HWSW Informatikai Kerekasztal: Norton Ghost - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (41 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Norton Ghost Értékeld a témát: -----

#321 Felhasználó inaktív   ricsip 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 22. 23:13

Üdv!

Nagyon régen foglalkoztam 1 keveset a ghosttal, de azóta nem követtem az eseményeket. Most viszont szükség lesz egy irodai gép bolondbiztossá tételéhez :) Úgy vélem annak ellenére h. egy nem túl bonyolult problémára jelent megoldást, elég komplex programról van szó, ezért lenne pár kérdésem:

-ha jól értem lehet választani szektor szintű, v. fájl szintű működés között. Ha fájl szintűt választok, akkor defraggoltan fognak a célba érkezni a fájlok? Valamint akkor a SWAP-ról is tudni fogja h. felesleges lementeni a TARTALMÁT, csak a helyét tárolja, ami alapján csinál 1 megfelelő méretű üres fájlt?
-ha jól értettem, a ghost 9 nem javasolt megoldás? Nem kell raid-et kezelnie, akkor megfelel a 8-as is?
-bootolható cd/dvd-t nem tud készíteni, ami az imaget tartalmazná? (csak mert nincs flopi a gépben)

Egyelöre ennyi lenne.

#322 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 23. 00:44

Idézet: ricsip - Dátum: 2004. nov. 22., hétfő - 23:13

-bootolható cd/dvd-t nem tud készíteni, ami az imaget tartalmazná? (csak mert nincs flopi a gépben)

LYÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁLY. :omg:  :omg:  :omg:  :reklamacio:  :reklamacio:  :mad:

#323 Felhasználó inaktív   hekkerbarbi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 23. 01:39

Idézet: Carmaged - Dátum: 2004. nov. 22., hétfő - 22:08

A wizardban azt állítod be, hogy CD-re mentse a dolgokat. Csinál neked bootCD-t.

És hogyan ha szabad kérdeznem?

Tisztázzuk!

Boot CD-t, DVD-t a Ghost corporate 8.0 tudott gyártani, de az is úgy, hogy mielőtt megcsinálja dos alatt kéri a 4 floppy-s full ghostot (nem egybe-csak floppyról fogdja el) vagy win alól a konzol a már lementett image-t lehet felirni egy 'only restore' ghost társaságában.

A PQ illetve a volt PQDI azaz most ghost 9 nem készít boot lemezt mert az egy másik termék amit úgy hívnak, hogy 'professional deploy center' megy asszem a 'server magic' is tud recovery bottlemezt.
Nagy lehetőség elött állunk...
Egy anlgaii etegyem ktuasátai szenirt nem szímát, melyin serenrodbn vnanak a bteűk egy szbóan, az etegyeln ftonos dloog, hogy az eslő és az ultosó bteűk a hölyeükn lneegyek, A tböbi bteű lheet tljees összevabisszásagn, mgiés porbléma nlkéül oalvsahtó a szveög. Eennk oka, hogy nem ovallusk el mniednigyk bteűt mgaát, hneam a szót eszgébéen ltjáuk.

#324 Felhasználó inaktív   DeepDish5 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 23. 08:00

Idézet: hekkerbarbi - Dátum: 2004. nov. 22., hétfő - 21:30

az megteszi  :D

nekem ugyanez ssg-ben műkszik rendesen a repakk aszzem azt jelenti, hogy a ghost 8 corporate a tiedben nem korlátzozott hanem tud menteni is

így most nemtudom mi is a kérdéses  :confused:

win alatt mentessz, akár rögvest DVD-re aztán ghostlemzzel bebútol>restore>lemezcsere>image kikeres>restore

mint azt már írtuk feljebb...

Nekem mar vinyon van a mentes azota mar sok minden telepult a winfosra,ghostlemezt mivel tok csinalni?

#325 Felhasználó inaktív   hekkerbarbi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 23. 08:26

Idézet: DeepDish5 - Dátum: 2004. nov. 23., kedd - 7:00

Nekem mar vinyon van a mentes azota mar sok minden telepult a winfosra,ghostlemezt mivel tok csinalni?

SYMANTEC.NORTON.GHOST.V9.0.REPACK-TDA

- ez a ghost lemez
Egy anlgaii etegyem ktuasátai szenirt nem szímát, melyin serenrodbn vnanak a bteűk egy szbóan, az etegyeln ftonos dloog, hogy az eslő és az ultosó bteűk a hölyeükn lneegyek, A tböbi bteű lheet tljees összevabisszásagn, mgiés porbléma nlkéül oalvsahtó a szveög. Eennk oka, hogy nem ovallusk el mniednigyk bteűt mgaát, hneam a szót eszgébéen ltjáuk.

#326 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 23. 09:32

Idézet: hekkerbarbi - Dátum: 2004. nov. 23., kedd - 1:39

És hogyan ha szabad kérdeznem?

Tisztázzuk!

Boot CD-t, DVD-t a Ghost corporate 8.0 tudott gyártani, de az is úgy, hogy mielőtt megcsinálja dos alatt kéri a 4 floppy-s full ghostot (nem egybe-csak floppyról fogdja el) vagy win alól a konzol a már lementett image-t lehet felirni egy 'only restore' ghost társaságában.

A PQ illetve a volt PQDI azaz most ghost 9 nem készít boot lemezt mert az egy másik termék amit úgy hívnak, hogy 'professional deploy center' megy asszem a 'server magic' is tud recovery bottlemezt.

Mivel nem írta, hogy hányas verziójú a Ghost, így megmutatom a Ghost 2003-on:
Kép

#327 Felhasználó inaktív   ricsip 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 23. 11:34

Idézet: Carmaged - Dátum: 2004. nov. 23., kedd - 1:44

LYÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁLY. :omg:  :omg:  :omg:  :reklamacio:  :reklamacio:  :mad:

Még jó, h. más legalább válaszolt (ezúton is thx!) nem csak 1-el növelte a postjainak számát.

#328 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 23. 13:34

Idézet: ricsip - Dátum: 2004. nov. 23., kedd - 11:34

Még jó, h. más legalább válaszolt (ezúton is thx!) nem csak 1-el növelte a postjainak számát.

Ha azt írom, hogy olvasd el a felette lévő postot, jobb lett volna? Így talán elgondolkodtál, hogy mit is akartam mondani. De ez OFF. (Ha már itt tartunk, te is ugyanezt csináltad... :rolleyes: )

ON: még ma kipróbálom a Drive Image 7-et, beszámolok róla, mint alternatív megoldásról.

Szerkesztette: Carmaged 2004. 11. 23. 13:34 -kor

#329 Felhasználó inaktív   hekkerbarbi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 23. 16:49

Idézet: Carmaged - Dátum: 2004. nov. 23., kedd - 12:34

Ha azt írom, hogy olvasd el a felette lévő postot, jobb lett volna? Így talán elgondolkodtál, hogy mit is akartam mondani. De ez OFF. (Ha már itt tartunk, te is ugyanezt csináltad... :rolleyes: )

ON: még ma kipróbálom a Drive Image 7-et, beszámolok róla, mint alternatív megoldásról.

kedves Carmaged!

Gyönyörű.

Én is ezt ugatom, hogy a 'Ghost 8.0 CE alias Ghost 2003 vagy Ghost 7.x' tudott boot lemezt gyártani de az új Ghost 9 alias DriveImage7 nem tud ilyet mert a PQ-nál ezt a DeployCenter tudta. Mostmeg átvette a symantek a teljes PQ termékpalátettát 'Ghost 8.0 CE alias Ghost 2003 vagy Ghost 7.x' ahogy van csuszótt a rötyin mert nem tudott 'hozzáadni' az iamge-hez alias 'V2i' - gondolom csikiztak, hogy a DI7 tudta a V2i-t TruiImage8 ugyanezt tudja...

#330 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 23. 18:57

Idézet: hekkerbarbi - Dátum: 2004. nov. 23., kedd - 16:49

kedves Carmaged!

Gyönyörű.

Én is ezt ugatom, hogy a 'Ghost 8.0 CE alias Ghost 2003 vagy Ghost 7.x' tudott boot lemezt gyártani de az új Ghost 9 alias DriveImage7 nem tud ilyet mert a PQ-nál ezt a DeployCenter tudta. Mostmeg átvette a symantek a teljes PQ termékpalátettát 'Ghost 8.0 CE alias Ghost 2003 vagy Ghost 7.x' ahogy van csuszótt a rötyin mert nem tudott 'hozzáadni' az iamge-hez alias 'V2i' - gondolom csikiztak, hogy a DI7 tudta a V2i-t TruiImage8 ugyanezt tudja...

Na, itt a megoldás. Azt senki nem említette, hogy a Ghost 2k3 = Ghost 8. :rolleyes: Bocsánat, ha valakinek a lelkébe találtam gázolni.

Egyébként a problémámra a választ még mindig nem kaptam meg.

#331 Felhasználó inaktív   ricsip 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 23. 18:58

Idézet: Carmaged - Dátum: 2004. nov. 23., kedd - 14:34

Ok, félig igazad van. De mi az a wizardos beállítás pontosan?
Feltelepítös-windózban kattintgatós VAGY doslemezre pakolós-gépet erröl indítós-ott cd/dvd-kreálós? (szerintem :) )

#332 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 23. 20:41

Majd megmondod, melyik az. :)

Felteszed a Ghost 2k3-at (vagy ahogy nevezni akarjuk), utána egyszerűen wizarddal katt: backup>kiválaszt mit hova>egyéb opciók>hajrá! Ha azt választod ki, hogy CD/DVD-re írja, akkor az a lemez rögtön bootolható lesz és onnan állítja vissza. (Itt lehet kattintgatni, de csak ha nem USB-s az egered - tapasztalataim szerint. :) ) Szerény véleményem szerint.

#333 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 23. 20:43

Idézet: hekkerbarbi - Dátum: 2004. nov. 23., kedd - 16:49

a 'Ghost 8.0 CE alias Ghost 2003 vagy Ghost 7.x' tudott boot lemezt gyártani de az új Ghost 9 alias DriveImage7 nem tud ilyet

Érdekes, mert az opció ott van benne, de utána kidob egy olyan hibát, hogy nincs valami virtual drive feltelepítve, meg hogy nem talál valami pqv2i.sys filet, holott az ott van a system32/driversben. Ha bemásolgattam sok helyre, az sem segített, nem csinálja meg winyóra sem.

#334 Felhasználó inaktív   hekkerbarbi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 24. 06:08

Idézet: Carmaged - Dátum: 2004. nov. 23., kedd - 19:43

Érdekes, mert az opció ott van benne, de utána kidob egy olyan hibát, hogy nincs valami virtual drive feltelepítve, meg hogy nem talál valami pqv2i.sys filet, holott az ott van a system32/driversben. Ha bemásolgattam sok helyre, az sem segített, nem csinálja meg winyóra sem.

A Ghost 9 alias DriveImage7 tud DVD-re menteni de(!) csak win alatt és a lemez men lesz bootoható.
Gondolom ez egy amilyan termékvédelem, hogy mindíg kell a gyári lemez visszaállítási művelethez.

#335 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 24. 07:43

Ghostot tudsz használni akkor, ha abszolút nincs flpooymeghajtód?
"Légy szerény mint én..."

#336 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 24. 08:29

Idézet: zoli62 - Dátum: 2004. nov. 24., szerda - 7:43

Ghostot tudsz használni akkor, ha abszolút nincs flpooymeghajtód?

Ehm, fentebb ez is le van írva. Igen. Max. CDről vagy DVDről butulsz.

#337 Felhasználó inaktív   xrvman 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 26. 22:45

Sziasztok!

SATA lemez kezelés lenne fontos. 8-as és a 9es is kezeli?
A 9 es ghost akkor ezek szerint nem csinál bootolható rescue-t,  mint anno a 2003 as a la floppy.-  a saját CDjéről kell bootolni. okés. Az image file lehet ugyanúgy másik particion, vagyis tökmindegy.
A nyolcas se csinál floppy-t, vagy legalább boot CD-t az ghost.exe-vel?
Tudom azt mondjátok reg bizonyos kulcs del, bois enhanced mod..., de ha van máásik akkor inkább azt használom.
Bocis a sok kérdésert asszem legközelebb pontokba szedem, ah ily sok kérdés van egymás után.

#338 Felhasználó inaktív   hekkerbarbi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 26. 23:08

ja nemigazán lehet lekövetni mit akartál és, hogy most mit használsz...

Nálam ez jött be:

megtartottam a hiren cd-t mert a ghost 8 corporate nagyon jó, de a saját konfigomra true image-t használom, a ghost 9 sutba ment...

#339 Felhasználó inaktív   xrvman 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 28. 22:39

SATA wincsim van arról szeretnék menteni particiot imageba.
Eddig ATA wincsim volt s ghost 2003 at használtam.

Ghost 8 kezeli-e a SATA-t? Ha igen, hogyan?  Tudok-e bootf loopy-t vagy CD-t csinálni?

Ghost 9nél hogy tudok boot floopy-t vagy CD-t csinálni? Vagy hogy is van ez?

ennyi

Szerkesztette: XRV 2004. 11. 28. 22:40 -kor

#340 Felhasználó inaktív   hekkerbarbi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 29. 01:37

ghost 2003 vagy 8.0 corporate edition, igen tud sata-t és sima floppíról nem árt enhanced mód-ból compatibility-be kapcolni, de úgyi kiderűl, hogy kell-e.

ennek a legjobb formáj a hiren boot cd
bővebben:
http://62.253.162.19...nki/bootcd.html
http://www.uucyc.com/archives/Hiren's%20BootCD.6.0.zip

ghost 9

maga  a gyári lemez a recovery boot lemez.

Téma megosztása:

• (41 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.