Visszaolvastam 1-2 oldalt, de konkrétan nem jöttem rá mi lehet a problémám:
Van egy Ghost 2003-am (flopis). A következőt szeretném megcsinálni (nagyon egyszerű):
- 1 darab 80 gigás P-ATA vinyóról átrakni komplettten az egész rendszert (2 partíció) 1 darab 80 gigás S-ATA vinyóra
Nos igazából ez már meg is történt, szépen átmásolta a dolgokat a Ghost (kb. 1,5 óra), kiírta hogy végzett, kikapcs.
Ez után lehúztam a régi P-ATA vinyót, beállítottam a boot sorrendet a biosban úgy, hogy az 1. az új S-ATA vinyó , de nem bootol a S-ATA vinyóról az XP, azt írja ki a BIOS, hogy NOT SYSTEM DISK, BOOT FAILURE, INSERT.....stb.
A lehúzott P-ATA vinyón kívül még van egy másik P-ATA vinyóm is, ami Primary Slave, de nincs rajta rendszer, csak pár giga adat. Amikor próbálkoztam ez be volt dugva, de nem volt kijelölve bootra, eleve a második volt boot-sorrendnél.
Úgy tűnik, hogy "meg sem próbálkozik" bootolni róla a gép, amire a nagybetűs angol nyelvű üzenet is utal. Az alaplapi RAID le van tiltva. VIA-s alaplapom van (AMD).
A S-ATA vinyó még sosem volt használva pl. Windowsban, egyből a Ghost-al kezdte az életét.
Most visszadugtam a régi P-ATA 80 gigást, és arról indítottam a gépet, arra gondoltam még, hogy rádugom az új S-ATA vinyót is, felismertetem a Windows-al, és megnézem hogy a lemezkezelés mit mutat. Vagy nem kell valahogy "aktívvá" tenni? :confused:
Szerkesztette: Kory 2007. 01. 15. 21:02 -kor

Súgó
A téma zárva.