HWSW Informatikai Kerekasztal: Norton Ghost - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (41 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Norton Ghost Értékeld a témát: -----

#361 Felhasználó inaktív   hekkerbarbi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 12. 21. 10:44

ja, zsíros kis suff, Ghost Corporate Edition v8.2

a fene se gondolta volna, hogy a 8-as után még van-lesz ilyen, valami augusztusi eresztés a fájldátumok alapján....

felelhető az edk hálókon 1-2 napja
Nagy lehetőség elött állunk...
Egy anlgaii etegyem ktuasátai szenirt nem szímát, melyin serenrodbn vnanak a bteűk egy szbóan, az etegyeln ftonos dloog, hogy az eslő és az ultosó bteűk a hölyeükn lneegyek, A tböbi bteű lheet tljees összevabisszásagn, mgiés porbléma nlkéül oalvsahtó a szveög. Eennk oka, hogy nem ovallusk el mniednigyk bteűt mgaát, hneam a szót eszgébéen ltjáuk.

#362 Felhasználó inaktív   ricsip 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 21. 12:50

Idézet: hekkerbarbi - Dátum: 2004. dec. 21., kedd - 11:44

ja, zsíros kis suff, Ghost Corporate Edition v8.2

a fene se gondolta volna, hogy a 8-as után még van-lesz ilyen, valami augusztusi eresztés a fájldátumok alapján....

felelhető az edk hálókon 1-2 napja

Ez az edk hálózat mit takar? Én néztem nforce-on és ott nincs semmit utalás rá.

#363 Felhasználó inaktív   ricsip 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 21. 14:30

Idézet: ricsip - Dátum: 2004. dec. 21., kedd - 13:50

Ez az edk hálózat mit takar? Én néztem nforce-on és ott nincs semmit utalás rá.

http://www.symantec.com/techsupp/enterpris...ease_dates.html  címen megnéztem, és ott még csak a 8.0-s van 2003 októberi dátummal.

Bár a "ghost corporate 8.2"-re rákeresve 1 db readme-t találtam az oldalon, szóval mégiscsak kell lennie ilyennek.

Btw. útálom a multik lapjait, annyi szir-szart beletömnek, h. már csak az ilyen "apróságokat" nem találja meg az ember, h. mégis milyen termékeket árulnak. A corporate ghost oldalon minden színes-szagos pr duma ott van, de hogy a dobozban konkrétan melyik ghostot adják, még a buy menüben se találtam meg (pedig ha máshol nincs is érdekük h. szerepljen értékes infó, legalább itt illene megemlíteni)
Ebböl a szempontból az MS oldalával van 1 szinten. Ott a túlzott infromáció-áradat miatt nem sikerült nekem még 2x megtalálnom ugyanazt az oldalt. A hotfix listázót kénytelen voltam bukmarkolni, miután fél napig kutattam utána.

#364 Felhasználó inaktív   PeC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 21. 22:58

Idézet: hekkerbarbi - Dátum: 2004. dec. 15., szerda - 1:30

tépítek mint floki a lábtörlőt...  :rolleyes:

ez egy progivel nem fog menni mert a ghost nem erre lett kitalálva, hogy corporate win install lemezt gyártson nektek, ez egy progivel 1 lépésben nem megy  :(

:sandor:

Hát pedig de.

Egész egyszerű.
Ghost 2k3 feltelepít (2003.775), elindít, majd szépen kiválaszt, hogy backup, melyik vinyó melyik partíciója, és hogy nem fájlba, hanem írható CD/DVD, majd next next, és újraindítja a gépet, betölti a ghost-ot, és beteszed az újraírható DVD-t. Automatikusan lement, majd újraindul. És kész.
Épp most töltöttem vissza az XP-t.
Újraírható DVD betesz, arról bebootol, kiválasztom, hogy honnan mit hova, 10 perc pihi, majd restart után ott a lemetett XP.
Ja, és flopy sincs már a gépemben több mint 2 éve.

Tehát mégiscsak erre (is) van kitalálva...  :rolleyes:
"Aki a munkahelyén nem nyal, az szopni fog!!!"

#365 Felhasználó inaktív   ricsip 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 22. 00:56

Idézet: PeC - Dátum: 2004. dec. 21., kedd - 23:58

Hát pedig de.

Egész egyszerű.
Ghost 2k3 feltelepít (2003.775), elindít, majd szépen kiválaszt, hogy backup, melyik vinyó melyik partíciója, és hogy nem fájlba, hanem írható CD/DVD, majd next next, és újraindítja a gépet, betölti a ghost-ot, és beteszed az újraírható DVD-t. Automatikusan lement, majd újraindul. És kész.
Épp most töltöttem vissza az XP-t.
Újraírható DVD betesz, arról bebootol, kiválasztom, hogy honnan mit hova, 10 perc pihi, majd restart után ott a lemetett XP.
Ja, és flopy sincs már a gépemben több mint 2 éve.

Tehát mégiscsak erre (is) van kitalálva...  :rolleyes:

Akkor asszondod a 2003 meg tudja csinálni, a corporate 8-as viszont nem? Azért ez elég érdekes.

Valahogy nem lehetne lecsökkenteni annak a ghost.exe-nek a méreté 1,2 mb-ra, mert akkor már ráférne az 1. flopira, és nem lenne ez az egész szívás vele.

Kellene keresnem 1 összehasonlító táblázatot a 2003 és a 8-as között. Ha nincs semmi lényeges különbség, nem szívatom magam, és kipróbálom a 2003-ast.

#366 Felhasználó inaktív   hekkerbarbi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 22. 01:56

összedobom a 8.2-es ghost egy bood cd-re...
Nagy lehetőség elött állunk...
Egy anlgaii etegyem ktuasátai szenirt nem szímát, melyin serenrodbn vnanak a bteűk egy szbóan, az etegyeln ftonos dloog, hogy az eslő és az ultosó bteűk a hölyeükn lneegyek, A tböbi bteű lheet tljees összevabisszásagn, mgiés porbléma nlkéül oalvsahtó a szveög. Eennk oka, hogy nem ovallusk el mniednigyk bteűt mgaát, hneam a szót eszgébéen ltjáuk.

#367 Felhasználó inaktív   ricsip 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 22. 14:03

Idézet: hekkerbarbi - Dátum: 2004. dec. 22., szerda - 2:56

összedobom a 8.2-es ghost egy bood cd-re...

Ha el tudnád juttatni hozzám ezt a cumót, akkor nagyon megörvendeztetnél vele, föleg h. itt a karácsony is, tegyünk jót felebarátainkkal, stb. :)

Az emil-címemet megtalálod, ha van velem kedved foglalkozni.

#368 Felhasználó inaktív   PeC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 22. 16:22

Idézet: ricsip - Dátum: 2004. dec. 22., szerda - 0:56

Akkor asszondod a 2003 meg tudja csinálni, a corporate 8-as viszont nem? Azért ez elég érdekes.

Valahogy nem lehetne lecsökkenteni annak a ghost.exe-nek a méreté 1,2 mb-ra, mert akkor már ráférne az 1. flopira, és nem lenne ez az egész szívás vele.

Kellene keresnem 1 összehasonlító táblázatot a 2003 és a 8-as között. Ha nincs semmi lényeges különbség, nem szívatom magam, és kipróbálom a 2003-ast.

Igen.

Megvan a 8-as corporate is, de az csak mindenféle boot flopy legyártására jó.
A sima 2k3 eleve kisebb telepítővel rendekezik, és ez az, ami nekünk kell, a sima, egyszerű, két klikkes, flopy _nélküli_ nemtéshez, és a bootolható dvd image elkészítéséhez.

Ha ad valaki egy tárhely címet, szívesen feltöltöm a telepítőjét.
Próbáljátok ki.

#369 Felhasználó inaktív   PeC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 22. 16:24

Idézet: ricsip - Dátum: 2004. dec. 22., szerda - 0:56

...Valahogy nem lehetne lecsökkenteni annak a ghost.exe-nek a méreté 1,2 mb-ra, mert akkor már ráférne az 1. flopira, és nem lenne ez az egész szívás vele.
...

egyébként nem tudom, minek erőletetd ez a flopy dolgot. Ok, tudom, hogy a corporate, de akkor is. Mi az, amit a corporate tud, és Neked kell?

#370 Felhasználó inaktív   ricsip 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 23. 16:50

Idézet: PeC - Dátum: 2004. dec. 22., szerda - 17:24

egyébként nem tudom, minek erőletetd ez a flopy dolgot. Ok, tudom, hogy a corporate, de akkor is. Mi az, amit a corporate tud, és Neked kell?

Szóval. Mivel ez a corporate volt meg legelöször, ezzel próbálkoztam. Felraktam, boot wizard-ot elindítom. Itt lehet készíteni flopit, amivel a rendszert el tudom indítani. Flopira gondolom azért van szükség, mert mi mással tudnám elindítani a lementéshez a gépet? Mivel a PC-DOS és a ghost.exe nem fér el 1 db lemezen, ezért kellett 2-t csinálni. Windows kilö, gép reboot. Elindul a rendszer flopiról, majd bekéri a 2. flopit, amiröl elindul a ghost.exe. Innen megcsinálom a vinyó lementését, a célnak a cd-írót választom. Ekkor felajánlja, h. csinál bootolható cd-t. Ennek én nagyon örülök (gondolom Ö is). Ehhez bekéri az 1. flopit újra (mivel a 2. van bent amiröl a ghost elindult) majd ezután kiírja, h. a 2. flopi KELLENI fog a rendszer indításhoz, mivel azon van a ghost, ö azt nem rakta fel a cd-re. És itt borul ki a bili, hogy miért is van ez?? Elolvasva a fórumot (mégha esetleg csak felületesen is) nekem az jött le belöle, h. csak a corporate-el lehet olyan cd-t írni, amiröl a rendszert visszaállítom minden büvészkedés nélkül. Nekem a corporate tudására amúgy semmi szükségem, ha erre a dologra alkalmas lenne a 2003-as is. Elöbbi postok szerint az is jó lesz.
A 9-es viszont csak win alóli mentést tud (mást én nem találtam ott), visszaállításhoz meg vmi gyári PE windózos boot cd kell neki (ami véletlenül "elkeveredett" itthon) tehát az is alkalmatlan arra, h. szüz vinyóra visszaállítsam a lementett windózt.

Szerkesztette: ricsip 2004. 12. 23. 16:53 -kor

#371 Felhasználó inaktív   PeC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 24. 00:05

Idézet: ricsip - Dátum: 2004. dec. 23., csütörtök - 16:50

Szóval. Mivel ez a corporate volt meg legelöször, ezzel próbálkoztam. Felraktam, boot wizard-ot elindítom. Itt lehet készíteni flopit, amivel a rendszert el tudom indítani. Flopira gondolom azért van szükség, mert mi mással tudnám elindítani a lementéshez a gépet? Mivel a PC-DOS és a ghost.exe nem fér el 1 db lemezen, ezért kellett 2-t csinálni. Windows kilö, gép reboot. Elindul a rendszer flopiról, majd bekéri a 2. flopit, amiröl elindul a ghost.exe. Innen megcsinálom a vinyó lementését, a célnak a cd-írót választom. Ekkor felajánlja, h. csinál bootolható cd-t. Ennek én nagyon örülök (gondolom Ö is). Ehhez bekéri az 1. flopit újra (mivel a 2. van bent amiröl a ghost elindult) majd ezután kiírja, h. a 2. flopi KELLENI fog a rendszer indításhoz, mivel azon van a ghost, ö azt nem rakta fel a cd-re. És itt borul ki a bili, hogy miért is van ez?? Elolvasva a fórumot (mégha esetleg csak felületesen is) nekem az jött le belöle, h. csak a corporate-el lehet olyan cd-t írni, amiröl a rendszert visszaállítom minden büvészkedés nélkül. Nekem a corporate tudására amúgy semmi szükségem, ha erre a dologra alkalmas lenne a 2003-as is. Elöbbi postok szerint az is jó lesz.
A 9-es viszont csak win alóli mentést tud (mást én nem találtam ott), visszaállításhoz meg vmi gyári PE windózos boot cd kell neki (ami véletlenül "elkeveredett" itthon) tehát az is alkalmatlan arra, h. szüz vinyóra visszaállítsam a lementett windózt.

A corporate változatot ismerem, én is használtam a vállalatnál sokszor, még párhuzamos porton is mentettem le vele egy notebookot.

Neked pont a 2k3 kell, mivel, mint írtam, _soha_ nem is kell neki flopy.
Amikor a windowsos felületű wizzardban kiválasztod, hogy honnan, hova és mit mentsen, utána ő újraindítja a gépet, és csinál egy virtuális partíciót, és arról indítja a pc-dost és a ghost-ot, tehát _nem_ flopyról. Mikor betölt, neked csak az újraírható DVD-t kell betenned, és megy is az automata mentés, és a dvd-re, ami bootolható, rajta lesz a ghost is. A mentés után újraindul a gép, és újra a windows tölt be. A C gyökér könyvtárban megtalálod fájlként a kis virtuális partíciót, amit törölhetsz is.

De komolyan, ennyi idő alatt már ki is próbálhattad volna, de ha akarod, fel is töltöm Neked a telepítőt, hogy kipróbálhasd.

#372 Felhasználó inaktív   ricsip 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 24. 12:51

Idézet: PeC - Dátum: 2004. dec. 24., péntek - 1:05

A corporate változatot ismerem, én is használtam a vállalatnál sokszor, még párhuzamos porton is mentettem le vele egy notebookot.

Neked pont a 2k3 kell, mivel, mint írtam, _soha_ nem is kell neki flopy.
Amikor a windowsos felületű wizzardban kiválasztod, hogy honnan, hova és mit mentsen, utána ő újraindítja a gépet, és csinál egy virtuális partíciót, és arról indítja a pc-dost és a ghost-ot, tehát _nem_ flopyról. Mikor betölt, neked csak az újraírható DVD-t kell betenned, és megy is az automata mentés, és a dvd-re, ami bootolható, rajta lesz a ghost is. A mentés után újraindul a gép, és újra a windows tölt be. A C gyökér könyvtárban megtalálod fájlként a kis virtuális partíciót, amit törölhetsz is.

De komolyan, ennyi idő alatt már ki is próbálhattad volna, de ha akarod, fel is töltöm Neked a telepítőt, hogy kipróbálhasd.

Ok, közben én is vetettem rá 1 pillantást, és tényleg vmi hasonlót csinált, bár nekem lehalt 1 olyan hibával h. nem tudja létrehozni a virtuális particiót.
Igazából a flopis corporate azért volt szimpatikusabb, mert mi a francért telepítsem fel a visszaállítandó gépre a ghostot, ha ott azt soha nem fogják használni.

#373 Felhasználó inaktív   DeepDish5 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 25. 18:54

Norton Ghost 9.0-val lementve az oprendszerem /ntfs/ es hogyan tom majd visszarakni ,pl bottdvd melle irom?

#374 Felhasználó inaktív   DeepDish5 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 25. 18:56

Jah es lenyeg szuz vinyora akarnam!

#375 Felhasználó inaktív   james008bond 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 12. 26. 16:07

Sziasztok!

Norton Ghost 9-cel lépésenként leírná valaki, hogyan tudok egy teljes rendszert lementeni másik partícióra ill. DVD-re és azt rendszerelhalálozás esetén hogyan tudom visszatelepíteni a gépemre???
Nagyon megköszönném!!!

#376 Felhasználó inaktív   ricsip 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 26. 19:02

Idézet: ricsip - Dátum: 2004. dec. 24., péntek - 13:51

Ok, közben én is vetettem rá 1 pillantást, és tényleg vmi hasonlót csinált, bár nekem lehalt 1 olyan hibával h. nem tudja létrehozni a virtuális particiót.
Igazából a flopis corporate azért volt szimpatikusabb, mert mi a francért telepítsem fel a visszaállítandó gépre a ghostot, ha ott azt soha nem fogják használni.

Nah, rászántam a tegnapi délutánomat/estémet és meglett a megoldás. Maximalista, bár kicsit gányolós.

1. leszedtem egy olyan ghost2003 imaget, amiröl lehetett bootolni (ezt mindenkire rábízom)
2. onnan elindtottam a ghost.exe-t, és lementettem a particiót cd-rw-re (nem kell boot-cds, úccse ezt fogjuk használni)
3. fogtam egy win98 cd-t, amiröl szintén lehet bootolni.
4. ultraiso-val legrabbeltem iso-ba, ezután a rajta levö fájlokat kitöröltem (nem 98-at fogunk róla telepíteni), viszont belepakoltam a ghost.exe-t és érdekességképp a gdisk.exe-t is. Valamint a cd-rw-röl bemásoltam ide a lementett partició-fájlt is.
5. most már elindul flopi nélkül a rendszer, és ott van a ghost is, meg a GHO fájl is.
6. öröm és bódottá

Ultraiso ahhoz a gányoláshoz kellett, h. képes legyek megszülni egy boot-cd-t, mert neroban nem jöttem rá h. milyen opciókat beklikkelve kapok eredményt. A winxp telepítő-cd gyártás során szerzett tapasztalatok nem segítettek. Ott ugyanis nem volt flopi emuláció. Itt vagy nem bootolt egyáltalánm v. bootolt, de aztán flopi meghajtóban keresett command.com-ot, vagy bootolt, de a cd-re felirt többi fájlt nem találta, és még folytathatnám az undorítóbbnál undorítóbb hibajelenségeket.

ISOBUSTER-rel belenéztem akár a ghost által készitett cd-be (ami mellett a GHO is volt) akár a ghost2003-as ISOba, akár a win98 cd-be, mindenhol volt 1 boot.cat fájl, és vmi flopi imagenek tünö 1,44 megás fájl (ez az ami nem kellett a winxp-né). Na ezek minden kombinációját kipróbáltam neroban, végül döntöttem a fenti gányolás mellett. A műveletbe behelyettesthetö a 8-as corporate ghost/gdisk.exe-je is, mindkettö okosabb mint ami a 2003-ban van (legalábbis én találtam bennük 1-2 plusz hasznos funkciót).
Na, Boldog Karácsonyt!

Ui. A 9-es változattal nem kínzom magam, rendszer visszaállításra a 8/2003 jobb, 9-es akkor hasznos, ha inkrementális backup kell v. futó windóz alatt akarja T. user menteni a cuccokat.

#377 Felhasználó inaktív   PeC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 27. 09:54

Na ez pl egy jó megoldásnak tűnik, bár furcsa, hogy nem siekrült a nero-ban rendes boot cd-t gyártanod.
Egyébként amit kérdeztél, hogy miért kellene feltelepíteni a ghost-ot a mentendő gépre igazad van, bár én lementés után uninstalláltam, és visszaállítás után is, lévén, úgyis bebootolt DVD-ről a gép.
Nekem így egyszerűbb és gyorsabb volt, mint a cd-kel dolgozni.

Örülök, hogy sikerült megoldanod a mentést!  :up:

#378 Felhasználó inaktív   Prometheus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 27. 22:48

Idézet: PeC - Dátum: 2004. dec. 27., hétfő - 8:54

Na ez pl egy jó megoldásnak tűnik, bár furcsa, hogy nem siekrült a nero-ban rendes boot cd-t gyártanod.
Egyébként amit kérdeztél, hogy miért kellene feltelepíteni a ghost-ot a mentendő gépre igazad van, bár én lementés után uninstalláltam, és visszaállítás után is, lévén, úgyis bebootolt DVD-ről a gép.
Nekem így egyszerűbb és gyorsabb volt, mint a cd-kel dolgozni.

Örülök, hogy sikerült megoldanod a mentést!  :up:

kérdés:
win2k alól neróval hogyan készítek oot dvd-t , hogy elindítva a lemezt pakolhassam kapásból vissza az imagémet?

#379 Felhasználó inaktív   bigalexander 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 01. 22:22

sziasztok

megszeretném kérdezni , hogy jol akarom e csinálni mielőtt help eznék itt narokig.?

van norton ghost 9 cd m.install stb...stb...
backup drives-cd/dvd stb
megcsinálja.
format c
boot ghost cd visszatol dvd igy rőviden...

kérdéseim: a vincsi két felé van particionálva .a c megh menti a ghost de a d meghajton adatok vannak
csak a c meghajtot állitja vagyis teszi fel vagy a d t is megpiszkálja azzaz abban is visszaálit valamit:
mit jelent a formatnál hogy mennyi bájtra formázod a foglalási egységet azaz mire érdemes (ntfs)

kőszi előre is :big

#380 Felhasználó inaktív   denes44 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 01. 23:24

Az lenne a kérdésem, hogyha én x gépen csinálok egy mentést a windowsról, és azt visszaállítom egy y gépre, amiben teljesen más hardverek vannak, akkor történhet valami probléma?
Tekintsd meg a fotóimat, itt: http://vdenes.hu
Forma 1 Tippverseny: http://f1tipp.net

Téma megosztása:

• (41 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Utolsó »