idézet:
Ezt írta Lipton:
Most ott tartok hogy kezd elegem lenni...
W2k boot lemez, elvileg rendben van a bootsector (fixboot...), a partíció aktív, ghosttal backup-restore a partíció, és NEM MEGY, nem indul el...[/quote]
Hogy nem megy, az kevés információ, mert a boot-folyamat különböző pontjain különféle hibaüzenetek lehetségesek, de ha nincs is hibaüzenet, nem mindegy, hol akad el a folyamat.
Például, ha megfigyeled, 2003. március 31. 09:20, kadettb adott egy korrekt hibaleírást, melyre pontosan tudtam válaszolni, saját tapasztalat alapján.
Egyébként a Win2k telepítő CD egyik könyvtárában van 4 db floppy-image és egy hozzávaló lemezkészítő program. XP-nél ez már nincs.
Norton Ghost
Elküldve: 2003. 04. 07. 07:49
Elküldve: 2003. 04. 07. 21:01
A gond, hogy el sem kezd bootolni egyáltalán, olyan mintha meg sem lenne formázva a HDD. Ma már elég álmos vagyok, de szerintem holnap lesz az a nap, amikor nekifutok megingt, és megpróbálom.
A sikereket/kudarcokat megosztom újra...
Még 1x köszönöm mindenkinek az ultra gyors és jó tanácsokat!
Gyanítom, hogy már nagyon be voltam rágva, és azért nem jött össze...
Lipton
Elküldve: 2003. 08. 03. 04:46
Előrebocsátom, hogy sík hülye vagyok a Ghost-hoz (is), úgyhogy ne nagyon fikázzatok.( vagy a fikázás mellett segítsetek is
Nna: Az egyik partíciómat(naná, hogy azon volt a rendszer) próbáltam elmenteni a Ghost segítségével, csakhogy helyhiány miatt félbeszakadt és így lett egy 900Megás exe állományom(a félbeszakadás miatt nem sikerült .gho állományba tömörítenie), amit memóriahiány miatt nem lehet futtatni. Pillanatnyi(?) elmezavaromban felrakatam egy régebbi ghost mentésemet anélkül, hogy előtte az elvesző könyvtáraimat kimásoltam volna.(full levelezésem, dokumentumok,stb.) Viszont ebben a 900Megában (norton ghost/write only/ghost.exe) benne vannak az elvesztett adataim, de nem tudok hozzáférni...
Itt dobhatnátok egy szalmaszálat... (vagy egy egész bálát
Előre is Köszönöm!
Elküldve: 2003. 09. 23. 17:28
Segiséget szeretnék kérni !
Hogyan tudom Norton Ghostal learchiválni NTFS -es HDD-met ?
Eddig Fat32-es volt, és Dos alól csináltam, de most a DOS nem látja az NTFS-es HDD-met.
Thx
- Mekkora tápod van? :)
Elküldve: 2003. 09. 25. 12:18
Még mindig az a gondom, hogy hogyan archiváljam NTFS-es Win2k mat.
Van egy Ghostom , de az csak DOS alatt fut, és a DOS meg nem látja az NTFS-es HDD-met.
Mi a megoldás?
Ha sikerülne valahogy az archiváció, akkor hogyan tudom majd visszatölteni az üres HDD-re, DOS (vagy win???) alatt?
Van más program ami olyan mint a Ghost?
Thx.
Elküldve: 2003. 09. 25. 12:54
A régi Ghost is tud NTFS partíciót menteni, ugyanis szektor szinten tekintve közömbös a fájlrendszer, viszont az image fájlt nem tudja NTFS-re írni, hanem FAT-re, illetve CD írás is lehetséges. Utóbbihoz nem elég a ghost.exe, hanem van hozzá egy CD-írót támogató DOS lemez. Ha mindezek figyelembevételével megoldod a mentést, a visszaírás már nem jelenthet problémát.
Van még lehetőség: pl. PQ Drive Image.
Elküldve: 2003. 09. 25. 12:58
idézet:
Ezt írta trancer:
Látom haldoklik a témaezért ujra felhozom.
Még mindig az a gondom, hogy hogyan archiváljam NTFS-es Win2k mat.
Van egy Ghostom , de az csak DOS alatt fut, és a DOS meg nem látja az NTFS-es HDD-met.
Mi a megoldás?
Ha sikerülne valahogy az archiváció, akkor hogyan tudom majd visszatölteni az üres HDD-re, DOS (vagy win???) alatt?
Van más program ami olyan mint a Ghost?
Thx.[/quote]
Több irányból is megközelíthető a téma:
A program telepítéskor (ha jól emlékszem, mert már régen használtam) készít(het) egy bootos ghost lemezt, ez mindenre elég, mivel a dos ugyan nem látja az ntfs drive-ot, de a ghost.exe igen. Innen pedig már megy minden mint a karikacsapás.
Ebből az okfejtésből az is következik, hogy bármilyen doslemezzel bootolsz, majd bedugod a ghost.exe-t tartalmazó floppyt, ugyanezt az eredmény éred el.
Az üres hdd-re visszatöltés hasonlóképpen megy, persze mindehhez az windowsnak semmi köze, azt felejtsd el.
Tehát, kalandra fel, meglásd, sikerülni fog!
Elküldve: 2003. 09. 25. 13:00
idézet:
Ezt írta Signal:
(...)
[/quote]
Négy perc.
Meg egy kicsit szakszerűbb magyarázat.![]()
Elküldve: 2003. 09. 27. 16:54
A két file-t persze cd-re írtam. Eddig gondolom, tiszta. Bonyolító tényezőként a vinyóm 3 partíciója NTFS, ezért egymásra nem lehet írni egyiket se mint image file, egy másik, régebbi 3.2 gigás Quantum HDD segítségét kellett igénybe vennem.
A visszaállításról: DOS-os (mondjuk Win98-as) bootlemezről indítva a masinát, egy laza fdisk a C: -re, letöröl az NTFS partíciót á la non-DOS, létrehoz egy új FAT32-est, aktivál, majd egy KOMPLETT format reboot után. Újabb reboot, Norton-os cd benn figyel, kijelölni az image-t a discről, menet közben be fogja kérni a második cd-t, midőn végzett, voilá: működik.
That's all, folks...
Elküldve: 2003. 10. 02. 11:33
Végülis szinte majdnem ugyanaz mint a fat32nél
A Ghost Bootlemezével ment minden ahogy kell.
Bye
Elküldve: 2003. 10. 06. 09:16
A ghost azonban nem latja, pedig ide akanek menteni egy masik vinyorol
Megprobaltam az alplpai vezerlore rakotni (nforce2) de ugy se latta a 80-ast.
A gepen amugy 2 oprendszer szeruseg van: Win98 / Win2000.
A 98-alol szinten nem latszik a 80-as vinyo. (azaz nem mountolja fel, de latja - azt hittem ez az NTFS miatt van de nem, egy tobb NTFS "beolvaso" progival probalkoztam de egyik se volt kepes ra, egyszeruen nem tudtak megallapitani, hogy milyen partico van a lemezen - Part.Magic sem) A masik 40-as vinyot (2xfat32-20g) siman kezeli, fent van a vezerlokarya driver is, vmit a legujabb nfocre2 drv is.
Win2k alol latom a 80-as vinyot, fel is van mountolva, 100%osan tudom kezeln (iras/olvasas - jogositas) teaht mukodik nincs semmi problema vele, sem hdtach sem egyeb progi hibat nem jelzett vele kapcsolaban de:
Mind a windows lemezkelesi programjaban, mind a partition magic-ben keptelen felismerni a rajta levo file rendszert, ebbol kifolyolag nem tudok semmilyen konvertalast, atmeretezest vegrehajtani rajta (60gb adat van rajta).
Az emlitett kezelo programok mind azt irtak, hogy ez egy un "Dynamic Disk".
Arra gondoltam, a vegebol leszedek par gb-ot, fat32re konvertalom, es igy oda tudok majd menteni a Ghost-al, viszont egyelore, fogalmam sincs hogy kezdjek hozza, hiszen semmilyen program nem tudja ilyen szemponbol lekezelni...
/mi az a dynamic disk? - es mit kezdjek vele??/
Elküldve: 2003. 10. 06. 09:21
[url="http://"https://www.hwsw.hu/perl/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=14&t=003329"]Téma: 80Gb - ST380011A - Dynamic Disk ?? [/url]
Thx
Elküldve: 2004. 04. 04. 06:55
Elég egyszerű a helyzet: 40 GB vincsi, kétfelé osztva, C-n a rendszer. A C-ről csináltam egy mentést a D-re, oprendszer XP, FAT32.
Maradt bennem viszont néhány kérdés:
- ha összeomlik a rendszerem, szükséges/ajánlott-e megformázni a C-t, mielőtt visszaírom a az elmentett fájlból a tartalmát? Ha igen, mivel formázzam?
- ha megformázom (vagy valamiért elromlik a bootszektor, vírus v. mittudomén), fog-e bootolni az XP a 'visszaghostolás' után, azaz a bootszektort lementette-e a Ghost? Az options-ben default beállításokkal csináltam, utána próbáltam azzal az opcióval, hogy a bootszektort is mentse, de azt írta ki, hogy azt partíció mentése esetén nem tudja...
- amennyiben nem állítja vissza a bootsektort a Ghost, akkor a fixboot/fixmbr-el megtehető-e ez?
Szerkesztette: tomesz 2004. 04. 04. 07:01 -kor
Elküldve: 2004. 04. 04. 13:58
Idézet: tomesz - Dátum: 2004. április 4, vasárnap - 7:59
Elég egyszerű a helyzet: 40 GB vincsi, kétfelé osztva, C-n a rendszer. A C-ről csináltam egy mentést a D-re, oprendszer XP, FAT32.
Maradt bennem viszont néhány kérdés:
- ha összeomlik a rendszerem, szükséges/ajánlott-e megformázni a C-t, mielőtt visszaírom a az elmentett fájlból a tartalmát? Ha igen, mivel formázzam?
- ha megformázom (vagy valamiért elromlik a bootszektor, vírus v. mittudomén), fog-e bootolni az XP a 'visszaghostolás' után, azaz a bootszektort lementette-e a Ghost? Az options-ben default beállításokkal csináltam, utána próbáltam azzal az opcióval, hogy a bootszektort is mentse, de azt írta ki, hogy azt partíció mentése esetén nem tudja...
- amennyiben nem állítja vissza a bootsektort a Ghost, akkor a fixboot/fixmbr-el megtehető-e ez?
Fogalmakat kellene inkább egyértelművé tenni:
Botszektor: egy partíció legelső szektora. Ebből adódóan ez a partíció "elég" fontos része, nyilván azt is menti a Ghost, kérés nélkül. Egyébként NT alapú rendszerhez való bootszektor a fixboot paranccsal készíthető.
MBR: a HDD legelső szektora. A fixmbr paranccsal javítható, de mivel az MBR-ben található a partíciós tábla is, nem árt komplett menteni az egészet, mindössze 512 byte. Mentés történhet egy DOS lemezre, többféleképpen:
- A MasterBooter csomagban található mrescue programmal.
- Disksave (NT Resource Kit)
- Valamilyen diskeditor, akár Windowsban is.
Nem kell formázni semmit egyébként, csak rá kell tolni az image-et.
Szerkesztette: Signal 2004. 04. 04. 14:03 -kor
Elküldve: 2004. 04. 04. 21:29
Elküldve: 2004. 04. 05. 02:25
Egy kis Ghost tapasztalat!
Először is szerintem nem szerencsés ATA-ra telepített sys-t SATA-ra rakni mivel mások a driverek, kell külön az XP-nek kezdéskor ...
Másodszor ... én megpróbáltam ghostolni az újonnan telepített syst SATA vinyón ... új GHOST (asszem a 2003-as ...
Első lépésként csinált egy 2MB-os partíciót, betette aktívnak, DrDOS rá, majd bebootolt, ghost.exe elindult éééés csontrafagy ...
RESET ...
DrDos bootol, első kérdés : Ghost vagy vissza az XP-hez ... vissza az XP-hez választom ... csontrafagy ...
Majd ezek után az általam ismert mindenféle szarakodás (XP helyreállítás, MBR vissza, DrDos partició törölve, SYS visszaállítása, MBR visszaállítása, Boot beállítása ...) után XP reinstall ... Este 11-kor boldogan kezdtem neki újra
Ezek után végigpróbáltam a nekem meglévő összes Ghostot és mind fagyott (2002,2003, és valamelyik régebbi ...) ... vagy a SATA nem teccik neki vagy az Intel 865 vezérlője ...
Kérdés: Tudtok olyan hasonló backup proggit ami az ICH-R-re kötött SATA winyón lévő rendszert tudja menteni?
Elküldve: 2004. 04. 05. 02:48
Idézet: Leeroy - Dátum: 2004. április 4, vasárnap - 22:33
Sokkal egyszerubb DVD-re irni az image-t.
En 5GB-t adtam rendszerparticionak, felpakoltam az osszes fontos programot ide, aztan Ghost 2003-nak azt mondtam, csinaljon belole DVD-t, ujrabootolt DOS modban, aztan ahogy generalta az imaget, maris irta a Pioneer DVR-106-osba rakott DVD-RW-re.
Barmi bajom van, DVD-RW be a meghajtoba, bebootol rola, 20 perc mulva van egy "frissen telepitett" windowsom, minden programmal egyutt. (ha -R-re irtam volna, akkor valszeg hamarabb meglenne...)
Arra viszont meg nem jottem ra, miert nem latja a PS2-es egeremet a DVD-s Ghost, igy kenytelen vagyok billzettel navigalni a menuben, hogy hova irja vissza a lementett particiot...
Elküldve: 2004. 04. 05. 03:24
Idézet: nyunyu - Dátum: 2004. április 5, hétfő - 3:52
vmi .bat-ba bele kene buheralni, vmi hasonlot:
cd system mouse.com cd ghost ghost
vagy manualisan bootolsz DOS-ba, s akkor ezt bele lehet irni egy .bat-ba. Elvileg mukodik, de DOS alatt nem szoktam, illetve csak az X-COM-hoz hasznalok egeret
Elküldve: 2004. 04. 05. 06:51
Idézet: Signal - Dátum: 2004. április 4, vasárnap - 13:02
Thx, így már világosabb a dolog
Elküldve: 2004. 04. 05. 07:13
Idézet: nyunyu - Dátum: 2004. április 5, hétfő - 3:52
En 5GB-t adtam rendszerparticionak, felpakoltam az osszes fontos programot ide, aztan Ghost 2003-nak azt mondtam, csinaljon belole DVD-t, ujrabootolt DOS modban, aztan ahogy generalta az imaget, maris irta a Pioneer DVR-106-osba rakott DVD-RW-re.
Barmi bajom van, DVD-RW be a meghajtoba, bebootol rola, 20 perc mulva van egy "frissen telepitett" windowsom, minden programmal egyutt. (ha -R-re irtam volna, akkor valszeg hamarabb meglenne...)
Arra viszont meg nem jottem ra, miert nem latja a PS2-es egeremet a DVD-s Ghost, igy kenytelen vagyok billzettel navigalni a menuben, hogy hova irja vissza a lementett particiot...
Jah, DVD-re írást még nem teszteltem, péntek óta van megfelelő íróm hozzá - de nem rossz ötlet, kipróbálásra érdemes.

Súgó
A téma zárva.