HWSW Informatikai Kerekasztal: Norton Ghost - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (41 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Norton Ghost Értékeld a témát: -----

#381 Felhasználó inaktív   jannus 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 02. 19:50

Hello. Boldog Új Évet mindenkinek.

Nagy problémám lenne.
ma delelött Ghost-tal xp-ket klonoztam 5 célszámítógépre, kb 35% környékén a hálozati csatlakozás megszakadt a szerverrel. és a kliensek leáltak a merevlemez másolása közben. nem estem kétségbe, már volt ilyen reboot és ujra kezdeni.
igenám, de a gépekben lévő maxtor DiMax Plus 8-as 40 gb -os winyokat ugyan látja az alaplap de a boot mar nem indul el semmirol (floppy, cd....) ha pedig beteszem egy masik mukodo gépbe akkor az a gép sem indul mar el. ha usb-n csatlakoztatom akkor kiirja hogy lemezmeghajto de aztan megall minden.
a ghost azt irta ki, hogy: An internal inconsistency has been detected.
Tud valaki mondani valami biztatot???
Nagyon fontos lenne.

koszi

#382 Felhasználó inaktív   jannus 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 01. 02. 19:52

Idézet: denes44 - Dátum: 2005. jan. 2., vasárnap - 0:24

Az lenne a kérdésem, hogyha én x gépen csinálok egy mentést a windowsról, és azt visszaállítom egy y gépre, amiben teljesen más hardverek vannak, akkor történhet valami probléma?

Hello.

Én már nyár óta ezt csinálom a munkahelyemen, eddig több mint száz gépen és legalább 6 kanfigon.
csak az eltérö drivereket fogja kérni, pl eltérö videokártya és egyéb eszközök.
de amugy még semmi bajom nem volt velük.

#383 Felhasználó inaktív   ricsip 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 03. 10:22

Idézet: jannus - Dátum: 2005. jan. 2., vasárnap - 20:52

Hello.

Én már nyár óta ezt csinálom a munkahelyemen, eddig több mint száz gépen és legalább 6 kanfigon.
csak az eltérö drivereket fogja kérni, pl eltérö videokártya és egyéb eszközök.
de amugy még semmi bajom nem volt velük.

A Symantec oldalán van vmi leírás, h. ilyen esetekre érdemes lefuttatni a windows resource kit-ben levö SYSPREP programot. Az asszem törli a plug-and-play beállításokat (azaz a windows elsö betöltésekor újragenerálja azt az aktuális hardvereknek megfelelöen) valamint a SID-et is kiüti ha jól sejtem (a SID egyedisége kell ahhoz, h. a gépek hálóban ne ütközzenek egymással)

#384 Felhasználó inaktív   Prometheus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 03. 10:59

vki mondja el , hogyan kell a w2k ból boot dvd-t készíteni és rajta a kedves kis ghost aki visszaállítja a particiómat  :confused:
Köszi.
:respect:

#385 Felhasználó inaktív   ricsip 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 05. 19:33

Idézet: Prometheus - Dátum: 2005. jan. 3., hétfő - 11:59

vki mondja el , hogyan kell a w2k ból boot dvd-t készíteni és rajta a kedves kis ghost aki visszaállítja a particiómat  :confused:
Köszi.
:respect:

2004. dec. 26., vasárnap - 20:02 -es hozzászólásomban elég részletesen le van írva.

#386 Felhasználó inaktív   Prometheus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 05. 19:46

Idézet: ricsip - Dátum: 2005. jan. 5., szerda - 18:33

2004. dec. 26., vasárnap - 20:02 -es hozzászólásomban elég részletesen le van írva.

ja tényleg most hogy teljesen el is olvastam valszeg mükszik :)
thx !

#387 Felhasználó inaktív   begyu 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 01. 05. 21:45

Hali,
Van egy érdekes esetem N.Ghost 2003-mal. Az XP-ről szerettem volna egy img.-et csinálni és ezéert feltelepítettem a N.G.-ot, majd kijelőltem, hogy mit hova aztán gyerünk. a gépet újra indította PC-DOS elindult aztán kakukk, fagyi. Ezután már a Win XP sem indul ujra mikor a PC-DOS menuben azt választom, egyáltalán minden ghost-os program lefagy. a C:-n pedig ott egy virtuálus partició és az eredeti betüjelet átírta. Nincs kedvem az egész XP-t újra telepíteni, mit lehet ezzel csinálni?
Már a norton is gagyi?

#388 Felhasználó inaktív   denes44 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 05. 23:08

Én is jártam már így. Tedd be az XP cd-ét,és amikor telepítéskor ki kell választani a partíciót, a T gombbal töröld a virtuális partíciót. Én így oldottam meg.
Tekintsd meg a fotóimat, itt: http://vdenes.hu
Forma 1 Tippverseny: http://f1tipp.net

#389 Felhasználó inaktív   Ata 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 01. 05. 23:40

Idézet: begyu - Dátum: 2005. jan. 5., szerda - 21:45

Hali,
Van egy érdekes esetem N.Ghost 2003-mal. Az XP-ről szerettem volna egy img.-et csinálni és ezéert feltelepítettem a N.G.-ot, majd kijelőltem, hogy mit hova aztán gyerünk. a gépet újra indította PC-DOS elindult aztán kakukk, fagyi. Ezután már a Win XP sem indul ujra mikor a PC-DOS menuben azt választom, egyáltalán minden ghost-os program lefagy. a C:-n pedig ott egy virtuálus partició és az eredeti betüjelet átírta. Nincs kedvem az egész XP-t újra telepíteni, mit lehet ezzel csinálni?
Már a norton is gagyi?

Nem lehet, hogy serilata-t használsz "enhanced mode"-ban és esetleg ettől fagy a ghost?

ha igen, akkor:
teed át a biosban a sata-t cobined, vagy compatibily mode-ba ghost idejére

#390 Felhasználó inaktív   hekkerbarbi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 06. 02:16

Idézet: begyu - Dátum: 2005. jan. 5., szerda - 20:45

Hali,
Már a norton is gagyi?

Kicsit rossz megközelítés az, hogy ami nálad szar az általánosan szar. Én inkább azt fogalmaznám meg, hogy nm ártott volna a ghostba tenni egy konfigutátort ami jelzi, hogy 'ez egy kompatibilis hw öszeállítás v. sem.' Illetve ezt már írtam egy párszor, hogy a partició visszahelyezésekor nem ártott volna megtartani azt a metódusmentet, hogy: 'kivája-e törölni ezt a partit, hogy ide tegye ezt a képet' nem pdig csak 'tedd ide, tedd oda'
Nagy lehetőség elött állunk...
Egy anlgaii etegyem ktuasátai szenirt nem szímát, melyin serenrodbn vnanak a bteűk egy szbóan, az etegyeln ftonos dloog, hogy az eslő és az ultosó bteűk a hölyeükn lneegyek, A tböbi bteű lheet tljees összevabisszásagn, mgiés porbléma nlkéül oalvsahtó a szveög. Eennk oka, hogy nem ovallusk el mniednigyk bteűt mgaát, hneam a szót eszgébéen ltjáuk.

#391 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 01. 06. 10:03

Idézet: begyu - Dátum: 2005. jan. 5., szerda - 21:45

Már a norton is gagyi?

Hmm, érdekes kérdés. Csak az a már, csak azt tudnám feledni.
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#392 Felhasználó inaktív   begyu 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 01. 06. 14:42

Azóta már letöröltem a virtual particiót én is. Mire idáig eljutottam azért kipróbáltam néhány dolgot, gyanítottam, hogy a gépen nem tetszik neki valami ezért a BIOSban mindent safe-re állítottam de ez sem segített. A rendszer IDE felületen van, van ugyan SATAn átalakítóval egy adat vinyó, ez okozhatta?
A partició törléssel még a dolog nem oldódott meg mert a XP csak nem indult aztán sikerült Hibakereső módban elindítani, utána már ment, de csökkentett módban azóta sem indul újrabootol ha azt választom. A vinyón pedig látszólag hiányzik ~10Gb, ezt úgy kell érteni, hogy a partició mérete kb 19GB a fájlok mérete ha összegzem 4,5GB és van kb 4GB szabad hely rajta, nem értem! Chkdsk nem talál semmit, se rejtett fájllal se a visszaállítási adatokkal nem magyarázható, hol lehet? csak újra kell telepítenem az egészet? A Ghost hozhatott létre valamit amit nem látok?

#393 Felhasználó inaktív   begyu 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 01. 10. 14:03

Végre megy újra az XP. A hiányzó 10GB is megvan, a Norton Protected RecycledBin okozta.
Köszönöm a tippeket.
Az újra telepítésen azért még gondolkodom.
Tanulság: Backup előtt nem árt, ha csinálunk egy backupot! :)

#394 Felhasználó inaktív   aDoayen 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 01. 10. 14:42

a Ghosttal meg tudom csinálni azt, hogy egy xp-t egy adott particióról egy másik (másfajta) winyóra feldobjon, ha azonos méretű partíciót hozok neki létre?

A képes rá alatt azt értem, hogy utána az xp működni is fog. Winyó halál utáni kavarodásban vagyok és szükség lenne ilyesféle mozdulatokra.
chill,
aDoayen

#395 Felhasználó inaktív   Ata 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 01. 10. 15:01

Idézet: aDannyBoy - Dátum: 2005. jan. 10., hétfő - 14:42

a Ghosttal meg tudom csinálni azt, hogy egy xp-t egy adott particióról egy másik (másfajta) winyóra feldobjon, ha azonos méretű partíciót hozok neki létre?

A képes rá alatt azt értem, hogy utána az xp működni is fog. Winyó halál utáni kavarodásban vagyok és szükség lenne ilyesféle mozdulatokra.

bármilyen méretü és pozicióju particióra másolhatod, bármilyen winyóra, csak kissebb ne legyen a partició mérete a forrásénál

a lényeg, hogy töröld ghost elött a registryből a mounteddevices kulcsot
Windows Registry Editor Version 5.00

[-HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\MountedDevices]

Szerkesztette: Ata 2005. 01. 10. 15:03 -kor

#396 Felhasználó inaktív   aDoayen 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 11. 10:54

ok köszi, amikor élesben megy majd a "nagy átalakítás" akkor írok majd még ide, mert most annyira szét vannak szórva a partíciók, hogy azt sem tudom, hogy kezdek majd neki újra összeállítani a megszokott felépítést.
chill,
aDoayen

#397 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 21. 13:29

Rátaláltam a keresővel erre a topikra.
Gyors segítségre lenne szükségem.
Norton Ghost 9-el szeretnék átmásolni egy rendszer partitíciót az új winyómra de a ghost mindíg kidob egy hibával 1 mp után hogy hiányzik a pqv2i.sys.
Erre kerestem rá ide jutottam. Ha valaki le tudná írni mi a megoldás azt megköszönném!
Reinstall megvolt amit írtak külföldi helyeken hogy style xp-vel reseteljem a kernel.ini-t meg a boot.ini-t az is megvolt nem segített.

Kérem a segítséget  :respect:

Üdv

#398 Felhasználó inaktív   tz4k 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 01. 25. 12:47

Sziasztok

Tudna valaki ajanlani nekem valami progit a XP rendszer lementésére és visszaállitására?Partició kép létreheozására?
Esetleg valami ötlet hogyan lehetne a régi winyorol a müködö rendszert átrakni egy új SATA winyora újratelepítés nélkül?

#399 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 01. 25. 13:02

Szerintem ilyenről itt még nem is hallottak...
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#400 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 25. 13:09

Idézet: tz4k - Dátum: 2005. jan. 25., kedd - 12:47

Tudna valaki ajanlani nekem valami progit a XP rendszer lementésére és visszaállitására?Partició kép létreheozására?

Hülyeség, ilyen program nem létezik, de olcsón megcsinálom ha már olvasni lusta vagyol.
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (41 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.