HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali DVD-DIVX-MP3-SVCD-VCD - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (134 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali DVD-DIVX-MP3-SVCD-VCD

#141 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 03. 25. 16:21

idézet:
Ezt írta Anitaa:
Üdv!

Véleményeket szeretnék begyűjteni Tőletek :)

Páromnak DVD-lejátszót vennék.
Ami a lényeg: írt cd-t lejátsszon, s ne legyen gagyi... :cool:
[/quote]

Gondolom DivX-kepes legyen, elvegre azert irtad ide... :) Philips szep meg jo, de nemtom hogy all mostanaban firmware meg bugok teren. Thomson felejtos, az a ceg csak TV-t tud gyartani, semmi mast. Akkor mar inkabb Yamada 6000 (ha van meg valahol), esetleg 6600 (ha van mar feliratkezeles), ha meg nem feltetel az 5.1 analog kimenet, akkor Technosonic MP-107S.

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#142 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 25. 16:33

idézet:
Ezt írta Anitaa:
Üdv!

Véleményeket szeretnék begyűjteni Tőletek :)

Páromnak DVD-lejátszót vennék.
[/quote]

Irigylem a párod :) Meg szerintem a többi fórumozó is. Nem találkoztam még hozzád hasonló nővel aki műszaki cikket venne titkon a fiujának. Gratula :D (habár én egy órát kaptam az enyémtől :D)

Én nem tudom hogy a feliratkezeléssel mi az ábra, mikor lesz végre olyan lejátszó vagy firmware, ami már tudja kezelni (mármint SRT és SUB file-okat), de én olyat vennék. Ha viszont csak 2-3 honap mulva jelennek meg... akkor elgondolkoznék, hogy most 6600-ast vegyek vagy tudok még várni néhány hónapot a feliratot is kezelővel.
Thomsont én sem ajánlom szomszédomnak egy Thomson DVD lejátszója van, talán DTH 210 vagy 220... kész rémálom :(
Panasonic P50U30 plazma tv , Korsun KS99 , Rotel RCD-965BX , saját Vifa hangfal , Canon SX230 HS

#143 Felhasználó inaktív   Anitaa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 25. 16:53

Ezt írta topeti:

Irigylem a párod :) Meg szerintem a többi fórumozó is. Nem találkoztam még hozzád hasonló nővel aki műszaki cikket venne titkon a fiujának. Gratula :D (habár én egy órát kaptam az enyémtől :D)

Köszi :)
Az órán már túlvagyok... ;)
Én már rájöttem, hogy egy férfi szívét igazán műszaki cikkel lehet megdobogtatni, ha ajándékról van szó.(persze, mással is, de arra most nem térnék ki... :D)
Kapott már tőlem ergonomikus billentyűzetet, logitech egeret, discmant...mindig amire vágyott éppen.(lehet, hogy most rám is fog ismerni, mert nem tudja, hogy én is előfordulok itt... :))

Sz'al észrevettem, hogy örömet tudnék szerezni neki egy lejátszóval, de lehet, hogy elnapolom akkor pl.: karácsonyig, s most kap egy 512-es RAM-ot... :D

De azért még várom a véleményeket/tapasztalatokat...

Fiatal az, akinek fogalma sincs róla, hogy a „régi szép idők” most vannak.

#144 Felhasználó inaktív   T2k 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2004. 03. 25. 17:03

idézet:
Ezt írta topeti:

[/quote]

En karacsonyra - sok mar mellett - kaptam egy MP3-enabled DVD-lejatszot asszonypajtastol. :p

#145 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 25. 19:56

Hat igen, irigylesre melto a parod helyzete. Sok sikert a valasztashoz. :)

Krinyo

#146 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 25. 20:56

idézet:
Ezt írta Anitaa:
De azért még várom a véleményeket/tapasztalatokat...
[/quote]

Gyorsan ird át a Becenevedet az [url="http://"https://forum.hwsw.hu/perl/ultimatebb.cgi?ubb=my_profile"]Adatok[/url] / Adatok szerkesztése lapon :)

[ 2004. március 25.: topeti szerkesztette a hozzászólást ]
Panasonic P50U30 plazma tv , Korsun KS99 , Rotel RCD-965BX , saját Vifa hangfal , Canon SX230 HS

#147 Felhasználó inaktív   vylyam 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 03. 25. 21:15

Sziasztok!

Nemreg en nyavajogtam, hogy megallt a Philips 737-em DivX jatszas kozben, es csak sercegett ... szervizbe vittem, 2 het utan aszondtak, hogy ez bizony csere. Vissza a 4 peldanyos lappal az ElectroWorld-be, de nekik nincs most ilyenjuk (egyik EW-ben sem). Igy aztan money back. Ezt csak az erdekesseg kedveert irtam...

A konkret kerdesem az lenne, hogy lattatok mostanaban 737-et valahol? Mert megprobalnam megegyszer...

Elore is thanx!

vylyam

#148 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 25. 21:28

idézet:
Ezt írta vylyam:
Sziasztok!

Nemreg en nyavajogtam, hogy megallt a Philips 737-em DivX jatszas kozben, es csak sercegett ... szervizbe vittem, 2 het utan aszondtak, hogy ez bizony csere. Vissza a 4 peldanyos lappal az ElectroWorld-be, de nekik nincs most ilyenjuk (egyik EW-ben sem). Igy aztan money back. Ezt csak az erdekesseg kedveert irtam...

A konkret kerdesem az lenne, hogy lattatok mostanaban 737-et valahol? Mert megprobalnam megegyszer...

Elore is thanx!

vylyam
[/quote]

Kétszer ugynabba a ****ba lépni :D Akkor inkább 6600-as.

#149 Felhasználó inaktív   New Age 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 25. 22:23

idézet:
Ezt írta vylyam:
Sziasztok!

Elore is thanx!

vylyam
[/quote]

Próbáltad, hogy kihúz konnektorból és visszadug?

NA

#150 Felhasználó inaktív   olee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 26. 10:16

Elnézést, nincs energiám/időm most az elejétől végigolvasni. Olyan készüléket keresek, amelyik tud DVD formátumról mp3-at lejátszani, leginkább DVD-Ram, vagy +-RW. Néhány DVD-re ráférne a kollekció, azt már egész kényelmesen lehetne használni, CD-vel viszont nagyon sok lemez lenne.

Eredetileg a Panasonic DVD-Ram felvevőiben gondolkodtam, de úgy néz ki, hogy csak CD-R/RW-ről játszanak le mp3-at (Panasonic DMR E50), vagy egyáltalán nem játszanak le mp3-at (Panasonic DMR HS2, ebben merevlemez is van).

Idáig egyetlen ilyen készüléket találtam, a Sony MPDAP20U, de ez is csak DVD-R-ről tud mp3-at lejátszani, RW formátumról úgy tudom, hogy nem.

Kép

A Philipsnek vannak most olyan micro-hifi tornyai, amik USB-n keresztül a PC-ről tudnak mp3-at lejátszani, de ettől nem vagyok jobb, a PC-től független megoldás szeretnék, megnyomom a gombot és szól, akár van PC, akár nincs.

Tud valaki valamilyen készüléket ajánlani? Első körben valamilyen márkásabb érdekelne, második körben akármi.

#151 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 26. 11:51

idézet:
Ezt írta New Age:

Próbáltad, hogy kihúz konnektorból és visszadug?

NA
[/quote]

Szerinted a villamos halozattal egyutt vitte be a szervizbe? :D

Krinyo

#152 Felhasználó inaktív   New Age 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 26. 12:30

idézet:
Ezt írta Krinyo:

Szerinted a villamos halozattal egyutt vitte be a szervizbe? :D

Krinyo
[/quote]

Gyakori eset a 4.1.26 fw-el Philips 737 esetén, hogy lefagy a lejátszó és közben mindenféle vad dolgot csinál pl ezt is.
Ilyenkor a reset hiányzik neki, amit asztali lévén áramtalanítás eme egyetlen formája teszi lehetővé.

Kérdésem erre vonatkozott, mert ettől még nem szar a lejátszó, max a philipsnél nem tudnak programozni.

NA

#153 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 26. 14:27

De ha ennyi megoldotta volna, akkor gondolom a szerviz nem ul rajta 2 hetig es nem adja ki a cserere jogosito igazolast...

Krinyo

#154 Felhasználó inaktív   vylyam 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 03. 26. 18:12

Szia New Age! Probaltam mindent, ami itt elhangzott. Az aramtalanitast 26-ossal, es 19-es fw-vel is eljatszottam, nem szerettem volna beegni a szervizben, hogy ott rogton menni fog... Egyebkent neha az audio CD is ugrott, ugyhogy volt ott vmi baj. Lehet csak veletlen volt, hogy a probalt mpegek kozul egyel sem volt gond ...

Szia Krinyo! Kosz a vedelmet! ;-)

ElectroWorldben, es MM-ban nincs 737-es ... nem lattatok vhol ujabban? Thanx,

vylyam

#155 Felhasználó inaktív   AndrewBoy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 25. 12:43

Szerintem manapság, ha az ember filmet akar nézni TV-n, lehet jobban megéri venni egy asztali cuccot ami képes már divx kezelésére is.

Nézegettem neten árlistát, de sehol semmit nem találtam;-[[

Amit szeretnék:

DVD, DTS, DD5.1, PCM stereo
5.1 analóg kimenet, koax, optika kimenet

SCART RGB kimenet

DIVX esetén is tudja az ac3as hangot kezelni szépen
XVIDet is tudjon;-)

esetleg könnyen updatelhető legyen

a feliratfileokat kezelje gyönyörűen.

ja és ha tud mp3at az sem baj.

kérdés hogy melyik asztali cucc tudja ezeket és kis hazánkban lehet e kapni és mennyiért?

várom ötleteiteket;-)

#156 Felhasználó inaktív   steven7 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 25. 14:30

Halihó!

Nekem meg az a véleményem, hogy a DiVX-et tudó asztali lejátszók egyszerűen lekésték a nagy lehetőséget. Ha ez a technika egy évvel ezelőtt nagy tömegben elterjedt volna, akkor nagyot kaszálhattak volna.

Ma viszont, amikor egy írható DVD 350-400 Ft (vagyik kb. annyi mint 2-3 CD, ami egy DiVX-es filmhez kell), akkor már felesleges asztali DiVX-es cuccokba ölni a pénzt. Akárki akármit mond, a DiVX akkor is egy kategóriával gyengébb élményt nyújt mint a DVD :(

Szóval a helyedben vennék egy számítógépes DVD írót (mert gépednek kell lenni, különben nem érdeklődnél a DiVX-es dolgok iránt) és egy alapkategóriás asztali DVD lejátszót. Ez kb. annyiból jön ki, mint egy DiVX-et tudó asztali készülék és az élmény összehasonlíhatatlan.

Na, lehet vitázni :D

#157 Felhasználó inaktív   AndrewBoy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 25. 14:51

ok, de dvd filmeket honnét szedek? hogy másolok dvd-t? azért a divx scene jobban elterjedt mint a dvd-r scene;-)

nade pl a dvd az jó ötlet, mert egy dvd-re kifér így 2-3-4 film;-)

kérdés még mindig, hol lehet ezeket a lejátszókat kapni?

#158 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 25. 15:08

Lehet ilyet kapni, pl a Yamakawa (remélem így írják) lejátszók tudnak rendesen Divx-et játszani. Ami a gond szerintem, hogy olyan lejátszót nem fogsz találni ami a feliratot is alárakja rendesen.

#159 Felhasználó inaktív   Havoc 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 25. 15:10

Mi a baj egy moddolt XBox-al? Ugyanazt tudja amit leirtal, es meg egy csomo mast is.
Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic. - Arthur C. Clarke

#160 Felhasználó inaktív   AndrewBoy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 25. 15:11

elmételig van valami ilyesmi;-)

Téma megosztása:

• (134 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7