HWSW Informatikai Kerekasztal: Norton Ghost - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (41 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Norton Ghost Értékeld a témát: -----

#241 Felhasználó inaktív   arty 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 09. 01. 15:22

Idézet: hekkerbarbi - Dátum: 2004. szept. 1., szerda - 15:13

Hmmmmmm.

Raid 0

Nincs az az Intel, hogy Raid 0-ra bízzak bármit is....

átgondoltan kell vinyót vásárolni tudom, hogy most marha bölcs voltam...

Ja! kint van a ghost 9!

A PQ v2i -vel lett gazdagabb ami azt jelenti, hogy nem csinál minden mentésnél új image-t hanem megnézi mi változott aztán azt hozzáadja. Van olyan lehetőség is, hogy a régit se törölje, nade kinekhiányzik folyamatosan hízó image?

Ja, és képes win alól dolgozni akár rökvest DVD-re ami egyből boot recovery lemez lesz.

Nem még nem volt hozá szerencsém csak olvasni is tudok.... :D

közben visszaolvastam, ráérek :D és még megy a hirens bootcd linked amit adtál! kösz! :D  :respect:

azt ugyan nemértem, ha a ghost win alol kimenti az éppen futo winxp particiot, utana, ha dos alol visszaallitom a meghalt xp-t, hogyan fog az anno aktualisan éppen futó xp képéről készitett particio bebootolni... :) ok, nagy az esély rá, de mi van ha olyan állapotában volt éppen, ami utána nem alkalmas bebootolásra, s csak a shutdown állitotta volna helyre? :)

(ld. még hibernét után valo bebootolás, nem a lementett képből)

Szerkesztette: arty 2004. 09. 01. 15:26 -kor

Gigabyte P31-DS3L[fsb375] / E6400[3000mhz] / GyáriHűtő[1400rpm] / Sapphire4850DualSlot[625/1000] / samsung640g[7200rpm] / 2x2048 KingMax667[cl5/750mhz] / Samsung 32A656[60hz] / Audigy2[48khz] / XBOX360

#242 Felhasználó inaktív   hekkerbarbi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 01. 18:41

Szvsz mostanában notóriasan rámásztam a image gyártás-ra és arra jutottam, hogy a Ghost 8.0 corporate ed. ami a hiren cs-n van a legjobb.

miért is?

Kipróbáltam a TrueImage 8-at de sajna azt kell mondjam, hogy amilyen szép a grafika olyan szar a belső, értem ezalatt, hogy hsllhstóan nyúvassza a vinyót és emellet marha lassú is ami ha tömörítést is adsz rá brutálisan megnöveli a vinyónyuzási időt.

A PQ Drive Image 6 azaz 2002  a kedvencem ami qa feature-t illeti és a felhasználói felületet, ezen már érezni, hogy van benne valami hókusz pókusz hiszen nem cibálja a vinyót mégis képes nálam ~1,8-1,9 Gb/min sebességre particioról particióra íráskor.

A Symanten Ghost 8 annak ellenére, hogy én valósággal gyülölöm a kezelőfelületét nagyon profin lehet megírva mert amellet, hogy 2-2,2 Gb/min ír még ha közelhajolok a vinyohoz akkor sem hallom, hogy az alapállapotnál jobban menne pegig 100% -ban dolgozik. Lehet benne valami vinyóvezérlő dolog ami nagyon tudja mithogy kell.

A másik a tömörítés. A TI mint írtam marha lassú és a a jelzett image méret magas tömörítésnél messze nem nevezhető lojális becslésnek mivel simán 2x akkora lesz ami azt eredményezi, hogy ha épp ráfért volna a part-ra a mentés amit előtte jól kimatekoltál jó pofáraesés lesz mert mégsem fér rá.

A tömörítés a PQ DI -ben már frankó azomban itt is előfordulnak becslési hibák, ~30% osak.

A Ghost 8 ebben is profi. A becslés is és az is, hogy ha nem is fér az adott part-ra a image választhatod, hogy darabolja és foltassa máshova arról nem is beszélve, hogy a tömörítés cirka 15% jobb mint a DI-nek.

A Ghost 8 egyébként  képes kezeli a WinFS rendszert is mivel a Longhorn-t csak ezzel tudtam eltenni.
Nagy lehetőség elött állunk...
Egy anlgaii etegyem ktuasátai szenirt nem szímát, melyin serenrodbn vnanak a bteűk egy szbóan, az etegyeln ftonos dloog, hogy az eslő és az ultosó bteűk a hölyeükn lneegyek, A tböbi bteű lheet tljees összevabisszásagn, mgiés porbléma nlkéül oalvsahtó a szveög. Eennk oka, hogy nem ovallusk el mniednigyk bteűt mgaát, hneam a szót eszgébéen ltjáuk.

#243 Felhasználó inaktív   hekkerbarbi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 07. 16:11

Nekem ilyen Ghost mániám van...

szóval, nagyon vártam a ghost 9-et mert a terminál cikke után nagyon beindultam, tegnap előkerült a partition magic 8.05 (!) társaságában...

az első észrevételek:

Norton Ghost 9.0

A Win-es telepítő közli, hogy 2k/xp a célop és Framework is köll (ez nálam van a Vegas miatt).  Bravo. A satartmenüben a ghost ikon olyn mint egy 2 éves gyerek által rajrolt béna smile:  :)

A progi elindulása után kezdett rezegni a léc. Ez nemmás mint a Dive Image 7.03 csak sárga-fekete symatec design-al és egy siklóernyős képecske valami általam emészthetetlen sugallatal. Tehát mint a DI7 ebben sincs bizti lemezke kreáló ami dos alól menne henem only winfosos csodabogár. Az eggyetlen újdonség az Image explorerben van mégpedig, hogy pqi és gho fájlokat eggyeránt nyit viszont ezt is csk 2k/xp alatt.

Összeségében marha nagy csalódás a progi, úgy látszik a cirka 1 évvel ezelőtti pq felvásárlás alatt fejlesztés nem történt....    :(

Az azért hozzátartozik, hogy a PQ DI 7 csomag része volt DI 2002 dos os mentőlemeze, a Ghost 9-hez semmi ilyen nincs.  :reklamacio:

Norton Paririon Magic 8.05

A progi, ugyanúgy mint a ghost 1-1-ben a PQ PM 8.02 mindössze megkapta a symantec design-t, még a dos-os verzió is. azomban 1 huncut feature-el sem gazdagodott.  :(
Egy anlgaii etegyem ktuasátai szenirt nem szímát, melyin serenrodbn vnanak a bteűk egy szbóan, az etegyeln ftonos dloog, hogy az eslő és az ultosó bteűk a hölyeükn lneegyek, A tböbi bteű lheet tljees összevabisszásagn, mgiés porbléma nlkéül oalvsahtó a szveög. Eennk oka, hogy nem ovallusk el mniednigyk bteűt mgaát, hneam a szót eszgébéen ltjáuk.

#244 Felhasználó inaktív   hekkerbarbi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 13. 04:05

Próbáltam ghostolni olyan konfigot amiben volt egy 120+120Gb -os Raid tömb. A Ghost 8 csotrafagy.

Drive Image 2002 ugyanezt amelett, hogy 64 cluster/sec -es ntfs particiók is voltak a konfigban lazán kajolta.

Nem értem, hogy a ghost 8 megbirkózik a WinFS -es a 64clusteres ntfs miért akasztja ki?!

más.

Aki nagyon szeretné próbálja ki a ghost 9.0 -át, ja és elméletileg mégis van valami boot lemez megoldása, ez lenne az:
ftp://218.232.92.216/lpt/1.2.3.4/com1/aux...0(bootable).nrg

#245 Felhasználó inaktív   hekkerbarbi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 15. 16:30

Na akkor így magamnak azért megírom tapasztalataim:

Tehát Ghost 9 telepítőlemeze egyben egy biztonsábi boot lemez is ami valóban be is bootol és számtalan lehetőséggel kápráztatja el a felhasználót, igaz mindeszt baromi lassan. Mód nyilik rá, hogy használjuk a ghost Explorert és akár csak ebből kimazsolázott mentés részeket állítsunk vissza de lehetőségük van a többlépésben készült mentések naptár szerinti visszapakolására. Minden esetben támogatott mind a .GHO .PQI .V2i formátum is azaz valamelyest összedolgozták a PQ ás Sym technikát bár a Ghost kompatibilitás csak amolyan lefelé kompatibilitás mert teljes GHO állomány viiszaállítására egy Ghost 8 CE áll rendelkezésünkre mely butított annyiban, hogy csak vissza pakolni tud létredozni nem, (élelmesebbje majd kicsréli fullosra és belerak egy PQ DI 6-os is) mivel a lemezzel menteni nem lehet, csak visszaállítani - nem értem mi ez a masszív W9x - el való kompatibilitási elhagyás, na mindeggy.

Csak a cicoma miatt nem fogok erről restorálni, marad a Hiren.

#246 Felhasználó inaktív   abap 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 09. 17. 11:58

hekkerbarbi,

Akkor az működik, hogy boot cd-t vagy dvd-t csinál (nincs floppy a noteszemben)?
Legjobb lenne ha rá tudná nyomni a win partíciót egy dvd-re ami bootolható is (van ilyen?)
Probléma esetén csak beteszetm a lemez és újrahúzza magát.
Antec Aria / Abit IS-10 / Prescott 3 GHz / 2 GB RAM / 6600 GT / PVR 2000 / NEC 4570 / TT Bigwater

#247 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 17. 12:21

Idézet: hekkerbarbi - Dátum: 2004. szept. 15., szerda - 17:30

Na akkor így magamnak azért megírom tapasztalataim:

Tehát Ghost 9 telepítőlemeze egyben egy biztonsábi boot lemez is ami valóban be is bootol és számtalan lehetőséggel kápráztatja el a felhasználót, igaz mindeszt baromi lassan. Mód nyilik rá, hogy használjuk a ghost Explorert és akár csak ebből kimazsolázott mentés részeket állítsunk vissza de lehetőségük van a többlépésben készült mentések naptár szerinti visszapakolására. Minden esetben támogatott mind a .GHO .PQI .V2i formátum is azaz valamelyest összedolgozták a PQ ás Sym technikát bár a Ghost kompatibilitás csak amolyan lefelé kompatibilitás mert teljes GHO állomány viiszaállítására egy Ghost 8 CE áll rendelkezésünkre mely butított annyiban, hogy csak vissza pakolni tud létredozni nem, (élelmesebbje majd kicsréli fullosra és belerak egy PQ DI 6-os is) mivel a lemezzel menteni nem lehet, csak visszaállítani - nem értem mi ez a masszív W9x - el való kompatibilitási elhagyás, na mindeggy.

Az a szomorú ebben a Ghost 9-ben hogy ezeket a tulajdonságokat a beolvasztott Power Quest már 2 éve használta a Volume Protector (desktop/server) néven futó termékvonalon, és szinte semmit nem tudtak hozzátenni... :(
Bár a WinPE alapú környezet lehetővé tenné, sem az imagekészítés sem a tárolóeszköz illesztőprogramok könnyebb managelhetősége nem épült be a CD-ről indítható termékbe. A Win9x vonal mivel rendes kötet-árnyékmásokat készítésére alkalmas driver/agent nem készíthető/illeszthető eddig sem volt támogatva ebben a szegmensben...
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#248 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 17. 14:04

Idézet: hekkerbarbi - Dátum: 2004. szept. 15., szerda - 17:30

Hiren CD a best!  :respect:
Sukitore - Igényes, párosan írt erotikus történetek

#249 Felhasználó inaktív   hf 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 20. 17:37

Sziasztok!

Egy ismerősöm véletlenül disk visszaállítást indított partíció visszaállítás helyett és így felülírta a 2. partíciót is (amit nem kellett volna).
Van valami remény hogy visszahozzuk az adatokat vagy lehet egy szép nagy keresztet vetni rá?
Mivel az első partíciót akarta írni, elvileg a másodikig nem ért el az adat.

Köszi: hf

Szerkesztette: hf 2004. 09. 20. 17:41 -kor

#250 Felhasználó inaktív   Porker 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 21. 11:22

Idézet: hf - Dátum: 2004. szept. 20., hétfő - 18:37

... Van valami remény hogy visszahozzuk az adatokat vagy lehet egy szép nagy keresztet vetni rá?...

Remény van rá, de drága. :omg: Lásd: Kürt Kft!
Nekem másként még nem sikerült :( bár van néhány - jóval - olcsóbb adatvisszaállító cég is.

#251 Felhasználó inaktív   hf 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 21. 13:15

Köszi :( , annyira azért nem fontos!

#252 Felhasználó inaktív   MZperY 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 09. 22. 06:42

sziasztok!

sajnos nem volt időm végigolvasni a témát, csak azt szeretném kérdezni, hogy ti tudtok e olyan progit, ami ezeket az image fájlokat (*.gho, *.pqi) szerkeszteni tudja? Nagyon nagy szükségem lenne rá!

#253 Felhasználó inaktív   Mészike 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 23. 12:43

IDE rendszervinyómról szerettem volna Ghost-al áttenni a rendszeremet SATA vinyóra, de belefagy. Másnál nem volt még ilyen gond? :) Norton System Works 2004-ben lévő Ghost-ot használom.
Intel DP43TF - Intel C2Q Q6600@2.4GHz - 4x1 GB Kingston - 320 GB WD Raid Edition - Nvidia 9600GT - DELL 19" TFT
IBM/Lenovo T400
MSI Wind

#254 Felhasználó inaktív   Ata 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 09. 23. 18:00

Idézet: Mészike - Dátum: 2004. szept. 23., csütörtök - 13:43

IDE rendszervinyómról szerettem volna Ghost-al áttenni a rendszeremet SATA vinyóra, de belefagy. Másnál nem volt még ilyen gond? :) Norton System Works 2004-ben lévő Ghost-ot használom.

Ezt már egyszer kitárgyaltuk (ha visszaolvasol)  ;)

A biosban kapcsold át a serialATA modot Enhanced mode-ról Compatibility vagy Combined mode-ra a ghostolás idejére
az egyik paralelATA csatornádat addig a serialATA kisajátítja, tehát csak egy IDE csatornád lesz.
A másikat emulálja magának a serialATA

#255 Felhasználó inaktív   Ata 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 09. 23. 18:24

Idézet: Mészike - Dátum: 2004. szept. 23., csütörtök - 13:43

és persze ne felejtsd el ghostolás elött kitörőlni a registryből a
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\MountedDevices] nevü kulcsot

:offtopic: ez az utólagos szerkesztés hiányzik :mad:

#256 Felhasználó inaktív   Mészike 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 23. 20:11

Értem, köszi szépen! Holnap ki is próbálom.
Intel DP43TF - Intel C2Q Q6600@2.4GHz - 4x1 GB Kingston - 320 GB WD Raid Edition - Nvidia 9600GT - DELL 19" TFT
IBM/Lenovo T400
MSI Wind

#257 Felhasználó inaktív   Dikri 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 25. 01:38

Idézet: hf - Dátum: 2004. szept. 20., hétfő - 16:37

Sziasztok!

Egy ismerősöm véletlenül disk visszaállítást indított partíció visszaállítás helyett és így felülírta a 2. partíciót is (amit nem kellett volna).
Van valami remény hogy visszahozzuk az adatokat vagy lehet egy szép nagy keresztet vetni rá?
Mivel az első partíciót akarta írni, elvileg a másodikig nem ért el az adat.

Köszi: hf

Véleményem szerint sima ügy visszahozni. Hiszen az adatok most is ott vannak, ha jol gondolom.
Én betenném második HDD-nek egy gépbe és nekiesnék PTedittel (partition magic része). 1x-üen csak visszairnám a partitioit az eredeti méretre. Vagy ujra ghostolnám, de most jol, persze elötte törölném a partitiot. Majd a fenmaradó partitionálatlan részt beállitanám a PTedittel, ettöl ott kéne hogy legyen az adat.
De itt egy részletesebb leirás segitségnek: https://forum.hwsw.h...=62337&hl=magic
júl. 23.-ai hozzászolásom.

#258 Felhasználó inaktív   hekkerbarbi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 28. 19:02

Idézet: abap - Dátum: 2004. szept. 17., péntek - 10:58

hekkerbarbi,

Akkor az működik, hogy boot cd-t vagy dvd-t csinál (nincs floppy a noteszemben)?
Legjobb lenne ha rá tudná nyomni a win partíciót egy dvd-re ami bootolható is (van ilyen?)
Probléma esetén csak beteszetm a lemez és újrahúzza magát.

namost....

a ghost 8 tud ilyet, de: mikor ekezdené a boot lemez létrehozást kéri a ghost floppydat, igen nem jó neki az, hogy egyébként is fut és nem fogja fől, hogy a hiren lemezen is ott az exe mert ő a floppyt szeretné.

teht ugrott....

A driveimage eggyáltalán nem tud ilyet mert drive image. Azaz a powerqest-nek annó a deploy center nevű terméke tudta ezt ami tartalmazta a drive imeg-et és úgy működött a dolog, hogy di dos alatt lementett majd vissza win-re és a deploy center win alatt az elkészült image-ból írt olyan lemezt mely önindító és van rajta egy butított csak visszaállatani tudo di.

de erről én is csak olvastam....

#259 Felhasználó inaktív   hekkerbarbi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 05. 23:55

Megint csak úgy magánszorgalomból írok....

Szóval cirka a tennapelőtti nappal eltemettem szépen az összes PQ-s és Syman-os progit, Ghost 8-9, Driveimage 2002 és Patition Magic-el eggyütt.

Az ok: áttértem 64KB/cluster-es formába és sajnos ezek lekezelésére a fenti progik már kevesek. A Driveimage még le-le menti a 64k-s ntfs rendszerpatit de ha visszapaklod az már sehogysem bootol valahogy ezt kicsit sejtettem is, hisz a part.magic-sem képes tökéletesen kezelni a 64k-s formát. Azt hiszem ezeknek a progikat megsinylette az elmult 1,5 éves gazdátlanság. Helyüket teljes egyészében átvette az Acronis Disk director suite 9 és TrueImage 8. Ezek zokszó nélkül kezelik még rendszerpatin is a 64k-s dolgot, sőt a dds9-el lehet egy ntfs 4k-s xp-t vagy 2k-t 64-essé tenni és ezt utána lementeni-visszatenni a TrueImege-al lehet. A TrueImage sebessége kissé elmarad a régi ghost v. DI-től amin azzal lehet segíteni ha a biosban belövöd az udma5-öt és 32bites disk kezelést, így valamelyst gyorsabban dolgozik.

#260 Felhasználó inaktív   KekszNET 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 21. 13:17

hi
van 19 egyforma gepem, az egyiket most csinaltam meg full telepitettem mindent (xp es progik)
es meg majd szeretnek holnap dobni ra 1 linuxot, es igy kb ugy fog kinezni a dolog, hogy:
40GBs a winyo
7000MB - winxp
15000MB - munka meghajto
3000MB - backup, ghost helye a windows xp-hez
14000MB - itt lesz a linux, vszinuleg egy particion, vagy meg 300MBs swap filellal kulon particion

most az h oldohato meg h ne! kelljen az osszes gepet bekapcsolni, winyokat ezekre a meretekre formazni, feldobni az xp ghostot es a linuxot, majd bootmanagerrel beallitani rendesen mbr-t???

szoval  inkabb a bootmanager resz kihagyasa erdekelne

lehet azt csinalni, h disk 2 disk ghostolok, vagy disk 2 image es akor nem kell bajlodni a formazassal es ilyenekkel!??!

(persze akkor gondolom be kell epeitenem egy masik winyot a gepbe, amire a winyot ghostolom (norton ghost 2003)??? - ez megoldhato mert van rack mind1ik gepben!)

vagy az a megoldas is erdekel h a linuxot elfeljtjuk (bar jo lenne) es csak az elso 3 particiot ghostolom, amin most kb ca. 7GB adat van!
es azt nyomom fel mind1ik gepre, aztan a linuxokat 1esevel (nem szeretnem ...), mert azok ugysem mennek tonkre :) nem ugy mint az xp hulye bena felhasznaloknal :)

eddig csak ugy hasznaltam ghostot h particiot es utana visszaraktam

koszi a segitseget
K
::: <a href='http://www.keksz.net' target='_blank'>www.keksz.net</a>

Téma megosztása:

• (41 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14