Amugy, ha FAT16os particiót tükrözöl FAt32re, akkor ha a Ghostnál az optionsban nem  állitotod be a FAt-konverziót, akkor FAT16os lesz, max 2 gigás.

#170 Felhasználó inaktív   eszab 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 16. 10:28

Idézet: 2-More - Dátum: 2004. jún. 12., szombat - 17:51

Sima FTA az rendszerint FAT16, ja. Amugy, klónozásnál tök midegy a vinyó üres e vagy sem, a clone ugyis lekaszálja.

OK. Csinalok egy 2 gigas particiot az uj lemezen. Atghostolom a windows-t (partition to partition?). Utana (vagy elotte?) eleg aktivva tenni mondjuk a P. Magic-kel es mar ki is cserelhetem a vinyot?

#171 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 16. 12:10

Még aktivvá sem kell tenni, a Ghost azt is megcsinálja.

#172 Felhasználó inaktív   eszab 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 16. 14:07

Idézet: 2-More - Dátum: 2004. jún. 16., szerda - 13:10

Még aktivvá sem kell tenni, a Ghost azt is megcsinálja.

Logikai particiorol is tudok bootolni? Mert a meglevo az primary, es a P.M. szerint a win98 egyszerre ket ilyet nem lat.

#173 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 16. 14:31

Ezt nem teljesen értem. 2 részre szedett vinyón akarsz egy 98at meg pl XPt? Én a 98at raktam anno a primery-ra, majd az XP a logikaira, de lehet bootmanager prgvel akárhányat feltenni amugy.

#174 Felhasználó inaktív   eszab 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 16. 14:42

Idézet: 2-More - Dátum: 2004. jún. 16., szerda - 15:31

Ezt nem teljesen értem. 2 részre szedett vinyón akarsz egy 98at meg pl XPt? Én a 98at raktam anno a primery-ra, majd az XP a logikaira, de lehet bootmanager prgvel akárhányat feltenni amugy.

Nem. Csak Win98 van. De azon a lemezen, amire ghost-olni akarok csak egy primary particio van es nem ures. Nem szeretnem, hogy a ghost felulirja a rajta levo dolgokat, ezert csinalnek egy uj particiot a klonnak, de a P.M. szerint win 98-nal az csak logikai lehet, ill. ha a masik is primary, a win98 csak az egyiket fogja latni, vagy ilyesmi. Namost erre a logikaira kene akkor ghostolnom a win-t es onnan kene tudnia bootolni(?), miutan berakom az uj vinyot a regi helyett.

#175 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 16. 14:45

Két Primary egy vinyón eleve nem lehet szerintem. A 98 meg mintha pont logikain nem szeretne lenni. Mindenesetre,én lebackuplonám a helyedben azt a vinyót, amire tükrözni akarsz, nehogy aztán baj legyen...

#176 Felhasználó inaktív   eszab 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 16. 14:58

Idézet: 2-More - Dátum: 2004. jún. 16., szerda - 15:45

Két Primary egy vinyón eleve nem lehet szerintem. A 98 meg mintha pont logikain nem szeretne lenni. Mindenesetre,én lebackuplonám a helyedben azt a vinyót, amire tükrözni akarsz, nehogy aztán baj legyen...

Persze elmentettm mindent. De akkor hogy lenne a legegyszerubb? Csinalok a primary melle egy logikait, oda at a cuccokat es akkor mehet a ghostolas a primarybe?

#177 Felhasználó inaktív   Ata 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 06. 16. 15:57

Idézet: bazse - Dátum: 2004. jún. 16., szerda - 15:58

Persze elmentettm mindent. De akkor hogy lenne a legegyszerubb? Csinalok a primary melle egy logikait, oda at a cuccokat es akkor mehet a ghostolas a primarybe?

max 4 primary particiód lehet egy hdd-n és korlátlam logikai, de a win98 csak primary-ról fog bootolni
használj vmi bootmanagert és az elrejti a bootolható particióidat, csak azt teszi aktívvá, amit épp kijelölsz a bootolásnál

#178 Felhasználó inaktív   Öregördög 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2004. 06. 16. 16:05

Idézet: 2-More - Dátum: 2004. jún. 16., szerda - 13:45

Az AEFDISK bármilyen partíció típust támogat. Az eredeti FDISK program merevlemezenként csak egy elsődleges partíció létrehozását engedi. Az AEFDISK többet is, így bármilyen elképzelhető rendszert létre lehet hozni vele. Ez nagy segítség lehet rendszergazdáknak, és azoknak, akik naponta sok merevlemezt partícionálnak.
FAUST
(Creation in Théatre-Lyrique, on March 19, 1859)

#179 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 16. 20:51

Idézet: bazse - Dátum: 2004. jún. 16., szerda - 15:58

Először is felejtsd el ezt a baromságot, ne törődj vele:

Idézet

Mert a meglevo az primary, es a P.M. szerint a win98 egyszerre ket ilyet nem lat.

Utána húzd összébb (resize) a meglévő primary partíciót úgy, hogy a vinyó elején szabaduljon fel egy alkalmas üres terület. Ide készíts egy másik primary partíciót a Win98 részére, ez legyen az aktív (boot) partíció.

Szerkesztette: Signal 2004. 06. 16. 21:01 -kor

#180 Felhasználó inaktív   eszab 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 17. 11:17

Idézet: Signal - Dátum: 2004. jún. 16., szerda - 21:51

Először is felejtsd el ezt a baromságot, ne törődj vele:

Utána húzd összébb (resize) a meglévő primary partíciót úgy, hogy a vinyó elején szabaduljon fel egy alkalmas üres terület. Ide készíts egy másik primary partíciót a Win98 részére, ez legyen az aktív (boot) partíció.

Eloszor igy csinaltam, de akkor a nem aktivat "el kellett rejteni". Kesobb megprobaltam a "baromsagot" is, lett is ket szep elo particio, csakhogy: a ghost el sem indult (nem latszott a menu dos alatt, csak ha a win-bol inditottam, de az meg allitolag nem szerencses), vagy pedig latta a ket particiot, de nem engedte egyiket se kivalasztani (part. to part.-t akartam).
Megneztem Drive Image-el, rogton az elejen kiabalt, hogy durva drive geometry hiba. A c/h/s ertekeket nem jegyeztem meg. Most itt tartok...

Téma megosztása:

• (41 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.