HWSW Informatikai Kerekasztal: Norton Ghost - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (41 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Norton Ghost Értékeld a témát: -----

#741 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 15. 20:54

Üdvözlet!

Visszaolvastam 1-2 oldalt, de konkrétan nem jöttem rá mi lehet a problémám:

Van egy Ghost 2003-am (flopis).  A következőt szeretném megcsinálni (nagyon egyszerű):

- 1 darab 80 gigás P-ATA vinyóról átrakni komplettten az egész rendszert (2 partíció) 1 darab 80 gigás S-ATA vinyóra

Nos igazából ez már meg is történt, szépen átmásolta a dolgokat a Ghost (kb. 1,5 óra), kiírta  hogy végzett, kikapcs.

Ez után lehúztam a régi P-ATA vinyót, beállítottam a boot sorrendet a biosban úgy, hogy az 1. az új S-ATA vinyó , de nem bootol a S-ATA vinyóról az XP, azt írja ki a BIOS, hogy NOT SYSTEM DISK, BOOT FAILURE, INSERT.....stb.

A lehúzott P-ATA vinyón kívül még van egy másik P-ATA vinyóm is, ami Primary Slave, de nincs rajta rendszer, csak pár giga adat. Amikor próbálkoztam ez be volt dugva, de nem volt kijelölve bootra, eleve a második volt boot-sorrendnél.

Úgy tűnik, hogy "meg sem próbálkozik" bootolni róla a gép, amire a nagybetűs angol nyelvű üzenet is utal. Az alaplapi RAID le van tiltva. VIA-s alaplapom van (AMD).

A S-ATA vinyó még sosem volt használva pl. Windowsban, egyből a Ghost-al kezdte az életét.

:think:

Most visszadugtam a régi P-ATA 80 gigást, és arról indítottam a gépet, arra gondoltam még, hogy rádugom az új S-ATA vinyót is, felismertetem a Windows-al, és megnézem hogy a lemezkezelés mit mutat. Vagy nem kell valahogy "aktívvá" tenni? :confused:

Szerkesztette: Kory 2007. 01. 15. 21:02 -kor

#742 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 15. 21:10

Idézet: Kory - Dátum: 2007. jan. 15., hétfő - 20:54

Most visszadugtam a régi P-ATA 80 gigást, és arról indítottam a gépet, arra gondoltam még, hogy rádugom az új S-ATA vinyót is, felismertetem a Windows-al, és megnézem hogy a lemezkezelés mit mutat. Vagy nem kell valahogy "aktívvá" tenni? :confused:

Eloszor PATA-rol bootolj be, telepitsd fel Win ala a SATA drivert (hogy latszodjon a vinyo)
Aztan ha ez megvan, akkor klonozd le, remelhetoleg ezutan mar menni fog SATA-rol a rendszer.
(WinXP-nel ez korantsem biztos :( )

#743 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 16. 08:26

Idézet: nyunyu - Dátum: 2007. jan. 15., hétfő - 21:10

Eloszor PATA-rol bootolj be, telepitsd fel Win ala a SATA drivert (hogy latszodjon a vinyo)
Aztan ha ez megvan, akkor klonozd le, remelhetoleg ezutan mar menni fog SATA-rol a rendszer.
(WinXP-nel ez korantsem biztos :( )

Na de most itt valamit nem értek, a Win-hez "köze nem volt" a dolognak.
Amúgy a SATA driver telepítve van a jelenlegi rendszeren is, XP telepítés után egyből a csomag felrakja, meg már használtam ezen Windows alatt más - kölcsön - SATA meghajtót, amire másoltam 1-2 dolgot.

Szerintem itt még az ntldr és az ntdetect.com se indul el, szerintem a BOOT FAILURE, NON SYSTEM DISK, INSERT BOOT DISK üzenetet a BIOS írja ki...

Most nem vagyok otthon, de majd megnézem ha rádugom az új SATA vinyót, elindítom a Windowst a régiről, akkor mit látok rajta lemezkezelővel...az is lehet hogy a Ghost "nem csinált semmit", bár láttam a másolást, fájlokat, stb...erősen dolgozott.

Szerkesztette: Kory 2007. 01. 16. 08:30 -kor

#744 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 16. 09:50

Idézet

Szerintem itt még az ntldr és az ntdetect.com se indul el, szerintem a BOOT FAILURE, NON SYSTEM DISK, INSERT BOOT DISK üzenetet a BIOS írja ki...

Erről van szó szerintem is.

Gondolom, teljes HDD klónozással csináltad, de talán jobb lenne, ha az új vinyót is partícionálnád kétfelé, az első legyen aktívként megjelölve. A pontos méretre nem kell törekedni, a Ghost az általa ismert fájlrendszerű partíciókat nem szektorszinten klónozza, hanem fájlrendszer szintjén másol + a partíció bootszektorát is átviszi természetesen. HDD klónozásnál már más lehet a helyzet, lehetőség szerint szektorszinten működik (ha jól emlékszem) és valószínűleg azért is tartott sokáig.

Utána vidd át először csak a rendszerpartíciót, ezután ki lehet próbálni a működést.

Idézet

Most nem vagyok otthon, de majd megnézem ha rádugom az új SATA vinyót, elindítom a Windowst a régiről, akkor mit látok rajta lemezkezelővel...az is lehet hogy a Ghost "nem csinált semmit", bár láttam a másolást, fájlokat, stb...erősen dolgozott.

Ha látszólag megvan minden, aktív a megfelelő partíció, célszerű ismét átszerelni a véglegesnek szánt pozícióba, ahogy azt már írtad is, de a telepítő CD-vel bootolva, Javítókonzolt választva, a fixmbr és a fixboot parancsokat alkalmazni.

#745 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 16. 12:50

Idézet: Signal - Dátum: 2007. jan. 16., kedd - 9:50

Erről van szó szerintem is.

Gondolom, teljes HDD klónozással csináltad, de talán jobb lenne, ha az új vinyót is partícionálnád kétfelé, az első legyen aktívként megjelölve. A pontos méretre nem kell törekedni, a Ghost az általa ismert fájlrendszerű partíciókat nem szektorszinten klónozza, hanem fájlrendszer szintjén másol + a partíció bootszektorát is átviszi természetesen. HDD klónozásnál már más lehet a helyzet, lehetőség szerint szektorszinten működik (ha jól emlékszem) és valószínűleg azért is tartott sokáig.

Utána vidd át először csak a rendszerpartíciót, ezután ki lehet próbálni a működést.

Ha látszólag megvan minden, aktív a megfelelő partíció, célszerű ismét átszerelni a véglegesnek szánt pozícióba, ahogy azt már írtad is, de a telepítő CD-vel bootolva, Javítókonzolt választva, a fixmbr és a fixboot parancsokat alkalmazni.

Igen, Disk to Disk-et csináltam. Nem is ment 10 mega/sec fölé szinte soha. De hát ettől függetlenül a bootszektort is át kellett volna vinnie, nem?  :think:

Mondjuk megpróbálhatom az új vinyó partícionálását, de akkor már megint a másolás :D

Először szerintem megnézem Windows alatt az új vinyót, mit látok + CD-ről konzol és fixboot/mbr, ha nem jutok semmire, és még mindig nem bootol, akkor megpartícionálom és csak a rendszerindító-részt másoltatom át.

Szerkesztette: Kory 2007. 01. 16. 12:57 -kor

#746 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 16. 17:40

Nos, érdekesek a dolgok.

Rádugtam a S-ATA vinyót, és a régi P-ATA-ról elindítottam a rendszert, szépen felismerte, megnéztem a lemezkezelőben, nem láttam semmi különöset.

Ezek után kikapcsoltam a gépet, lehúztam a régi vinyót, és ismét próbáltam boot-olni az új S-ATA-ról, és láss csodát bootolt...igen ám, de  csak egy darabig, a Windows a bejelentkezés előtt leállt, gondolom ezzel a MountedDevices-el van gondja.......

#747 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 16. 21:00

Ezt leírtam már más topikban, bemásolom ide is.

Másik (nem működő) XP/2k registry szerkesztése egy működő Windowsból, a Regedittel.

- A HKLM kulcs kijelölése, ez alá fogjuk betölteni a másik registryt.
- Fájl menü, Struktúra betöltése (Load hive...)
- Tallózás a másolat XP-re, ami a mostani példában a D: meghajtón található, azon belül a system nevű registry fájl megnyitása:

D:\WINDOWS\system32\config\SYSTEM

A Regedit kér egy ideiglenes kulcsnevet, ez lehet akármi, például egy A betű, így felül fog megjelenni, könnyebb megtalálni.

Az "A" kulcs alatt kikeressük:

HKEY_LOCAL_MACHINE\A\MountedDevices

A MountedDevices kulcs komplett törölhető, rendszerinduláskor újrakreálódik.

-----------------------------------------------------------------

Másik lehetőség (tehát a Regedit használata helyett), hogy a klónozott merevlemez MBR szektorában tárolt NT Disk Signature-t (Disk ID) töröljük. Következő rendszerinduláskor a Windows ad egy újat, ez egyben kiváltja a MountedDevices kulcs alatt található lemezazonosítók újrakreálódását is.

A Disk ID törlésére rendelkezésre áll DOS és Windows program is.

- A DOS fdisk /mbr parancs mellékhatása, hogy az MBR-kód felülírása során eltünteti a Disk ID-t. (Míg a Javítókonzol fixmbr parancsa nem.)

- Windows program:

http://www.runtime.org/dixml.htm
http://www.runtime.o...veimage_faq.htm

Csatolt fájl:

#748 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 17. 09:35

Köszi a választ!

Én eddig a következőket próbáltam

- FDISK /MBR önmagában - nincs változás (igaz csak Win95-ös lemezt találtam)

- van egy ERD Commander 2003 boot CD-m, azt elindítottam, és regeditjével kitöröltem a S-ATA-s vinyón
lévő windowsból a MountedDevices bejegyzéseit (addig a másik vinyót lehúztam) - nincs változás, ugyanúgy megáll a bejelentkező előtt

- a MS leírása alapján az userinit.exe registry helyét megváltoztattam

- az XP telepítő CD-jéről konzolos helyreállításnál, amikor bejelentekezek, akkor megfigyeltem hogy a  D:\WINDOWS-ba jelentkezek be az új vinyónál (régi szintén ilyenkor lehúzva), a régi vinyón nekem az E:\WINDOWS-ba van telepítve a rendszer.

Most letöltöttem ezt a DriveXML-t még ezzel megpróbálom változtatni az ID-t az új vinyón.

A működő XP-n egyelőre kihagynám az új vinyón lévő registry "betallózását", hiszen már az ERD Commanderrel elvileg kitöröltem a kulcsokat.

Ja, szerk: magát a kulcsot nem töröltem ki "MountedDevices" - ez ott van üresen, csak az értékeket! Az gond?

Szerkesztette: Kory 2007. 01. 17. 09:36 -kor

#749 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 17. 10:40

Idézet

magát a kulcsot nem töröltem ki "MountedDevices" - ez ott van üresen, csak az értékeket! Az gond?

Teljesen mindegy

Idézet

- az XP telepítő CD-jéről konzolos helyreállításnál, amikor bejelentekezek, akkor megfigyeltem hogy a  D:\WINDOWS-ba jelentkezek be az új vinyónál (régi szintén ilyenkor lehúzva), a régi vinyón nekem az E:\WINDOWS-ba van telepítve a rendszer.

A Javítókonzol nem a registryben rögzített betűjeleket alkalmazza, hanem indulásakor önállóan sorolja be a meghajtókat, a DOS rendszerekhez hasonló elbírálás alapján: aktív partíció lesz a C: és így tovább. Tehát elképzelhető, hogy jelenleg nem jó helyen van az aktív jel, de az is lehet, hogy a SATA miatt alakul így. SATA vinyókkal ritkán találkozom, így erről tapasztalatom nincs.

Az viszont tény, hogy amikor egy rendszerből törlöm a MountedDevices kulcsot, és első induláskor az újrakreálódik, tartja magát ahhoz, hogy az aktív partíciónak adja a C: betűjelet. Ezt több partíciós multiboot rendszernél tapasztaltam, tehát amikor éppen nem jó helyen volt az aktív jel, abból máris zavar keletkezett.

#750 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 20. 12:20

Idézet: Signal - Dátum: 2007. jan. 17., szerda - 10:40

Teljesen mindegy

A Javítókonzol nem a registryben rögzített betűjeleket alkalmazza, hanem indulásakor önállóan sorolja be a meghajtókat, a DOS rendszerekhez hasonló elbírálás alapján: aktív partíció lesz a C: és így tovább. Tehát elképzelhető, hogy jelenleg nem jó helyen van az aktív jel, de az is lehet, hogy a SATA miatt alakul így. SATA vinyókkal ritkán találkozom, így erről tapasztalatom nincs.

Az viszont tény, hogy amikor egy rendszerből törlöm a MountedDevices kulcsot, és első induláskor az újrakreálódik, tartja magát ahhoz, hogy az aktív partíciónak adja a C: betűjelet. Ezt több partíciós multiboot rendszernél tapasztaltam, tehát amikor éppen nem jó helyen volt az aktív jel, abból máris zavar keletkezett.

Na gondoltam leírom, hogy oldottam meg a dolgot.

Minekután semmiféle "varázslat" hatására (mounteddevices törlése, DriveXML ID csere) sem volt hajlandó elindulni rendesen az XP a SATA vinyóról (megállt a betöltésnél), ezért úgy döntöttem leveszem róla a partíciókat teljesen és más topicokban ajánlott Acronis True Image-et kipróbálom.

Le is szedtem a 15 napos 10.0-ás próbaváltozatot.
Felraktam, rákötöttem a leüresített SATA vinyót, csináltam egy "Disk Clone"-t, és láss csodát minden ment elsőre...

Kb. fele idő alatt átmásolta a speciális módban a dolgokat mint a Ghost, elintézte a meghajtó-betűjeleket /ID-t akármit is ahogy kell és kész.

Igaz utána még felmerült egy problémám, ami alaplap specifikus, márpedig a gépem csak úgy hajlandó boot-olni SATA vinyóról ( ha bennt van egy PATA is ). ha a BIOS-ban bekapcsolom a SATA RAID ROM-ot és a boot sorrendnél az "Add in cards"-ot választom ki első helyre.

Ha nincs bekapcsolva a SATA RAID ROM, akkor csak úgy butul SATA-ról, ha semmilyen más IDE eszköz nincs rákötve.

Ezek után le kellett törölnöm az XP-ben a lemezmeghajtókat és a merevlemez-vezérlőket, mert csak PIO módban volt hajlandó kezelni a SATA vinyót, majd restartok után ismét felismerve (mint "SCSI eszköz") feltelepítve már korrekt a sebesség (természetsen VIA SATA RAID driver-el).

Kösz az ötleteket.  ;)

Szerkesztette: Kory 2007. 01. 20. 12:23 -kor

#751 Felhasználó inaktív   arnyekxxx 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 24. 16:42

Üdv!

Lehet valamivel böngészni a lementett ghost fileokban? Vagyis egy régebbi mentésben tudok valahogy keresgélni anélkül, hogy ujra feltegyem egy komplett particióra?
Bocs ha már volt ilyen kérdés és figyelmetlenül olvastam vissza.

#752 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 24. 17:55

ghostexp.exe
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#753 Felhasználó inaktív   arnyekxxx 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 24. 18:54

Idézet: brd - Dátum: 2007. jan. 24., szerda - 17:55

ghostexp.exe

Kösz!

Esetleg nem tudná valaki elküldeni emilben ezt a progit? Már ha nem illegális cselekedet.
arnyekxxx kukacka freemail pont hu

#754 Felhasználó inaktív   Grillo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 02. 02. 11:13

Még soa nem használtam a ghostot. Olyan kérdésem lenne, hogy mikor érdemes elkészíteni a mentést. Felrakom az XP-t, rá a drivereket. Rakjam rá az alap programokat is (tűzfal, vírusírtó, Office, stb), vagy azokat nem érdemes? KÖsz előre is.
KomposztWC

#755 Felhasználó inaktív   VINIKOR 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 02. 12:04

Időkorlátos programok nem indulnak újra a visszaállításkor.
Én mindent felraktam. Office, játék, legalapvetőbb programjaim, úgymint Nero, Deamon tools, regisztri törlő CCleaner, Opera, uTorrent, stb.
Újratelepítésnél a legkevesebb állítgatásra és telepítésre legyen szükség.

Ez a WinRAR 3.51 hivatalos reg.key: link. Ha ezt használod ezzel véglegesítheted. Progi mappájába bemásolod.
Szolgálati közlemény:                                Konfig leírasa a Profilban található

#756 Felhasználó inaktív   Grillo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 02. 02. 12:52

Idézet: VINIKOR - Dátum: 2007. febr. 2., péntek - 12:04

Időkorlátos programok nem indulnak újra a visszaállításkor.
Én mindent felraktam. Office, játék, legalapvetőbb programjaim, úgymint Nero, Deamon tools, regisztri törlő CCleaner, Opera, uTorrent, stb.
Újratelepítésnél a legkevesebb állítgatásra és telepítésre legyen szükség.

Ez a WinRAR 3.51 hivatalos reg.key: link. Ha ezt használod ezzel véglegesítheted. Progi mappájába bemásolod.

Ok, köszönöm.
KomposztWC

#757 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 02. 18:19

Öööö nem szóltam.

Szerkesztette: brd 2007. 02. 02. 18:21 -kor

Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#758 Felhasználó inaktív   tormyy 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 22. 12:29

Sziasztok!

Egy olyan kérdésem lenne, hogy létezik-e olyan ghost vagy hasonló progi amit nem kell installálni.
-le tud menteni egy SATA vinyót XP-vel és vissza is lehet állítani mondjuk egy boot cd-ről

ps. nem akarom szétszemetelni, /net framework meg mittudomain/ a windowst egy telepítés utáni mentéshez

köszi

#759 Felhasználó inaktív   Advocat 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 20. 13:12

Idézet: Signal - Dátum: 2007. jan. 9., kedd - 20:38

A Ghost indulhat CD-ről, sőt pendrive-ról is

Ez erdekelne engem is nem tok bootos ghost cd-t csinalni... A legjobb az lenne ha a ghost 2003-at tudnam cd-rol bootolni...  :(
Ezt nézzétek meg: Ms Paint - John Locke

#760 Felhasználó inaktív   Advocat 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 20. 13:41

Megoldottam.
1-Magic Iso feltelepiteni
2-New bootable cd/dvd-re kattintani
3-forrasnak kivalasztjuk a Floppyt
4-lementjuk az igy keszult image filet
5-majd kiirjuk az imaget egy dvd-re vagy cd-re