HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali DVD-DIVX-MP3-SVCD-VCD - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (134 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali DVD-DIVX-MP3-SVCD-VCD

#1261 Felhasználó inaktív   T2k 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2004. 04. 08. 22:56

Idézet: Vortex07 - Dátum: 2004. április 7, szerda - 14:04

de most oszinten es tenyleg nem b@szogatasbol: neked milyen az akcentusod? (bocsi az OFFert)

Pont olyan, mint egy otthon szuletett magyarnak, aki mar jopar eve Amerikaban el, torekszik a jo kiejtesre, altalaban veve nem rossz a kiejtese, de mivel magyar asszonypajtasa van, gyakori hazi latogatoi, ezert a mai napig tokeletes magyarul is - es emiatt a mai napig tokeletlen angolul. :)

PS: En pl sokkal jobban ugyelek a kiejtesemre, mint a nyelvtanomra - es ez is rossz, ez mar a masik veglet, sajna.

#1262 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 04. 09. 07:54

Idézet: T2k - Dátum: 2004. április 8, csütörtök - 23:50

Magyaran semmi koze ahhoz, amit o kerdezett. Nerheles, hekkelews, haZIfurmany - total mas kategoria, mint egy asztali lejatszo. Mllesleg kulon kivancsi lennek, hogyan birkozna meg egy 1080-as mozival...  :rolleyes:

magyarán: lövésed nincs a témáról  (Samba vs XP  :D ), de azért muszáj beleböfögni...
(kíváncsi vagyok az 1080-as mozi mivel menne Sanyi régi 72 centis TV-jén)

#1263 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 09. 08:01

Idézet: T2k - Dátum: 2004. április 8, csütörtök - 23:53

Hat ez IMHO jokora marhasag: kabe senki, soha nem birt egy epkezlab egyszeru mondatot sem elbrekegni angolul nekem Nemetorszagban, akarhanyszor probalkoztam.

talán épp szerencsétlen helyen (módon?) sikerült próbálkozni...
általánosságban igenis jónak mondható a németeknél az angoltudás, egészen más kategória, mint Mo. - pedig éppúgy szinkronizálnak mindent

#1264 Felhasználó inaktív   Vortex07 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 09. 09:24

Idézet: Degeczi - Dátum: 2004. április 7, szerda - 21:21

biztosan, és én is nagyon rühellem a szinkront, de önmagában ez még nem ok: pl a németeknél is ugyanilyen szinkronmaffia garázdálkodik, mégis, valszeg egy sarki rendőrtől is tudsz angolul érdeklődni

az nemetorszag, mas oktatasi rendszer stb...

Lehet h onmagaban nem ok, de leteszem a nyakamat hogy ha Mo-n is angol/magyar felirats filmeket nyomatnanak a TV-ben akkor boven ragadna idegen nyelv az emberekre...

Szerkesztette: Vortex07 2004. 04. 09. 09:25 -kor

-Vx07

Sokan űzik a megtévesztést és a hamis csodákat, amelyekkel megcsalják a tudatlan sokaságot.
                                                                                                            - Leonardo Da Vinci

#1265 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 09. 10:25

valószínű
bár akkor sem kényszerítené semmi a tanulásra, de legalább a nyelv (és a kiejtés) nem lenne annyira idegen

annak idején, a 80-as években pl a home computeres (szöveges) kalandjátékok bizony rákényszerítették az embert a szótárazásra, szókincsnövelőnek roppant jól voltak

#1266 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 09. 10:54

Idézet: lola - Dátum: 2004. április 7, szerda - 19:31

" A kepminosege meg a kanyarban sincs egy asztali lejatszohoz kepest." - eléggé a "kanyarban" van, már csináltunk pár "összehasonlító házi tesztet" két haveromnál is. De nem kívánlak győzködni, azt hiszel, amit akarsz.

Ne is probalj gyozkodni, mert nekem is van otthon M9000-em. :D Nagyon jol tudom milyen a kepe. Asztali lejatszok rohogve jobbat nyujtanak, ossze sem lehet oket hasonlitani sem felbontasban, sem szinhusegben, sem kepelessegben. Hacsak nem valami hoskori 37-55 cm-es TV-n nezed...

Xbox: ahogy csokken az ara, egyre jobb alternativanak tunik, de egyelore meg mindig inkabb egy asztali lejatszot vennek, mint egy Xbox-ot.

Kaptam tesztre egy DP-508-at (ethernet, 80 GB merevlemez), meg csak most bontogatja a szarnyait, de elso "latasra" irto jo keszuleknek tunik.

Krinyo

PS: jo lenne befejezni az offolast meg a kinek nagyobb a f*sza jatekot...
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#1267 Felhasználó inaktív   sanyibp 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 04. 09. 11:37

Idézet: Krinyo - Dátum: 2004. április 9, péntek - 10:59

Kaptam tesztre egy DP-508-at (ethernet, 80 GB merevlemez), meg csak most bontogatja a szarnyait, de elso "latasra" irto jo keszuleknek tunik.

Jaj, de jó neked! Én még csak polcon láttam :/
Az 500-asba elvileg lehet tenni vinyót házilag, de én nem fogok valszeg.
Nem olvastam olyat még, hogy real-time ethernetről szaggatnának a filmek,
nekem meg úgyis csak arra kell.
Az 558-ból (ha jól emlékszem a számára) már nem vágnám ki a vinyót, azt biztos, mert tud felvenni is.
Na, de nekem ez a 100eFt-os 500-as is elég sok kifizetnivaló lesz, nem álmodozom :)
Mondjuk ahhoz képest baromi olcsó, hogy a mostani Panasonic DVD lejátszóm ~90eFt volt és a világon semmit nem tud, csak DVD-t meg CD-t lejátszani. Most meg ér vagy 5ezer Ft-ot :)

#1268 Felhasználó inaktív   Hori25 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 09. 12:27

Idézet

Ne is probalj gyozkodni, mert nekem is van otthon M9000-em.  Nagyon jol tudom milyen a kepe. Asztali lejatszok rohogve jobbat nyujtanak, ossze sem lehet oket hasonlitani sem felbontasban, sem szinhusegben, sem kepelessegben. Hacsak nem valami hoskori 37-55 cm-es TV-n nezed...

krinyo az az alternativa fel sem merult hogy a tv je tudja a vga bemenetet? pl az en planom tudja es a yamada 6600 elott en ezen keresztul hasznaltam a me 6000 re epitett lejatszomat. igy teljesen jo volt a kepe. csak hat az oprendszer xp csinallt neha furcsasagokat es az asszonypajtas ezt nem tolerallta. ezert valltotam.

hori

#1269 Felhasználó inaktív   T2k 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 09. 15:39

Idézet: Degeczi - Dátum: 2004. április 9, péntek - 2:59

magyarán: lövésed nincs a témáról  (Samba vs XP  :D ), de azért muszáj beleböfögni...
(kíváncsi vagyok az 1080-as mozi mivel menne Sanyi régi 72 centis TV-jén)

Aaaaa, nem, dehogy. :rolleyes:

Edes fiam, en mar akkor  ilyenekkel kuzdottem, amikor te meg a sulit koptattad.

Bofogni meg te bofogtel bele a sotet, suket szovegeddel a hekkelt Xboxoddal meg tobii hajmereszto baromsagoddal.

Fingod nincs, mit tud az idezett asztali, csak nyomod a suket, hulye szoveget, a fostaliga Xboxot eroltetve.

Huzodj el es tanulmanyozd at, megis milyen formatumok vannak, melyiknek megis milyen hw kellene az Xboxba.

Mellesleg egy szazgepes halot adminisztralok, linux + AD vegyesben, regebben clustering, load balancing, failover is ment, kisgyerek. Talan ne kezdjunk el vitazni arrol, mi az a Samba, mert nem ugy tunsz, mint aki elegge felkeszult hozza.

:rolleyes:

#1270 Felhasználó inaktív   T2k 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 09. 15:41

Idézet: Degeczi - Dátum: 2004. április 9, péntek - 3:06

talán épp szerencsétlen helyen (módon?) sikerült próbálkozni...
általánosságban igenis jónak mondható a németeknél az angoltudás, egészen más kategória, mint Mo. - pedig éppúgy szinkronizálnak mindent

Ja, Berlinben, peldaul. Meg mondjuk a jopar nemet haverom (akkoriban meg kozepiskolaskent), akik mind kabe ugy tudtak angolul, mint en nemetul - utobbi a nullaval egyenlo, kabe az, amit a Balatonon meg kulfoldon felszedtem az angol utan szabadon.

Szerkesztette: T2k 2004. 04. 09. 15:42 -kor

#1271 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 09. 15:42

Idézet

krinyo az az alternativa fel sem merult hogy a tv je tudja a vga bemenetet?

Dehogynem. Ha visszaolvasol, lathatod, hogy irtam is: "kiveve, ha..." :)

Azert nem jellemzo manapsag meg a VGA-bemenet a TV-n, ugyhogy maradjunk a normal kompozit vagy svideo kimenetnel, legalabbis fenti irasom arra ertendo...

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#1272 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 09. 15:44

A feliratokkal és azok használatával, hasznosságával meg a magyarok akcentusának elemzésével már így is elég OFF lett beszélgetés, most pedig arra kérek mindenkit, hogy a személyeskedő, egymást legyalázó beírásokat mellőzük, következő alkalommal törölni fogok és nem leszek rest figyelmeztetést adni. Mindenkire vonatkozik!

#1273 Felhasználó inaktív   actsy_farang 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 04. 09. 17:44

Szeretném a firmware-t frissíteni a Technosonic mp-107esen, le is töltöttem a zip fájlt, kicsomagoltam de a CDRWinnel nem tudom kiírni. 2 bin file is van de cue-t nem látok. Azt írja:"burn the iso file into a disc(by Burn Image)" Ez nem valami Mac-en működő dolog?

Tud valaki segíteni mivel kell kiírni? :think:

#1274 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 09. 17:47

Két bin fájl? Hmm. Egyfoema méretűek? Próbáld felmountolni őket egyenként pl. Daemon Tools-ban, akkor kiderül, hogy ezek valóban CD image fájlok-e. Az állomány bájtban értett pontos mérete is segíthet, ha maradék nélkül osztható 2048-cal, akkor jó eséllyel tényleg image-ről van szó. Ebben az esetben átnevezed ISO-ra aztán szinte bármelyik progival kiírhatod.

#1275 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 09. 17:49

ez gondolom ON: a mediaplayer és a mediacenter képességlistái
különös tekintettel ez utóbbiban megtalálható python script futtatási lehetőségre, amivel szépen automatizálható pl a shoutcastes rádiók listájának aktualizálása, de nem minden más játékosnál van pl mód közvetlen imdb-, vagy épp időjárás lekérdezésre sem

#1276 Felhasználó inaktív   T2k 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 09. 18:21

Idézet: Degeczi - Dátum: 2004. április 9, péntek - 12:54

ez gondolom ON: a mediaplayer és a mediacenter képességlistái
különös tekintettel ez utóbbiban megtalálható python script futtatási lehetőségre, amivel szépen automatizálható pl a shoutcastes rádiók listájának aktualizálása, de nem minden más játékosnál van pl mód közvetlen imdb-, vagy épp időjárás lekérdezésre sem

SOt: ha vesz egy HPTC-t, amint azt itt vki emlitette, nemcsak mindezt es meg sokkal tobbet is tud csinalni, hanem meg normalis jatekokat is jatszhat a crappy Xbox cuccok helyett rajta, raadasul barmilyen oprendszer is fut rajta es meg az ilyen hulyesegekkel sem kell cseszni az idejet.

:omg:

Szerkesztette: T2k 2004. 04. 09. 18:22 -kor

#1277 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 09. 18:35

tegyük hozzá: kb kétszeres áron...  :omg:

#1278 Felhasználó inaktív   T2k 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 09. 18:50

Idézet: Degeczi - Dátum: 2004. április 9, péntek - 13:40

tegyük hozzá: kb kétszeres áron...  :omg:

Mit?  :eek: Ugyanazt a p3-at is beleteheti, ami a csumpi ikszbokszban szalad...  :omg:

#1279 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 09. 19:17

eltekintve attól, h P3-at fogadó pofás barebone házat (ami önmagában sem olcsó, pedig még kell: DVD, HDD, processzor, memória, lehetőleg vezeték nélküli billentyűzet, egér, távvezérlő, és ha windows, akkor az se legyen fekete) manapság nemigen lehet szerezni, biztosan csak véletlenül teszel úgy, mintha egy multitaszkos, összetett oprendszert futtató gép hardverigénye azonos lenne egy olyanéval, ahol lényegében az adott alkalmazás egymaga, közvetlenül kezelheti a hardvert...  :omg:

#1280 Felhasználó inaktív   hajsza 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 09. 20:01

:offtopic:

Idézet

FYI: A vilag masodik legbonyolultabb nyelve a magyar. (Elso a kinai.) :) 

Ugye a smiley azért volt ott, mert csak tréfálsz? A kínai szerintem egy egészen könnyű nyelv, a beszélt nyelvet igazán könnyű megtanulni, a legnagyobb gondot a hanglejtés és a szókincs megtanulása jelenti. A nyelvtanja szerintem nem nehéz, nagy örömömre pl. nincsen benne ige- és főnévragozás, minden esethez, időhöz és módhoz partikulálkat használnak.  Egyébként ha egy kicsit többet foglalkozol az írott nyelvvel, akkor kiderül, hogy az sem ördöngősség (nem kusza vonalak tömkelege, hanem szétválasztható, jelentéstartalommal bíró csoportok sorozata egy-egy írásjel), a szótár használatához pedig pár nap kell csak, hogy belejöjjön az ember. Nekem szerencsém volt, mert sikerült egy remek könyvet szereznem (Reading and writing Chinese, Tuttle kiadás) és ez a könyv úgy vezet be a kínai írásrendszerbe, hogy a legalapvetőbb jelektől vezet végig az összetettebbekig, amelyek éppen a már megtanult alapelemek kombinációjából állnak elő.
Persze a nyelvnek vannak bonyolultabb részei is, pl a si és shi szótagokkal nekem meggyűlt a bajom, elég sok kombinációjuk van és mindegyik mást jelent. A másik, amihez elég sok idő kell (nem is jutottam el odáig), hogy a beszéded sebessége legalább megközelítse az anyanyelviekét.

Na, akkor stilszerűen Zai4 Jian4.

UI: majd elfelejtettem, én a mandarin (más szóval putonghua) nyelvjárást tanultam, a kantoniban vannak különbségek. De a tankönyvem azt írta, hogy írás szinten megértik egymást, tehát a differencia elsősorban a kiejtésben található (azt tudom, hogy a kantoni nyelvjárásban több hansúlyfajta van, mint a putonghua-ban).
Az összetartás olyan erõ, ami hegyeket képes megmozgani. Feltéve, hogy legalább a fele egy irányba tolja. (Idézet egy régi CoV-ból)

Téma megosztása:

• (134 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.