HWSW Informatikai Kerekasztal: Norton Ghost - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (41 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Norton Ghost Értékeld a témát: -----

#261 Felhasználó inaktív   KekszNET 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 10. 21. 13:35

Idézet: Mykee - Dátum: 2004. szept. 17., péntek - 15:04

Hiren CD a best!  :respect:

Idézet

Hiren's BootCD 6.0

es ezt honnan lehet beszerezni? megvenni, letolteni ...
::: <a href='http://www.keksz.net' target='_blank'>www.keksz.net</a>

#262 Felhasználó inaktív   tomesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 21. 13:56

Idézet: KekszNET - Dátum: 2004. okt. 21., csütörtök - 14:17

hi
van 19 egyforma gepem, (...)

Ha egyforma méretűek és típusúak a vincsik, akkor sztem gond nélkül tudod Disk-To-Disk ghostolni, miután egyet megfelelően megcsináltál. Tudtommal nem kell se külön format, se particionálás, a Ghost megcsinálja az 'etalon' alapján.

Szerkesztette: tomesz 2004. 10. 21. 13:58 -kor

Multimédiás számítógép

#263 Felhasználó inaktív   hekkerbarbi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 21. 14:12

én is ugyanezt akartam javasolni, ghost, di, ti mind tudja, én mostmár elfogult vagyok a true imag-re  :D
Nagy lehetőség elött állunk...
Egy anlgaii etegyem ktuasátai szenirt nem szímát, melyin serenrodbn vnanak a bteűk egy szbóan, az etegyeln ftonos dloog, hogy az eslő és az ultosó bteűk a hölyeükn lneegyek, A tböbi bteű lheet tljees összevabisszásagn, mgiés porbléma nlkéül oalvsahtó a szveög. Eennk oka, hogy nem ovallusk el mniednigyk bteűt mgaát, hneam a szót eszgébéen ltjáuk.

#264 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 21. 14:12

Idézet: hekkerbarbi - Dátum: 2004. okt. 6., szerda - 0:55

Megint csak úgy magánszorgalomból írok....

Szóval cirka a tennapelőtti nappal eltemettem szépen az összes PQ-s és Syman-os progit, Ghost 8-9, Driveimage 2002 és Patition Magic-el eggyütt.

Az ok: áttértem 64KB/cluster-es formába és sajnos ezek lekezelésére a fenti progik már kevesek. A Driveimage még le-le menti a 64k-s ntfs rendszerpatit de ha visszapaklod az már sehogysem bootol valahogy ezt kicsit sejtettem is, hisz a part.magic-sem képes tökéletesen kezelni a 64k-s formát. Azt hiszem ezeknek a progikat megsinylette az elmult 1,5 éves gazdátlanság. Helyüket teljes egyészében átvette az Acronis Disk director suite 9 és TrueImage 8. Ezek zokszó nélkül kezelik még rendszerpatin is a 64k-s dolgot, sőt a dds9-el lehet egy ntfs 4k-s xp-t vagy 2k-t 64-essé tenni és ezt utána lementeni-visszatenni a TrueImege-al lehet. A TrueImage sebessége kissé elmarad a régi ghost v. DI-től amin azzal lehet segíteni ha a biosban belövöd az udma5-öt és 32bites disk kezelést, így valamelyst gyorsabban dolgozik.

Az Acronis termékeinek sebessége sajnos eléggé elmarad még a DOS alapú DI-hez képest is, megbízhatóak és jól használható cuccok lennének ha nem tartana gyakran 3-4x annyi időbe ugyanannak a műveletnek az elvégzése.  Rendszerpartíción (kb 400kB-os átlagos fileméret mellett) a 64k-s clusterméret helyett inkább egy jól hangolt (pozició/méret) MFT-vel lehet(ne) leginkább segíteni.
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#265 Felhasználó inaktív   Dan(td) 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2004. 10. 21. 14:21

Gyors kérdés: Ghost-al lehet SCSI vinyót image-lni?

Üdv: Dan
Config.: NZXT.H440.V2.Matte+5xFractal.Design.Venturi.HF-14 ~ ASRock.Z170.OC.Formula ~ Corei7-6700k@4.4ghz ~ Scythe.Mugen.2.rev.b ~ Kingston.HyperX.Savage.Black.16GB@3000MHz.CL15 ~ XFX.RX480.BlackEdition.8GB ~ Samsung.SM961.NVMe.SSD.256GB@KryoM.2 ~ Samsung.PM951.NVMe.SSD.512GB@KryoM.2 ~ Intel.SSD.535.480GB ~ Asus.Cerberus.Keyb. ~ Logitech.G403.Prodigy ~ ENERMAX.625W.Modu82+ ~ Dell.P2414H.:.OnePlus 5T (8GB RAM/128GB ROM~Android 8.1_O).:.Moto.360.2ndGen(Android 7.1.1_N)
Kép

#266 Felhasználó inaktív   hekkerbarbi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 21. 15:44

Idézet: td - Dátum: 2004. okt. 21., csütörtök - 13:21

Gyors kérdés: Ghost-al lehet SCSI vinyót image-lni?

:think: rossz a kérdés

helyesen:

vajon a te scsi-det kezeli-e rendesen?

válasz: próba cseresznye  ;)

A RAID tömböket kell félteni a ghos-tól, ezeknek még csak lementése is végzetes hiba, nekem lementette a longhorn 4074-et is ani winfs és minden más belefagyizik csak a ghost 8 nem.
Egy anlgaii etegyem ktuasátai szenirt nem szímát, melyin serenrodbn vnanak a bteűk egy szbóan, az etegyeln ftonos dloog, hogy az eslő és az ultosó bteűk a hölyeükn lneegyek, A tböbi bteű lheet tljees összevabisszásagn, mgiés porbléma nlkéül oalvsahtó a szveög. Eennk oka, hogy nem ovallusk el mniednigyk bteűt mgaát, hneam a szót eszgébéen ltjáuk.

#267 Felhasználó inaktív   Dan(td) 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2004. 10. 21. 15:53

Idézet: hekkerbarbi - Dátum: 2004. okt. 21., csütörtök - 16:44

:válasz: próba cseresznye  ;)

Asszem az lesz :up:

Config.: NZXT.H440.V2.Matte+5xFractal.Design.Venturi.HF-14 ~ ASRock.Z170.OC.Formula ~ Corei7-6700k@4.4ghz ~ Scythe.Mugen.2.rev.b ~ Kingston.HyperX.Savage.Black.16GB@3000MHz.CL15 ~ XFX.RX480.BlackEdition.8GB ~ Samsung.SM961.NVMe.SSD.256GB@KryoM.2 ~ Samsung.PM951.NVMe.SSD.512GB@KryoM.2 ~ Intel.SSD.535.480GB ~ Asus.Cerberus.Keyb. ~ Logitech.G403.Prodigy ~ ENERMAX.625W.Modu82+ ~ Dell.P2414H.:.OnePlus 5T (8GB RAM/128GB ROM~Android 8.1_O).:.Moto.360.2ndGen(Android 7.1.1_N)
Kép

#268 Felhasználó inaktív   KekszNET 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 22. 10:31

Idézet: tomesz - Dátum: 2004. okt. 21., csütörtök - 14:56

Ha egyforma méretűek és típusúak a vincsik, akkor sztem gond nélkül tudod Disk-To-Disk ghostolni, miután egyet megfelelően megcsináltál. Tudtommal nem kell se külön format, se particionálás, a Ghost megcsinálja az 'etalon' alapján.

tegnap kiprobaltam a linuxos partico nelkul ami ures hely volt az nem is volt formazma meg semmi es azt csinalta h megcsinalt mindent
de ami D betujelu volt az E lett es ami E az D meghajto lett es a maradek 10GB helyett felosztotta a 3 particio kozott (pedig a E primary volt, mig az E logikai)

majd jovo7en csinalok ujat, ahol mar lesz linux is
remelem MBR-t is atnyomja rendesen
::: <a href='http://www.keksz.net' target='_blank'>www.keksz.net</a>

#269 Felhasználó inaktív   sancza 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 10. 22. 12:09

Hali !

Kene egy kis segitseg, es elorre bocsi ha mar volt rolla szo!
szoval van egy lementett particiom. Mikor a mentest csinaltam semmi
rendellenesseget nem tapasztaltam.
mikor vissza akartam rakna a particiot
muvelet kozben  59%-nal elszal
addig visszarakta a dolgokat  a particiora
a ghosterr.txt-ben a kovetkezoket talaltam :
Date : Thu Oct 21 20:41:17 2004
Error Number: (19235)
Version: 2003.775 (Aug 14 2002, Build=775)
Command line arguments:
Active Switches :
    Spanning
    AutoName
    CRC Ignore
ProgMode            : PROG_LOCAL
PathName            : 14967 GIBORSZ.REF
DumpFile            : E:\SANCZA~1.GHO
DumpPos          : 1801459704
File64 buffersize : 32768
FlagImplode      : 0
FlagExplode      : 2

Operation Details :
  Total size.........4074
  MB copied..........2415
  MB remaining.......1659
  Percent complete...59%
  Speed..............1646MB/min
  Time elapsed.......1:28
  Time remaining.....1:00
........

megneztem utanna integrity check-el, es az is elszal valahol 59%nal.
szoval a kerdesem az lenne, hogy van ra valamilyen esely hogy
ebbol a hibas image filbol kinyerjek bizonyos fileokat (amik ay
59% utani reszben vannak termeszetesen:((((((((
vagy ez mar felejtos????
csak par file-t kene kinyernem belolle...

elorre is koszi a valaszokat!!!!

Sancza

ui. ha nem derult volna ki : Norton Ghost 2003 -al kovettem el az image-t!

ui2: jah, elfelejtettem hogy :
probaltam az image filet a ghost explorerrel megnyitni
az eredmeny :  a program egyszeruen kilepett az image file betotlese
utan par masodperccel
talaltam valami olyat a neten hogy az explorert parancssorbol inditsam el
-noindexes
-usingcorrupt
ezzel csak annyit tudtam elerni hogy az image file elso 0.01%-at tudta beolvasni:((((

Szerkesztette: sancza 2004. 10. 22. 12:20 -kor

#270 Felhasználó inaktív   hekkerbarbi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 22. 12:53

namost eleve nem értem, hogy miből gondolod, hogy az image file a hibás, mert nekem ikább úgy tűnik mintha mondjuk olvasási hiba miatt szállna el a dolog, azaz nemlehet, hogy lett ott eggy badsector? próbáld meg simán átmásoni az image file-t máshova, tudohogynagy de 1részt ha sikerül átmásolni az azt jelent, hogy mégis az image a hibás hamegnem akkor ugye a lemezhiba ami aztán megint mástészta.....  :think:

#271 Felhasználó inaktív   sancza 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 10. 22. 16:09

Idézet: hekkerbarbi - Dátum: 2004. okt. 22., péntek - 11:53

namost eleve nem értem, hogy miből gondolod, hogy az image file a hibás, mert nekem ikább úgy tűnik mintha mondjuk olvasási hiba miatt szállna el a dolog, azaz nemlehet, hogy lett ott eggy badsector? próbáld meg simán átmásoni az image file-t máshova, tudohogynagy de 1részt ha sikerül átmásolni az azt jelent, hogy mégis az image a hibás hamegnem akkor ugye a lemezhiba ami aztán megint mástészta.....  :think:

Hali !

Mar megtettem ezt is,de nem segitett.... meg azert erdekes lenne ha a vadi uj samsung vinyom bad
sectoros lenne..:((((((
szoval az image file a hibas:(((
csak tudnam hogy tudta elcseszni a ghost.......???:confused:

Sancza, a tanacstalan

Szerkesztette: sancza 2004. 10. 22. 16:09 -kor

#272 Felhasználó inaktív   sancza 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 10. 22. 17:02

Hali !

Valaki kuldott nekem egy 8.0-s ghost explorert, Az illetonek koszi!
Sajnos ez nem segitett...
tokeletesen ugyanazt csinalta amit leirtam az elobb (a 2003-as ghosttal)
(vagyis semmit sem)
:(((((((((

Sancza

#273 Felhasználó inaktív   hekkerbarbi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 22. 17:03

a megesz címedre mail ment, és hagyd had dolgozzon az ghost explorer, néha nagyon lassan olvassa be az imege-t

#274 Felhasználó inaktív   sancza 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 10. 22. 18:06

Idézet: hekkerbarbi - Dátum: 2004. okt. 22., péntek - 16:03

a megesz címedre mail ment, és hagyd had dolgozzon az ghost explorer, néha nagyon lassan olvassa be az imege-t

Hali !

Akkor te voltal aki kuldte a progit...!!:))) koszi !!
kiprobaltam , es ugyanazt csinalja, mint amit az elobb leirtam...:(((
azaz amikor megadom hogy melyik image filet toltse be,
azutan 2-3 masodperccel kilep a programbol.
(esemenynaploban nem talaltam semmilyen utalast a ghostra, hogy vmi
hulyeseget csinalt volna)
Ha meg a -corrupt, vagy -noindex -es parameterekkel probalom, akkor
dolgozik egy ket percig, es a kov. uzenetet adja 0.0%-nal :

Media not present. No All files are shown.

status sorba meg kiirja hogy completed.
s ha a particio konyvtarszerkezetet nezzem, az elso konyvtar a document and settings
s abbol kb 10 file -t tudok kiszedni...
ami azthiszem meg osszes filenak csak 0.0001 szazaleka:(((((

Sancza

ui. azert koszi

#275 Felhasználó inaktív   hekkerbarbi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 22. 18:09

hát passz, ez nekem is rémálmaim eggyike, hogy a lementett cucc hal meg  :rolleyes:

#276 Felhasználó inaktív   outsiheder 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 22. 19:54

Idézet: sancza - Dátum: 2004. okt. 22., péntek - 17:09

Hali !

Mar megtettem ezt is,de nem segitett.... meg azert erdekes lenne ha a vadi uj samsung vinyom bad
sectoros lenne..:((((((
szoval az image file a hibas:(((
csak tudnam hogy tudta elcseszni a ghost.......???:confused:

Sancza, a tanacstalan

Sehogy!

Annál kell reklamálnod, aki image készítés elött még a minimális lemezellenörző programokat sem engedi rá a ghostolandó lemezegységekre. De ha elindítana egy defrag programot, akkor az szintén "magától" (ha magázódunk) megcsinálná az ellenörzést, rendbe tenné a lemezeket, de még ez elött ellenörizni és ha kell kitörölni a felesleges/maradék temp állományokat.

Azért azt kipróbálhatod, hogy a wincsin csinálsz néhány partíciót, és nem a legelsőre próbálod visszatölteni az image-t, igy ugyan szinte bíztos, hogy nem fog müködni, de ha ugyanúgy az 59%-nál...
szvsz az image hibás, ha lehet a fentiek figyelembe vételével csináld újra.

üdv. outsiheder

#277 Felhasználó inaktív   sancza 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 10. 22. 20:50

Idézet: outsiheder - Dátum: 2004. okt. 22., péntek - 18:54

Sehogy!

Annál kell reklamálnod, aki image készítés elött még a minimális lemezellenörző programokat sem engedi rá a ghostolandó lemezegységekre. De ha elindítana egy defrag programot, akkor az szintén "magától" (ha magázódunk) megcsinálná az ellenörzést, rendbe tenné a lemezeket, de még ez elött ellenörizni és ha kell kitörölni a felesleges/maradék temp állományokat.

Azért azt kipróbálhatod, hogy a wincsin csinálsz néhány partíciót, és nem a legelsőre próbálod visszatölteni az image-t, igy ugyan szinte bíztos, hogy nem fog müködni, de ha ugyanúgy az 59%-nál...
szvsz az image hibás, ha lehet a fentiek figyelembe vételével csináld újra.

üdv. outsiheder

Hali !

Szerintem nem volt/van problema a lemezegyseggel, raadasul
install utan csinaltam kb 3 oraval az imaget, nemtom mit lehetett volna rajta defragolnom akkor
egyebkent meg szerintem a fregmentaciotol teljesen fuggetlenul rendesen meg kell
csinalnia az image-t, az mas kerdes hogy akkor joval lassabban keszul el
mert pl. teljesen extrem esetben mivan ha nekem egy particiora ugy van szuksegem
hogy a programok xy helyen legyen a vinyon, amit a defrag valszeg athelyez mashova
szoval defragtol fuggetlenul normalisan kell lefutnia az image keszitesnek

amugy mint mar emlitettem atmasoltam az imaget egy masik vinyora, es onnan se lehetett
visszaalitani, sot csinaltam rajta egy integrity check-et, es az is hibat jelzet
(2 gepen is megcsinaltam), meghozza Decompression error 10  -t
szoval szerintem barmilyen particiora raknam, az nem szamitana,
mert mar magat az image filet nem tudja olvasni,
integrity check  eredmenyet (ghosterr.txt) -t mar beszurtam.
:(((((((((((((((((((

Udv. Sancza

ui. azert kosszi a hozzaszolast!!

#278 Felhasználó inaktív   outsiheder 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 23. 11:11

Idézet: sancza - Dátum: 2004. okt. 22., péntek - 21:50

Hali !

Szerintem nem volt/van problema a lemezegyseggel, raadasul
install utan csinaltam kb 3 oraval az imaget, nemtom mit lehetett volna rajta defragolnom akkor
egyebkent meg szerintem a fregmentaciotol teljesen fuggetlenul rendesen meg kell
csinalnia az image-t, az mas kerdes hogy akkor joval lassabban keszul el
mert pl. teljesen extrem esetben mivan ha nekem egy particiora ugy van szuksegem
hogy a programok xy helyen legyen a vinyon, amit a defrag valszeg athelyez mashova
szoval defragtol fuggetlenul normalisan kell lefutnia az image keszitesnek

amugy mint mar emlitettem atmasoltam az imaget egy masik vinyora, es onnan se lehetett
visszaalitani, sot csinaltam rajta egy integrity check-et, es az is hibat jelzet
(2 gepen is megcsinaltam), meghozza Decompression error 10  -t
szoval szerintem barmilyen particiora raknam, az nem szamitana,
mert mar magat az image filet nem tudja olvasni,
integrity check  eredmenyet (ghosterr.txt) -t mar beszurtam.
:(((((((((((((((((((

Udv. Sancza

ui. azert kosszi a hozzaszolast!!

Hali! Akkor keressük meg a hibát, egyszer meg kell fejteni, hogy másodszor lehetőleg ne jöjjön elő.

Az a legnehezebb, hogy hibakeresés közben legalább beférközzön az ember gondolataiba az a lehetőség, hogy valami elnézett, elfelejtett, esetleg elrontott/elhibázott, vagy csak nem gondolt egy hibalehetőségre. Enélkül azonban nem lehet hibát keresni, sajnos.

Azt írod, hogy az image készítés elött 3 órával fejezted be az adott gép installját. Erre az egyik sorozat (nekem nagyon tetsző) szereplőjének 7/9 -nek az egyik szava járását tudom idézni: érdektelen .
Akár egy 3 perces, akár egy több éve installált windows is lehet hibás vagy hibátlan.

Olvasd el még egyszer az előző válaszomat, a defrag azért kell, mert mielőtt bármit is csinálna, biztosan végrehajt egy részletes file rendszer ellenőrzést. Ha legalább az op-rendszer saját lemezegység ellenörző programját futtatad volna, akkor ...
Azt írod: mi van, ha valamilyen adadtnak/programnak egy konkrét fix helyen kell lennie, igen létezhet ilyen védelem, bár csak flopin és cd-n  találkoztam ilyennel.  (kifogásnak nem rossz, de..)

Gondolom nem vigasztal, kb kéthete én is ugyanigy jártam, csak a mentés visszatöltési próbálkozáskor még eredeti állapotban megvolt a lementett/lementendő wincsi, a jelenség ua, mint amit leírtál, megkerestem a tartalék ghost flopimat, azzal is kipróbáltam, megcsináltam a kereszt próbákat, az eredmény ua.  Fejvakarás, több év alatt még nem volt ilyen jelenség, ua a nem értem állapot.

Van egy sörreklám: Na akkor gondolkozzunk!
Csak az image input adata lehet a rossz, bekapcsoltam a lementendő gépet, scandiszk, és láss csodát, a felhő.bmp hibás hossz adattal van nyílvántartva, kérdezi, hogy javítsa-e, igen, erre kiírja, hogy nem tudja javítani... Fejvakarás II.
Wincsi ki, átrakva egy kellő vírusvédelmű gépbe, elöbb vírus ellenőrzés, többet talált rajta, inkább töröltem, mint javítottam ezeket, ekkor igy már sikerült kitörölni a felhő.bmp -t. (valószínüleg valamilyen rezidens vírus volt ami összebarmolta)
Wincsi vissza, image készítés, próba visszatöltés, hibátlan. Ennyi.

A másik amit félreértettél (olvasd el mégegyszer, "Azért azt kipróbálhatod.."), azért javasoltam a másik particíót, mert valaki a válaszában azt valószínűsítette, hogy a cél (amire vissza/át töltenéd az image-t) wincsi a hibás, ezt lehett volna kiszürni, ezzel a próbával.

A pirossal kiemelt szövegrészt mindenkinek ajánlom a figyelmébe, szíves jótanácsként.
üdv. outsiheder

#279 Felhasználó inaktív   hekkerbarbi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 23. 12:50

7/9 rulez :D

azt azért hozzátenném, hogy a ghost egy érdekes kis progi, mert pl. nagyon meglepett, hogy a winfs-t simán kezelte viszont az is érdekes, hogy ugyanezt a gho fájlt az ghoeplorer már nem kezeli, félig beolvassa, aztán fagyi.

másik.
van gho explorer 9 is, ez gy néz ki, begyógyították a driveimage exlorerébe az gho kezelést, esetleg ezzel is lehetne próbálkozni... :rolleyes:

#280 Felhasználó inaktív   sancza 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 10. 24. 22:58

Idézet: outsiheder - Dátum: 2004. okt. 23., szombat - 10:11

Hali! Akkor keressük meg a hibát, egyszer meg kell fejteni, hogy másodszor lehetőleg ne jöjjön elő.

Az a legnehezebb, hogy hibakeresés közben legalább beférközzön az ember gondolataiba az a lehetőség, hogy valami elnézett, elfelejtett, esetleg elrontott/elhibázott, vagy csak nem gondolt egy hibalehetőségre. Enélkül azonban nem lehet hibát keresni, sajnos.

Azt írod, hogy az image készítés elött 3 órával fejezted be az adott gép installját. Erre az egyik sorozat (nekem nagyon tetsző) szereplőjének 7/9 -nek az egyik szava járását tudom idézni: érdektelen .
Akár egy 3 perces, akár egy több éve installált windows is lehet hibás vagy hibátlan.

Olvasd el még egyszer az előző válaszomat, a defrag azért kell, mert mielőtt bármit is csinálna, biztosan végrehajt egy részletes file rendszer ellenőrzést. Ha legalább az op-rendszer saját lemezegység ellenörző programját futtatad volna, akkor ...
Azt írod: mi van, ha valamilyen adadtnak/programnak egy konkrét fix helyen kell lennie, igen létezhet ilyen védelem, bár csak flopin és cd-n  találkoztam ilyennel.  (kifogásnak nem rossz, de..)

Gondolom nem vigasztal, kb kéthete én is ugyanigy jártam, csak a mentés visszatöltési próbálkozáskor még eredeti állapotban megvolt a lementett/lementendő wincsi, a jelenség ua, mint amit leírtál, megkerestem a tartalék ghost flopimat, azzal is kipróbáltam, megcsináltam a kereszt próbákat, az eredmény ua.  Fejvakarás, több év alatt még nem volt ilyen jelenség, ua a nem értem állapot.

Van egy sörreklám: Na akkor gondolkozzunk!
Csak az image input adata lehet a rossz, bekapcsoltam a lementendő gépet, scandiszk, és láss csodát, a felhő.bmp hibás hossz adattal van nyílvántartva, kérdezi, hogy javítsa-e, igen, erre kiírja, hogy nem tudja javítani... Fejvakarás II.
Wincsi ki, átrakva egy kellő vírusvédelmű gépbe, elöbb vírus ellenőrzés, többet talált rajta, inkább töröltem, mint javítottam ezeket, ekkor igy már sikerült kitörölni a felhő.bmp -t. (valószínüleg valamilyen rezidens vírus volt ami összebarmolta)
Wincsi vissza, image készítés, próba visszatöltés, hibátlan. Ennyi.

A másik amit félreértettél (olvasd el mégegyszer, "Azért azt kipróbálhatod.."), azért javasoltam a másik particíót, mert valaki a válaszában azt valószínűsítette, hogy a cél (amire vissza/át töltenéd az image-t) wincsi a hibás, ezt lehett volna kiszürni, ezzel a próbával.

A pirossal kiemelt szövegrészt mindenkinek ajánlom a figyelmébe, szíves jótanácsként.
üdv. outsiheder

Hali !

:offtopic:
Hat igen , nekem is egyik kedvenc karakterem 7/9, bar nekem sokkal
jobban tetszik az Enterprise cimu sorozat a tobbi ST sorozatnal
(ettol fuggetlenul a tobbi is tetszik..!!)

:offtopic:

A defraggal kapcsolatban en a toredezetsegmentesitesre mint folyamatra gondoltam,
arra nem, hogy a program elotte csinal lemez ellenorzest, igy persze igazad van.
A peldat amit irtam tenyleg egy total extrem peldanak gondoltam:))

Egyebkent a vinyon levo hibara meg fel kene keszulnie egy ilyen programnak
legalabb olyan szinten, hogy amikor valamit nem tud beolvasni, akkor szepen
hibauzenetet adjon az image keszites soran, hogy lassa az ember hogy vmi gond van.
de nekem ilyet nem csinalt
virus es egyebek biztos nem volt nallam, mivel addig fel se mentem a netre (a particio mentesig)
sp frissitesek szepen felmasztak , es virus kergetot is raktam fel (par napos frissitessel)
Vinyoval szerintem meg nem lehet baj, mert
- nincs 3 hetes a vinyo (samsung 160gb pata)
- mivel az a image elveszett, uj installt csinaltam ugyanoda, ugyanugy elmentettem
es visszatoltottem, mindne gond nelkul, es kozben tobbszor fullra toltottem a particiot
(atmeneti masollassal), es szinten nem volt semmi problema...

Amugy meg ha a particion lett volna vmilyen hiba (filerendszerbeli) egy ket file-nal.
akkor viszont minden addig az image-ba lementett filenak visszatolthetonek kene lennie
(legalabb az elso hibas file-ig, de szerintem azutan levo file-oknak is) a ghostexplorerrel
(legalabbis gondolom en naivan:)
namarmost nallam 59%nal szal el az image visszatoltes,de  a ghostexplorerrel kb csak
az elso 10db! filet tudom beolvasni (a kb 10-20 ezerbol).
de megprobaltam az is amit javasoltak, hogy egy teljesen mas particiora mentesem vissza
az image-t, megcsinaltam, raadasul az egy masik vinyora..
Az eredmeny : tokeletesen ugyanaz (59%-nal elszallt)
de megtudtam nezni a particiot (mivel volt rendszer a gepen), hogy mit rakott fel
azt remelne az ember hogy legalabb 59%-a a file-oknak lathato, olvashato...
egy francokat : egy teljesen olvashatatlan particiot kaptam , amin ha csnaltam dir-t
akkor mindenfele krix-kraxot irt ki, az XP meg aztmondta hogy nincs megformazva
szoval nekem teljesen remenytelennek tunik annak az image-nek visszaolvasasa...

Amit kaptam emilben programot masodszor, azt is kiprobaltam
(koszi szepen a progit!!)
de sajnos ugyanazt csinalja mint a tobbi.

Hat ugynezki igy jartam... azthiszem torlom a fenebe azt az image file-t
nem latom eselyet hogy visszaszerezzek belolle barmit is.
koszi a hozzaszolasokat, segitsegeket!
de ha kesobb valakinek van meg ottlete , ne tartsa magaba, hatha kerul valaki mas
is ilyen helyzetbe
egyebkent viszont lehet hogy megserult az image file (valamilyen program
esetleg rossz helyre firkalhatott volna), de ennek a valseget eleg csekelynek tartom
de mar semmi nem jut nekem eszembe:(

De amit ebbo tanulsagot levontam az a kovetkezo :
-image file keszitese elott vinyo ellenorzes  (biztos ami biztos)
-image file keszitese utan azonnal lellenorizni image integrity check-el!!!
(nem visszatoltessel, mert ha szar lett az image, akkor az eredeti particiot is elcseszi)

-amikor vissza kell tolteni az image-t akkor a visszatoltes elott is egy
integrity check-et ra kell engedni!!!!, s ha az jo, csak azutan visszatolteni

ezutan szerintem mar nem nagyon erheti kellemetlen megelepetes az embert....

Sancza

Téma megosztása:

• (41 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.